Assisi og Basilica of St. Francis

Nyttårsfeiring og landsbyferie i Umbria – med Toscana

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

En av våre mest populære turer som bare trekker flere og flere! Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle.

Det gode liv-utflukter til middelalderbyen Assisi og trivelige Spello står på programmet, i tillegg til å lære om matlaging «the italian way» og vingårdsbesøk. Her blir det et velsmakende møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Et besøk hos naboregionen Toscana blir det også. Siena er en skjønnhet det er vanskelig å motstå.

All mat, og drikke til maten, er inkludert fra sen middag ankostdagen til frokost avreisedagen. Nyttårsaften dekker vi opp til gallamiddag på hotellet og der mangler vi ingenting. Maten på hotellet er rett og slett utrolig god. For en perfekt måte å avslutte 2018 og si velkommen til 2019!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 • Nesten all-inclusive

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Assisi, Frans av Assisis fødested
 • Blomsterbyen Spello
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk
 • Siena – Toscanas perle
 • Kokkekurs på hotellet
 • Nyttårsmiddag på hotellet med fantastisk mat og markering
 • Nesten All Inclusive

 

 • Basilica of St. Francis Assisi, Italia, Umbria

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

28. desember- Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn om formiddagen med Lufthansa til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i München. Ankomst Roma er om kvelden. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Vi kommer sent frem til hotellet der vi blir vel tatt imot og sjekker inn. I god tradisjon på disse kanter, blir det et måltid selv om vi kommer sent. Neste dag etter frokost ser vi mer av Trevi i dagslys.

(-/-/M)

 

Trevi
Dag 2

29. desember - Montefalco med vingårsbesøk og smaking

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en liten vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

I dag skal vi til et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk…Vi gjør oss klar smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Etterpå blir det tid til å oppleve litt av Montefalco, som ligger fem kilometer fra vingården, før vi drar tilbake til hotellet for middag.

(F/L/M)

 

 

Montefalco
Dag 3

30. desember - Ut på tur i vakre omgivelser

I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider, Roberto, som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Ut på tur i flotte omgivelser:)
Dag 4

31. desember- Assisi, Spello og nyttårsmiddag

Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Her spiser vi også lunsj.

Spello er kjent som Blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Det blir tid til å rusle rundt i byen før vi returnerer til Trevi og hotellet. Da er det bare å gjøre seg klar til feiende flott nyttårsmiddag og tilhørende feiring på hotellet. Vi kommer til å se et lite fyrverkeri og kanskje tenne noen stemningsfulle lanterner for å bringe lykke til det kommende året.

(F/L/M)

 

Assisi, Umbria
Dag 5

1. januar - Dag til egen disposisjon i Trevi

Denne første dagen i det nye året er det mulig å sove så lenge du vil, det blir sen frokost/brunsj etter gårsdagens fest. La dagen komme etter hvert og se mer av Trevi i eget tempo eller spør reiseleder eller vertskapet om tips til ting å gjøre.

Om kvelden møtes vi alle til felles middag på hotellet – en hyggelig avslutning på en kanskje rolig dag.

(Brunsj/M)

Piazza Mazzini, Trevi
Dag 6

2. januar - Toscana og Siena

I dag tar vi turen ut av «vår» region og besøker den kjente naboen Toscana. Det blir en halvdagstur og vi spiser lunsj i byen.

For Siena blir sett på som den fineste av alle byene i Italia av mange. Kjent for sitt gale hesteløp som tar sted i sentrum hver sommer og blant annet for å være byen hvor innledningen til James Bond, Quantum of Solace ble spilt inn – er byen fascinerende vakker. I 1995 ble Sienas historiske sentrum ført opp på UNESCOs liste. Flotte landemerker er Piazza de campo og Duomo-katedralen. Man kan vel rett og slett kalle byen for et arkitektonisk mesterverk. Et must å se på disse kanter.

Vel tilbake i Umbria og Trevi, blir det felles middag.

(F/L/M)

Dag 7

3. januar - Kokkekurs på hotellet

I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet, den siste i rekken av mange gode.

(F/L/M)

Deilig mat i Italia...
Dag 8

4. januar - Hjemreise

Etter frokost og litt tid på egen hånd, blir det transfer til flyplassen i Roma. Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om kvelden og det blir mellomlanding og flybytte i Frankfurt. Ankomst Oslo Lufthavn er sen kveld. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 890
Enkeltromstillegg: kr 2 640

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. juli 2018
7 netter på 4* hotell inkl frokost
6 lunsjer, 7 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 16. mars 2018 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser HER.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser