Nyttårstur til Berlin for deg under 45

Nyttårstur til Berlin for deg under 45

29. desember 2022 / 5 dager / Pris fra 13.970,-

nyttår 2016 på Brandeburg Tor i Berlin

Berlin - Europas mest komplette by?

Berlin er en attraktiv hovedstad og har i senere tid blitt en av de hippeste. Byen er en av Europas mest spennende og levende, etter å ha vært gjennom alt fra deling til store ødeleggelser - historien er lang og interessant. Berlin i dag er trendy og moderne og kan ikke settes i bås. I tillegg til å være en metropol, har byen bevart den genuine småbysjarmen. Vi blir kjent med byen, nabolagene, stemningen og maten og ønsker 2023 velkommen med stil. Typisk Berlin. Du har kanskje hørt at New York aldri sover, men enigheten er bred om at Berlin virkelig er byen som aldri legger seg. Lenge leve kreativitet, mangfold og kontrastene mellom gammelt og nytt. Vi synes byen er det perfekte vertskap for en nyttårstur.

Hver bydel har sine særegenheter – moderne, men bohemsk med en slitt «tvist». Mange tiltrekkes nettopp derfor av Berlin. Kunstnere, trendsettere, musikere og livsnytere benytter seg av både byen og miljøet for påfyll. Her syder skaperglede og kreativitet. Checkpoint Charlie, rester av muren, moderne kafèliv, bryggerier og staselige preussiske palass og spesiell arkitektur – Berlin har alt du ønsker av en by så bli med hit!

Høydepunkter

 • Ølsmaking og bryggeritour Berlin-style
 • Nyttårsfeiring i en av Europas kuleste byer
 • Under huden på Kreuzberg - en lokal viser oss sitt trendy nabolag
 • Tysk mat og godt øl
 • Vi bor sentralt på Alexanderplatz
 • Bli kjent med grafittikulturen i Berlin
 • Godt reisefølge er alltid inkludert hos Carpe Diem
To ungdommer sitter på en benk foran en vegg med grafitti mens en mann går bak dem og ser på veggen

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 29.12.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 13.970,-

  Reiseleder: Sandra Miard

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+7
+6

Program

4 frokoster, 1 lunsj og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst Berlin

Middag

Norwegians direktefly går fra Oslo midt på dagen og det tar ikke lange tiden før vi er fremme. Lang tid tok det med Berlin Brandenburg Flyplass som vi ankommer - den åpnet oktober 2020 9 år etter planen...

Vi finner bussen som skal ta oss til hotellet vårt. Men på veien passer vi på å stoppe ved Panoramapunkt Berlin. Her snakker vi utsikt og oversikt! Viktig å orientere seg fra dag 1. I en stor by med mange høye bygninger er det alltid gøy å komme seg opp og over! På 20 sekunder tar Europas raskeste heis oss opp 100 meter over bakken. Herfra åpenbarer det seg en panoramautsikt som det er skikkelig sus over. Fernsehturm, Brandenburger Tor, Kaiser Wilhelm Memorial Church med den karakteristiske formen og mange flere høydepunkt. Her finnes også historien fra Potsdamer Platz, i hjertet av byen. Under andre verdenskrig ble området lagt i grus. Etter murens fall i 89, ble det bygget og bygget her. Et tegn på Berlins nye ansikt.

Her får vi også servert en lett snack som fint kan kombineres med et glass boblende velkomstdrikke.

Hotellet vårt ligger ved Alexanderplatz og vi sjekker inn for hele turen. Vi tar så turen ut, like i nærheten, for å bli kjent med mat og drikke. Det blir tysk tema på vårt første måltid og det setter tonen for dagene videre.

Dag 2

Vi opplever dagliglivet i Berlin til fots og er på ølsmaking

Frokost og lunsj

Etter frokost skal vi ut å sjekke ut byen nærmere til fots og med den meget velfungerende kollektivtransporten. Vi skal til nabolaget Kreuzberg, av mange nabolag som tiltrekker seg unge, kreative mennesker med et stort mangfold. Det er sprell levende, fargerikt, slitt, bohemsk og koselig på en gang. Markeder med blomster, krydder og mat fra alle verdenshjørner. Noen ganger er gatene som er lite loppemarked med ting og tang. Landwehrkanalen fører med seg travle kafeer og spisesteder. Spesielt fokus på kortreist, økologisk mat, lokale spesialiteter og alternativ livsstil - masseproduksjon er ikke interessant og bærekraftig. På denne turen hyller vi bærekraft og setter ikke tunge miljøspor. Vår guide er lokalkjent og viser oss sitt nabolag fra sin beste side. Det er flere nabolag som er i samme sjanger: Friedrichshain og Neukölln blant annet.

Vi spiser en lett lunsj i dag, og så skal vi få med oss en viktig del av kulturen her i landet. For øl er kultur. Også ellers i verden har fascinasjonen for øl spredt seg stort de siste årene, og variasjonen i sorter er stor. Vet du forskjellen på en IPA og en pale ale? Kanskje blir du også overrasket over hvordan en berliner weisse egentlig skal serveres, med sirup og sugerør! Litt annerledes i Berlin enn på flaske i Norge. Vi skal besøke bryggeriet Berliner Berg som åpnet denne filialen i 2021 og her kan de det å brygge masse deilig øl. Først lærer vi litt om hvordan man brygger, så smaker vi på fem forskjellige typer øl.

Vel tilbake på hotellet, eller bli igjen et sted i byen. Reiseleder organiser middag for den som vil være med i kveld.

Dag 3

Mer Berlin og nyttårsaften med middag og party

Frokost og middag

Frokost først, før vi skal ut å se mer av Berlin. Denne gangen skal vi favne mer, og da blir det buss. Vi har med oss en lokalguide som viser oss de største severdighetene og litt av historien bak, men som har det aller største fokuset på livet og menneskene i denne smeltedigelen i dag. Hvordan er det å bo og leve i Europas hippeste hovedstad? Hva bruker berlinerne tiden på, og hva skjuler seg under overflaten? Hvilke utfordringer står de ovenfor - er det så likt som hjemme som vi kanskje tror?

Etter rundturen blir det fritid - reiseleder organiserer lunsj for de som vil. Kanskje er det lurt med en liten hvil, for i kveld blir det fest!

Nå er det bare å finne frem finstasen og glede seg til mat og fest. Denne kvelden blir øremerket god mat, drikke, selskap og en fest etterpå. Hvor vi skal være er ikke bekreftet i skrivende stund på grunn av korona, men en ordentlig feiring blir det. Vanligvis er det også et forrykende fyrverkeri som sendes opp over Berlin og det er et fargesprakende, festlig skue med alle feststemte mennesker ute. Spesielt ved Brandenburger Tor er det normalt sett stort oppmøte. Uansett ringes året inn med nye bekjentskaper, i en fin gruppe med likesinnede på samme alder. Vi håper det blir en nyttårsaften du vil huske for alltid :)

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Kanskje sen frokost etter i går? Dagen bruker du akkurat som du vil. Det meste er stengt, men reiseleder organiserer kanskje en rusletur eller noe annet passende og ønskelig.

Vi møtes uansett til en hyggelig og velsmakende middag om kvelden. En kort, men innholdsrik nyttårstur i flotte Berlin må markeres i godt lag.

Maten er servert!

Maten er servert!

Dag 5

Berlin og hjemreise

Frokost

Frokost og litt tid på egen hånd før vi må begynne å tenke på avreisen mot flyplassen. Der venter Norwegians direktefly med avgang om ettermiddagen. Takk for turen!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Berlin t/r
 • 4 netter (5 dager) på hotell med frokost hver dag
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entréer i programmet
 • All transport i henhold til programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke
 • Tips