Nyttårstur til Alta - overnatting på ishotell, nordlys og samiske tradisjoner

Nyttårstur til Alta - overnatting på ishotell, nordlys og samiske tradisjoner

30. desember 2021 / 4 dager / Pris fra 15.250,-

Rom i ishotell med peis, bord og stoler laget av is

Vår stiligste nyttårsaften noen gang feires på ishotell

Årets nyttårstur går til det mest eksotiske og annerledes som Finnmark har å tilby. Vi overnatter en natt på ishotellet Sorrisniva! Like eksotisk og kjølig som det høres ut som. Iglo utenfra og isslott innvendig. Det er stort! Hvert år bygges det opp med nytt tema og ny form. Isbar og skulpturer er kunst av ypperste klasse. Is kommer i mange nyanser og er aldri bare hvitt. Her spiser vi alle måltider og her kan vi ta morgenbadstu (!) Og kose oss med en skikkelig isdrink eller to. Krysser fingrene for nordlys også, her ute er det stor sjanse for å se den grønne magien "live".

Det er ikke så mange som kan skryte av at de har ønsket et nytt år velkommen fra ishotell, så vi satser på en "klyp deg i armen"- opplevelse og minner for livet. Vi tas godt vare på under oppholdet. På nyttårsaften serveres femretters middag og klart det blir fyrverkeri ved midnatt. Om du tenker at aktivitet må til for å oppleve Alta og Finnmark på ekte vis, så er det lagt opp til det også. Hundesleder trukket av huskyer er en opplevelse for livet. Om du vil, blir du også med på en frisk og fartsfylt tur på snøscooter - i en av Europas siste villmarker.

Vi bor en natt på ishotell og to netter på "vanlig" hotell og der venter mer. Samisk kultur, reindrift og joik er et selvsagt følge på en reise i Finnmark. Vi besøker en samisk familie litt utenfor byen. Tradisjoner og et liv ikke mange er så kjent med, gir hverdagsliv nyanser. For samene har opprinnelig mer enn 1000 ord for rein og reindrift. Og mer enn 300 ord for snø. Det gir perspektiv. Vi samles rundt bålet i storlavvoen og vertskapet gir oss en innføring i joik mens de serverer oss bålkokt kaffe og kaker.

Dette blir en nyttårshelg full av fine og unike opplevelser - er du med?

Høydepunkter

 • Finnmark på lokalt, ekte og vinterlig vis!
 • Bo på ishotellet Sorrisniva - et virkelig eventyrslott
 • To middager og en lunsj på ishotellet, (inkl femretters nyttårsmiddag)
 • Samiske tradisjoner med reindrift, joik, mat og fortellinger
 • Frisk tur med snøscooter (valgfri) innover Finnmarksvidda
 • Hundesledetur (valgfri) med huskyer over vidda
Silhuett av et hjort mot en bakgrunn av Borealis som skinner om natten

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 30.12.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 4

  Priser fra: 15.250,-

  Reiseleder: Wenche Samuelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+12
+11

Program

3 frokoster, 1 lunsj og 2 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Alta og ishotellet Sorrisniva

Middag

Vi reiser med SAS direkte til Alta med avgang om formiddagen. Etter ankomst hentes vi og bringes til ishotellet Sorrisniva.

Det første av sitt slag i Norge, og noe som virkelig har slått an. År etter år fornyes ideer og utforming – mens hotellet kommer opp. Temaet er selvsagt veldig hemmelig til alt er klart, så vi får vente i spenning på hva det blir…

I tillegg til å nyte disse spesielle omgivelsene både ute og inne, varter kokkene her opp med alle måltider. Sesongens meny er tuftet på både fisk, lam, elg og rein. Alt mer eller mindre utenfor døra. De har til og med eget bakeri her! Glassene i baren er laget av is. Det er lokale kunstnere som sørger for at vegger og omgivelser følger tema for året. Et ishotell er neimen ikke som alle andre hotell, og det er derfor ekstra spennende!

Vi avrunder med med en isdrink i baren før det er tid på egen hånd. Her kan vi låne både truger og spark, så vi kommer oss rundt i nærområdet.

Om kvelden dekkes det opp til middag og i kveld blir det to-retters. Det blir helt sikkert rene og gode smaker som lovet.

Litt informasjon:

Det er i dag 26 rom, 4 suiter, iskapell, isbar, iskunst og skulpturer. Soverommene holder cirka - 4 grader.

Det er resepsjon, restaurant og bar, lounge/peisestue, og bagasjerom der all bagasje oppbevares. Dette er i servicebygget ved siden av. Det finnes også utendørs jacuzzi.

Alle får ekstremsoveposer som holder inntil -25 og pute. Pakk med ullundertøy, varme sokker, lue og votter samt en liten sekk du kan ha klær i mellom bagasjerom og garderober. Tøfler til bruk inne i hovedhuset er kjekt å ha med. Det er håndkle og hårføner i garderobene.

Dag 2

Nyttårsferiring på ishotellet og valgfrie utflukter

Frokost, lunsj og middag

Morgenfugler og isfugler tar badstu før frokost! Du får håndkle utdelt på hotellet. Så er det tid for frokost etterfulgt av selvvalgte aktiviteter – du kan velge mellom hundekjøring eller snøscooter, eller du kan bare ta dagen med ro før nyttårsmiddag, fyrverkeri og feiring. Påmeldingsfrist til ekstrautflukter er innen 11. desember, de går samtidig så velg en av dem. Vi må være minimum 6 deltakere på hver.

Lunsj på ishotellet er felles uansett utflukt.

Kvelden blir skikkelig bra – femretters gourmetmiddag og isdrink. Når det er tid for fyrverkeri, får vi også et glass bobler som seg hør og bør. Kanskje faller alt på plass slik at vi ser det flotte nordlyset på den mørke nattehimmelen? Med klar himmel, danser det som regel over oss her. Velkommen til 2022!

Det blir sent, men vi skal av gårde til byen og overnatte våre to siste netter på vanlig hotell. Vi sjekker inn der og sier god natt.

Ekstra tillegg

Dag 3

Samiske opplevelser og tid på egen hånd i Alta

Frokost

Frokost på hotellet først.

Så en opplevelse med innsyn i samisk kultur, samtidig som vi nyter både natur og omgivelser.  Vi skal besøke en samisk camp og få et innblikk og bli tatt med på en uforglemmelig reise inn i samisk kultur og historie. Møt reinen, kjør din egen slede og hør på historier og joik. Inne i lavvoen får vi servert bålkokt kaffe/te og snack.

Turen handler i store trekk om reindrift, samisk historie, litt joik, samisk kultur og samiske skikker. Og kanskje mest spennende for noen å spørre mer om – samisk mystikk…. Her er det mer mellom himmel og jord, etter manges mening.

I samisk kultur er det åtte årstider som alle er knyttet til reinens vandring og alt som skjer gjennom året. Reinsdyrene betyr alt og dette er ting som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Det samiske språket danner en egen språkgruppe og deles i ti ulike innenfor den finsk-ugriske grenen. Hvordan lever den samiske befolkningen i 2020 kontra før? Etter i dag, vet vi mye mer om samiske tradisjoner.

Erfaringsmessig er mye stengt første nyttårsdag, men du kan rusle litt rundt på egen hånd når vi er tilbake på hotellet. Se Nordlyskatedralen, Europas nordligste. Med den helt spesielle, spiralformede konstruksjonen, har den allerede blitt et landemerke. Norsktegnet av arkitekt Kolbjørn Jensen og med arbeider fra den danske kunstneren Peter Brandes.

Ikke godt å si hvordan det blir i år, men i 2019 (da 2020 ikke kan regnes med) var det åpent deler av første nyttårsdag: Alta Museum, som har Nord-Europas største konsentrasjon av bergkunst. Herunder både helleristninger og hellemalerier av jeger- og fangstfolk. Nå snakker vi fra 7000 til omtrent 2000 år siden, så det er langt tilbake. Om vinteren er bergkunsten ute dekket av snø, men inne finnes en veldig fin utstilling som heter «Spor i berg». Denne suppleres av utstillinger om samisk tro og religion, nordlysforskning i Alta

Middag i kveld organiseres av reiseleder for den som vil.

Dag 4

Tid på egen hånd og hjemreise

Frokost

Du har dagen i dag til å rusle litt rundt, kanskje shoppe litt eller bare sitte på kafe å ta livet med ro. Så går turen ut til flyplassen midt på dagen.

SAS venter på oss med avgang om kvelden. Ankomst Oslo Lufthavn blir et par timer etter.

Ekstra tillegg

Vinternattslandskap med skog og polarnordlys

Visst kan det være magisk her nord

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Alta t/r med SAS
 • 3 netter på hotell (1 på Sorrisniva og 2 på Scandic)
 • 1 lunsj, 2 middager (inkl 5-retters på nyttårsaften)
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Utflukter som ikke er en del av programmet, må forhåndsbestilles innen 11. desember (hundeslede kr 1 620 og snøscootertur kr 2 190)

Andre nyttårsturer