Øyhopping Hellas - Santorini, Amorgos og Serifos

Øyhopping Hellas - Santorini, Amorgos og Serifos

Utsikt over landsbyen Hora i Serifos, Kykladene, Hellas.

Og besøk på Koufonissi - det blir fire øyer, det!

Sommerferie og øyhopping i Hellas!

Hellas=ferielykke. Det finnes knapt noe som er så vakkert og etterlengtet om sommeren som den greske øyverdenen. Det skinner i hvitkalkede, koselige bygninger og det turkisblå havet har nærmest monopol på å være ekstra fargerikt på disse kanter. I sommer velger vi oss Kykladene, en øygruppe med massevis av øyer, hver med sitt særpreg. Det skal hoppes mellom tre øyer, alle har hver sin stil og sjarm, men fellesnevner er strender, sol og herlig mat. Vi bor og overnatter på både på postkortperfekte Santorini (snarbesøk der), koser oss lenge på nydelige Amorgos og ukjente Serifos. Og samler du på øyer, tar vi en dagstur til Koufonissi. Som bonus avrunder vi øylivet med et besøk i storbyen Athen hvor vi også får litt tid til å se oss om. Snakk om kontraster!

Gresktalende reiseleder Ann Kristin Andersen er den beste veiviser noen kan ha i Hellas. Hun tar deg med fra øy til øy og gir deg innsikt i øyenes kultur og historie. Det blir tid til late dager på stranden, opplevelsesrike utflukter, hyggelige lange kvelder på lokale tavernaer, flotte turer og mye mer. Hellas - feriefavoritt nummer en hos mang en Carpe Diem-gjest!

Disse plassene vet vi av erfaring selges i rekordfart - så ikke vent for lenge. Ann Kristin sine Hellasturer tør vi kalle legendariske her hos Carpe Diem!

Høydepunkter

 • Santorini - kjent for pittoreske landsbyer og svimlende utsikt
 • Amorgos . en litt ukjent gresk perle
 • Serifos - uskyldig og upretensiøs
 • Dagstur til Koufonissi
 • Gyros, moussaka, saganaki, souvlaki og gresk salat
"Hvitkalkede hjem i Parikia, hovedstaden i Paros, gresk øy i det sentrale Egeerhavet."

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 27.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 12

  Priser fra: 25.490,-

  Reiseleder: Ann Kristin Andersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+28
+27

Program

11 frokoster, 4 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Santorini

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegian. Først til København, så flybytte og videre til Santorini. Vi lander sent. Ved ankomst Santorini venter vår private buss som tar oss med til Hotel Star for innsjekking og overnatting. Vi skal videre allerede neste dag, så det blir snarbesøk denne gangen...

Det er uansett bare å glede seg til mange dager med mange opplevelser!

Fersk appelsinjuice på bordet med bakgrunn av Santorini-øya, Hellas. Selektiv fokus

Det er vakre farger på denne øya og utsikten likeså.

Dag 2

Santorini - Amorgos

Frokost og middag

Frokost først på vår aller første feriedag. Vi er på kjendisen Santorini, dere.

Vulkanøya Santorini er nok den mest spektakulære blant de greske øyene. Øya er kjent for sin dramatiske natur, byer som klamrer seg til de stupbratte klippene og blå kirkekupler – ofte sett på greske postkort.

Santorinis dramatiske form er et resultat av et enormt vulkanutbrudd for flere tusen år siden. Utbruddet etterlot seg en lagune omgitt av fjellvegger som stuper rett ned i havet, den såkalte kalderaen som gir de unike fargekontrastene som gjør seg så flott på bilder. Mange steder er det kun bading fra klipper, og de få strendene som finnes på Santorini er ikke av de beste… så vi drar videre på ferden. Santorini - check !

Båtavgang er planlagt til midt på dagen. Lunsj kan kjøpes i havnen eller om bord på båten.

Etter en drøy times båttur ankommer vi øy nummer to: Amorgos. Vi får transfer til hotellet beliggende i Aegiali, en drøy times kjøring fra havnen Katapola. Hotellet vårt er et meget veldrevet familiehotell beliggende ved stranden i Aegiali. De er kjent for sitt gode vertskap og for nydelig mat. Frokosten serveres på terrassen med vidunderlig utsikt over sjøen.

Ettermiddagen nytes med et deilig og forfriskende bad.

Om kvelden koser vi oss med en smakfull velkomstmiddag på den lokale tavernaen nedenfor hotellet. Vi drømmer om en god moussaka med frisk gresk salat til, - med de beste tomatene i verden!

Dag 3

Amorgos

Frokost og lunsj

Vi spiser frokost og skal snart bli litt bedre kjent. Litt fakta: Amorgos er den østligste av øyene i Kykladene og nærmeste nabo til Dodekaneserne. Øya er 126 km2 og høyeste punkt på øya er 823 moh. Vinterstid bor det nok ikke mer enn et par tusen fastboende her, men innbyggerantallet mangedobles i sommermånedene. Øya har mange fine merkede vandrestier i vill og dramatisk natur. Langs veiene oppleves fantastiske dufter fra viltvoksende urter. Dette er en av grekernes egne favorittøyer og her skal vi slå oss til ro en liten uke. Det er unektelig typisk gresk skjønnhet her. Fargene er en ting, det var på disse kanter kultfilmen, Luc Bessons "Det Store Blå" ble spilt inn. Det setter tonen. Vi vil påstå at det er stjernekvalitet over klosteret Moni Hozoviotissa, bygget på 1000-tallet og limt inn i klippene høyt der oppe. I mindre skala, men absolutt godkjent foto-objekt er vindmøllene som pryder mang et postkort fra de greske øyene.

Etter frokost må vi prøve en av vandrestiene og legger ut på en kortere rute med navn Evangelistria - “kirkeruten”, som tar oss fra kirke til kirke i området ovenfor hotellet. Og bare så det er sagt, men trenger ikke å være religiøs for å ta turen! Samtidig gjør vi oss kjent med området og kan nyte utsikten over Aegiali-bukten.

Vi koser oss med felles lunsj på en av de lokale tavernaene.

Ettermiddagen og kvelden er fri. Reiseleder arrangerer felles middag for de som vil.

Dag 4

Amorgos - valgfri båttur

Frokost

Frokost først, så venter kanskje noe som er en selvfølge på øyene - en båttur. Ellers tar du bare livet med ro der hjemme.

Om kvelden arrangerer reiseleder felles middag for de som vil.

Ekstra tillegg

Katamaran sett gjennom en steinåpning

Den greske øyverdenen er vakker fra sjøsiden

Dag 5

Amorgos - vandring

Frokost og middag

I dag trekker vi opp i høyden til fots på rute 4 - Melania LANGADA–STROUMBOSPANAGIA OF EPANOCHORIANI–THOLARIA–FOKIOTRIPA. Du trenger ikke kunne uttale stedene:) Dette er en flott tur som anses som forholdsvis enkel og fordelen er at man når som helst kan velge å snu. Og det er mange “vannhull” for forfriskninger underveis.

Vi starter vandringen fra hotellet og etter en drøy halvtimes tid når vi Langada hvor viser rester av de gamle vindmøllene. Videre mot ravinen Araklos og kirken “Jomfru Maria av Epanochoriani". Ved Vigla, nært Tholaria ser vi restene av det antikke Aigiali, datidens Akropolis på Amorgos. Hele turen er på 7,6 km og vi tar mange småstopp underveis og vel tilbake på hotellet er det god tid til et forfriskende ettermiddagsbad.

NB! Viktig med godt skotøy! Her holder det ikke med sandaler.

Om kvelden spiser vi deilig middag på en lokal taverna.

Dag 6

Besøk til naboøya Koufonissi

Frokost og lunsj

Tidlig frokost først, så tar vi ferge fra havnen i Aegiali hvor vi bor. Husk badehåndkle, solhatt og høy solfaktor. Om formiddagen er vi fremme på ny øy.

Her tar vi en liten runde i fellesskap og nyter en god lunsj. Deretter tid for sol og bad ved en av de fantastiske strendene Koufonissi byr på. Ja, her finner vi kanskje de aller flotteste i strendene i hele Egeerhavet etter manges mening. Flotte strender blir man aldri mett av, og vannet her er klart som turkist glass.

Etter en fin dag på tur og vel tilbake, er kvelden på egenhånd.

Reiseleder arrangerer felles middag for dem som vil.

Gjennomsiktig vann og en liten forankret trebåt, på øya Kato Koufonissi, Kykladene, Hellas.

Gjennomsiktig vann på øya Kato Koufonissi, Kykladene, Hellas

Dag 7

Amorgos - dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Frokost på hotellet.

Dagen til fri disposisjon, reiseleder organiserer og hjelper til.

Nyt sol og bad, les en god bok eller kanskje du tar deg en ekstra vandretur. En tøffere tur på rundt 20 kilometer og mye stigning er “The Old Strata” med start i Chora og ender opp i Aegiali. Trekkplasteret er det nest eldste klosteret i Hellas, Hozoviotissa, selveste ikonet på Amorgos.

Om kvelden nyter vi felles middag på lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Vakker utsikt over Panagia Hozovitissa-klosteret på Amorgos-øya, Hellas

Vakker utsikt over Panagia Hozovitissa-klosteret på Amorgos

Dag 8

Amorgos - Serifos

Frokost og middag

Frokost først. Så er formiddagen til fri disposisjon før vi sjekker ut og skal hoppe videre til neste øy. Vi får transfer til Katapola havn som er en drøy time fra hotellet. Amorgos - check!

Om ettermiddagen går båten til Serifos. Nå skal vi til en helt annen verden, og da tar det litt tid med overgangen. Ankomst Serifos er om kvelden.

Ved ankomst hentes bagasjen vår med hotellets biler og vi spaserer cirka 400 meter til hotellene der vi skal tilbringe de neste tre døgn. Vi fordeler oss på to hoteller som ligger et steinkast fra hverandre ved stranden i Livadi. Med samme eier, passer det perfekt når vi deler oss.

Felles middag på lokal taverna i Livadi.

Utsiktsbilde med to hvite kapell i forgrunnen og mot hav

Solen går ned over vakre Serifos

Dag 9

Serifos

Frokost og lunsj

Frokost på Hotel Vassilia (for begge bostedene).

Ny øy, nye opplevelser! Serifos tilhører de vestlige Kykladene, er 75 km2 og på helårsbasis bor det nok ikke mer enn rundt 1500 personer her. Om sommeren mangedobles antallet. Øya er litt røff i utseende med sine bratte fjell som stuper ned i det turkis-grønn-blå vannet. I den greske mytologien møter man alltid noe spennende: Serifos er her hvor Persevs sies å ha blitt født, helten som tok selveste Medusa av dage. Damen med levende, giftige slager som hår og hun som man ble til stein bare ved å se på...

Serifos har fjell, og vi nordmenn liker jo å komme oss opp i høyden, gjerne på topptur!

Vi skal ikke helt til toppen av øya, for det er det ikke tilgjengelig vei for, men vi legger ut på vandring til hovedstaden Chora. En hvitkalket by som klamrer seg fast i fjellsiden ovenfor bukten Livadi, - mer gresk blir det nesten ikke!

Vel oppe tar vi en liten bli kjent runde i byen og kanskje har du lyst til å ta en tur inn i rådhuset som også rommer øyas arkeologiske museum? Felles lunsj og tid for å rusle rundt, kanskje handle litt i de koselige butikkene og retur til hotellet på ettermiddagen.

Om kvelden organiserer reiseleder felles middag for de som ønsker det.

Dag 10

Serifos

Frokost og middag

Frokost på Hotel Vassilia (for begge bostedene)

I dag tar vi turen til en av de fineste strendene på Serifos, Psili Ammos, som betyr fin sand. Stranden ligger på den østlige kysten av Serifos og vi bruker i underkant av en times tid på vandringen hver vei. Dette er en av de mest populære og vakre strendene på Serifos, og ifølge Sunday Times ble den inkludert på listen over de beste strendene i Europa i både 2004 og 2009. Her koser vi oss og kan gjerne nyte lunsjen på en av de to tavernaene beliggende ved stranden. Alternativt nyter du dagen på stranden nedenfor hotellet.

Om kvelden nyter vi en stemningsfull kveld med god middag og tar avskjed med øyene for denne gang.

Dag 11

Serifos - Athen

Frokost og middag

Vi spiser frokost og sjekker ut til vanlig tid kl 12. Vi kan spise lunsj på en av de nærliggende strandrestaurantene for den som vil. Serifos - check !

Så går vi ned til havna og tar fergen til Pireus - det tar et par timer. Ved ankomst Pireus, busstransport til Hotel Attalos for siste overnattingen i Athen. Hotellet ligger sentralt til like ved Monastiraki og gamlebyen Plaka og har en hyggelig terrasse med utsikt over byen og mot Akropolis.

Avskjedsmiddag på Taverna Scholarchio, beliggende i sjarmerende Plaka, ca. 15 minutters gange fra hotellet. Her nyter vi mezé, masse småretter - sharing style. Dette er en av grekernes favorittsteder! Om vi får tid tar vi også turen oppom Anafiotika, en bitteliten gresk “landsby” beliggende under Akropolishøyden, bygget av marmorarbeiderne fra øya Anafi som ble satt til å jobbe på Akropolis. En uventet sjarmør i storbyen!

Dag 12

Athen, dagen til egen disposisjon før hjemreisen

Frokost og lunsj

Frokost på hotellet.

Seneste utsjekking fra hotellrommene er kl 12 og dagen til fri disposisjon. Har du ikke vært på Akropolis før, så er muligheten her nå.

Vi møtes til en sen lunsj og reiseleder tar med de som vil på tur opp til Lycabettushøyden hvor vi får et fantastisk skue ut over storbyen. I klarvær kan vi t.o.m. skimte de nærmeste øyene Agistri og Aigina.

Om kvelden blir det transfer ut til flyplassen i Athen der Norwegians direktefly tar oss hjemover. Vi lander sent på Oslo Lufthavn.

Utsiktsbilde tatt om kvelden fra en høyde der byens mange hus er belyst

Fin utsikt over Athen fra høyden

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Santorini / Athen - Oslo
 • 11 overnattinger med frokost inkludert hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips