Sao Vicente

Øyhopping Kapp Verde – et hint av Afrika

Opplev Kapp Verde på lokalt vis med tre ulike øyer: Santiago, Sao Vicente og nydelige Santo Antao.

Mange er smått forelsket i eviggrønne Madeira. Og Azorenes barske landskap. Og karibiske og afrikanske, fengende rytmer som tiner oss sakte, men sikkert ut av vinterdvalen. Velkommen til Kapp Verde! Her byr vi på alle de ingrediensene som gir en perfekt ferie. Sør for Kanariøyene, utenfor Senegals kyst, reiser vi på eventyr. Historien skjuler slavehandel og pirater. I dag er det nettopp denne eklektiske miksen av fortid og nåtid som er så forførende. Det er ikke overbefolket av turister. Kapp Verde byr oss på en stor dose Vest-Afrika, blandet med en mindre dose Europa og Karibien – både spennende, fargerikt og annerledes. I vant Carpe Diem-ånd, søker vi det lokale og genuine fremfor øyene charterturistene har lagt sin elsk på. Vi er opptatt av så mye annet enn bare strender. For å oppleve mest mulig, tar vi ofte beina fatt, og utnytter øyenes fantastiske vandringsmuligheter.

Øygruppen består av mange fristelser for oss besøkende. De 9 av øyene som er bebodde, er svært varierte i utseende og natur, hver øy har sitt særpreg. Klimaet er varmt og deilig så godt som hele året rundt, gjennomsnittet ligger på 25 grader. Vilt vulkanlandskap, ruvende fjell, frodige, grønne daler og en befolkning som flommer over av livsglede og store smil. Skuldrene senkes, tempoet likedan.

Vi gjør oss kjent med tre av øyene: Santiago er den største og regnes som den mest afrikanske av Kapp Verde-øyene. Her finner vi høye fjell, dype daler og fargerike markeder. Vi fortsetter til Sao Vicente, som regnes som den kulturelle hovedstaden. Her er det en overflod av lokal musikk og annet kulturliv. Santo Antao er fjellrik, bratt og grønn, her finnes mange av sukkerplantasjene – og perfekte vandringsforhold.

Velkommen til Kapp Verde!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Kapp Verde er litt Afrika, litt Karibien og litt Europa – en herlig miks
 • Opplev tre ulike øyer med helt ulik natur og kultur
 • Vilt vulkanlandskap, ruvende fjell, frodige daler
 • Vinsmaking av lokal vin fra Fogo
 • Kortreist mat og lokale råvarer smakes og læres om
 • Å ja, det finnes postkortstrender her også
 • Besøk hos «rebellene», et unikt samfunn
 • Santo Antao, den grønne øya med utsikt som tar pusten fra en
 • Vi tar flere vandreturer for å komme så nært som mulig
 • Musikk er livet – i hvert fall på Kapp Verde. Mange stemningsfulle jazzklubber.
 • Rytmer og dans er overalt, levende musikk på restauranter
 • «Morabeza» det kreolske ordet for gjestfrihet vil du merke betyr mye
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
Dag 1

23. januar - Avreise Norge

Med SAS har vi avgang fra Oslo Lufthavn midt på dagen. Det blir mellomlanding og flybytte både i København og Lisboa. Videre flyr vi til øyrikets største øy: Santiago. Her ligger også hovedstaden Praia. Vi lander litt over midnatt, lokal tid.

(-/-/-)

 

 

Dag 2

24. januar - Ankomst Santiago

Vi lander litt over midnatt, går gjennom immigrasjonen og får transport til hotellet som ligger i Cidade Velha. Dette var tidligere hovedstad og ligger omtrent 15 kilometer fra Praia. Vi tar natten etter en lang reise og gleder oss til det som venter! Hotellet vårt ligger fem minutters gange fra sentrum av byen og et basseng med sjøvann. Fin utsikt fra restauranten er det også – det er ikke umulig at man ser delfinene hoppe og sprette ute i vannet.

Sen frokost (til 10.30) før vi skal ut å oppdage byen til fots. Ta på gode sko. Cidade Velha oversettes rett og slett med «gamlebyen». Det var her Kapp Verdes historie begynte. Her finner vi verdens eldste kolonikirke som ble begynt bygget i 1495. I tillegg var både Vasco da Gama og Columbus innom her på slutten av 1400-tallet. Fortuleza de Sao Filipe er fortet som ble konstruert for å beskytte den portugisiske kolonien mot engelskmenn og franskmenn. Så tar vi en to timers vandretur (i rolig tempo) i dalen Ribera Grande. De første 90 minuttene går vi i ganske flatt terreng omringet av fruktbart og frodig jordbruk og avlinger. Den siste halvtimen går det litt oppover til vi kommer til landsbyen Calabaceira. Så er det buss tilbake til hotellet.

Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet med levende musikk.

(F/-/M)

Santiago, Kapp Verde
Dag 3

25. januar - Øytur på Santiago, så fly over til Sao Vicente og Mindelo

Etter frokost er det på tide å se mer! Vi sjekker ut fra hotellet og setter oss i bussen.

Nå skal vi ut å oppdage sørsiden av hovedøya Santiago som huser størstedelen av øyenes befolkning på totalt over 500 000 innbyggere. Kapp Verde ble først kolonisert av Portugal, stormakten til sjøs på 1400-tallet. Slaver ble hentet fra Afrika og dermed ble Kapp Verde det første stedet europeiske kolonimakter anla utenfor Europa. Kapp Verde har vært selvstendig siden 1975.

Santiago er variert: bratte fjell, grønne daler, karrige landskap og fargerike markeder. En miks mellom det gamle, tradisjonelle afrikanske og det moderne. Sukkerrør, bananer og kokosnøtter dyrkes. Den duggfriske skogen og et levende, yrende folkeliv i byene, gjør at dette er det virkelige Kapp Verde. Vårt fokus i dag blir på Rabelados – en egen folkegruppe som tviholder på egne tradisjoner og som vi skal bli nærmere kjent med.

Rebellene er et religiøst samfunn som holder til på Santiago og som gjorde opprør mot de reformene den katolske kirke introduserte på 1940-tallet. Med dette isolerte de seg og levde i tråd med hva de selv mente og trodde på. Opprinnelig holdt de til i fjellområder som var utilgjengelig for de fleste og forble isolerte. I dag er det mer åpenhet og ikke minst interesse for Rabelados, som lever av håndverk, fiske og jordbruk. De har seremonier og ritualer som holdes i hevd og er et spennende og annerledes fokus på Kapp Verde. Vi spiser lunsj sammen med dem og fortsetter på turen mot flyplassen.

Om kvelden flyr vi over til en ny øy: Sao Vicente. Her får vi transfer til Mindelo.

Sao Vicente er den mest europeiske av øyene, og Mindelo regnes som den kulturelle og intellektuelle hovedstaden. Dersom du ikke har hørt navnet Cesaria Evora, gjør du det sikkert her. Kapp Verdes verdenskjente sangerinne opptrådte oftest barbent og med en dyp, nesten sentimental stil innen musikk som kalles morna. Morna omtales ofte som en blanding av portugisisk fado, bossa nova og blues.

Vi spiser middag ute på en lokal restaurant og passer samtidig på å smake på lokal vin. Fogo er en av øyene på Kapp Verde, og der de har en liten vinproduksjon. Her er det masser av næring i jorda og gir god grobunn for vindruer. Vi tester!

(F/L/M)

 

 

Marked Kapp Verde
Dag 4

26. januar - Mindelo

Vi gjør oss mer kjent med Mindelo – og merk at det bare er ti minutter å gå fra hotellet til den lekre stranden, Laginha. Viktig info for å balansere kultur, historie og avslapping:)

I dag venter en oppdagelsestur blant livlige markeder og blant kriker og kroker i havnen. Mange av husene er pastellfargede og det gir en liten vitamininnsprøyting å rusle rundt. Byen er full av musikk, kunst og flere lokale gitarbyggere. I Mindelo nytes vi fargene, musikken og gatelivet. Det er nærmest som en riviera å regne, riktig så lekkert! Vi er tilbake på hotellet midt på dagen – ta gjerne en tur på stranden.

Om kvelden møtes vi til livlig middag. På menyen står sjømat og musikken er alltid til stede! Om du vil, er det fritt frem til å forlenge kvelden på en av byens mange jazzklubber.

(F/-/M)

Kapp Verde
Dag 5

27. januar - Sao Vicente, øyrundtur

Etter frokost er det på veien igjen. Vi kaller det en øyrundtur «off road». I dag oppdager vi mer av det ukjente Sao Vicente som byr på nesten urørt natur til tider. Variasjon er øyas fortrinn. Flere av postkortstrendene på øya er vakre, men ikke badevennlig. Mange områder er røffe med strømmer. Som kontrast er små, rolige fiskerlandsbyer med fargerike fiskebåter. Her avspeiles Kapp Verdes rytmer og livsstil. En av disse er Calhau, som vi besøker. Avslappet og koselig. Her spiser vi også lunsj. Utsiktspunkt blir det også. Panoramautsikten er best fra Monte Verde som er øyas høyeste punkt på 750 moh.

Vulkaner er også på programmet i dag. Vi tur langsmed vulkanen Viana, en tur som tar cirka 90 minutter. Det er fascinerende landskap og mektige krefter som har vært i gang. Etterpå tar vi en svømmetur i Baia das Gatas, der det ikke er noe å si på det klare vannet. Og det passer fint for bading. Jo, Sao Vicente har litt av hvert å by på.

Tidlig kveld er vi tilbake på hotellet, der reiseleder organiserer middag for den som vil.

(F/L/-)

 

Santo Antao
Dag 5

28. januar - Ferje over til Santo Antao og lokale opplevelser

Tidlig frokost før vi skal hoppe videre til neste øy: Santo Antao. Mer korrekt, vi tar ferjen. Forelsket du deg i Midelo, ikke fortvil, vi kommer tilbake om noen dager. Etter en times tur ankommer vi Porto Novo og får transfer til dalen Ribeira das Patas. Når vi er fremme på Santa Antao, venter naturopplevelser i form av fjell, tropiske, grønne daler og også nesten karrige områder. Vi trekker pusten dypt og får en oversikt over denne vakre øya med sin naturlige skjønnhet. Perfekt for vandreturer!

Vi skal være glade vandrere, men først skal vi besøke noen andre blide folk: en skole. Det er alltid gøy å se hvordan barna har det og de synes sikkert det er spennende og litt morsomt å se på oss også…

Fra Alto Mira skal vi gå cirka en times tur til Alto Mira 2. Her venter lunsj hos en lokal familie. Det er bare å fortsette i den lokale ånden! Etter mat og hyggelig selskap, får vi transport tilbake til Porto Novo der vi sjekker inn på hotellet vårt. Det har stort basseng!

Om kvelden er det felles middag og selvsagt med musikk.

(F/L/M)

Santo Antao
Dag 6

29. januar - Santo Antao, mer av øya

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, vi skal se mer av øya og bytte hotell til et som ligger i vakre omgivelser i Ribeira Grande.

Ut på tur – vakre vyer og frisk luft, etter hvert. Santo Antao er den nordligste øya og definitivt den mest røffe og robuste av dem. Det skummende Atlanterhavets bølger slår mot den mørke, vulkanske klippesiden, men gir utsikt og naturopplevelser så det holder. Vi kjører langs Estrada de Corda. Deler av veien er lagt for hånd av vulkansk stein, og snor seg i mellom dype grotter og det dramatiske landskapet rundt. Fotostopp underveis. Vel fremme i Pico da Cruz, går vi omtrent 30 minutter innover i pinjeskogen. Her blir det læring og testing av planter som Moder Natur sørger for at kan brukes til medisiner. Lunsjen tar vi Ponta do Sol og vi passer samtidig på å besøke fiskerlandsbyen som en gang var det administrative senter på øya.

Deretter venter transfer til Fontainhas, eller du kan gå i 30 minutter. Her er bosetninger i et røft terreng, men med flotte omgivelser! Etterpå reiser vi til hotellet der vi skal bo de neste to nettene. Lokalt og små forhold, men trivelig! Middag på egen hånd, reiseleder organiserer.

(F/L/-)

Vårt hotell på Santo Antao
Dag 8

30. januar - Santo Antao, kortreist mat og økologisk jordbruk

I dag vandrer vi en times tid i de særegne, grønne og fruktbare terrassene nær Coculi. Lunsj spiser vi på en gård der det er fokus på økologisk mat og jordbruk. Vi snakker geitost, papayasyltetøy og topper det hele med litt lokalt brennevin. Tanken er at vi bidrar på vårt vis, i hvert fall med syltetøy og ost. Grogue er den lokale varianten på Kapp Verde, og fremstilles av sukkerrør. Her lar vi proffene ta seg av de sterke sakene. Men smake må vi.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og har resten av tiden til egen disposisjon. Middag på egen hånd, reiseleder organiserer.

(F/L/-)

Santo Antaos terrasser
Dag 9

31. januar - Santo Antao og tilbake til Sao Vicente, Mindelo

Utsjekk fra hotellet, snart hopper vi tilbake til Sao Vicente. Men ikke ennå.

Vi gir ikke helt slipp på denne nydelige naturen og reiser til den aller grønneste dalen, Paul. Vi vandrer en tur på cirka 90 minutter før vi igjen lunsjer på lokalt vis. Gården vi besøker i dag, har fokus på kaffe. Vi er med på vårt vis!

Turen tilbake til Porto Novo går via kystveien og er slettes ikke verst å se på fra bussvinduet den heller. Om ettermiddagen venter ferjen over til Sao Vicente og her skal vi tilbake til hotellet vi bodde på tidligere. Fra turterreng og grønne daler, nå blir det avskjedsmiddag med musikk. Kapp Verde har vist seg frem på mange ulike måter, og samtalene rundt bordet vitner sikkert om overraskelser og gode opplevelser.

(F/L/M)

Mindelo
Dag 10

1. februar - Sao Vicente - Lisboa

Etter frokost er det, synd men sant, tid for avreise. TAP har avgang om ettermiddagen og vi ankommer Lisboa om kvelden. Her blir det en liten bonusovernatting. Vi bor på et hotell som ligger nær flyplassen.

(F/-/-)

Dag 11

2. februar - Hjemreise Lisboa - Norge

Frokost på hotellet. Dagen er til egne sysler til vi skal fly siste biten tilbake til Norge. Direkteflyet til TAP har avreise midt på dagen og beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 26 750
Tillegg for enkeltrom: kr 3 390

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Santiago//Sao Vicente-Oslo med SAS og TAP
Fly Santiago – Sao Vicente med Binter
(Ta kontakt for tilbud om tilslutningsbillett om du reiser fra andre flyplasser)
Flyskatt og avgifter pr 14. juni 2018
10 netter på hoteller i turistklasse
Daglig frokost og 6 lunsjer/ 5 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Ferjebilletter t/r Sao Vicente – Santo Antao
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Kapp Verde, pt 30 euro (Carpe Diem trenger din passkopi etter bestilling, vår samarbeidspartner på Kapp Verde forhåndsordner)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som bestilles ekstra som forklart i programmet
Tips
Drikkevarer
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere må ha visum til Kapp Verde. Dette ordnes ved ankomst og koster pt 30 euro som betales på Kapp Verde. Carpe Diem trenger din passkopi for videreformidling til vår samarbeidspartner på Kapp Verde. Kopi sendes på e-post eller i posten. Gjør det gjerne rett etter bestilling.

Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat.

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinekontor eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (euro) pr. 4. juli 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser