Øyhopping i Hellas – Andros, Tinos og Mykonos

Sommerferie og øyhopping i Hellas!

Hellas=ferielykke. Det finnes knapt noe som er så vakkert og etterlengtet om sommeren som den greske øyverdenen. Det skinner i hvitkalkede, koselige bygninger og det turkisblå havet har nærmest monopol på å være ekstra fargerikt på disse kanter. I juli velger vi oss Kykladene, en øygruppe med massevis av øyer, hver med sitt særpreg.  Det skal hoppes mellom tre øyer, alle har hver sin stil og sjarm, men fellesnevner er strender, sol og herlig mat. Vi bor og overnatter på både på vakre, varierte Andros og sjarmerende, rolige Tinos og får som bonus en dagstur til den trendy og travle partyøya Mykonos. Snakk om kontraster!

Gresktalende reiseleder Ann Kristin Andersen er som vanlig den beste veiviser noen kan ha i Hellas. Hun tar deg med fra øy til øy og gir deg innsikt i øyenes kultur og historie. Det blir tid til late dager på stranden, opplevelsesrike utflukter, hyggelige lange kvelder på lokale tavernaer, flotte turer og mye mer. Bli med til Hellas – feriefavoritt nummer en hos mang en Carpe Diem-gjest!

Disse plassene vet vi av erfaring selges i rekordfart – så ikke vent for lenge!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

 • Deilig sommertur med sol, bad og opplevelser på tre herlige, greske øyer
 • Andros – en stor, grønn øy med vakker natur, fine vandrestier og flotte strender
 • Tinos – her er roligere hvilepuls, strender i massevis og trekkplasteret Panagia Evangelistria – lekker!
 • Mykonos er trendy, nydelig og spennende
 • Akkurat passe blanding av lat ferie og spennende opplevelser
 • Ann Kristin Andersen – vår gresktalende og lokalkjente reiseleder

Velkommen til hvite strender, lave skuldre og høy badetemperatur – og et av verdens vakreste øyriker.

 • Chrisi Ammos, strand, Andros, Kykladene, Hellas
 • Kirke, Achla, strand, Andros, Kykladene, Hellas
 • Mat gresk Hellas
 • Andros Hellas
 • Chora, Andros, Kykladene, Hellas
 • Andros, Kykladene, Hellas
 • Hellas vase blå kykladene
 • Andros, Kykladene, Hellas
 • chora-andros-kykladene-hellas
 • paraporti-strand-chora-andros-kykladene-hellas
 • Gamlebyen Chora Andros Kykladene Hellas
 • Gresk-ortodoks katedral Panagia Tinos Kykladene Hellas
 • Tinos, blomst, Kykladene, Hellas
 • Tinos, kirke, Kykladene, Hellas
 • Tinos Kykladene Hellas
 • Hellas stoler Kykladene
 • Tinos Kykladene Hellas
 • Mykonos Kykladene Hellas
 • Tinos gate Kykladene Hellas
 • Tinos Kykladene Hellas
 • Mykonos Kykladene Hellas vindmøller
 • Mat Hellas gresk
 • Mykonos Kykladene Hellas
 • Mykonos Kykladene Hellas stol
 • Mykonos Kykladene Hellas
 • Mykonos Kykladene Hellas stol blå
 • Mykonos Kykladene Hellas
 • Mykonos Kykladene Hellas
 • Batsi, Andros, Kykladene, Hellas
Dag 1

4. juli - Avreise og ankomst Athen, til Tinos

Vi reiser fra Oslo Lufthavn en tidlig morgen med Norwegian. Flyet går direkte til Athen. Vi busser til byens nest største havn, Rafina. Her spiser vi en deilig, lokal lunsj basert på havets delikatesser, før vi tar ettermiddagsbåten til vår første greske øy: Tinos.

Ved ankomst i havnen på Tinos, busser vi fem minutter og sjekker inn på Tinos Beach Hotel. Her skal vi kose oss i flere dager! Velkomstmiddag på hotellet.

Tinos er rolig, og her senkes tempoet godt ned. Det er en skikkelig sjarmør og en skjønnhet av en øy, med vakre bukter og landsbyer stappfulle av genuin atmosfære. Det er lett å la seg fortrylle av de mange strendene men også av de 40 landsbyene som ofte refereres til som «håndlagde Tinos». Med ornamenter av marmor er det også en unektelig sterk stil over det hele. Kunsten har lange røtter her nær marmorbruddet, og de har virkelig satt sitt preg på øya. Og utrolig nok, turistene har ikke helt fått fotfeste her ennå, enda bedre!

(-/L/M)

Tinos
Dag 2

5. juli – Tinos

Tinos er mange ting. Det er også det viktigste pilegrimsmålet for ortodokse kristne i hele Hellas og samtidig også viktig for katolikker. Dette er en ganske uventet kombinasjon, men Tinos har plass i begges hjerter.

I dag besøker vi en stjerne: Panagia Evangelistria-kirken. Wow! Lekker og ruvende, betydningsfull og åndelig – rett og slett en mektig bygning! Kirken ble bygget på det stedet der helgenbildet av Jomfru Maria ble funnet etter at hun mirakuløst skal ha vist seg for den ydmyke nonnen, St. Pelugia. Her følger historier om både syn, mirakler og helbredelser, så dette var et hellig sted. Det er ikke så mye som er forandret i årenes løp, det nesten 30 meter høye klokketårnet synes godt i terrenget. I tilegg har kirken hatt en enorm betydning i vanskelige tider, under okkupasjoner og kriger – så i dag ser vi en viktig del av historien på en ganske så liten øy som du kanskje ikke hadde hørt så mye om fra før.

Etter en liten dose religion, kultur og historie, spiser vi felles lunsj. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon, reiseleder gir forslag til hva du kan gjøre. Om kvelden er det felles buffetmiddag på hotellet.

(F/L/M)

Panagia Evangelistria-kirken, Tinos
Dag 3

6. juli – Bli mer kjent med Tinos

Vi farter rundt på Tinos i dag og ser mer av hva øya har å vise frem. Heldagsturen inkluderer bading underveis og besøk i flere vakre landsbyer. Volakas er en bitteliten landsby som ligger i innlandet og er mest kjent for de store granittblokkene som ligger spredt rundt i området. Steinene er levninger etter vulkanutbrudd tusenvis av år tilbake, men i følge gresk mytologi ble blokkene brukt av titanene mens de kjempet sine slag. Ellers er landsbyen kjent for produksjon av flettede kurver. Derfra går ferden ned til Kolimbithra hvor det blir tid for bading og lunsj før vi fortsetter videre til landsbyene Panormos og Pyrgos. Sistnevnte er en av de mest nydelige byene på Tinos og det skyldes først og fremst de flotte, kunstneriske detaljene utarbeidet av de lokale håndverkerne. Marmor er overalt i ulike former, på husene, fontenene, på kirkegården og de ulike bygningene, og dette gjør landsbyen til et utendørs museum.

Vel tilbake på hotellet blir det tid for en dusj før vi beveger oss inn til Tinos by for middag på en av de mange lokale koselige restaurantene der.

(F/L/M)

Tinos
Dag 4

7. juli – Dagstur til Mykonos

Mykonos! Ibiza møter St. Tropez. Fashionistas, klubber, verdenskjente DJs, en liberal livsstil, masse cruiseturister og party, party! Det er èn side ved øya. Mykonos er også utrolig vakker med en fargeskala og en utstråling som kanskje bare matches av Santorini. Med over 30 strender, kritthvite murhus med knallblå dører og flere kirker som er såkalt postkort-perfekte. De flotte vindmøllene er Mykonos også velkjent for – riktig lekkert fotomotiv! Ann Kristin tar deg med på en vandring gjennom byen der vi får med oss litt av hvert. Og her er det viktig å se seg rundt, såkalt people watching er alltid spennende på slike steder. Sammen spiser vi lunsj og etterpå er tiden til egen disposisjon – reiseleder gir forslag. Og ikke glem badetøyet, det er mulighet for å ta seg en dukkert ved en av bystrendene her på Mykonos. Ellers er det flust med trange smug, koselige butikker og kafeer som hilser deg varmt velkommen. Tiden her går bare så altfor fort!

Om kvelden, vel tilbake på hotellet på Tinos, slapper du av og har tid til det du ønsker – middag på hotellet.

(F/L/M)

Mykonos
Dag 5

8. juli - Fra Tinos til Andros

Nå er det tid for ny øy og ferjen tar oss til- Andros!

Ved ankomst blir det transfer til hotellet vårt, Hotel Aneroussa, der vi skal tilbringe den neste uken. Hotellet ligger like ved feriestedet Batsi, bare noen trappetrinn fra stranden, så her skal vi kose oss i lange drag. NB! Vi gjør oppmerksom på at solstoler på stranden er mot betaling. Det blir buffetmiddag ved hotellets strandbar om kvelden.

Andros er den nest største øya på Kykladene og er velsignet med alt du kan ønske deg av en gresk øy. Utsikten rundt er mildt sagt vakker og variert og det er ingen typisk ensartet «postkortøy». Her er det både fjellrikt og grønne daler, med rullende fosser og naturskjønne omgivelser, i tillegg til nydelige strender og masse bademuligheter. Øya er også perfekt for små og store vandreturer. Hovedbyen, Chora, også kjent som Andros, er en perle av en by som pyntes pent opp med imponerende herskapshus i neoklassisk stil. Her er også smale, trange gater kantet av små, hvitvaskede hus – og selvsagt riktig så koselig å rusle rundt i.

(F/-/M)

Andros
Dag 6

9. juli – Andros - bli kjent i Batsi

Frokost på hotellet. Bli med Ann Kristin på rusletur til Batsi og bli kjent rundt i denne lille byen. Her blander klynger av hvite hus seg med stranden, lokale tavernaer, kirker og hoteller. Et perfekt sted å myse utover havet, se ferger og seilbåter være på vei mens livet leves i sakte tempo. Når vi har fått oversikten og blitt litt mer kjent, setter vi oss på en lokal taverna og spiser fiskelunsj. Dagen ellers er til avslapning og velvære. Nå er det ferie!

Reiseleder organiserer felles middag for dem som vil.

(F/L/-)

Batsi, Andros
Dag 7

10. juli – Heldagstur Andros

Denne store øya har mye å vise oss, og i dag skal vi bruke mesteparten av dagen til å se og lære om Andros. En stolt sjøfarerøy og en naturlig vakker sådan, skal det vise seg. Fra hotellet kjører vi i høyden langs kysten og over til den andre siden av øya. Der venter ”hovedstaden” Chora, hvor vi ser variasjonen i arkitektur og bare fornemmer atmosfæren i den hyggelige, lille byen. Vær obs på høy sjarmfaktor!

Det er mange vakre klostre på de greske øyene, og Panachrantou er et av disse. I fjellet Gerakones har det funnet sin perfekte beliggenhet siden det skal ha blitt grunnlagt her på 900-tallet. Det har ganske nylig blitt renovert og kan skilte med flere betydningsfulle ikoner og religiøse samlinger. Dette klosteret avlegger vi en liten visitt før vi beveger oss ned til koselige Korthi hvor vi nyter dagens lunsj på taverna Vinci, beliggende nede ved vannet. Dette er et hyggelig sted å ta en pust i bakken og det er bademuligheter på stranden rett nedenfor, så husk badetøy!

Etter en innholdsrik dag rundt på Andros, er vi tilbake på hotellet. Middag i kveld er på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil.

(F/L/-)

Chora, Andros
Dag 8

11. juli – Andros - Paleopolis med historisk sus og bading

De som vil blir med Ann Kristin til ruinene av den antikke hovedstaden på Andros, Paleopolis. Vi tar lokalbussen og hver enkelt betaler (koster cirka tre euro per vei). Byen blomstret fra klassisk tid til romertiden og hadde en stor markedsplass, teatre og flere templer i tillegg til en kraftig bymur. Den gangen lå byen mye lavere, og deler er sunket i havet. Etter en kort busstur til Paleopolis tar vi turen innom byens arkeologiske museum (dessverre er det ikke alltid åpent). Deretter tar vi fatt på vandringen ned mot en flott natursti som fører oss mot ruinene og havet.

Vel nede tar vi en dukkert og tørker i solen før vi tar fatt på den bratte turen opp igjen – og hvor mye av veien består av mange trapper. Varme og svette nyter vi en god salat og kald drikke på kafeen før vi returnerer med lokalbussen.

Om kvelden spiser vi middag på en lokal restaurant i Batsi.

(F/-/M)

Batsi, Andros
Dag 9

12. juli - Vandring fra Apikia til Stenies

I dag skal vi ut på felles vandring for å nyte ekstra godt av det vakre landskapet. Det er ingen langtur vi legger ut på, ruten vi går er rundt 4-5 kilometer, men det er en del trapper i nedoverbakkene mot havet som glimter i det fjerne. Det er en flott tur omkranset av frodig vegetasjon, historiske steder og naturlige raviner. Turen går forbi ”den rike” landsbyen Stenies som i sin storhetstid huset alle pengesterke på øya, noe som fremdeles er synlig med alle de flotte neoklassiske husene som klamrer seg fast i den bratte åsen. Tårnet Bisti-Mouvela er fra 1600-tallet og kirken ved siden av har fresker fra 1700-tallet. Lunsjen nytes på restaurant Yialia med flott beliggenhet nede ved havet, så her blir muligheter for en dukkert både før og etter lunsj. Om ettermiddagen busser vi tilbake til hotellet.

NB! Turen inkluderer en god del trapper i skrånende terreng.

Reiseleder organiserer middag for den som vil være med. Og det er lov å slappe av etterpå som bildet under viser…

(F/L/-)

Dag 10

13. juli – Dag til egen disposisjon på Andros

Dagen fri til sol & bad! Andros har mange fine vandrestier og reiseleder foreslår gjerne en aktivitet for deg som ikke vil ta det med ro.

Om kvelden tar vi turen tilbake til Chora og «pikilia»middag. Det er rett og slett store fat med masse ulike småretter. Svært lokalt og med gode greske smaker. Nam!

(F/-/M)

Dag 11

14. juli - Strandtur til Ateni Beach

Strandliv er det umulig å bli lei av i Hellas, i hvert fall ikke når man skifter på stedene og beveger seg litt rundt. I dag tar vi turen til en av øyas mest kjente strender, Ateni. Likevel har vi nesten hele stranden for oss selv – midt i juli måned. Her tar vi livet med ro! Det blir enkel lunsj på den lille «strandbaren» og en liten smak på deres fantastisk gode hjemmelagde ”Limoncello”.

Dagen nytes på stranden med sol og bad, ligge i skyggen av parasollen og lese en god bok, eller hva med litt aktivitet i form av ”raketes” – grekernes strandtennis. Retur til hotellet på ettermiddagen.

I kveld blir det stemningsfull gresk aften med lokale musikere og dansere – kun for oss. OPA!

(F/L/M)

Limoncello og sitroner
Dag 12

15. juli – Fra Andros til Athen (Rafina)

Vår siste dag ute på øyene har kommet. I dag sjekker vi ut fra hotellet og busser til havnen for båtavgang til Rafina. Etter ankomst Rafina busser vi til den lille byen Nea Makri hvor vi har turens siste overnatting på Hotel Marathon Beach. Kveldens avskjedsmiddag blir på hotellet.

(F/-/M)

Aldri feil med feta
Dag 13

16. juli – Avreise Athen, ankomst Oslo

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og busser ut til flyplassen. Vårt direktefly med Norwegian har avgang midt på dagen. Ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 19 990
Enkeltromstillegg: kr 3 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Athen tur/retur med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 27. september 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
12 netter på mellomklassehotell . Frokost inkludert hver dag
9 middager, 8 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser