Øyhopping Hellas - Paros og Amorgos

Øyhopping Hellas - Paros og Amorgos

27. august 2022 / 13 dager / Pris fra 26.980,-

Vakre Aegialis-bukten, Amorgos, Hellas.

Med besøk på Antiparos og Koufonissi - fire øyer!

Øyhopping i Hellas på sensommeren er også perfekt.

Hellas=ferielykke. Det finnes knapt noe som er så vakkert og etterlengtet som den greske øyverdenen. Det skinner i hvitkalkede, koselige bygninger og det turkisblå havet har nærmest monopol på å være ekstra fargerikt på disse kanter. I sommer velger vi oss Kykladene, en øygruppe med massevis av øyer, hver med sitt særpreg. Det skal hoppes mellom to øyer, begge har hver sin stil og sjarm, men fellesnevner er strender, sol og herlig mat. Vi bor og overnatter på Paros, og koser oss lenge på nydelige Amorgos. Og samler du på øyer, tar vi en dagstur til Koufonissi og Antiparos. Som bonus begynner vi og avrunder øylivet med et besøk i storbyen Athen hvor vi også får litt tid til å se oss om. Snakk om kontraster!

Vår reiseleder Vegard bor i Spania men er godt kjent med øyene i Hellas. Han blir en god veiviser i Hellas. Det blir tid til late dager på stranden, opplevelsesrike utflukter, hyggelige lange kvelder på lokale tavernaer, flotte turer og mye mer. Hellas - feriefavoritt nummer en hos mang en Carpe Diem-gjest!

Disse turene vet vi av erfaring selges i rekordfart - så ikke vent for lenge.

Høydepunkter

 • Paros har flotte strender og koselige landsbyer
 • Amorgos - en litt ukjent gresk perle
 • Båttur til - og dagsbesøk på Antiparos
 • Dagstur til Koufonissi
 • Gyros, moussaka, saganaki, souvlaki og gresk salat
"Hvitkalkede hjem i Parikia, hovedstaden i Paros, gresk øy i det sentrale Egeerhavet."

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 27.08.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 13

  Priser fra: 26.980,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+27
+26

Program

11 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Athen

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegians direktefly. Vi får transfer til hotellet vårt, innsjekking og overnatting. Vi skal videre allerede neste dag, så det blir snarbesøk denne gangen...

Det er uansett bare å glede seg til mange dager med flotte opplevelser ute på øyene.

Dag 2

Athen (Pireus) - Paros

Frokost og middag

Tidlig opp og tidlig frokost, vi skal av gårde ut i den greske øyverdenen! Vi får transport til travle Pireus, der venter fergen over til vår første øy: Paros. Turen tar cirka fire timer. Lunsj kan kjøpes om bord, eller i havna før avreise.

Paros er en svært populær øy her i Kykladene, kjent for sine flotte strender, små landsbyer med kritthvite hus og blå skodder. Øya er forholdsvis liten og har ca. 10.000 fastboende. Detaljene rundt de hvitkalkede husene med værbitte, pastellfargede dører, stoler og bord i sterke farger omringet av skyggefulle trær og klatrende bougainvilla gjør seg godt. Paros er vakker! Det er også flust av koselige handlegater i sentrum av Paros.

Vi får transport til hotellet som ligger ved strand og sjø, sjekker inn og møtes snart til vår første gode middag på en lokal restaurant. Parikia er hovedbyen på øya og her er det perfekt å være!

Dag 3

Ta livet med ro på båttur Antiparos

Frokost og lunsj

Frokost først. Så en perfekt dag for deg som liker å være på sjøen, bade å få sol, salt og vind i håret! Turen med seilbåt går fra Paros havn mot Antiparos og Despotiko. Vi opplever strender og badestopp som kun nås med båt. Først seiler vi til Den blå lagune i Panteronissia. Her stopper vi for å bade i det klare vannet. Planen er videre å stoppe ved sjøgrottene som det er flere av på disse kanter. Vær og vind setter normen for om det er mulig. Det setter i hvert fall en ekstra spiss på badingen når det turkisgrønne vannet er omringet av kalksteinsgrotter som skaper en liten "wow-faktor". Vi kan også velge å ta turen til Despotiko, en liten øy vest for Antiparos. Uansett rute og valg, blir det en deilig dag med lunsj og mye bading.

Turen varer fra cirka kl 10 - 17.

Om kvelden møtes vi alle til middag organisert av reiseleder for den som vil være med. Dette gjør vi de dagene måltidene ikke er inkludert i programmet.

Dag 4

Heldagstur der vi blir kjent med Paros og Antiparos

Frokost og lunsj

Frokost først, nå skal vi se mer av Paros og over til Antiparos. Vi skal med buss, men det blir mange stopp og lunsj organiseres av reiseleder underveis.

Vi begynner i gamlebyen i Parikia og rusler til det venetianske fortet og ser den imponerende kirken som er tilegnet Aghios Konstantinos og Aghia Eleni. Hvitt og blått utenfra og nydelig utsmykket innvendig. Herfra ser vi over til flere naboøyer. Den mest kjente kirken på øya skal vi også se: Panagia Ekatontapiliani. En av de eldste kirkene i Hellas ble oppført i år 326 e.Kr. Det er tre kirker som er bygget sammen og den største er viet Agios Nikolaos. Her er mye å ta inn, her er flotte marmorsøyler og utsmykninger. Navnet på kirken oversettes med hundre dører men det er visst "bare" 99... eller?

Vi fortsetter med buss til havna i Pounta hvor vi krysser over med ferge over til Antiparos. Her er det mindre forhold enn på Paros, men like vakkert. Vi rusler langs koselige gater og tar turen til det restene av det venetianske fortet. Så tilbake til Paros der vi reiser til den sydlige delen av øya, passerer landsbyene Aliki og Drio før Pisso Livadi. En dukkert i havet blir det tid til før vi kjører videre til Lefkes der vi ser den tradisjonelle, fargerike arkitekturen som pryder så mange, fine bilder. Men det er enda større opplevelse i virkeligheten når vi får med både lukter, smaker og folkeliv.

Om ettermiddagen kommer vi til nordenden av øya, hvor vi besøker den pittoreske byen Naoussa. Byen er kjent både for fruktdyrking og vinproduksjon. Her koser vi oss i havnen og begir oss inn i byens trange gater og smug. Opprinnelig var Naoussa en liten fiskerlandsby. I dag er stedet øyas nest største by, men den har heldigvis greid å beholde den opprinnelige sjarmen og det indre sentrum er nærmest uforandret.

Etter en fin dag på tur, vender vi nesene tilbake til Parikia og hotellet. Vi er tilbake ved 17-tiden.

Dag 5

Paros - Amorgos

Frokost og middag

Frokost før vi forbereder hoppingen til neste øy. Fergen går fra Paros til Amorgos og tar cirka 2,5 time. Paros - check:) På Amorgos skal vi kose oss leeeenge.

Vi får transfer til hotellet beliggende i Aegiali, en drøy times kjøring fra havnen Katapola. Hotellet vårt er et meget veldrevet familiehotell beliggende ved stranden i Aegiali. De er kjent for sitt gode vertskap og for nydelig mat. Frokosten serveres på terrassen med vidunderlig utsikt over sjøen.

Vi anbefaler et deilig og forfriskende bad før middag.

Om kvelden koser vi oss med en smakfull velkomstmiddag på den lokale tavernaen nedenfor hotellet. Vi drømmer om en god moussaka med frisk gresk salat til, - med de beste tomatene i verden!

Tomater og fetaost på ei trefjøl

Feta og tomat - en perfekt match

Dag 6

Amorgos

Frokost og lunsj

Vi spiser frokost og skal snart bli litt bedre kjent. Litt fakta: Amorgos er den østligste av øyene i Kykladene og nærmeste nabo til Dodekaneserne. Øya er 126 km2 og høyeste punkt på øya er 823 moh. Vinterstid bor det nok ikke mer enn et par tusen fastboende her, men innbyggerantallet mangedobles i sommermånedene. Øya har mange fine merkede vandrestier i vill og dramatisk natur. Langs veiene oppleves fantastiske dufter fra viltvoksende urter. Dette er en av grekernes egne favorittøyer og her skal vi slå oss til ro en liten uke. Det er unektelig typisk gresk skjønnhet her. Fargene er en ting, det var på disse kanter kultfilmen, Luc Bessons "Det Store Blå" ble spilt inn. Det setter tonen. Vi vil påstå at det er stjernekvalitet over klosteret Moni Hozoviotissa, bygget på 1000-tallet og limt inn i klippene høyt der oppe. I mindre skala, men absolutt godkjent foto-objekt er vindmøllene som pryder mang et postkort fra de greske øyene.

Etter frokost kan vi prøve en av vandrestiene og legger ut på en kortere rute med navn Evangelistria - “kirkeruten”, som tar oss fra kirke til kirke i området ovenfor hotellet. Og bare så det er sagt, men trenger ikke å være religiøs for å ta turen! Samtidig gjør vi oss kjent med området og kan nyte utsikten over Aegiali-bukten.

Vi spiser lunsj på en av de lokale tavernaene.

Om kvelden arrangerer reiseleder middag for den som vil.

Dag 7

Amorgos på egen hånd eller valgfri båttur

Frokost

Frokost først. I dag slapper du av etter eget velbefinnende, eller blir med på båttur.

Om kvelden arrangerer reiseleder felles middag for de som vil.

Ekstra tillegg

Katamaran sett gjennom en steinåpning

Den greske øyverdenen er vakker

Dag 8

Amorgos - kokkekurs

Frokost og middag

Frokost og dagen på egen hånd. Eller bli med på vandretur.

I dag trekker opp i høyden til fots på rute 4 - Melania LANGADA–STROUMBOSPANAGIA OF EPANOCHORIANI–THOLARIA–FOKIOTRIPA. Du trenger ikke kunne uttale stedene:) Dette er en flott tur som anses som forholdsvis enkel og fordelen er at man når som helst kan velge å snu. Og det er mange “vannhull” for forfriskninger underveis.

Vi starter vandringen fra hotellet og etter en drøy halvtimes tid når man Langada hvor vi ser rester av de gamle vindmøllene. Videre mot ravinen Araklos og kirken “Jomfru Maria av Epanochoriani". Ved Vigla, nært Tholaria ser man restene av det antikke Aigiali, datidens Akropolis på Amorgos. Hele turen er på 7,6 km og vi tar småstopp underveis.

NB! Viktig med godt skotøy! Det holder det ikke med sandaler.

Om kvelden skal vi lære å lage gresk mat!

Maten her er både fargerik, velsmakende og sunn. En treenighet vi gjerne lærer mer om. Det greske kjøkken byr gjerne på en miks av tradisjoner blandet med Østen og Vesten. Ingrediensene hentes alltid lokalt og er alltid kortreiste. Med farger, smaker, urter og rene smaker i kombinasjon, blir alt bra. Våre verter besørger at det vi bruker er i sesong og spiller på lag. Etter endt læring, skal det smakes og dagens middag er både selvlaget og vellaget.

Dag 9

Besøk på naboøya Koufonissi

Frokost og lunsj

Tidlig frokost først, så tar vi ferge fra havnen i Aegiali hvor vi bor. Husk badehåndkle, solhatt og høy solfaktor. Om formiddagen er vi fremme på ny øy.

Her tar vi en liten runde i fellesskap og nyter etter hvert en god lunsj som reiseleder organiserer. Deretter tid for sol og bad ved en av de fantastiske strendene Koufonissi byr på. Ja, her finner vi kanskje de aller flotteste i strendene i hele Egeerhavet etter manges mening. Flotte strender blir man aldri mett av, og vannet her er klart som turkist glass.

Vi spiser lunsj et sted reiseleder organiserer. Etter en fin dag på tur og vel tilbake, er kvelden på egenhånd.

Reiseleder arrangerer felles middag for dem som vil.

Gjennomsiktig vann og en liten forankret trebåt, på øya Kato Koufonissi, Kykladene, Hellas.

Gjennomsiktig vann på øya Kato Koufonissi, Kykladene, Hellas

Dag 10

Amorgos - dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Frokost på hotellet.

Dagen til fri disposisjon, reiseleder organiserer og hjelper til.

Nyt sol og bad, les en god bok eller kanskje du tar deg en ekstra vandretur.

En tøffere tur på rundt 20 kilometer og mye stigning er “The Old Strata” med start i Chora og ender opp i Aegiali. Trekkplasteret er det nest eldste klosteret i Hellas, Hozoviotissa, selveste ikonet på Amorgos.

Om kvelden spiser vi felles middag på en lokal restaurant.

Vakker utsikt over Panagia Hozovitissa-klosteret på Amorgos-øya, Hellas

Vakker utsikt over Panagia Hozovitissa-klosteret på Amorgos

Dag 11

Amorgos - Athen

Frokost og middag

Vi spiser frokost og sjekker ut. Vi kan spise tidlig lunsj for den som vil. Amorgos - check !

Så har vi transport ned til havna og tar fergen til Pireus - denne turen tar cirka 7,5 timer. Ved ankomst Pireus, busstransport til Hotel Attalos for siste overnattingen i Athen. Hotellet ligger sentralt til like ved Monastiraki og gamlebyen Plaka og har en hyggelig terrasse med utsikt over byen og mot Akropolis.

Det blir litt sen avskjedsmiddag på Taverna Scholarchio, beliggende i sjarmerende Plaka, ca. 15 minutters gange fra hotellet. Her nyter vi mezé, masse småretter - sharing style. Dette er en av grekernes favorittsteder!

Dag 12

Athen, dagen til egen disposisjon før hjemreisen

Frokost og lunsj

Frokost på hotellet.

Seneste utsjekking fra hotellrommene er kl 12 og dagen er til fri til egen disposisjon. Har du ikke vært på Akropolis før, så er muligheten her nå.

Reiseleder tar med de som vil på tur opp til Lycabettushøyden hvor vi får et fantastisk skue ut over storbyen. I klarvær kan vi t.o.m. skimte de nærmeste øyene Agistri og Aigina. Om vi får tid og det er stemning for det, tar vi også turen oppom Anafiotika, en bitteliten gresk “landsby” beliggende under Akropolishøyden, bygget av marmorarbeiderne fra øya Anafi som ble satt til å jobbe på Akropolis. En uventet sjarmør i storbyen!

Reiseleder organiserer felles lunsj på avtalt sted.

Om kvelden blir det transfer ut til flyplassen i Athen der Norwegians direktefly tar oss hjemover. Vi lander sent på Oslo Lufthavn, over midnatt.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Athen - Oslo
 • 11 overnattinger med frokost inkludert hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips