Muscat har mange vakre hemmeligheter og detaljer

Oman – en eksotisk hemmelighet

Oman – helt annerledes enn du tror. Med Muscat, strender, fjell, ørken og natur i særklasse.

Vi er ganske sikre på at Oman vil gi deg mange hakeslepp. Lite land – store variasjoner og mangfold. Oman har fått utdelt det meste på et lite areal. Den ytterst trivelige og genuine hovedstaden Muscat, innleder turen som består av alt beskrevet under. Vi vil vise deg at Oman er en kraftpakke av et reisemål. Det er det som er så herlig med å reise, når du opplever og ser noe du ikke forventer. Oman roper ikke høyest om størst og best som gjerne er normen hos mange av naboene. Men det de virkelig vinner på, er den rike kulturarven og sin egen identitet. Tradisjoner er viktig og er synlig overalt. Samtidig som fokus på fremtiden er tydelig. Oljen åpner mange dører og muligheter. En interessant blanding.

I dag lever gamle tradisjoner side om side med det moderne livet skapt av oljerikdommen. Beduinene og karavaner krysser fremdeles ørkenen slik de har gjort det i tusenvis av år, og det jaktes fortsatt med falker. Eldgammelt og nytt skaper en fascinerende miks. Oman har strender, høye fjell, fjorder og en rikelig variasjon i natur. Oman har flotte festningsbyer og enorme sanddyner. Så kysten med klipper der wadiene skaper interessante blikkfang. Karrige fjell avbrutt av overraskende frodighet. Sammen med en ytterst gjestfri befolkning som gjerne inviterer på kruttsterk, arabisk kaffe med noe skikkelig søtt til. Her vil du garantert trives sammen med oss.

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 30.10.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 23 950,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 

 • Sultan Qaboos Grand Mosque – en av Midtøstens største moskeer og et mesterverk
 • Middagscruise i en ekte dhow
 • Kulinarisk opplevelse i vakre omgivelser på restaurant Kargeen
 • Bimmah Sinkhole og Wadi Shab – turkise bassenger og oaser
 • Daymaniyat øyene med rik naturarv, korallrev og havskilpadder
 • Se skilpaddene komme til land for å legge egg på Ras Al Jinz Turtle Watching Reserve
 • Lunsj hjemme hos en ekte omani-familie
 • Safari desert Camp og overnatting i ørkenen
 • Gjennom landsbyer og oaser i dalen Wadi Bani med besøk hos beduinene
 • Al Hamra og Misfat – Omans Grand Canyon
 • De kjente markedene i Nizwa
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur
Dag 1

30. oktober- Avreise og ankomst

Det er avreise midt på dagen med Turkish Airlines. Flybytte og mellomlanding i Istanbul før vi lander i Oman, Muscat natt til 31. oktober.

Sultanatet Oman med hovedstaden Muscat er det nest største landet på halvøya og vender ut mot Omanbukta. Der hvor Persiabukta og Omanbukta møtes, ligger den omanske enklaven Musandam. I hele området florerer spennende historier og fortellinger om helter og fantastiske skatter slik vi kjenner det fra eventyrenes verden – blant annet Sinbad, Sjøfareren fra Oman. Fram til 1970 var Oman et lukket land som svært få kunne besøke. Dagens sultan har imidlertid åpnet opp, dog gradvis, slik at vi kan glede oss over å besøke en for mange av oss, en eksotisk verden.

(-/-/-)

Muscat har mange vakre hemmeligheter og detaljer
Dag 2

31. oktober - Muscat, en by å regne med og middagscruise om kvelden

Vi får en litt kort natt før vi må opp å oppleve – ut på tur skal vi. Avgang ved 10-tiden og turen tar cirka tre timer før vi er tilbake på hotellet for en liten hvil.

Muscat har fått beliggenheten, omgivelsene, parker, sjø og fjell. Det er et godt utgangspunkt. Ingen skyskrapere her, det er befriende – og tenk at byportene ble stengt hver natt helt frem til 1970!

Hovedstaden Muscat er en av de aller eldste byene i Midt-Østen, og røttene går tilbake til det andre århundre. I antikkens tid ble Muscat en viktig havn for handelen mellom øst og vest. Her har både persere, portugisere og ikke minst ottomanere styrt og lagt historiske spor etter seg. Dagens Muscat er en sjarmør av en by selv om det egentlig er slik at tre byer har vokst sammen til en. Milelange strender med fjell som kulisser og en nesten middelaldersk atmosfære bidrar til en helt annen stemning enn i De forente arabiske emirater.

Innholdet i byturen blir følgende, men rekkefølgen kan endres: Lunsjen tar vi også underveis.

I den gamle havnen ligger sultanens eget seremoni-palass, Al Alam. Palasset er et slående eksempel på moderne, arabisk arkitektur og er omgitt av en frodig og imponerende hage.

I motsatt del av byen troner Sultan Qaboos Grand Mosque som kan skilte med et av verdens største persiske bønnetepper – 60 x 70 meter stort! Det skal ha tatt 400 kvinner fire år å veve og det er også tyngde på dette verket: 21 tonn. Hoved-minareten er hele 90 meter høy!

For folkeliv og røre rusler vi rundt i Muttrah-souken som sies å være en av de absolutt eldste handelsplasser i den arabiske verden. I denne overbygde basarhallen finnes en labyrint av små, fargerike boder og butikker. Her handles det blant annet tepper, tekstiler, sjal, vannpiper, røkelse, krydder, antikke sølvsmykker og gull.

Turen er ikke komplett uten besøk i den gamle bydelen eller et fotostopp ved Det kongelige palass. Vi rekker også en spasertur rundt fortene Jalani og Mirani. Operabygget i Muscat er også et syn, det ble åpnet i 2011.

Vi får en pustepause på hotellet før vi skal ut å spise vår første middag i Oman. Den har et litt maritimt tema. Det blir et middagscruise på cirka tre timer i en tradisjonell dhow. Disse gamle fartøyene har vært brukt til handel rundt den arabiske halvøyen i århundrer. Vi nyter tradisjonell mat mens vi seiler nordover. Fra skipet kan vi beundre blant annet Hajar-fjellene, Muscats gamle havn og havnen i Muttrah. Muscat gjør seg definitivt godt fra sjøsiden også!

(F/L/M)

 

Sultan Qaboos Grand Moske i Muscat
Dag 3

1. november - Dimaniyat Islands - båttur, snorkling og bad

Tidlig frokost før vi skal ut på tur, denne gangen skal vi se helt andre sider av Oman. Det begynner med transport ned til marinaen for en halvdagstur til sjøs. Dimaniyat består av ni øyer og det er naturreservat og det marine livet som trekker. Vannet er virkelig klart og strendene er hvite og lekre.

Ikke alle vet at Oman også er et lite paradis for dykkere, da vannet er superklart og livet under havflaten er veldig rikt. Korallrev er det mange av, i lufta er det et rikt fugleliv som dominerer og på strendene er noe av det som er aller mest stas: skilpadder som legger egg.

Kanskje vi møter på noen av skilpaddene mens vi snorkler? Strandstopp blir det også, så ikke glem badetøyet i dag.

Lunsj spiser vi på Rozna Restaurant. Restauranten ser ut som et slott og interiøret gjenspeiler et tradisjonelt hjem. Her får vi servert nydelig, autentisk Omani-mat.  Vi kjører tilbake på hotellet og har ettermiddagen fri før vi igjen møtes til middag. I kveld skal vi på den berømte restauranten Kargeen. Vi spiser ute i hagen med levende lys i trærne. Dette blir garantert en smaksopplevelse.

(F/L/M)

 

 

Ut med dhow...
Dag 4

2. november - Til kysten med wadier, dhow og skilpadder

Vi sjekker ut fra hotellet, nå venter nye omgivelser! Langs en naturskjønn rute drar vi avgårde.

Bimmah Sink Hole – ja et synkehull (!). Det kan forklares ved en plutselig nedsynking av landskapet som oppstår fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd. I dette tilfellet fjell som har blitt fylt med sjøvann. Her er det fylt med klart, turkisfarget vann og det er bare å skifte til badetøy og hoppe uti!

Langs hvite strender går ferden videre.

En av de desidert vakreste stedene i Oman, er Wadi Shab (wadi er et elveleie). Med klare, rene farger i naturens fargepalett, er det lett å la seg imponere. Mellom naturlige basseng og små, idylliske strender kantet med palmer omkranset av fjellets eget mønster, er dette bare helt nydelig. Wadi Tiwi er neste stopp. Denne snirkler seg gjennom flere landbyer som livnærer seg på dyrking av bananer og dadler.

Lunsj på lokal restaurant underveis.

Vi fortsetter til fiskerlandsbyen Sur, der vi skal gjøre et besøk for å se hvordan de tradisjonelle båtene, dhow, bygges. Sur har vært ivrig handelspartner med Øst-Afrika og byens innbyggere var gjerne av indisk herkomst. En riktig så god blanding her altså.

Vi overnatter i Sur og etter middag venter Ras al Jinz skilpaddereservat. Her håper vi å se havskilpaddenes forunderlige livsreise og de små krabatenes febrilske kamp for å nå havet. Vel og merke, om vi så er heldige – dette passes godt på og «besøk» reguleres. Første bud er å beskytte dem, slik at de får legge egg og klekke i fred.

(F/L/M)

Naturens farger og wadiene i samspill
Dag 5

3. november - Til ørkenen og beduinene med lokale besøk - overnatting i camp

Oman har det meste og er virkelig et vakkert land. Oaser, fjorder og bukter – ja. Spennende markeder der hele fargeskalaen er representert i utvalget – ja. Gamle, ærverdige festninger – ja. Og at lite er så vakkert som en solnedgang i ørkenlandskap er helt sikkert. Nå venter denne opplevelsen oss. Men først litt på veien:

Vi reiser videre. Jalan Bani Bu Ali er en av de største provinsene i sør. Vi må ha et fotostopp ved Al Hamoda moskeen. En enkel, men allikevel nydelig stil har den med sine hele 52 kupler.

Herfra kjører vi til Wadi Bani Khalid, et av de største wadiene i Oman, en stor oase med vann og vegetasjon, omgitt av høye fjell. Her rusler vi en tur og det vil også være mulig med en dukkert i ett av de naturlige bassengene som er dannet. Etter dette har vi fått lov til å besøke en lokal omani-familie som byr oss på lunsj.

Etter lunch fordeler vi oss i 4WD Landcruisere for nå skal vi ut i sanddynene i Sharqiyah Sands (tidligere navn Wahiba Sands), der sanddynene er 60 – 80 meter høye, og har ligget der i tusenvis av år. Wahiba-beduinene er mestere i å tilpasse seg dette karrige miljøet, og de er dyktige vevere. De er også velkjente for sin enorme gjestfrihet og selvsagt inviteres vi på te og dadler. Ikke mindre tilpasningsdyktige er et stort antall arter av dyr; pattedyr, fugler, krypdyr og insekter.

Vi skal overnatte i telt, det hører med på disse kanter. Campen har gode fasiliteter for dusj og toaletter, men det er i fellesområder og ikke i hvert telt.

Vi klatrer høyt opp i sanddynene for å se solnedgangen, så samles vi rundt leirbålet for en beduinmiddag under stjernene.

(F/L/M)

Jeg er på tur...
Dag 6

4. november - Historie, fort og vakre byer til Nizwa

Vi spiser frokost på campen og forlater ørkenlivet. Mer venter:

Ibra er en av de eldste byene i Oman og var en gang sentrum for både handel, religion, utdanning og kunst. Ibra er også stedet der Omans største og mektigste stamme, Al-Harthy, holder til. Vi stopper også ved Bahla Pottery som er kjent i hele landet for sin vakre keramikk.

Bahla er også en festning. Den befinner seg også på verdensarvlisten. Her på slettelandet synes den godt i tillegg til å spille en viktig rolle historisk sett. Uten mat og drikke duger ingen, så lunsj må vi spise.

Neste stopp er Jabrin, også en festning eller kanskje mest et slott. Det var den lokale imamen som fikk bygget dette på slutten av 1600-tallet. For øvrig en god og fredelig periode. Fokus ble satt på både astrologi, medisin og islamsk lov. Slottet byr på trebalkonger, takmalerier og flere skjulte rom. Et av dem til sultanens favoritthest.

Dagen ender i Nizwa, der vi skal overnatte. Dette er en historisk by som også er kjent for sine fort og tårn. Et av tårnene vi skal se er 40 meter høyt og rundt. I Nizwa er også travle souker der det handles både grønnsaker, sølvvarer og annet håndverk. Kjent for god kvalitet og godt utvalg.

Middag på hotellet i dag før vi tar kvelden.

(F/L/M)

Markedet i Nizwa har mye å selge
Dag 7

5. november - Grand Canyon har de også i Oman:)

Etter frokost gjør vi oss klare i 4WD Landcruisere. Naturopplevelser venter! Mye har vi sett til nå, men Oman har også fjell på over 3000 meter. Jabel Shams, som betyr Solfjellet, er landets høyeste. Hit skal vi, om ikke helt opp, da.

Her i området finnes også en Grand Canyon der utsikten er upåklagelig. Kontrasten til by, høyhus og ørken er stor i Oman, og det samme er naturopplevelsene i dag – store.

Først Al Hamra som har noen av Omans eldste hus og bebyggelse og er over 400 år gammel. Husene har ofte to etasjer der taket er laget av bjelker fra palmetrær og dekket med leire og strå. Mange mener at Al Hamra er selve vuggen til arv og historie i Oman. Vi besøker Bait al Safa museum og Misfat Al Abriyyin, en liten og spesiell landsby mot toppen av fjellet. Husene ser ut som de har blitt bygget inn rett i fjellsiden. Her er også mange daddelpalmer og kontrasten er stor fra det karrige fjellet til de grønne palmene. Lunsj blir det også underveis.

Dagens siste stopp er Jabal Shams. Veien går ikke lenger enn til cirka 2000 meters høyde, men det er mer en bra nok. Tidlig kveld holder vi til ved Jabal Shams Resort der det skal være en perfekt setting for solnedgang. Vi får servert litt forfriskninger og setter oss godt til rette.

Vi reiser tilbake til Nizwa for middag på hotellet.

(F/L/M)

 

Nydelig utsikt fra Jebel Shams i Oman
Dag 8

6. november - Markeder, tilbake til Muscat og hjemreise

Tidlig avreise fra Nizwa der vi passer på å få med oss en viktig «begivenhet»- markedet. For her strømmer det på med besøkende fra hele landet for å få med seg dette – vi snakker om buskap. Her ropes det, vises frem og handles.

Souqen har andre ting å vise frem, dette er håndverk og landbruksrelatert med alt av frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, smykker, skinn, sverd – en salig blanding. De er spesielt kjent for sølvsmykker på disse kanter, Nizwa er regnet som landets beste i så måte.

Vel tilbake i hovedstaden har vi såkalt dagpass på hotellet til kl 18. Vi kan bruke stranden, bassenget og får gratis solseng, parasoll, håndkle og tilgang til dusj. Vi får felles middag på et nærliggende hotell.

Litt før midnatt hentes vi og kjøres til flyplassen. Turkish Airlines har avreise om natten.

(F/-/M)

Krydderier...
Dag 9

7. november - Hjemreise og ankomst

Mellomlanding og flybytte i Istanbul med ankomst Oslo Lufthavn om formiddagen.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 23 950
Tillegg for enkeltrom: kr 2 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Oman t/r med Turkish Airlines
7 netter (inkl dagpass) på hotell inkl. frokost
6 lunsjer og 7 middager
All transport ifølge programt
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Oman. Passet må være gyldig minst 6 mnd etter utreise. Pt kan vi få visa ved ankomst, det er det enkleste. Pris 20 Omanske rialer (ca 500 NOK) Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlige for passasjerer som ikke har pass/visum i orden i henhold til gjeldende innreisebestemmelser.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser