Skiferie til østeuropeisk skiperle – Bansko

Snødekte bakker, aktiv skiferie og god stemning i Bansko!

I Carpe Diem er vi opptatt av å finne de litt spesielle perlene. De stedene som regnes som «up and coming» og som det snakkes godt om. Denne gangen dukket det opp en skitur som vi umiddelbart tenkte at: dette var kult! Og vi søkte bekreftelse blant de som forstår seg på skikjøring – og det kom. Sjekk hva tidligere landslagstrener i alpint Marius Arnesen sier om Bansko HER. For Øst-Europa, Balkan og skianlegg passer perfekt sammen! Om du trodde at Bulgaria var en sommerdestinasjon for ungdommer på partytur, må du tenke om igjen. Landet har flotte fjell opp mot 3000 moh og dermed optimale snøforhold fra desember til april. Og det som ikke naturen sørger for, har man snøkanoner til.  Og med jevnlige World Cup-renn som arrangeres, vet vi at alt er «på stell».

De har virkelig satset og bygget for å utvikle Bansko til et supert skisted med et moderne anlegg. Og utviklingen fortsetter for her tar de ikke til takke med noe halvveis. Utelivet i Bansko er upåklagelig livat som det skal være på skisteder og det å gå ut og spise og ta litt drikke ruinerer deg ikke på noen måte. Gode priser er noe vi liker.

Vi bor på et koselig hotell der vi kommer til å ha flesteparten av rommene. På Hotel Amira har de også en fin spa-avdeling med et 15-meters basseng og badstu. Hver halvtime går det en shuttle-buss fra hotellet til gondolen, selv om det ikke er langt. Selve Bansko er delt i to områder, den gamle og nye bydelen. I den eldre bydelen er det rustikk sjarm med brosteinsbelagte gater som er kantet med stein- og tømmerhus. Den nye delen er naturlig nok preget av nybygg og vekst.

Gled deg til å suse nedover bakkene med de mektige fjellene som kulisser. Super skikjøring i vakre omgivelser venter, og after ski i mange varianter må jo til. Løypene her er i alle kategorier og mulighetene er mange. Bansko er spesielt kjent for off-pistekjøring…

Følg med for ny dato: /https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski
 • Bulgaria, Bansko, ski

Høydepunkter

 • Bansko, skidiamanten i Øst-Europa, et nytt og spennende bekjentskap
 • Herlig skikjøring!
 • Frisk luft og aktiv ferie i et, for oss, nytt land
 • Hotel Amira, koselig hotell sentralt beliggende
 • Flere måltider inkludert
 • Afterski
 • Anita Korneliussen, en av våre mest populære reiseledere – garantert ikke kjedelig på tur med Anita 🙂

Skipass for fire dager kan enten forhåndsbestilles via oss senest 4 uker før avreise, eller ordnes på plass etter hvor mye du vil kjøre. Dette er reiseleder Anita behjelpelig med når dere kommer ned. Du velger selv om du har med egne ski eller om du leier utstyr på plass. Skipakken er inkludert på flyet.

 

Dag 1

14. februar - Avreise Oslo, ankomst Sofia og videre til Bansko

Vi flyr med Lufthansa fra Oslo Lufthavn med avreise om formiddagen. Det blir mellomlanding og flybytte i München før vi lander i Sofia om ettermiddagen. Deretter setter vi kursen mot Bansko, bussturen tar omtrent 2,5 timer, og sjekker inn på Hotel Amira. Etter å ha summet oss litt, møtes vi til lett middag.

(-/-/M)

Se artikkel fra VG om Bansko – Marius Arnesen, tidligere trener for alpinlandslaget uttaler seg

Bansko
Skiferie dag 2 til 5

Bansko - skikjøring og sosialt

I dag er sikkert de aller fleste ute på ski. Skulle noen ønske noe annet, er det selvsagt ingen problem. Uansett møtes vi til lunsj i bakken denne første dagen, det er en perfekt anledning til å samles for å bli kjent. Vi møtes på restaurant Sopranos som ligger i bakken, rett ved gondolen.

På skiferie blir dagen til litt underveis. Det vil alltid være noen som ønsker å kjøre mer enn andre og innimellom kan det kanskje være at du ikke vil ut i bakken. Dagene vil derfor organiseres litt etterhvert og dagsprogrammet vil absolutt ikke være satt eller obligatorisk. Anita elsker aktive turer, og kajakk og skiturer er noe hun virkelig brenner for. Hun er en meget habil snowboardkjører og hun sørger alltid for at alle har det bra på tur. Dama får rett og slett stående applaus fra våre gjester, så at dette blir en sprudlende, aktiv og morsom uke er vi ikke i tvil om 🙂 De dagene som middagene ikke er inkludert, organiserer reiseleder felles for den som vil være med.

Måltider inkludert utover frokost (som er hver dag):

15/2 F/L
16/2 F/M
18/2 F/M

Se oversikt over Bansko – løyper og heiser her

Se kart over løyper i Bansko her

 

Fakta om Bansko

Bansko er omtrent på størrelse med Trysil i forhold til bakkekilometer 

Antall innbyggere: cirka 8 000
Høyde over havet: 927 meter
Gondolen går fra 990 meter til 2 560 meter som er det høyeste punktet

Antall blå løyper: 6
Antall røde løyper: 11
Antall svarte løyper: 2
Preppede løyper: 70 kilometer
Antall heiser: 12

 

Bansko
Hotel Amira

Hotel Amira er et boutiquehotell som ligger ved foten av Pirinfjellene og bare noen minutter å gå fra gondolen. Her er tre restauranter, en liten terrasse med utsikt mot fjellene, lobbybar med peis og spa. I spaet er det to massasjerom, avslapningsrom, finsk sauna, jacuzzi og steam bad. Det er perfekt etter en lang dag ute med røde roser i kinnene og slitne bein. Frokost er inkludert hver dag.

Du har valget (så lenge det er ledig kapasitet) mellom å dele twin-rom (studio) med to separate senger, bo alene i enkeltrom eller bo alene i leilighet.

Enkeltrommene er omtrent 20 kvadratmeter
Twin-rommene som deles er studioer som er omtrent 40 kvadratmeter
Leilighetene til bruk alene er omtrent 70 kvadratmeter.

Les mer om hotel Amira

Hotel Amira i Bansko
Dag 6

19. februar - Hjemreise Banski - Sofia - Oslo

Etter noen flotte dager med mye frisk luft, masse skikjøring, latter og god mat, har nå den siste dagen kommet og vi skal nordover igjen. Frokost på hotellet før vi starter transporten til flyplassen i Sofia. Avreise om ettermiddagen med Lufthansa og ankomst Oslo Lufthavn om kvelden. Også på hjemturen er det mellomlanding og flybytte i München.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 450
Tillegg for enkeltrom : kr 1 550
Tillegg for enkeltrom i leilighet: kr 4 200

Enkeltrommene er omtrent 20 kvadratmeter
Twin-rommene som deles er studioer som er omtrent 40 kvadratmeter
Leilighetene til bruk alene er omtrent 70 kvadratmeter.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Sofia-Oslo inkl. skifrakt med Lufthansa
Flyskatt og avgifter pr 21. juni 2017
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
5 netter på hotell inkl. frokost
1 lunsj, 3 middager
1 kolli med ski på flyreisene
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Skipass (kjøpes på forhånd av Carpe Diem eller organiseres på plass)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det må være gyldig i tre måneder fra innreisedato Bulgaria. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program,
samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 10. august 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg
som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser