Ishotellet byr på ny design og arkitektur hvert år

Nyttårstur til Alta – med overnatting på ishotell, nordlys og samiske tradisjoner

Vår stiligste nyttårsaften noen gang feires på ishotell! Det blir også samiske tradisisjoner og valgfrie utflukter.

Årets nyttårstur går til det mest eksotiske og annerledes som Finnmark har å tilby. Vi overnatter på ishotellet Sorrisniva! Kjølig eleganse. Iglo utenfra og isslott innvendig. Hvert år bygges det opp med nytt tema og ny form. Isbar og skulpturer er kunst av ypperste klasse. Is kommer i mange nyanser og er aldri bare hvitt. Her kan vi ta morgenbadstu (!) Og kose oss med en skikkelig isdrink eller to. Krysser fingrene for nordlys også, her ute er det stor sjanse for å se den grønne magien «live».

Det er ikke så mange som kan skryte av at de har ønsket et nytt år velkommen fra ishotell, så vi satser på en «klyp deg i armen»- opplevelse og minner for livet. Vi tas godt vare på under oppholdet. På nyttårsaften serveres femretters middag og klart det blir fyrverkeri ved midnatt. Om du tenker at aktivitet må til for å oppleve Alta og Finnmark på ekte vis, så er det lagt opp til det også. Hundesleder trukket av huskyer er en opplevelse for livet. Om du vil, blir du også med på en frisk og fartsfylt tur på snøscooter – i en av Europas siste villmarker.

Vi bor en natt på ishotell og to netter på «vanlig» hotell og der venter mer. Samisk kultur, reindrift og joik er et selvsagt følge på en reise i Finnmark. Vi besøker en samisk familie litt utenfor byen. Tradisjoner og et liv ikke mange er så kjent med, gir hverdagsliv nyanser. For samene har opprinnelig mer enn 1000 ord for rein og reindrift. Og mer enn 300 ord for snø. Det gir perspektiv. Vi samles rundt bålet i storlavvoen og vertskapet gir oss en innføring i joik mens de serverer oss bålkokt kaffe og kaker.

Dette blir en nyttårshelg full av fine og unike opplevelser – er du med?

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 30.12.2020
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 14 890,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Finnmark på lokalt, ekte og vinterlig vis!
 • Bo på ishotellet Sorrisniva en natt – et virkelig eventyrslott
 • En helt spesiell nyttårsaften!
 • To middager og en lunsj på ishotellet, (inkl femretters nyttårsmiddag)
 • Nydelige måltider tuftet på lokale råvarer fra elv, skog og vidde
 • Samiske tradisjoner med reindrift, joik, mat og fortellinger
 • Frisk tur med snøscooter (valgfri) innover Finnmarksvidda
 • Hundesledetur (valgfri) med huskyer over vidda
 • To netter på «vanlig» hotell, Alta har mer å by på!
 • Godt reisefølge er alltid inkludert

 

 • Norge_Alta_ishotellet
 • Alta_Norge_Sorrisniva
 • Norge_Alta_Sorrisniva
 • Norge_Alta
 • Norge_Alta_hundekjøring

"Nord" av Rolf Jacobsen

Nord

Se oftere mot nord.
Gå mot vinden, du får rødere kinn.
Finn den ulendte stien. Hold den.
Den er kortere.
Nord er best.
Vinterens flammehimmel, sommer-
nattens solmirakel.
Gå mot vinden. Klyv berg.
Se mot nord.
Oftere.
Det er langt dette landet.
Det meste er nord.

Rolf Jacobsen

Dag 1

30. desember - Ankomst Alta og ishotellet Sorrisniva

Vi reiser med SAS direkte til Alta med avgang om formiddagen. Etter ankomst hentes vi og bringes til ishotellet Sorrisniva.

Det første av sitt slag i Norge, og noe som virkelig har slått an. År etter år fornyes ideer og utforming – mens hotellet kommer opp. Temaet er selvsagt veldig hemmelig til alt er klart, så vi får vente i spenning på hva det blir…

I tillegg til å nyte disse spesielle omgivelsene både ute og inne, varter kokkene her opp med alle måltider. Sesongens meny er tuftet på både fisk, lam, elg og rein. Alt mer eller mindre utenfor døra. De har til og med eget bakeri her! Glassene i baren er laget av is. Det er lokale kunstnere som sørger for at vegger og omgivelser følger tema for året. Et ishotell er neimen ikke som alle andre hotell, og det er derfor ekstra spennende!

Vi avrunder med med en isdrink i baren før det er tid på egen hånd. Her kan vi låne både truger og spark, så vi kommer oss rundt i nærområdet.

Om kvelden dekkes det opp til middag og i kveld blir det to-retters. Det blir helt sikkert rene og gode smaker som lovet.

(-/-/M)

Litt info siden de fleste sikkert ikke er vant til å bo på et slikt hotell. Det er i dag 26 rom, 4 suiter, iskapell, isbar, iskunst og skulpturer. Soverommene holder cirka 4 grader. 

Det er resepsjon, restaurant og bar, lounge/peisestue, og bagasjerom der all bagasje oppbevares. Dette er i servicebygget ved siden av. Det finnes også utendørs jacuzzi.

Alle får ekstremsoveposer som holder inntil -25 og pute. Pakk med ullundertøy, varme sokker, lue og votter samt en liten sekk du kan ha klær i mellom bagasjerom og garderober. Tøfler til bruk inne i hovedhuset er kjekt å ha med. Det er håndkle og hårføner på rommene.

 

Velkommen til Sorrisniva!
Dag 2

31. desember - Nyttårsferiring på ishotellet og valgfrie utflukter

Morgenfugler og isfugler tar badstu før frokost! Du får håndkle utdelt på hotellet. Så er det tid for frokost etterfulgt av selvvalgte aktiviteter – du kan velge mellom hundekjøring eller snøscooter, eller du kan bare ta dagen med ro før nyttårsmiddag, fyrverkeri og feiring.

Påmeldingsfrist til ekstra utflukter er innen 11. desember, de går samtidig så velg en av dem. Vi må være minimum 6 deltakere på hver:

Hundesledetur. Litt fart, litt spenning, men alt i kontrollerte former. Med de dyktige, sterke, arbeidsomme og supersøte huskyene i tet. Stas med hund! Gled deg. Lyden av ivrige og forventningsfulle hunder fyller luften. De står klare foran sledene og venter bare på å få komme i gang. Kanskje kjenner du det krible av spenning og forventning selv også. Porten åpnes. Hundene rykker til. Så blir det stille. Vidunderlig stille. Lyden av hundepoter og sledemeier er det eneste som bryter stillheten. Du har full kontroll over situasjonen og hundene har kontroll på oppgavene sine.

Vi får litt opplæring før vi først går inn i hundegården og blir kjent med de ivrige Alaska-huskyene. De har sine egne hus med navneskilt på, må vite. Når seletøyet er på (vi hjelper til), vil hundene på tur. Vi skal ut på vidda, det blir stille og vi kan nyte de ivrige hundene, været og naturen. Underveis kjører vi i skogen, i åpent landskap og langs Altaelva. Når isen har lagt seg kan vi også kjøre på selve elva. Vi kjører to og to sammen på en slede, vi stopper halvveis og dere kan bytte plass om dere vil. Etter en stund kommer vi tilbake til hundegården. Vi hjelper gjerne til med å få hundene tilbake dit de hører hjemme. Så samles vi rundt bålet med noe varmt å drikke. Pris kr 1 590

Snøscooter er jo virkelig transportmidlet på disse kanter, og det er en stor opplevelse å ta seg frem gjennom landskap og natur på en slik. Du må ha førerkort for bil for å kjøre scooter.  Hele turen varer i cirka to timer. Vi legger det opp slik at man er to og to på hver scooter og at man kjører hver sin vei. Vi skal starte ved Altadalen og Sorrisniva. Her blir vi påkledd – thermodress, sko, hansker, hjelm og sikkerhetsbriefing må til. Langs den gamle handelsruten kjører vi på scooteren, gjennom skogen og innover Finnmarksvidda. Punkt en, vi koser oss på tur da det er gøy å kjøre! Punkt to, vi nyter en aldeles fantastisk natur og stillhet. Utenom vår egen motorkraft, da. (Pris kr 2 190)

Lunsj på ishotellet er felles uansett utflukt.

Kvelden blir skikkelig bra – femretters gourmetmiddag og isdrink. Når det er tid for fyrverkeri, får vi også et glass bobler som seg hør og bør. Kanskje faller alt på plass slik at vi ser det flotte nordlyset på den mørke nattehimmelen? Med klar himmel, danser det som regel over oss her. Velkommen til 2021!

Det blir sent, men vi skal av gårde til byen og overnatte våre to siste netter på vanlig hotell. Vi sjekker inn der og sier god natt.

(F/L/M)

I kveld dekkes det til festmåltid!
Dag 3

1. januar - Samiske opplevelser og tid på egen hånd i Alta

Frokost på hotellet først.

Så en opplevelse med innsyn i samisk kultur, samtidig som vi nyter både natur og omgivelser.  Vi skal besøke en samisk camp og få et innblikk og bli tatt med på en uforglemmelig reise inn i samisk kultur og historie. Møt reinen, kjør din egen slede og hør på historier og joik. Inne i lavvoen får vi servert bålkokt kaffe/te og snack.

Turen handler i store trekk om reindrift, samisk historie, litt joik, samisk kultur og samiske skikker. Og kanskje mest spennende for noen å spørre mer om – samisk mystikk…. Her er det mer mellom himmel og jord, etter manges mening.

I samisk kultur er det åtte årstider som alle er knyttet til reinens vandring og alt som skjer gjennom året. Reinsdyrene betyr alt og dette er ting som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Det samiske språket danner en egen språkgruppe og deles i ti ulike innenfor den finsk-ugriske grenen. Hvordan lever den samiske befolkningen i 2020 kontra før? Etter i dag, vet vi mye mer om samiske tradisjoner.

Erfaringsmessig er mye stengt første nyttårsdag, men du kan rusle litt rundt på egen hånd når vi er tilbake på hotellet. Se Nordlyskatedralen, Europas nordligste. Med den helt spesielle, spiralformede konstruksjonen, har den allerede blitt et landemerke. Norsktegnet av arkitekt Kolbjørn Jensen og med arbeider fra den danske kunstneren Peter Brandes.

Ikke godt å si hvordan det blir i år, men i fjor var det åpent deler av første nyttårsdag: Alta Museum, som har Nord-Europas største konsentrasjon av bergkunst. Herunder både helleristninger og hellemalerier av jeger- og fangstfolk. Nå snakker vi fra 7000 til omtrent 2000 år siden, så det er langt tilbake. Om vinteren er bergkunsten ute dekket av snø, men inne finnes en veldig fin utstilling som heter «Spor i berg». Denne suppleres av utstillinger om samisk tro og religion, nordlysforskning i Alta

Middag i kveld organiseres av reiseleder for den som vil.

(F/L/-)

Vi møter samisk, varm tradisjon.
Dag 4

2. januar - Tid på egen hånd og hjemreise

Du har dagen i dag til å rusle litt rundt, kanskje shoppe litt eller bare sitte på kafe å ta livet med ro. Så går turen ut til flyplassen midt på dagen.

SAS venter på oss med avgang om ettermiddagen. Ankomst Oslo Lufthavn blir et par timer etter.

(F/-/-)

Kanskje nordlyset flakker over Nordlyskatedralen i Alta?

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 890
Enkeltromstillegg: kr 1 590

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Alta t/r med SAS
3 netter på hotell (1 på ishotell og 2 på Scandic)
1 lunsj, 1 to-retters middag, 1 nyttårsmiddag (5-retter)
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Utflukter som ikke er en del av programmet, må forhåndsbestilles innen 11. desember (snøscootertur kr 2 190, hundeslede kr 1 590)

Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser