Nyttårstur til Marokko

Nyttårstur til Marokko

31. desember 2022 / 8 dager / Pris fra 19.900,-

Utsikt over Koutoubia-moskeen og gardem i Marrakesh, Marokko. Blomsterrik hage med moskeen i bakgrunn

Nyttår i Marrakech, surf`s up i Taghazout og sjarm i Essaouira

Bli med å feire nyttår i Marokko og i kanskje Nord-Afrikas mest spennende by: Marrakech. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsakelig i rosa-toner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet. Som kontrast elsker vi å gå oss bittelitt bort i den kaotiske men ytterst spennende medinaen der du virkelig kan «shop till you drop». Utvalget er mildt sagt varierende, alt fra designskatter, tekstiler, møbler og kunsthåndverk til dyreskrotter, velduftende krydder og smykker. Marokko er en gammel fransk koloni, og det myldrer av franskinspirerte kaféer og restauranter som preger utelivet.

I Taghazout, som handler mye om strand, surf, yoga og avslapping - er det bare å nyte livet å rusle langs den lange, gylne sandstranden med værbitte fiskebåter der det alltid skjer noe. Vi bor på fint hotell med basseng. Anne Marthes hus ligger en liten tur unna, i Agadir. Et besøk hjemme hos henne er alltid et av reisens høydepunkt. Her nyter vi de vakre omgivelsene, spiser og koser oss.

Fra strandliv avslapping i Taghazout, reiser vi videre til den ytterst sjarmerende byen Essaouira, Thorbjørn Egners egen «Kardemommeby». Her er det sjarm og småbystemning til tusen med litt europeisk vri. Stranden utenfor bymurene er lang og innbydende og i den bilfrie medinaen kan du shoppe sølvsmykker, lekre håndverksprodukter eller hva du måtte ønske. Byen var på 1970-tallet et yndet feriested for hippier fra hele verden, og litt av den samme «spiriten» lever ennå. For Marokko er et herlig land som byr på kontraster og opplevelser du vil huske lenge, lenge.

Høydepunkter

 • Herlige, spennende Marrakech med nyttårsfeiring, topp shopping og flotte severdigheter
 • Ourikadalen - en annen verden der vi går mer lokalt og inn i berberkulturen
 • Nyheten Taghazout, et par dager på fint hotell med basseng og strand
 • Essaouira – et helt nydelig sted og mer rolig enn Marrakech
 • Agadir – middag hjemme hos reiseleder Anne Marthe
 • Reiseleder Anne Marthe kjenner Marokko som få andre
Gyllent brett med fargede glass med te og gullkanner.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 31.12.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 19.900,-

  Reiseleder: Anne Marthe Barfod

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+30
+29

Program

7 frokoster, 3 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Oslo - Marrakech, nyttårsfeiring!

Middag

Direktefly med Norwegian med avgang om ettermiddagen fra Oslo Lufthavn. Beregnet ankomst tidlig kveld. Her møter vi reiseleder Anne Marthe Barfod. Vi er i en av Nord-Afrikas mest spennende byer og reiser til hotellet der vi skal være i tre netter.

Ned til Djemma El Fna med de tradisjonelle hestedrosjene i byen skal vi for å spise vårt første av mange gode måltider i Marokko. Dette enorme torget er på dagtid fullt av gjøglere, eventyrfortellere, akrobater og selgere. På kveldstid blir dette en av verdens største utendørsrestauranter og syder av liv. Vi rusler videre innover i medinaens labyrintiske, smale smug og ender opp på stemningsfulle restaurant Dar Es Salam for middag. Det er nyttårsaften! Godt nyttår alle sammen!

Dag 2

Marrakech - shopping i medinaen

Frokost og middag

Etter frokost (kanskje litt sen?) starter dagen med en byrundtur i denne fantastiske byen.

I dag får vi sett nærmere på et par av de vakre monumentene som vitner om byens storhetstid. Vi skal besøke Dar Si Said, vi ser den ruvende Koutoubia-moskeen og tar turen gjennom det jødiske markedet.

Videre går turen inn i medinaen, gamlebyen, her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen. Dette gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere. Så tar vi turen til Dar Si Said, et fantastisk nydelig gammelt harempalass som også er nasjonalmuseet. Her finner vi en stor samling av gamle tepper, drakter, våpen og mer til. Maison Tiskiwin er et av de eldste museer i byen og viser mye av regionens historie helt fra Timbuktu til Marrakech.

Lunsj og ettermiddagen på egen hånd, reiseleder gir forslag til gjøremål og lunsjsted.

Om kvelden spiser vi middag på trivelige Kosy Bar med super utsikt og topp stemning.

Dag 3

Utflukt til Ourikadalen

Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi ut av byen på tur til Ourikadalen!

Ourika-dalen ligger ved foten av de vakre Atlasfjellene, nå venter en helt annen opplevelse. Dette er berbernes område, et folk som teller omtrent 60 % av befolkningen i Marokko. De er Nord-Afrikas urbefolkning og har sitt eget språk og alfabet. De gamle, pittoreske berberhusene er bygget i jord, befolkningen kledd i tradisjonelle drakter og de daglige gjøremålene er de samme som for mange hundre år siden. Berberne har ofte rødlig hår, lys hud og grønne øyne.

Vi besøker det livlige berbermarkedet hvor det meste er til salgs: gamle sølvsmykker, brukte kaftaner, grønnsaker i mengder, tørkede frukter eller hvorfor ikke en geit eller dromedar? Her møtes beduiner og nomader for å sosialisere og handle med hverandre.

Lett lunsj tar vi lokalt hjemme hos en familie i et typisk, tradisjonelt berberhjem.

Middagen blir på hotellet.

Dag 4

Marrakech til Taghazout

Frokost

Vi spiser frokost før vi vender vi nesen sørover mot Taghazout.

Før den tid blir det et besøk i Marrakech sin lekreste hage. Majorellehagen var engang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnesteinen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Lunsj organiseres av reiseleder (ikke inkludert).

Så kommer vi til Taghazout og sjekker inn på vårt fine hotell Radisson Blu. Det er ikke sikkert at det er temperatur for bading verken i basseng eller i havet, men beliggenheten gjør at vi nok kan kose oss i solveggen om værgudene står oss bi. Hotellet har mange fine fellesområder både inne og ute. Her ved stranden er det surfing som er den store lidenskapen, men det er like fint å se på de som boltrer seg ute i bølgene mens vi sitter fint på avstand.

Taghazout var opprinnelig en fattig fiskerlandsby, men bølgene, klimaet og atmosfæren sørget for at den tiltrakk seg surfere fra hele verden. Nå lever de fleste innbyggerne her av turisme, og landsbyen vokser stadig.

Det lille sentrum av Taghazout, byr på en egen stemning som er litt "hippie". Butikker som selger tradisjonelt håndverk ligger vegg i vegg med surfebutikkene, og kafeene og restaurantene ligger på rekke og rad langs stranden.

I kveld er middag på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil spise felles.

Dag 5

Taghazout– så middag hjemme hos Anne Marthe i Agadir

Frokost og middag

Dagen er til egen disposisjon i Taghazout, reiseleder gir selvsagt forslag til de som ønsker.

Så skal kvelden tilbringes i godt selskap og i nydelige omgivelser. Det blir matlagingskurs og middag hjemme hos reiseleder Anne Marthe i huset hennes utenfor Agadir. De som ønsker kan ankomme hennes «residens» på kamelryggen. Det blir en spesiell og hyggelig kveld og dette er et absolutt høydepunkt på turen vår. Hun har et nydelig hjem med en utrolig flott hage og til og med et basseng!

Dag 6

Taghazout - Essaouira med byvandring

Frokost, lunsj og middag

Frokost før vi sjekker ut fra hotellet og setter nesten mot Essaouira.

Om det passer med tiden, stopper vi i en liten berberlandsby, ved kvinne-kooperativet. Her følger vi produksjonen av argan-nøttene til olje samtidig som vi hører mer om hvordan berberkvinnene lever i Marokko.

I Essaouira bor vi på Riad Al Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Vi gjør oppmerksom på at riadet har svært forskjellige rom både i størrelse, utforming, tekstiler og standard. Dette er en del av sjarmen. Vi velger å bo her grunnet all den atmosfæren, sjelen og historien som bor i bygningen og at det ligger så sentralt inne i medinaen. Vi spiser lunsj her i dag.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippigenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones. Vi skal ut på en rusletur med Anne Marthe for å bli kjent. Essaouira er lite, kompakt og perfekt å oppdage mer av til fots.

Byen er en blanding av pittoresk fiskelandsby og kjølig eleganse som du snart oppdager på vår vandretur i byen. Vi rusler i byens smale gater, besøker La Scala, piratborgen, og vandrer ellers rundt livlige smug og ekte marokkansk folkeliv. Bli med til byens fantastiske sølvmarked, Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget gode priser. Havnen i Essaouira, med sitt rike folkeliv og store fiskemarked er også vel verdt å se nærmere på. Alle fiskebåtene med sin patina og sine blå- og grønntoner er et perfekt fotomotiv.

På riadet blir det middag og de arrangerer en flott gnauakonsert med lokale vibber.

Dag 7

Essaouira – og hammam

Frokost, lunsj og middag

Frokost først. Anne Marthe gir forslag til småturer rundt i byen for deg som vil, eller bare gå på egen hånd. Lunsjen blir på riadet vårt der vi utveksler erfaringer fra dagene så langt.

Om ettermiddagen drar vi på et ekte hammam. Et besøk i her innledes alltid med et timelangt opphold i dampbadet, hvor man først smøres inn med ”savon beldi” en naturlig såpe laget av olivenolje.

I hammamen er sjenanse er et ukjent begrep. Her sitter man så lenge man orker til porene har åpnet seg og svetten renner. Først da er man klar for ”skrubbedamene”. Disse er utstyrt med spesielle hansker og bruker mye energi på å skrubbe deg fra topp til tå. Håret vaskes, hard hud under bena fjernes, og kroppen skrubbes og skrubbes. Siden smøres man inn med kroppsmasker, velluktende oljer og essenser.

Om kvelden spiser vi middag og nyter havets delikatesser på byens beste fiskerestaurant Chez Sam.

Dag 8

Essaouira - hjemreise fra Marrakech

Frokost

Etter frokost har vi litt tid til egne sysler før det blir transfer tilbake til flyplassen i Marrakech (cirka 2,5 timer). Anne Marthe følger oss inn og ser oss vel av gårde.

Det er avgang med Norwegians direktefly om kvelden og beregnet ankomst Oslo Lufthavn er litt før midnatt.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Marokko t/r
 • 3 netter på hotell i Marrakech med frokost
 • 2 netter på riad i Essaouira med frokost
 • 2 netter på hotell i Taghazout med frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem (Anne Marthe Barfod), møter ved ankomst Marrakech og er ikke med på flyreisene

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips