Nyttårstur med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

Nyttårstur med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

31. desember 2022 / 7 dager / Pris fra 17.990,-

Grønt Aurora borealis over Ålesund, Norge.

Ring inn det nye året på verdens vakreste sjøreise

Carpe Diem + Hurtigruten= Sant! I mange varianter til og med – og det er vi stolte av. Her presenterer vi en av originalturene som alltid leverer. Uansett hvilken tid på året du velger å være med på dette eventyret, blir det en stor og mektig opplevelse. Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes er selve klassikeren, og en tur du kan ta igjen og igjen. Det beste er å velge ulike årstider, for som vi nordmenn vet, enhver årstid har sin sjarm og sitt særpreg! I slutten av desember kan det være nydelig, klart vintervær – eller kanskje ikke. Alle nordmenn vet at det ikke finnes dårlig vær! Når Polarsirkelen krysses, og skipet seiler mot Nordkapp og Finnmark, koser vi oss inne eller nyter den friske luften med vind i håret på dekk. Kanskje får vi se nordlyset her oppe. Variasjon er, som kjent, livets krydder. Uansett ønsker vi 2023 velkommen med åpne armer i Bergen.

Om bord er vi i komfortable omgivelser på MS Nordnorge som har et vakkert interiør inspirert av arktis og et navn inspirert av landsdelen som vi er så glade i. Her nyter vi deilig mat og samvær sammen med andre reiseglade likesinnede. Det blir både sosialt og hyggelig underveis på skipet. Det er selvsagt ingen mangel på deilig mat og drikke, omhyggelig preparert og laget på lokale råvarer. På skipet finnes det både badstu, treningsrom og to boblebad. En liten spesiell attraksjon om bord er Multebakeriet på dekk 7.

Bli med på et av vinterens vakreste eventyr med Carpe Diem og Hurtigruten!

Høydepunkter

 • Enkeltlugar uten tillegg – det er ikke vanlig kost om bord på skip
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Nyttårsfeiring med brask, bram og nye reisevenner
 • En vakker vinteropplevelse og kanskje nordlys?
 • Vi krysser Polarsirkelen
Nærbilde av rakett på nyttårsaften

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 31.12.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 17.990,-

  Reiseleder: Irene Elisabeth Tønnessen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+15
+14

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo ankomst Bergen

Middag

Avreise fra Oslo midt på dagen med SAS til Bergen. Etter landing får vi transfer til kaia der MS Nordnorge ønsker oss velkommen om bord. Vi får utdelt lugarer og allerede i kveld skal vi legge bak oss det gamle og starte ferskt på det nye. Bergen trenger ingen nærmere introduksjon – dette er byen som oser av sjarm, tradisjoner og stil blandet med fantastisk natur. De fargerike husene danner en koselig ramme rundt det mer moderne og de besøkende elsker Bryggen og sjømaten herfra.

Vi seiler nordover fra Bergen i Hjeltefjorden og følger dermed i vikingenes farvann. Våre barske forfedre satte i sin tid kursen mot Shetland og videre herfra og det er litt av en historie å følge opp. Vi har litt mer komfort rundt oss og litt mindre håp om å oppdage nytt land – eller har vi ikke alle en oppdager i oss? Og kanskje turen nordover blir nye oppdagelser for mange.

Om du ønsker å være med på noen av skipets utflukter underveis, er det opp til deg og du betaler direkte om bord. Det er sikkert noen som ønsker litt av hvert, andre foretrekker å gå i land og ta det litt som det kommer. Turen blir litt til mens vi er på vei. det er også mange spennende foredrag man kan være med på og temaene er inspirert av sesong og områdene vi seiler i.

Allerede i kveld seiler vi inn i det nye året, med brask og bram blir vi kjent med nye reisevenner over en god middag og hygge utover kvelden. For en start på 2023 vi skal få!

Nordlys - Aurora borealis over Bryggen i Bergen, Norge.

Nordlys - Aurora borealis over Bryggen i Bergen, Norge

Dag 2

Naturens egne kunstverk - Ålesund

Frokost, lunsj og middag

I løpet av natten har vi vært innom både Florø og Måløy, og skipet navigerer nordover forbi skjær og øyer. Her er det fabrikker og mekaniske bedrifter i hver fjordarm. Vi seiler forbi øya Runde, som er Vest-Norges sydligste fuglefjell med bortimot 500 000 fugler. Det var utenfor fugleøya at noen sportsdykkere i 1972 fant den kjente «Rundeskatten». På formiddagen kommer vi til Ålesund, som etter brannen i 1904 ble bygget opp i vakker og imponerende jugendstil. Store deler av byen er bevart i denne stilen. Se den inspirerende arkitekturen i Apotekergata og Kongensgate – som er perfekte eksempler på jugendstilen.

Neste stopp er Molde, rosenes by med panoramautsikt til de 87 tindene i Romsdalsalpene. Tre av våre største diktere har hatt tilknytning til byen: Bjørnson gikk på skole her, Ibsen ferierte og bodde på vakre Moldegård og Kielland residerte som amtmann. I dag er det den årlige jazzfestivalen som er Moldes mest kjente kulturarrangement. Like over midnatt blir det et kort opphold i Kristiansund, «klippfiskbyen» som «flyter» på tre øyer. Her var det havn allerede i eldre steinalder.

Ålesund. Norge

Ålesund. Norge

Dag 3

Den gamle hovedstaden - Trondheim

Frokost, lunsj og middag

I løpet av morgentimene seiler vi inn Trondheimsfjorden og det er tidlig formiddag når vi kommer til Trondheim, Norges første hovedstad. De gamle, stemningsfulle trehusene langs Nidelven er bygget på trepilarer og en nydelig del av byen. Her i Trondheim flommer det rent over av kultur, arkitektur og historie. Den storslagne Nidarosdomen, Erkebispegården, Stiftsgården, bryggene, den gamle Bybrua, den gamle trebebyggelsen… ja, her er det mye å ta inn.

Ved lunsjtider setter skipet kursen mot nordvest. Vi passerer Kjeungskjær fyr, hvor over 6 000 holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Etter å ha seilt gjennom det trange Stokksundet, er neste stopp sjarmerende Rørvik om kvelden.

Dag 4

Polarsirkelen og Lofoten

Frokost, lunsj og middag

Yes! I dag krysser vi den – polarsirkelen! Denne usynlige linjen ligger på 66 grader og 33 minutter nord og markerer grensen til Arktis. Senhøst og vinterstid har du størst sjanse for å oppleve nordlys jo lenger nord du befinner deg. Selv om du ikke skulle være våken når vi krysser polarsirkelen, vil kapteinen sørge for at det blir en minneverdig opplevelse. Dersom du seiler i arktiske farvann for første gang, kan du delta i en polarsirkel-dåp på dekk. For sånt må markeres, såklart.

Vi seiler langs den vakre Helgelandskysten og passerer kjente og mindre kjente steder. Så kommer vi til Bodø, Nordlands hovedstad og du kan ta en bytur på egen hånd eller være med på utflukter. Vi krysser Vestfjorden og litt sent på ettermiddagen dukker synet av den 1000 meter høye Lofotveggen opp i horisonten. Lofoten er magisk! Majestetiske fjell med vinterkappe gir oss en opplevelse helt utenom det vanlige. De små, idylliske fiskeværene med en avslappede stemning er en fryd å se. Vi anbefaler spasertur mellom fiskehjellene og rorbuene, noe som også gir historisk innblikk i den gamle fisketradisjonen som Lofoten er så kjent for.

Under innseilingen til trange Raftsundet, gjør vi et stopp ved munningen av Trollfjorden. Her serveres det ferske fiskekaker eller fiskesuppe på dekk. Du får også høre historien om «Slaget ved Trollfjorden», som fant sted vinteren år 1890. Ser du godt etter, vil du kanskje oppdage noen troll oppe i fjellsiden – eller kanskje ikke … Det hjelper med "trua!" Tro kan jo flytte fjell?

vinterlandskap

vinterlandskap

Dag 5

Tromsø - porten til Ishavet

Frokost, lunsj og middag

I løpet av natten har skipet anløpt både Stokmarknes, Sortland og Risøyhamn. Er du morgenfugl kan du ta en kjapp spasertur i Harstad. Vi fortsetter mot Tromsø, «Hovedstaden i Arktis», hvor vi har et lengre opphold. En rekke berømte arktiske ekspedisjoner hadde sitt utgangspunkt i Tromsø i sin tid og dette «Nordens Paris» har mange bein å stå på. Vill og vakker natur – sjekk. Snøkledde alper – sjekk. Koselig kafe- og publiv – sjekk. Bra shopping – sjekk. Tromsø er i høyeste grad en levende og flott by der de aller fleste trives.

Etter en spennende dag i Tromsø, fortsetter vi nordover.

Katedral med mosaikkvinduer og trær foran

Ishavskatedralen i Tromsø

Dag 6

På toppen av Norge - Finnmark

Frokost, lunsj og middag

Nyt det flotte subarktiske landskapet når vi krysser 71. breddegrad på reisen vår mot Nordkapp, et av de nordligste punktene på det europeiske kontinentet. Etter et kort stopp i Hammerfest og Havøysund, kommer vi til Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkapp. Honningsvåg er kjent for sitt rike kulturliv og er et av Norges største fiskerisentre. Flere flotte utflukter tilbys akkurat i dette området.

Reisen fortsetter nordover og vi seiler inn i samenes rike. Vi passerer Finnkjerka, mens vi nærmer oss neste stopp; fiskeværet Kjøllefjord. Så er det korte stopp i Mehamn og Berlevåg hvor et nokså kjent kor kommer fra.

Kirkenes-Tromsø.
Rekord mange velger å oppleve nordnorge på vinterstid. 
Hurtigruten melder om 60 % vekst fra i fjor. Mennesker vil se norlyse, oppleve naturen fra en hundeslede, sove i is-hotell, spise mat i en gamme, fange sin egen kongekrabbe, oppleve vær vind og skifte i dette fra time til time. Nordlys fantaster faller i gråt når de endelig får et glimt av det grønne mytiske lyset mellom snøbygene.
BILDET: Muriel Hadley-Brown har i mange år drømt om nordlys. Utenfor Berlevåg ble alle drømmene innfridd. Fra solstolen nøt hun et spektakulært lysshow.

nordlys

Dag 7

Kirkenes og hjemreise

Frokost

Er du morgenfugl kan du få med deg et kort stopp i Vadsø, ellers ankommer vi Kirkenes langt mot 30 grader øst. Her blir naturen mer og mer karrig og dramatisk jo mer vi nærmer oss. Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst. Byen ligger til og med lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg! Her avsluttes vår reise med MS Polarlys med naturopplevelser og hyggelig selskap. Vi sjekker ut fra skipet og får buss til flyplassen. Avreise midt på dagen med SAS` direktefly til Oslo, der vi lander et par timer senere.

Takk for turen, og for en fin start på det nye året, Hurtigruten!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Bergen//Kirkenes-Oslo med SAS
 • Seks netter ombord på Hurtigrutens MS Nordnorge i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord fra middag dag 1 til frokost siste dag
 • All transport i følge program
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter via Hurtigruten som ikke er en del av reiseprogrammet (mer informasjon om pris og innhold fås om bord eller på Hurtigrutens nettsider)
 • Drikkevarer
 • Evt. tips