Oman – en eksotisk hemmelighet

Oman – en eksotisk hemmelighet

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 20. april 2023 / 10 dager / Pris fra 33.690,-

Muttrah Corniche, Muscat, Oman tatt i 2015

Oman – helt annerledes enn du tror. Med Muscat, strender, fjell, ørken og natur i særklasse.

Vi er ganske sikre på at Oman vil gi deg mange hakeslepp. Lite land – store variasjoner og mangfold. Oman har fått utdelt det meste på et lite areal. Den ytterst trivelige og genuine hovedstaden Muscat, innleder turen som består av alt beskrevet under. Vi vil vise deg at Oman er en kraftpakke av et reisemål. Det er det som er så herlig med å reise, når du opplever og ser noe du ikke forventer. Oman roper ikke høyest om størst og best som gjerne er normen hos mange av naboene. Men det de virkelig vinner på, er den rike kulturarven og sin egen identitet og gjestfrihet. Tradisjoner er viktig og er synlig overalt. Samtidig som fokus på fremtiden er tydelig. Oljen åpner mange dører og muligheter. En interessant blanding.

I dag lever gamle tradisjoner side om side med det moderne livet skapt av oljerikdommen. Beduinene og karavaner krysser fremdeles ørkenen slik de har gjort det i tusenvis av år, og det jaktes fortsatt med falker. Eldgammelt og nytt skaper en fascinerende miks. Oman har strender, høye fjell, fjorder og en rikelig variasjon i natur. Oman har flotte festningsbyer og enorme sanddyner. Så kysten med klipper der wadiene skaper interessante blikkfang. Karrige fjell avbrutt av overraskende frodighet. Sammen med en ytterst gjestfri befolkning som gjerne inviterer på kruttsterk, arabisk kaffe med noe skikkelig søtt til. Her vil du garantert trives sammen med oss.

Høydepunkter

 • Muscat med Sultan Qaboos Grand Mosque – en av Midtøstens største moskeer og et mesterverk
 • Besøk i Sultan Qaboos Royal Opera House
 • Mye god, lokal mat og lunsj hjemme hos en omani-familie
 • Bimmah Sinkhole og Wadi Shab – turkise bassenger og oaser
 • Daymaniyat-øyene med rik naturarv, korallrev og havskilpadder
 • Safari Desert Camp og overnatting i ørkenen, stemning til tusen
2004 03 10 18 56 01

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 26.10.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 10

  Priser fra: 28.890,-

  Reiseleder: Marte Bjørkmann

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 20.04.2023

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 10

  Priser fra: 33.690,-

  Reiseleder: Marte Bjørkmann

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+33
+32
 1. Program 26. oktober

  8 frokoster, 8 lunsjer og 7 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst

  Det er avreise om ettermiddagen med Turkish Airlines. Flybytte og mellomlanding i Istanbul før vi lander i Oman, Muscat tidlig neste morgen.

  Sultanatet Oman med hovedstaden Muscat er det nest største landet på halvøya og vender ut mot Omanbukta. Der hvor Persiabukta og Omanbukta møtes, ligger den omanske enklaven Musandam. I hele området florerer spennende historier og fortellinger om helter og fantastiske skatter slik vi kjenner det fra eventyrenes verden – blant annet Sinbad, Sjøfareren fra Oman. Fram til 1970 var Oman et lukket land som svært få kunne besøke. Dagens sultan har imidlertid åpnet opp, dog gradvis, slik at vi kan glede oss over å besøke en for mange av oss, eksotisk verden.

  Liten Omani-gutt som smiler og koser seg i parken

  Velkommen til Oman!

  Dag 2

  Muscat, en by å regne med

  Frokost, lunsj og middag

  Med ankomst tidlig om morgenen, reiser vi nesten rett til hotellet for en hvil og pust i bakken. Men på veien må vi få med oss den storslagne Sultan Qaboos Grand Mosque og tar et lite stopp. Moskeen som kan skilte med et av verdens største persiske bønnetepper – 60 x 70 meter stort! Det skal ha tatt 400 kvinner fire år å knyte og det er også tyngde på dette verket: 21 tonn. Hovedminareten er hele 90 meter høy!

  Etter å ha slappet av litt på hotellet møtes vi om ettermiddagen. Først drar vi til lunsj på en lokal restaurant, så vi er rustet til å se byen.

  Muscat har fått beliggenheten, omgivelsene, parker, sjø og fjell. Det er et godt utgangspunkt. Ingen skyskrapere her, det er befriende – og tenk at byportene ble stengt hver natt helt frem til 1970!

  Hovedstaden Muscat er en av de aller eldste byene i Midt-Østen, og røttene går tilbake til det andre århundre. I antikkens tid ble Muscat en viktig havn for handelen mellom øst og vest. Her har både persere, portugisere og ikke minst ottomanere styrt og lagt historiske spor etter seg. Dagens Muscat er en sjarmør av en by selv om det egentlig er slik at tre byer har vokst sammen til en. Milelange strender med fjell som kulisser og en nesten middelaldersk atmosfære bidrar til en helt annen stemning enn i De forente arabiske emirater.

  Innholdet i byturen blir følgende, men rekkefølgen kan endres:

  I den gamle havnen ligger sultanens eget seremoni-palass, Al Alam. Palasset er et slående eksempel på moderne, arabisk arkitektur og er omgitt av en frodig og imponerende hage.

  For folkeliv og røre rusler vi rundt i Muttrah-souken som sies å være en av de absolutt eldste handelsplasser i den arabiske verden. I denne overbygde basarhallen finnes en labyrint av små, fargerike boder og butikker. Her handles det blant annet tepper, tekstiler, sjal, vannpiper, røkelse, krydder, antikke sølvsmykker og gull.

  Turen er ikke komplett uten besøk i den gamle bydelen eller et fotostopp ved Det kongelige palass. Vi rekker også en spasertur rundt tvillingfortene Jalani og Mirani og et besøk i operabygget i Muscat som er et syn, det ble åpnet i 2011.

  Felles middag blir det om kvelden, vi spiser på hotellet.

  Dag 3

  Daymaniyat øyene - båttur, snorkling og bad

  Frokost, lunsj og middag

  Tidlig frokost før vi skal ut på tur, denne gangen skal vi se helt andre sider av Oman. Det begynner med transport ned til marinaen for en halvdagstur til sjøs. Daymaniyat består av ni øyer og det er naturreservat og det marine livet som trekker. Vannet er virkelig klart og strendene er hvite og lekre.

  Ikke alle vet at Oman også er et lite paradis for dykkere, da vannet er superklart og livet under havflaten er veldig rikt. Korallrev er det mange av, i lufta er det et rikt fugleliv som dominerer og er man heldig kan man se både hauk og falk. På strendene er noe av det som er aller mest stas: skilpadder som legger egg.

  Kanskje vi møter på noen av skilpaddene mens vi snorkler? Strandstopp blir det også, så ikke glem badetøyet i dag.

  Lunsj spiser vi på Rozna Restaurant. Restauranten ser ut som et slott og interiøret gjenspeiler et tradisjonelt hjem. Her får vi servert nydelig, autentisk Omani-mat.

  Vi kjører tilbake på hotellet og har ettermiddagen fri før vi igjen møtes til middag på hotellet.

  Skilpadde i sanden.

  Oman passer godt på skilpaddene sine

  Dag 4

  Snorkling og på utkikk etter delfiner

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost skal vi igjen ha et maritimt tema, det er jo så mye mer å oppleve rundt det! Bandar Al Khayran ligger inneklemt i le mellom taggete, tøffe sandsteinsfjell. Et tilbaketrukket område som innbyr til avslapping. Vannet er fullstendig klart og er farget som et teppe av smaragder. Med myk sand mellom tærne er det et deilig sted å være. Vi skal ut på en tre-timers snorkletur der vi både er på utkikk etter de grasiøse delfinene som glir så stilig gjennom vannet og alt annet av interesse vi måtte få øye på.

  Etter båtturen kjøres vi til en lokal restaurant for lunsj og videre tilbake til hotellet i Muscat og middag etter hvert.

  To delfiner over havoverflaten.

  Vi skal på delfinsafari langs kysten, kanskje får vi også se hval?

  Dag 5

  Historie, fort og vakre byer til Nizwa

  Frokost, lunsj og middag

  Vi spiser frokost og forlater bylivet. Vi skal til Nizwa. Men først skal vi til en mørk og mystisk grotte som ligger ved foten av Al Hajar-fjellene - Al Hoota. Den skal være hele to millioner år gammel og er nå åpen for at vi kan oppleve magien der inne. Hvordan var det med stalagmitter og stalaktitter igjen, hvilken vokste hvilken vei? Mektig er det uansett. Inne i grotten er det også et eget økosystem med både innsjøer og diverse dyreliv.

  Så kommer til til Bahla. Bahla er også en festning. Den befinner seg til og med på verdensarvlisten. Her på slettelandet synes den godt i tillegg til å spille en viktig rolle historisk sett. Noe helt annet er Bahla Pottery, som er kjent i hele landet for sin vakre keramikk. Her holder de på gamle tradisjoner og lager keramikk etter gamle oppskrifter.

  Neste stopp er Jabrin, også en festning eller kanskje mest et slott. Det var den lokale imamen som fikk bygget dette på slutten av 1600-tallet. For øvrig en god og fredelig periode. Fokus ble satt på både astrologi, medisin og islamsk lov. Slottet byr på trebalkonger, takmalerier og flere skjulte rom. Et av dem til sultanens favoritthest. Uten mat og drikke duger ingen, så lunsj må vi spise underveis før vi ser mer.

  Tanuf er en liten landsby som ligger midt mellom landets to største byer. Ruinene her minner om borgerkrigen som herjet her på 1950-tallet.
  Dagen ender i Nizwa, der vi skal overnatte å se mer i morgen. Middag på hotellet i dag før vi tar kvelden.

  Dag 6

  Nizwa - så til frodige Jabal Akhdar

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først, vi sjekker også ut før vi skal se mer av Nizwa. Dette er en historisk by som også er kjent for sine fort og tårn. Et av tårnene vi skal se er 40 meter høyt og rundt. Fortet er et av de eldste i landet og ble oppført på 1600-tallet av Imam Sultan Bin Saif Al Yarubi, mannen som sendte portugiserne på dør. I Nizwa finnes også travle souker der det handles både grønnsaker, kjøtt, sølvsmykker, sverd og annet håndverk. Alt som selges her er kjent for god kvalitet og godt utvalg.

  Videre skal vi til Birkat Al Mouz, som er en av dette landets mange fortrinn. En gammel, historisk by av leire og mur som ligger som kastet inn i fjellene, godt kamuflert i fargen. Nedenfor er det frodig og palmene danner et grønt teppe. En såkalt falaj, der vann sildrer gjennom kanaler som besørger at avlingene får vann. Falaj Khatmyn er UNESCO-vernet. Lunsjen blir lokal i dag også før vi reiser videre til Jabal Akhdar. Her er det middelhavsklima og litt kjølig om vinteren etter vanlig standard på disse kanter. Klimaet gjør opp for seg ved å være det perfekte sted for frukt som aprikoser, plommer, druer, epler, pærer samt mandler og valnøtter. Til og med den luksuriøse safranen trives her. Granateplene herfra regnes også som spesielt gode.

  Vi rusler en tur rundt i landsbyen før vi sjekker inn på hotellet der vi spiser middag.

  Dag 7

  Til ørkenen og beduinene med lokale besøk - overnatting i camp

  Frokost, lunsj og middag

  Oman har det meste og er virkelig et vakkert land. Oaser, fjorder og bukter – ja. Spennende markeder der hele fargeskalaen er representert i utvalget – ja. Gamle, ærverdige festninger og fort – ja. Og at lite er så vakkert som en solnedgang i ørkenlandskap er helt sikkert. Nå venter denne opplevelsen oss. Men først litt på veien:

  Ibra er en av de eldste byene i Oman og var en gang sentrum for både handel, religion, utdanning og kunst. Ibra er også stedet der Omans største og mektigste stamme, Al-Harthy, holder til.

  Herfra kjører vi til Wadi Bani Khalid, et av de største wadiene (elveleiene) i Oman, en stor oase med vann og vegetasjon, omgitt av høye fjell. Her rusler vi en tur og det vil også være mulig med en dukkert i ett av de naturlige bassengene som er dannet. Etter dette har vi fått lov til å besøke en lokal omani-familie som byr oss på lunsj.

  Etter lunsj fordeler vi oss i 4WD Landcruisere for nå skal vi ut i sanddynene i Sharqiyah Sands (tidligere navn Wahiba Sands), der sanddynene er 60 – 80 meter høye, og har ligget der i tusenvis av år. Wahiba-beduinene er mestere i å tilpasse seg dette karrige miljøet, og de er dyktige vevere. De er også velkjente for sin enorme gjestfrihet og selvsagt inviteres vi på te og dadler. Ikke mindre tilpasningsdyktige er et stort antall arter av dyr; pattedyr, fugler, krypdyr og insekter.

  Vi skal overnatte i telt, det hører med på disse kanter. Campen har gode fasiliteter for dusj og toaletter, men det er i fellesområder og ikke i hvert telt.

  Vi klatrer høyt opp i sanddynene for å se solnedgangen, så samles vi rundt leirbålet for en beduinmiddag under stjernene.

  Dag 8

  Mer ørken og alt den byr på - så til Ras Al Hadd

  Frokost, lunsj og middag

  Det å se soloppgangen herfra blir ganske sikkert uforglemmelig. En god start på dagen! Frokost hører med før vi skal på besøk til en beduinfamilie. Vi velger det lokale transportmiddelet - på toppen av en duvende, luntende kamel. På disse kanter er gjestfrihet en skattet selvfølgelighet når vi kommer frem. Kaffe og dadler hører med. Det er spennende å få et glimt av et liv så langt fra vårt eget.

  Etter dette fortsetter ferden, med buss. Vi må ha et fotostopp ved Al Hamoda moskeen. En enkel, men allikevel nydelig stil har den med sine hele 52 kupler. Så venter lunsj på lokalt vis, før vi ser oss litt om ved Ras Al Khabbah som er klipper med litt utsikt mot havet. Ras Al Hadd har huset mennesker i uminnelige tider og har alltid vært en trygt sted der skip kunne søke seg i uvær. Under den andre verdenskrig skjulte man også krigsfly her og avtrykkene på rullebanene kan man fortsatt se.

  Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag.

  Etter middag skal vi noe helt spesielt - vi skal titte på skilpadder! I kveld håper vi å se havskilpaddenes forunderlige livsreise og de små krabatenes febrilske kamp for å nå havet. Vel og merke, om vi så er heldige – dette passes godt på og «besøk» reguleres. Første bud er å beskytte dem, slik at de får legge sine egg og klekke i fred. Men se, det kan vi.

  Dag 9

  Kysten, tilbake til Muscat og hjemreise

  Frokost og lunsj

  Frokost før vi sjekker ut fra hotellet. Først til byen Sur der Det indiske hav og Det arabiske hav møtes. Handelen har alltid vært viktig i dette knutepunktet. Her i Sur ser vi hvordan de tradisjonelle båtene, dhow, bygges. Sur har vært ivrig handelspartner med Øst-Afrika og byens innbyggere var gjerne av indisk herkomst. En riktig så god blanding her altså.

  Vi forsetter til en av de desidert vakreste stedene i Oman: Wadi Shab. Med klare, rene farger i naturens fargepalett, er det lett å la seg imponere. Mellom naturlige basseng og små, idylliske strender kantet med palmer omkranset av fjellets eget mønster, er dette bare helt nydelig. Her har vi piknik.

  Videre venter Bimmah Sink Hole – ja et synkehull (!). Det kan forklares ved en plutselig nedsynking av landskapet som oppstår fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd. I dette tilfellet fjell som har blitt fylt med sjøvann. Her er det fylt med klart, turkisfarget vann og det er bare å skifte til badetøy og hoppe uti!

  Vel tilbake i hovedstaden har vi såkalt dagpass på Muscat Hills Resort. Vi kan bruke stranda, bassenget og får gratis solseng, parasoll, håndkle og tilgang til dusj. Reiseleder organiserer felles middag for de som ønsker.

  Litt før midnatt hentes vi og kjøres til flyplassen. Turkish Airlines har avreise om natten.

  +2
  +1

  Dag 10

  Hjemreise og ankomst

  Mellomlanding og flybytte i Istanbul med ankomst Oslo Lufthavn om formiddagen.

 2. Program 20. april

  8 frokoster, 8 lunsjer og 7 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise og ankomst

  Det er avreise om formiddagen med Turkish Airlines. Flybytte og mellomlanding i Istanbul før vi lander i Oman, Muscat like over midnatt, lokal tid.

  Sultanatet Oman med hovedstaden Muscat er det nest største landet på halvøya og vender ut mot Omanbukta. Der hvor Persiabukta og Omanbukta møtes, ligger den omanske enklaven Musandam. I hele området florerer spennende historier og fortellinger om helter og fantastiske skatter slik vi kjenner det fra eventyrenes verden – blant annet Sinbad, Sjøfareren fra Oman. Fram til 1970 var Oman et lukket land som svært få kunne besøke. Dagens sultan har imidlertid åpnet opp, dog gradvis, slik at vi kan glede oss over å besøke en for mange av oss, eksotisk verden.

  Liten Omani-gutt som smiler og koser seg i parken

  Velkommen til Oman!

  Dag 2

  Snorkling og på utkikk etter delfiner

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost begynner vi like godt med et maritimt tema, det er jo så mye mer å oppleve rundt det! Bandar Al Khayran ligger inneklemt i le mellom taggete, tøffe sandsteinsfjell. Et tilbaketrukket område som innbyr til avslapping. Vannet er fullstendig klart og er farget som et teppe av smaragder. Med myk sand mellom tærne er det et deilig sted å være. Vi skal ut på en tre-timers snorkletur der vi både er på utkikk etter de grasiøse delfinene som glir så stilig gjennom vannet og alt annet av interesse vi måtte få øye på.

  Etter båtturen kjøres vi til en lokal restaurant for lunsj og videre tilbake til hotellet i Muscat og middag etter hvert.

  To delfiner over havoverflaten.

  Vi skal på delfinsafari langs kysten, kanskje får vi også se hval?

  Dag 3

  Muscat, en by å regne med

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først, så ut på tur. Vi skal se den storslagne Sultan Qaboos Grand Mosque og tar et lite stopp. Moskeen som kan skilte med et av verdens største persiske bønnetepper – 60 x 70 meter stort! Det skal ha tatt 400 kvinner fire år å knyte og det er også tyngde på dette verket: 21 tonn. Hovedminareten er hele 90 meter høy!

  Muscat har fått beliggenheten, omgivelsene, parker, sjø og fjell. Det er et godt utgangspunkt. Ingen skyskrapere her, det er befriende – og tenk at byportene ble stengt hver natt helt frem til 1970!

  Hovedstaden Muscat er en av de aller eldste byene i Midt-Østen, og røttene går tilbake til det andre århundre. I antikkens tid ble Muscat en viktig havn for handelen mellom øst og vest. Her har både persere, portugisere og ikke minst ottomanere styrt og lagt historiske spor etter seg. Dagens Muscat er en sjarmør av en by selv om det egentlig er slik at tre byer har vokst sammen til en. Milelange strender med fjell som kulisser og en nesten middelaldersk atmosfære bidrar til en helt annen stemning enn i De forente arabiske emirater.Innholdet i byturen blir følgende, men rekkefølgen kan endres:

  I den gamle havnen ligger sultanens eget seremoni-palass, Al Alam. Palasset er et slående eksempel på moderne, arabisk arkitektur og er omgitt av en frodig og imponerende hage.

  For folkeliv og røre rusler vi rundt i Muttrah-souken som sies å være en av de absolutt eldste handelsplasser i den arabiske verden. I denne overbygde basarhallen finnes en labyrint av små, fargerike boder og butikker. Her handles det blant annet tepper, tekstiler, sjal, vannpiper, røkelse, krydder, antikke sølvsmykker og gull.

  Turen er ikke komplett uten besøk i den gamle bydelen eller et fotostopp ved Det kongelige palass. Vi rekker også en spasertur rundt tvillingfortene Jalani og Mirani og et besøk i operabygget i Muscat som er et syn, det ble åpnet i 2011. Lunsj spiser vi på Rozna Restaurant. Restauranten ser ut som et slott og interiøret gjenspeiler et tradisjonelt hjem. Her får vi servert nydelig, autentisk omani-mat.

  Felles middag blir det om kvelden, vi spiser på hotellet.

  Dag 4

  Daymaniyat øyene - båttur, snorkling og bad. Eid!

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost før vi skal ut på tur. Det begynner med transport ned til marinaen for en halvdagstur til sjøs. Daymaniyat består av ni øyer og det er naturreservat og det marine livet som trekker. Vannet er virkelig klart og strendene er hvite og lekre.

  Ikke alle vet at Oman også er et lite paradis for dykkere, da vannet er superklart og livet under havflaten er veldig rikt. Korallrev er det mange av, i lufta er det et rikt fugleliv som dominerer og er man heldig kan man se både hauk og falk. På strendene er noe av det som er aller mest stas: skilpadder som legger egg.

  Kanskje vi møter på noen av skilpaddene mens vi snorkler? Strandstopp blir det også, så ikke glem badetøyet i dag.

  Når vi er tilbake i marinaen skal vi være med på noe helt spesielt: vi er invitert til en familie til lunsj. Men det er en spesiell tid også siden det er Eid (Id). Det er slutten på fastemåneden ramadan og dette feires med blant annet omani shuwa som er lam som er kokt leeeenge. Med tilbehør. Dette blir en opplevelse både for minneboka og for smaksløkene!

  Tilbake på hotellet blir det middag.

  Skilpadde i sanden.

  Oman passer godt på skilpaddene sine

  Dag 5

  Historie, fort og vakre byer til Nizwa

  Frokost, lunsj og middag

  Vi spiser frokost og forlater bylivet. Vi skal til Nizwa. Men først skal vi til en mørk og mystisk grotte som ligger ved foten av Al Hajar-fjellene - Al Hoota. Den skal være hele to millioner år gammel og er nå åpen for at vi kan oppleve magien der inne. Hvordan var det med stalagmitter og stalaktitter igjen, hvilken vokste hvilken vei? Mektig er det uansett. Inne i grotten er det også et eget økosystem med både innsjøer og diverse dyreliv.

  Så kommer til til Bahla. Bahla er også en festning. Den befinner seg til og med på verdensarvlisten. Her på slettelandet synes den godt i tillegg til å spille en viktig rolle historisk sett. Noe helt annet er Bahla Pottery, som er kjent i hele landet for sin vakre keramikk. Her holder de på gamle tradisjoner og lager keramikk etter gamle oppskrifter.

  Neste stopp er Jabrin, også en festning eller kanskje mest et slott. Det var den lokale imamen som fikk bygget dette på slutten av 1600-tallet. For øvrig en god og fredelig periode. Fokus ble satt på både astrologi, medisin og islamsk lov. Slottet byr på trebalkonger, takmalerier og flere skjulte rom. Et av dem til sultanens favoritthest. Uten mat og drikke duger ingen, så lunsj må vi spise underveis før vi ser mer.

  Tanuf er en liten landsby som ligger midt mellom landets to største byer. Ruinene her minner om borgerkrigen som herjet her på 1950-tallet.
  Dagen ender i Nizwa, der vi skal overnatte å se mer i morgen. Middag på hotellet i dag før vi tar kvelden.

  Dag 6

  Nizwa - så til frodige Jabal Akhdar

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først, vi sjekker også ut før vi skal se mer av Nizwa. Dette er en historisk by som også er kjent for sine fort og tårn. Et av tårnene vi skal se er 40 meter høyt og rundt. Fortet er et av de eldste i landet og ble oppført på 1600-tallet av Imam Sultan Bin Saif Al Yarubi, mannen som sendte portugiserne på dør. I Nizwa finnes også travle souker der det handles både grønnsaker, kjøtt, sølvsmykker, sverd og annet håndverk. Alt som selges her er kjent for god kvalitet og godt utvalg.

  Videre skal vi til Birkat Al Mouz, som er en av dette landets mange fortrinn. En gammel, historisk by av leire og mur som ligger som kastet inn i fjellene, godt kamuflert i fargen. Nedenfor er det frodig og palmene danner et grønt teppe. En såkalt falaj, der vann sildrer gjennom kanaler som besørger at avlingene får vann. Falaj Khatmyn er UNESCO-vernet. Lunsjen blir lokal i dag også før vi reiser videre til Jabal Akhdar. Her er det middelhavsklima og litt kjølig om vinteren etter vanlig standard på disse kanter. Klimaet gjør opp for seg ved å være det perfekte sted for frukt som aprikoser, plommer, druer, epler, pærer samt mandler og valnøtter. Til og med den luksuriøse safranen trives her. Granateplene herfra regnes også som spesielt gode.

  Vi rusler en tur rundt i landsbyen før vi sjekker inn på hotellet der vi spiser middag.

  Dag 7

  Til ørkenen og beduinene med lokale besøk - overnatting i camp

  Frokost, lunsj og middag

  Oman har det meste og er virkelig et vakkert land. Oaser, fjorder og bukter – ja. Spennende markeder der hele fargeskalaen er representert i utvalget – ja. Gamle, ærverdige festninger og fort – ja. Og at lite er så vakkert som en solnedgang i ørkenlandskap er helt sikkert. Nå venter denne opplevelsen oss. Men først litt på veien:

  Ibra er en av de eldste byene i Oman og var en gang sentrum for både handel, religion, utdanning og kunst. Ibra er også stedet der Omans største og mektigste stamme, Al-Harthy, holder til.

  Herfra kjører vi til Wadi Bani Khalid, et av de største wadiene (elveleiene) i Oman, en stor oase med vann og vegetasjon, omgitt av høye fjell. Her rusler vi en tur og det vil også være mulig med en dukkert i ett av de naturlige bassengene som er dannet. Etter dette har vi fått lov til å besøke en lokal omani-familie som byr oss på lunsj.

  Etter lunsj fordeler vi oss i 4WD Landcruisere for nå skal vi ut i sanddynene i Sharqiyah Sands (tidligere navn Wahiba Sands), der sanddynene er 60 – 80 meter høye, og har ligget der i tusenvis av år. Wahiba-beduinene er mestere i å tilpasse seg dette karrige miljøet, og de er dyktige vevere. De er også velkjente for sin enorme gjestfrihet og selvsagt inviteres vi på te og dadler. Ikke mindre tilpasningsdyktige er et stort antall arter av dyr; pattedyr, fugler, krypdyr og insekter.

  Vi skal overnatte i telt, det hører med på disse kanter. Campen har gode fasiliteter for dusj og toaletter, men det er i fellesområder og ikke i hvert telt.

  Vi klatrer høyt opp i sanddynene for å se solnedgangen, så samles vi rundt leirbålet for en ekte beduinmiddag under stjernene.

  Dag 8

  Mer ørken og alt den byr på - så til Ras Al Hadd

  Frokost, lunsj og middag

  Det å se soloppgangen herfra blir ganske sikkert uforglemmelig. En god start på dagen! Frokost hører med før vi skal på besøk til en beduinfamilie. Vi velger det lokale transportmiddelet - på toppen av en duvende, luntende kamel. På disse kanter er gjestfrihet en skattet selvfølgelighet når vi kommer frem. Kaffe og dadler hører med. Det er spennende å få et glimt av et liv så langt fra vårt eget.

  Etter dette fortsetter ferden, med buss. Vi må ha et fotostopp ved Al Hamoda moskeen. En enkel, men allikevel nydelig stil har den med sine hele 52 kupler. Så venter lunsj på lokalt vis, før vi ser oss litt om ved Ras Al Khabbah som er klipper med litt utsikt mot havet. Ras Al Hadd har huset mennesker i uminnelige tider og har alltid vært en trygt sted der skip kunne søke seg i uvær. Under den andre verdenskrig skjulte man også krigsfly her og avtrykkene på rullebanene kan man fortsatt se.

  Vi sjekker inn på hotellet og spiser middag.

  Etter middag skal vi noe helt spesielt - vi skal titte på skilpadder! I kveld håper vi å se havskilpaddenes forunderlige livsreise og de små krabatenes febrilske kamp for å nå havet. Vel og merke, om vi så er heldige – dette passes godt på og «besøk» reguleres. Første bud er å beskytte dem, slik at de får legge sine egg og klekke i fred. Men se, det kan vi.

  Dag 9

  Kysten, tilbake til Muscat og hjemreise

  Frokost og lunsj

  Frokost før vi sjekker ut fra hotellet. Først til byen Sur der Det indiske hav og Det arabiske hav møtes. Handelen har alltid vært viktig i dette knutepunktet. Her i Sur ser vi hvordan de tradisjonelle båtene, dhow, bygges. Sur har vært ivrig handelspartner med Øst-Afrika og byens innbyggere var gjerne av indisk herkomst. En riktig så god blanding her altså.

  Vi forsetter til en av de desidert vakreste stedene i Oman: Wadi Shab. Med klare, rene farger i naturens fargepalett, er det lett å la seg imponere. Mellom naturlige basseng og små, idylliske strender kantet med palmer omkranset av fjellets eget mønster, er dette bare helt nydelig. Her har vi piknik.

  Videre venter Bimmah Sink Hole – ja et synkehull (!). Det kan forklares ved en plutselig nedsynking av landskapet som oppstår fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd. I dette tilfellet fjell som har blitt fylt med sjøvann. Her er det fylt med klart, turkisfarget vann og det er bare å skifte til badetøy og hoppe uti!

  Vel tilbake i hovedstaden har vi såkalt dagpass på Muscat Hills Resort. Vi kan bruke stranda, bassenget og får gratis solseng, parasoll, håndkle og tilgang til dusj. Reiseleder organiserer felles middag for de som ønsker.

  Om kvelden hentes vi og kjøres til flyplassen. Turkish Airlines har avreise like over midnatt.

  +2
  +1

  Dag 10

  Hjemreise og ankomst

  Mellomlanding og flybytte i Istanbul med ankomst Oslo Lufthavn om formiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Oman t/r med Turkish Airlines
 • 8 netter (inkl dagpass) på hotell inkl. frokost
 • Måltider i henhold til program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Evt. visum til Oman (ikke nødvendig pr januar 2022)
 • Drikkevarer til måltidene
 • Tips