Nyttårstur til Málaga

Nyttårstur til Málaga

26. desember 2022 / 8 dager / Pris fra 20.990,-

Malaga, Spanias bybilde ved katedralen, rådhuset og Alcazaba-citadellet i Malaga.

Lokalkjent reiseleder, sjarmerende hvite landsbyer og matopplevelser av kvalitet

Med reiseleder Vegard, bosatt i Málaga, som den perfekte veiviser, kjentmann og ikke minst med en stor pasjon for gode matopplevelser, er dette turen du skal være med på om du har lyst til å bli kjent med Andalucia «på ordentlig»! Vegard har nese for det lokale og han tar deg også med godt utenom turistløypa. Málaga er noe så herlig som en genuin spansk storby, rik på kultur, historie og en restaurantscene som kan måle seg med de andre spanske storbyene. En æresbevisning i seg selv. Byboerne har alltid vært stolte av byens opphav og tilbud, men nå har resten av verden også fått opp øynene. Stemningsfulle kafeer omkranser et historisk bybilde der kunst, dynamikk og kreativitet i matveien trekker sammenligninger til Madrid og Barcelona.

Katedralen i byen er et imponerende skue. Nordtårnet er 84 meter høyt, og dette er da den nest høyeste katedralen i Andalucia, bare slått av regionhovedstaden Sevilla. Málaga viser oss massevis av flott kunst, skulpturer og utsmykning. Visste du at det var her selveste Picasso ble født?

Hotel Don Curro har så sentral beliggenhet at alt er rett utenfor døra. Om du vil være mest i Málaga eller spe på en ekstrautflukt er opp til deg. Historiske Ronda er vel verdt et besøk. Andalucia er er også «passion», tyrefekting og hvitkalkede byer som selvsagte postkortmotiv. Vi går lokalt i Casabermeja. Vi besøker hvitkalkede Mijas og Benalmadena. Og på nyttårsaften har vi en hel restaurant for oss selv der Vegard vil stå for meny og matlaging i samspill med noen venner. Dette blir minneverdig!

Høydepunkter

 • Malaga, en by som vil overraske deg positivt. Fullspekket av stemning og historie
 • Byrundtur til fots
 • Tur til Casabermeja med deilig lunsj og senere de mektige formasjonene El Torcal
 • Reiseleder Vegard, bor i Málaga, snakker flytende spansk og har smaken for de gode opplevelsene og det gode liv
 • Mijas – hvitvasket og nydelig landsby
Noen tapas i en bar i Espana

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 26.12.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 8

  Priser fra: 20.990,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+24
+23

Program

7 frokoster, 1 lunsj og 5 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo ankomst Malaga, byrundtur og middag

Middag

Vi flyr fra Oslo om morgenen med Norwegian (direktefly) og ankommer Málaga flyplass midt på dagen.

Vel fremme i Malaga blir vi møtt på flyplassen av reiseleder Vegard som sørger for at vi kommer oss til hotellet vi skal bo på under hele oppholdet, Don Curro. Med sentral beliggenhet som alltid er viktig når man besøker en storby, er vi sikret en fin ferie. Det er bare fem minutter å gå til katedralen og er du utstyrt med et godt utviklet shopping-gen, er dette midt i blinken. Hotellet har restaurant og kafe og det er selvsagt Wi-Fi.

Det er strand nesten midt i byen – jo, Málaga har det meste. Det er nok ikke badetemperaturer i desember, men sett med norske øyne: behagelig. Vi skal ut på en liten byrundtur for å gjøre oss kjent. Vi tar det litt som det kommer, det er korte avstander og mye å se. Bonus er at vi når steder vi ikke kommer til med buss.

3000 års historie og sivilisasjon passeres og vår kunnskapsrike lokalguide vil fortelle om byens kultur, innbyggere, historie i tillegg til en og annen morsom betraktning eller anekdote. Det skal være lærerikt, litt morsomt og innholdsrikt. Byen har smale, arabiske gater i gamlebyen der severdigheter og imponerende bygninger dukker opp rundt nesten hvert hjørne. Vi nevner det romerske teateret, Alcazaba – det mauriske palasset, katedralen, Picassomuseet, huset der Picasso ble født, Cofradias de la Semana Santa, vakre torg, nydelige bulevarder, parker, strandpromenaden, Málagas tre eldste kirker, tyrefektingsarenaen og mye mer.

Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro utvilsomt til Málagas oppsving. Museet er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det er her han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14. Når det gjelder byens midtpunkt regnes den fascinerende, men fortsatt uferdige katedralen i gotisk stil. Ofte kalles den «den enarmede kvinnen» siden det ene av to tårn ikke er ferdig.

Spania=deilig mat og det skal vi så klart teste ut. Middag i kveld – bienvenidos!

Informasjon om hotellet fra deres nettside her

Historisk del av byen

Malaga

Dag 2

Heldagstur til Casabermeja med deilig lunsj - El Torcal med mektige kalksteinsklipper

Frokost og lunsj

I dag skal vi ta turen litt inn i landet for å besøke en hvitvasket sjarmør som heter Casabermeja. Beliggenheten er helt upåklagelig i nasjonalpark og ved flere fjellmassiv som El Torcal. Olivengården vi besøker først, lager de edle dråpene tradisjonelt, men fletter inn moderne elementer i driften. Fokus for både dem og oss i dag er kortreist mat, og det er noe alle setter pris på. Litt frokost (kaffe, juiceog olivenkake) hører med sammen med omvisningen og smaken oljen de produserer her.

Etterpå stopper vi ved nevnte El Torcal på 1200 meters høyde for å ta disse imponerende og dramatiske formasjonene kalksteinsklippene nærmere i øyesyn. Et geologisk fenomen og det er virkelig en naturopplevelse å skue utover. Naturen har gjort sitt til at landskapet i det porøse fjelleet er blitt formet i artige og karakteristiske former. Her er det ikke bare stein. Både flora og fauna er rik og variert, mange arter finnes kun her. Om du vil, kan du vandre en times tur, og hvis ikke møtes vi bare på utsiktspunktet for en kaffe med utsikt.

Mat blir det mer av når vi tar turen til en ennå en hvit by: Alfernatejo. Her skal vi ifølge Vegard, spise en helt herlig lunsj. Da er forventningene satt!

Ettermiddagen er til egen disposisjon og reiseleder organiserer middag for den som vil være med.

Dag 3

Málaga - ost, skinke, paella og flamenco til kvelds

Frokost og middag

Dagen blir til underveis og reiseleder organiserer garantert noe du vil være med på. Denne byen kjenner han som sin egen bukselomme.

Om kvelden er det bare å glede seg til det beste av Spanias tradisjoner samlet på en gang. Vi skal til en bodega som Vegard har håndplukket og som han kjenner godt. Det skal ikke mer til enn skinke, ost og paella på disse kanter for å få et herremåltid som er en konge verdig. Kortreist og godt. Hva passer bedre som tilbehør enn smektende og fyrrig flamencomusikk? Spania og Andalucía på sitt beste.

Dag 4

Hvite landsbyer: Mijas Pueblo og Benalmadena Pueblo

Frokost og middag

Formiddagen er til egen disposisjon med opplegg via reiseleder.

Om ettermiddagen besøker vi den lille juvelen Mijas Pueblo samt Benalmádena Pueblo. Begge flotte eksempler på de kjente spanske byene med hvitkalkende hus og koselige smågater. Benalmádena ligger mellom Torremolinos og Fuengirola og har alt på stell: fine parker, strand, koselig gamleby og en flott marina med tilsvarende båter. Og kanskje en yacht. Har du hørt om Colomares slott? Ganske så spesiell arkitektur som skiller seg ut. Det ble bygget til ære for oppdagelsene og eventyrene til Columbus og finnes litt i utkanten av byen.

Mijas skinner i hvitkalkede, lave bygninger kun avbrutt av de tilhørende, fargerike patioene. Byen klamrer seg godt fast oppover fjellsiden med brosteinsbelagte billedskjønne plazaer og torg. Palmene og trærne skygger for varmen om sommeren, og er kjærkomne fargeklatter i bybildet. Kafeene og restaurantene flytter ut, stemningen er typisk spansk selv om mange språk florerer i dag. Ja, Mijas har fått sin del av sjarmen!

Av og til dukker et esel eller to opp. Disse sliterne benyttes fortsatt som transportmiddel i den bratte byen og kalles rett og slett burro-taxi – eseltaxi. Det oser av atmosfære i det historiske kvarteret, der den arabiske innflytelsen gjennomtrenger det europeiske. Det er nok av fabelaktige utsiktspunkter der det turkise Middelhavet flyter i horisonten. Ved klart vær ser man over til både Marokko og Gibraltar.

I disse vakre omgivelsene skal vi spise tapas og smake lokal vin.

+2
+1

Dag 5

Dag til egen disposisjon eller valgfri utflukt til Ronda

Frokost

Det er så mye å ta seg til i Málaga, Vegard foreslår gjerne noe om du ikke har noe på agendaen som du selv ønsker å gjøre. Picassomuseet, Picassos hjem, Carmen Thyssen-museet, rusle rundt på Alcazabafestningen, Pompidousenteret nede ved strandpromenaden, besøke og gå opp på toppen av katedralen, shopping eller noe helt annet.

Om kvelden organiserer reiseleder middag for den som vil.

Ekstra tillegg

Ronda, Spania ved Puente Nuevo Bridge.

Ronda, Spania ved Puento Nuevo Bridge

Dag 6

Nyttårsaften med "dinner by Vegard"

Frokost og middag

I dag er det nyttårsaften, men det er mye å bruke tiden på før vi skal ut å spise og feire.

Etter frokost blir vi med Vegard ut på "topptur" til borgen Gibralfaro. Kronen på verket blir når vi er på toppen og ser byen fra oven! Utover dette gjør du litt som du har lyst til før vi lader opp til kvelden.

Siden Vegard bor i byen og har mange kontakter her, har vi fått reservert en egen restauranten denne kvelden. Vi lover lokalt preg og god kokkelering fra reiseleder. Menyen og maten er garantert gjennomtenkt og smakfull og det er bare å ønske 2023 hjertelig velkommen!

Ved midnatt blir det boblende cava og druer (!). I Spania er det tradisjon å spise tolv druer ved midnatt, for det gir tolv måneder med lykke. Ja takk!

Dag 7

Første dagen i året = avslapping

Frokost og middag

Vi tar dagen med ro, men også litt som det kommer. Vegard har helt sikkert en plan, kanskje ta toget til et spesielt lunsjsted litt utenfor byen?

Om kvelden møtes alle til avskjedsmiddag. Det blir både velsmakende og hyggelig:)

Dag 8

Malaga - Oslo

Frokost

Etter frokost er det på tide å si «hasta luego» til Málaga. Avreise mot flyplassen der Norwegian sitt direktefly går midt på dagen, og vi lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Málaga – Oslo med Norwegian
 • 7 netter på hotell inkl frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen i Málaga og er med på hele turen til avreise fra Málaga flyplass.

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Utflukter som ikke er en del av programmet