Mongolske stepper

På eventyr med Den transsibirske jernbane – Kina, Mongolia og Russland

Den legendariske togturen på Den transsibirske jernbane mellom Kina og Russland!

Årets sommereventyr er på skinner! Nå har du sjansen til å bli med på en av verdens mest kjente og omtalte togturer i vår tid, sammen med reiseleder Anne Bisgaard. Dette er mer en en tur med et tog, dette er DEN mest legendariske og berømte «ever» og går gjennom syv tidssoner! Den transsibirske jernbane representerer virkelig menneskets triumf over natur – ingen enkel oppgave å få til jernbanespor her, nei.

Vi har valgt å reise med privattoget Tsar`s Gold, Den gylne tsar, som ikke må forveksles med de vanlige togene som trafikkerer strekningen. Vi har to ulike klasser du kan velge i, classic og superior, og det er to og to som deler. Fem av nettene er på hotell, og her har du mulighet til å bo i enkeltrom. Dette blir garantert en meget sosial og opplevelsesrik reise – en reise som er ganske annerledes enn alle andre reiser du har vært med på. En en-gang-i-livet-reise.

Selv om reisen i seg selv er en stor del av opplevelsen, tipper vi at stoppene og spredte overnattinger på hotell underveis frister så det holder i Kina, Mongolia og Russland! Vi sier bare Beijing, Ulan Bator, Moskva, Irkutsk og den knallblå naturperlen Bajkalsjøen. Vi blir også kjent med Kazan, Novosibirsk og Jekaterinburg – og Gobiørkenen. En reise helt utenom det vanlige som du bare må bli med på!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Vi sier bare: ja til spennende togtur med mange høydepunkter!
 • Skal du ta én togtur i livet er det denne
 • Helpensjon fra middag første dag i Beijing til frokost siste dag i Moskva
 • Beijing med Den forbudte by og Himmelens tempel
 • Den kinesiske mur, ingen over, ingen ved siden
 • Mongolias enorme mangfold fra Gobiørkenen til alper og grønne stepper
 • Lokale innslag i form av lunsj i en mongolsk ger / yurt
 • Ulan Bator – det urbane Mongolia
 • Bajkalsjøen – vakrere blir det knapt
 • Sibir er mer og annerledes enn du tror
 • Bli kjent med historie og kultur, folkeslag og gjestfrihet underveis
 • Moskva, en gigant som ingen blir upåvirket av – makt, monumenter og storslagenhet over alt fra kirker til metrostasjoner
 • Reiseleder Anne Bisgaard, globetrotter, alltid entusiastisk og erfaren
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Bajkalsel Bajkalsjøen Russland
 • Bajkalsjøen nord Russland
 • Beijing, keiserbyen, Kina
 • Kinesiske mur, Kina
Landene underveis:

Kina er alt og har alt. Kultur og tradisjon står sterkt samtidig som utviklingen går med full fart fremover. Kina er et enormt spennende land, der historie og kultur går hånd i hånd sammen med det moderne. Det er landet der ting skjer og hele verden følger med dem med ærefrykt. Men landet er så visst et eventyr i seg selv. Fra den imponerende kinesiske mur til Beijings storbyfølelse blandet med nostalgi fra svunne tider og utallige severdigheter. Vi opplever en liten, men viktig del av Kina.

Mongolia er annerledes og urørt. Nomadene lever som de har gjort i hundrevis av år. Naturen er mer enn barsk og de grønne steppene virker endeløse der værbitte nomader med sine hester og husdyr bor i tradisjonelle «ger» (telt). Og Gobiørkenen, en av verdens mest ugjestmilde. Som en enorm kontrast til dette, hovedstaden Ulan Bator. Trafikkert, høyt lydnivå og virkelig på rask vei mot den vestlige verden – i hvert fall deler av den. Djengis Khan er evig tilstede på en eller annen måte – han regnes som landets far. Men det som virkelig definerer et land er dets folk. Gjestfrihet er en selvfølge for mongolene, de smiler bredt og deler det de har.

Russland er en gåte. Winston Churchill sa en gang: «Russland er som en gåte, pakket inn i et mysterium inne i en enigma». Bygningene er til tider ubeskrivelig vakre, metro-stasjonene er en fryd for øyet og kjente landemerker som Den Røde Plass og Kreml viser seg frem i all sin prakt. Og ingen besøk er komplett i Russland uten å stifte nærmere bekjentskap med nasjonaldrikken vodka…Moskva er Europas største by og Russlands hovedstad, konstant i utvikling. Grått maktsentrum fra østblokktiden? Glem det! Her finner vi en moderne storby med alle tilbud, samtidig som det historiske er sterkt forankret.

Den gylne tsar og kupeer

Den gylne tsar er kjent for gode måltider om bord, helt grei standard og inviterer oss reisende med på diverse opplevelser underveis. Det kan være vodkasmaking, teseremoni og enkel læring av russisk med det kyrilliske alfabetet. Merk at alle deler to og to om bord i toget. Standard og størrelse på disse tre kategoriene er mer eller mindre det samme. Forskjellen er at Superior Plus er mer nylig renovert og hvor mange som deler på dusjfasiliteter. Det finnes såpe, dusjsåpe og shampoo tilgjengelig.

Kategori Classic
2-mannskupé med to separate senger (ikke køyesenger) som gjøres om til sofaer på dagtid. Sengene er 68 x 187 cm. Felles toalett i vognen som kan benyttes når toget er i bevegelse. Separat dusjvogn som deles av gjester fra to til fire kupéer. Det settes opp tider for bruk av dusj. Det er ikke kontakter i kupé, men det finnes i korridoren. Det er ikke safe og ikke hårføner.

Ni kupéer pr vogn.

Bagasje: under sengen 36 cm/55 cm/40 cm – over døra: 31 cm/55 cm/149 cm

Kategori Superior
Nyere 2-mannskupé med to separate senger (ikke køyesenger) som gjøres om til sofaer på dagtid. Sengene er 68 x 185 cm. Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Toalettet kan benyttes når som helst. Separat dusjvogn som deles av gjester fra en til tre kupéer.  Det settes opp tider for bruk av dusj. Det er ikke kontakter i kupé, men det finnes i korridoren. Det er ikke safe og ikke hårføner.

Ni kupéer pr vogn.

Bagasje: under sengen 36 cm/153 cm/43 cm – over døra: 32 cm/67 cm/160 cm

Kategori Superior Plus
Nyere 2-mannskupé med to separate senger, ikke køyesenger. Toalett og vaskemuligheter i hver ende av vognen. Toalettet kan benyttes når som helst.Færre kupéer som deler på dusj (men det er ikke dusj i selve kupéen). Det er kontakter i kupé. Det er bagasjeoppbevaring under seng og over dør.

8 kupéer per vogn.

Kategori superior pluss
Dag 1

28. juli - Avreise Norge

Med avreise fra Norge om ettermiddagen, flyr vi med Aeroflot. Etter mellomlanding og flybytte i Moskva, ankommer vi Kina og Beijing neste formiddag.

 

 

Beijing - tradisjon og modernitet hånd i hånd
Dag 2

29. juli - Ankomst Beijing og byrundtur

Vi ankommer Kinas kaotiske, men spennende hovedstad tidlig om morgenen, lokal tid. Så blir det felles transport til hotellet. Etter en lang reise, sjekker vi inn på hotellet. Så venter en innledning og en guidet bytur i byen som alle husker fra OL 2008. Kontraster mellom gammelt og nytt er alltid til stede i Beijing.

Reisen inn i Kinas kulturarv begynner. Vi spaserer vi over verdens største torg – Den himmelske freds plass (Tiananmen-plassen) som kan romme hele en million mennesker på en gang! Her finner vi også Mao sitt mausoleum. Vi fortsetter til Kinas møtested mellom himmel og jord, mellom mennesker og guder – Himmelens tempel. På en forhøyning av hvit marmor, ruver det som er regnet for å være et av Kinas vakreste byggverk. I dag er tempelet omgitt av Tiantan-parken, hvor ivrige kinesere driver morgengymnastikk og ulike sportslige aktiviteter.

Vel tilbake på hotellet spiser vi felles middag.

Overnatting Beijng.

(-/-/M)

Beijing, China at Temple of Heaven.
Dag 3

30. juli - Den kinesiske mur og Ming-gravene

Vi har sett bilder og forestilt oss hvordan det ser ut her. Vi har hørt myter om at du kan se den fra månen, men har du vært på månen, så har du fremdeles ikke sett den… Den kinesiske mur bare må oppleves, og det er det vi skal i dag! Vi skal endelig sette våre bein på jordens største byggverk. Det er en overveldende å rusle bortover muren, når vi får høre historien om hvordan den ble bygget. En mektig og stor opplevelse av rang!

Vi kommer også til å besøke Ming-gravene og åndeallén. I en nydelig dal ved fjellene mot nord, ligger 13 av Kinas i alt 16 Ming-keisere begravd. En andektig «åndeallé» fører opp fra den røde porten, den eneste inngangen til det hellige området. Selve alléen står imponerende og voktende steinskulpturer som forestiller alt fra fabelvesener til dyrefigurer.

Etter denne dagen og en stor dose Kina, er det bare helt passende å runde den av med landets mest utsøkte og berømte spesialitet: pekingand.

Overnatting Beijng.

(F/L/M)

 

Den kinesiske mur
Dag 4

31. juli - Beijing - Den forbudte by og innsjekk på togturens første etappe

Den forbudte by. Det er umulig å ikke la seg overvelde av omfanget rundt Den forbudte by, dette keiserlige palasset med sin 9 999 rom og haller. På keisertiden var det kun keiserfamilien og hoffet som hadde tilgang til herligheten – i dag er heldigvis alle velkommen inn. For den kunstinteresserte er det også greit å vite at verdens største museum for orientalsk kunst er lokalisert inne i Den forbudte by. Selv til Kina å være er dette et imponerende sted å være!

Om kvelden begynner reisen for alvor når vi sjekker inn på et moderne, kinesisk tog som er første del av togturen vår. Nå settes kursen mot neste kjempe, Mongolia. Vi myser ut av vinduene på det som kan ses av Kina før toget kommer innover Gobiørkenen og de uendelige sanddynene.

Overnatting om bord.

(F/L/M)

 

Keiserbyen, Den forbudte by, Beijing
Dag 5

1. august - Gobiørkenen

Gobiørkenen er en av verdens største og virker nærmest uendelig der den strekker seg fra Kina til Mongolia. En ørken er så mye mer enn bare sand, farger og formasjoner er en evig kilde til fascinasjon, bare man tar seg tid til å se etter. Det er goldt, det er steinete, det er fjell – og kanskje ser vi kameler? Forhistoriske vesener, historier om dinosaurer blir virkelig i Gobiørkenen. Her finner man stadig nye skjeletter og rester fra svunnen tid.

Midt på dagen kommer vi til grensen til Mongolia og nå skal vi bytte over til Den gylne tsar. Togskinnene videre er annerledes i størrelse, derfor er et togbytte uunngåelig. Dette er de vant til, så bagasjen flyttes raskt over og turen fortsetter.

Vel om bord i Den gylne tsar er det bare å sitte og nyte utsikten. Etterhvert forandres landskapet fra gult og goldt til grønne stepper. Mongolia er alt dette, det er et mektig land som kanskje ikke så mange kjenner så godt.

Totalt bor det rundt 3 millioner i Mongolia, som er det landet med lavest befolkningstetthet i verden. Mongolia er et demokrati. Det er et resultat av hva som skjedde i Øst-Europa med murens fall i 1989. Mongolene begynte fredelig å demonstrere i 1990 med ønske om demokrati. Og det ble innført like etter. Det er dog et av de fattigste land i i Asia, selv om Kinas etterspørsel etter landets mineraler og råvarer er nærmest ustoppelig. I tillegg kommer inntekter fra turisme og produksjon av kasjmir-ull som viktig. Den jevne mongol tjener ikke mye penger.

Vi nyter livet om bord i toget, blir kjent med omgivelsene samt våre andre medreisende og tar livet med ro.

Overnatting om bord.

(F/L/M)

 

Gobiørkenen
Dag 6

2. august - Mongolia - Ulan Bator

I dag venter Mongolias hovedstad!

Med litt over 1 million innbyggere ligger byen cirka 1300 moh. Litt kort info:

Sukhbaatar Square er i sentrum av byen. Det har vært mange herskere gjennom historien i Mongolia, alle kjenner Djengis Khan som vi ikke kommer utenom på disse kanter. Kinesiske dynastier har også styrt Mongolia men mange sloss for selvstendighet. I 1921 kunne endelig frigjøringshelten Damdin Sukhbaatar fra denne kampen bli hyllet akkurat her. En statue av ham finnes selvsagt her på torget og han regnes som en av Mongolias store menn. Selve torget har skiftet navn til Chingis Khan Square nylig, men mange bruker fortsatt det opprinnelige navnet.

Vi tar turen til det vakre Lamatempelet. Det er ikke lenger et sted der man tilber, men det har fem ulike templer og er i dag museum. Et viktig monument for mongolene.

I kveld kan du være med en artig og fargerik folkloreoppvisning (ekstrautflukt) om du vil.

Overnatting Ulan Bator. Eller om du vil, i en tradisjonell mongolsk ger / jurt. Dette organiseres i så fall på plass gjennom togets personell.

(F/L/M)

 

Ulan Bator, Mongolia
Dag 7

3. august - Gandanklosteret og De mongolske alper

I dag venter det som regnes som Mongolias utgave av Sveits. For det er alper her også – postkortvakre landskap som beviser til fulle at det er variasjon i Mongolias natur.

Vi skal ta turen til det buddhistiske Gandanklosteret. Dette klosteret ble oppført på 1800-tallet. Her finner vi en 26,5 meter høy gylden statue av Migjid Janraisig, en buddhistisk Bodhisattva som ønsket å hjelpe andre. Gandan er et viktig symbol for mongolenes frihet. Ikke nok med det, vi kommer også til å lære mer om jernbanen her. Et besøk på utendørs jernbanemuseet på disse kanter, er uunngåelig og spennende for reisen vår.

I en typisk telt-bosetting blir vi så ønsket velkommen, og spiser lunsj blant nomadene.  Inntak av airag (kalles også kumiss), laget av gjæret hoppemelk, hører med. Dette regnes som Mongolias nasjonaldrikk. Mens vi er i det lokale hjørnet, får vi innblikk i lokale tradisjoner og skikker: en oppvisning av mongolske ryttere som viser de tradisjonelle brytekampene og bueskyting. Mongolske spesialiteter på mange felt og en annerledes opplevelse som ikke glemmes!

Overnatting om bord.

(F/L/M)

Lunsj skal nytes i en jurt sammen med de lokale
Dag 8

4. august - Ulan Ude

Toget tøffer videre og langs den praktfulle Selengadalen hvor Mongolias største elv renner. Det er grønt og naturskjønt i disse områdene.

Vi stopper så i Ulan Ude. Under Sovjetunionen var byen lukket for utlendinger, men er i dag hovedstad i den russiske republikken Burjatia. Et perfekt sted å rusle litt rundt i byen for å se på livet. Her i Ulan Ude er det at toget vårt virkelig kommer inn på hovedruten for Den transsibirske jernbanen.

Litt fakta: Verdens lengste jernbane ble åpnet i 1905 mens deler i Kina ble åpnet noen år senere. Mellom Ulan Bator og Beijing er det Den transmongolske jernbane vi er på, siden den deles i tre: Den transsibirske (Moskva-Vladivostok), Den transmongolske  (Moskva-Ulan Bator-Beijing) og Den transmansjuriske ( Moskva-Beijing uten å krysse den mongolske grensen).

Overnatting om bord.

(F/L/M)

Mongolske stepper
Dag 9

5. august - Russland - Bajkalsjøen

Bajkalsjøen er en unik, enorm ferskvannsinnsjø med et mangfold av endemiske arter som få andre steder. Naturen i området omkranses av små landsbyer og øyer – rett og slett balsam for sjelen. Vakkert!

Bajkalsjøen er en kjempe på mange måter i tillegg til at den byr på naturskjønne syn og opplevelser så det holder. Når det gjelder fakta, er det slik at sjøen faktisk har hele 20% av de ikke-fryste ferskvannsreservene i hele verden! Så den er superviktig for så mange mennesker og andre skapninger. Den kalles også for Russland Galapagos og da skjønner man at her det en artsrikhet som er unik. Her er flust med endemiske dyrearter og planter som da ikke finnes noe annet sted. Verdens dypeste og eldste ferskvannsinnsjø er det også, på det dypeste er den mer enn 1600 meter. Med sine over 31 000 kvadratkilometer er den jo ikke liten…

Kanskje en dukkert? Kanskje en båttur? Kanskje bare nyte utsikten, fargene og rusle langs bredden?

Er været bra, blir middagen servert som piknik ved sjøens bredder.
Overnatting om bord.

(F/L/M)

Vakre, vakre Bajkalsjøen
Dag 10

6. august - Russland - Irkutsk

Irkutsk er en stor sibirsk by, full av kontraster, hvor vest møter øst. Den består av en herlig blanding av kulturer, folkeslag, religioner og arkitektur. En riktig smeltedigel! Innbyggertallet er på cirka 500 000. Irkutsk er selvsagt et populært stopp på ruten med den Den transsibirske jernbane. Her finner vi 1800-talls arkitektur, vakre kirker og populære restauranter og spisesteder. Planen for dagen er å besøke den travle markedshallen samt utendørsmuseet der vi ser og lærer om det lokale livet i Sibir.

Overnatting Irkutsk.

(F/L/M)

Irkutsk
Dag 11

7. august - Sibir

Trodde du at Sibir bare var endeløse, monotone sletter uten variasjon? Et isøde der få mennesker kan bo? Tenk om igjen! Toget, som nå er blitt ditt andre hjem, tar deg gjennom det sibirske landskapet med dets flotte fjell, krystallklare vann, frodige bakkelandskap og elver.

Mens toget passerer gjennom imponerende landskap, lærer vi mer om lokale skikker og kultur om bord i toget.

Overnatting om bord.

(F/L/M)

Sibir
Dag 12

8. august - Russland - Novosibirsk og gjestfrihet

Novosibirsk ligger idyllisk til ved elven Ob. Vi befinner oss nå midt i hjertet av det enorme Sibir. Novosibirsk er med sine 1,5 millioner innbyggere den største her. Du visste kanskje ikke at dette også er Russlands tredje største by? Men den virker ikke så stor, sentrum er forholdsvis kompakt og det er mange grønne lunger. Parker og alleer bidrar til at Novosibirsk slett ikke er noen betong-koloss som en skulle forvente av en russisk storby.

Du ønskes velkommen på tradisjonell russisk måte – med brød og salt. Byrundturen inkluderer et besøk ved det transsibirske monument, samt en tur ned til den mektige elven Ob.

(F/L/M)

 

Dag 13

9. august - Russland - Jekaterinburg

Dette er Jekaterinburg, hovedstad i Uralfjellene, og på grensen mellom Asia og Europa. Russlands fjerde største by er litt av hvert, men ikke kjedelig. Denne byen har en broket historie som inneholder både edelstener, gruvedrift, drapet på Romanovene samt de legendariske gangsteroppgjørene på 1990-tallet. Dette blir interessant!

Vi ser den nylig oppførte katedralen som ble bygget på stedet der tsaren og hans familie ble henrettet av bolsjevikene i 1918. Den er oppført i bysantisk stil og er et fargerikt og nesten eventyraktig, vakkert innslag i byen.

Overnatting om bord.

(F/M/L)

 

 

 

 

Jekaterinburg
Dag 14

10. august - Russland - Kazan

Etter frokost ankommer vi Kazan, den gamle tatarhovedstaden på bredden ved Volga. Den kalles Volgas Istanbul siden den ligger mellom de to verdensdelene. Her er mangfold og variasjon – kirker og minareter i skjønn forening.

Byen har en spennende historie, og på en guidet tur i byens Kreml (byborg) lærer du mye om det ville og ofte blodige forholdet mellom tatarer, kosakker og russere. Taterene er opprinnelig navnet på en mongolsk stamme, men henviser til en tyrkisk folkegruppe som oftest tilhører islams sunni-retning.

Overnatting om bord, siste natten på Den gylne tsar.

(F/L/M)

Kazan
Dag 15

11. august - Russland- Moskva

Å ja, dette er jo en av verdens mest kjente byer og nå er vi her! Byen er i endring. Her skjer det fort og det er mye penger i omløp. Den er i ferd med å bli vakrere, grønnere og mer tiltalende for hver dag. Hoteller og restauranter med alle tilbud åpnes, og det bygges stort og høyt slik at Moskvas silhuett er foranderlig. Den flotte hovedgata Tverskaya Boulevard, og gågata Arbat som fortsatt har bevart sin kunstneriske og intellektuelle stemning er kjente innslag.

Vi gyver rett på godsakene og hovedseverdighetene. Turen starter med et besøk i Kreml med dens berømte katedraler fra tsar-tiden. I dag skal vi både se og lære mer om dette enorme festningsverket som gir gjenklang til hver tidsalder i den russiske historien de siste 700 årene. Italienske mesterarkitekter står for det meste av det vi ser i dag. Og det er gedigent! Museum, katedraler og residens for den russiske presidenten – et absolutt symbol på den russiske stat og på russisk kultur.

Vi spiser middag og etterpå venter «Moscow by night». For det er ingen tvil om at Moskva viser seg fra en ekstra flott side når mørket faller.

Den Røde Plass er fortsatt landets fremste samlingssted. Dette er egentlig et gammelt torg, og i dag er det viktig å følge historien tilbake i tid for å fornemme stemningen. Mange store, historiske hendelser – alt fra kroning av russiske tsarer til angrep fra fiender foregikk her. Under Sovjetregimet ble den brukt til store militærparader og politiske folkesamlinger.

Senere tar vi en nærmere titt på Moskvas metro, her er det ikke mye som minner om Jernbanetorget og Stortinget, her snakker vi palasser, skulpturer og lysekroner i krystall. Omtrent 9 millioner bruker den daglig.

Overnatting Moskva.

(F/L/M)

Moskva
Dag 16

12. august - Moskva og hjemreise

Det er siste dagen i Moskva, men det er mer å se i Moskva før det.

Midt på den røde plass ligger St. Basils katedral, et russisk arkitektonisk mesterverk. Det er flere små kirker og kirketårn rundt hovedkuppelen, og hver kirke er til én helgen. Katedralen «Christ the Savior» er nyrestaurert og ruver hele 103 meter til værs ved elven. De gylne kuplene er godt synlig i bybildet og dette er den høyeste russisk-ortodokse katedralen i hele verden.

I tillegg ser vi det tidligere hovedkvarteret til KGB – kolossalt og digert, som seg hør og bør fra den kanten. I samme omgang må vi nevne det tidligere sovjetiske «hvite hus», som tidligere huset parlamentet.

Så må turen ubønnhørlig gå ut til flyplassen der Aeroflot har avgang om kvelden. Vi beregner ankomst Oslo Lufthavn samme kveld.

(F/-/-)

St. Basil-katedralen (til høyre)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom og delt kupe Classic: 69 890
Pr. person i dobbeltrom og delt kupe Superior: 72 880
Pr. person i dobbeltrom og delt kupe Superior Plus: 76 680

Tillegg for enkeltrom på hotellene (om bord: Classic, Superior eller Superior Pluss): kr 4 980

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Beijing//Moskva-Oslo med Aeroflot
Aeroflot tilbyr ikke gjennomgående tilslutningsbilletter for denne reisen
Flyskatt og avgifter pr 10. november 2017
2 netter på hotell i Beijing, 1 natt på hotell i Ulan Bator, 1 natt på hotell i Irkutsk og 1 natt på hotell i Moskva – alle med mellomklassestandard
Netter om bord i tog i henhold til program
Helpensjon fra middag dag to i Beijing til frokost siste dag i Moskva
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider og togverter
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Kina, Mongolia og Russland – se mer informasjon under samt på Min Side etter bestilling (cirkapris kr 4000). Forsendelser i post og utgifter til passbilder tilkommer.
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2000 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Passet må være gyldig minst ni måneder fra visumene er utstedt. Les godt gjennom informasjonen fra Visumservice som ligger på Min Side. Du må ha flere, doble blanke sider i passet og beregne god tid på søknadene. (Ikke begynn prosessen før du har fått bekreftet at reisen blir gjennomført). Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 10. november 2017. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser