Nyttårsfeiring i Marokko

Ønsk 2019 velkommen fra Marokko!

Bli med på spennende og alle tiders nyttårstur! Reisen innledes i Nord-Afrikas mest spennende by: Marrakech. Her er du på gammel grunn, dette er Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Her feirer vi nyttårsaften med deilig middag på hotellet.

Fra Marrakech reiser vi til Essaouira som på 70-tallet var hippienes paradis og er Marokkos kunstnerby nummer én. Her finner du utallige personlige gallerier og morsomme, små butikker og sine hvitkalkede hus, som Egner baserte Kardemommeby på. Bli med og spis ferske skalldyr i havnen på Chez Sam for siden å fortsette langs Atlanterhavet til Agadir. Kontrastene er store til kyst- og badebyen Agadir med sin lange, gylne sandstrand og avslappende stemning, der vi avslutter oppholdet med fest hjemme hos Anne Marthe, Carpe Diems lokalboende reiseleder.

Dette er en unik reise smekkfull med overraskende opplevelser hvor vi samtidig får et godt innblikk i det marokkanske liv.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Magiske, utrolige Marrakech – en spennende og trendy by spekket med stemning og arkitektur som i 1001-natt
 • Lekre middager i Marrakech
 • Overnatting på lekre Hotel Kech
 • Nyttårsmiddag og feiring på Hotel Kech i Marrakech
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Essaouira – vidunderlig avslappende
 • Agadir – fest og strand
 • Reiseleder Anne Marthe Barfod – bosatt i landet og følgelig Marokkospesialist som øser av sin kunnskap om landet, menneskene, kulturen og dagliglivet – rett og slett et minne for livet!
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • Marokko
 • Marokko
 • Marrakech Marokko
 • Riad Al Madina Patio Marokko
 • Essaouira Marokko
 • Marokko
Dag 1

29. desember - Avreise Norge og ankomst Marrakech

Vi flyr fra Oslo Lufthavn direkte med Norwegian om formiddagen og lander i Marrakech om ettermiddagen.

Det perfekte stedet å begynne i Marokko er Marrakech – Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsaklig i rosa-toner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet. Som kontrast elsker vi å gå oss bittelitt bort i den kaotiske men ytterst spennende medinaen der du virkelig kan «shop till you drop». Utvalget er mildt sagt varierende, alt fra designskatter, tekstiler, møbler og kunsthåndverk til dyreskrotter, velduftende krydder og smykker. Marokko er en gammel fransk koloni, og det myldrer av franskinspirerte caféer og restauranter som preger utelivet. Mye å glede seg til med andre ord…

Etter ankomst, kjører vi direkte til Hotel Kech Boutiques & Spa, det er ikke lange turen fra flyplassen. Her slår vi oss ned og drikker litt te, før vi får rommene og tar det litt med ro før vi skal ut å spise middag. Vi rusler gjennom medinaen med Anne Marthe som kyndig veiviser, og plutselig kommer vi frem til restaurant Dar es Salam der vi skal nyte en bedre middag. Restauranten er en åpenbaring av farger, mønster, fliser og dekor – interiøret er lekkert og tradisjonelt. Og maten er meget velsmakende og rikelig.

Les om Hotel Kech

(-/-/M)

Djemaa el Fna_Marokko
Dag 2

30. desember - Marrakech

Frokosten tar vi på hotellet.

Deretter starter dagen med en byrundtur hvor vi ser nærmere på et par av de vakre monumentene som vitner om byens storhetstid. Vi skal besøke det flotte Bahiapalasset hvor du får høre den spennende historien om gamledagers haremsliv, Koutoubia-moskeen og det jødiske markedet. Kanskje det til og med blir hestedrosje ned til Djemma el Fna for å se kontrastene fra kveld til dag på dette enorme torget. Torget er et eldorado for gjøglere, eventyrfortellere, slangetemmere, ildslukere og også for noen som kommer litt mer under A4-benevnelsen.

Om kvelden forvandles dette enorme torget til hundrevis av små spisesteder og er en møteplass for «alle». Det syder av liv! Det er alltid folksomt og kaotisk på Djemma El Fna på kveldstid, men roligere på dagtid.

Videre går turen inn i ”medinaen” gamlebyen som også er annerledes på dagtid. Her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.
Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen. Dette gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere . Lunsj og ettermiddagen på egen hånd. Reiseleder har selvsagt noen gode forslag – bli med!

Vi spiser middag på den meget trivelige og flott beliggende Kozy Bar.

(F/-/M)

Marrakesh, Marokko
Dag 3

31. desember - Mer Marrakech eller Ourikadalen, nyttårsmiddag på Hotel Kech

Dagen i dag er til egen disposisjon. Det er ingen mangel på noe å gjøre i denne spennende byen. Shopping, sightseeing eller bare en avslappende dag på kafe. Reiseleder gir forslag.

Om du ønsker å gjøre noe helt annet, arrangeres det en utflukt til den vakre Ourikadalen som forhåndsbestilles via Carpe Diem. Her ser vi de gamle pittoreske berberhusene bygget i jord, befolkningen kledd i tradisjonelle drakter og aktivitetene er de samme som for mange hundre år siden. Vi besøker det livlige berbermarkedet hvor det meste er til salgs: Gamle sølvsmykker, brukte kaftaner, grønnsaker i mengder, tørkede frukter eller hvorfor ikke en geit eller dromedar? Om du er med på utflukten, er det også inkludert en lett lunsj. (Pris kr 600).

Nyttårsaften i Marrakech – det er ikke å forakte! Vi spiser nyttårsmiddag på hotellet. Godt nyttår!

(F/-/M)

Koutoubia moské, Marrakesh
Dag 4

1. januar - Til Essaouira

Denne dagen setter vi nesen mot Essaouira men før den tid blir det tid til et besøk i Marrakech mest besøkte hage. Majorellehagen var engang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnestenen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer, vannliljer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster, er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Før vi er fremme i Essaoiura, stopper vi på et argan-kooperativ der kvinnene jobber som bare det. Arganoljen fra den lille argan-nøtta har blitt Marokkos nye gull og her utnyttes hver dråpe av dette populære skjønnhetsmiddelet som bedrer både hus, hår og det som er. Hardt arbeid og det meget manuelt må til for å få det ferdige produktet. Du kan selvsagt kjøpe også om du vil.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix.

Torbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, og nordmenn vil kjenne igjen kameler, trange gater, folk og røvere og tårnet til Tobias. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

I Essaouira bor vi på Al Riad Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Vær oppmerksom på at rommene varierer i størrelse og standard, men vi velger å bo her først og fremst grunnet stemningen og historien! Ved ankomst spiser vi lunsj her.

Middag er på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

 

(F/L/-)

Riad Al Madina, Essaouira Marokko
Dag 5

2. januar - Essaouira

I dag begynner vi med å rusle rundt i koselige Essaouira. Bli med til byens fantastiske sølvmarked, Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser. Senere benytter vi anledningen til en deilig marokkansk hammam med skrubb og massasje, stell av hender eller føtter.

Middagen i kveld blir på byens beste fiskerestaurant, Chez Sam. Her venter havets lokale delikatesser: hummer, calamares, reker og krabbe.

(F/-/M)

Essaouira, Marokko
Dag 6

3. januar - Essaouira-Agadir

På årets første dag skal vi bevege oss videre. Veien fra Essaouira til Agadir går langs den vakre Atlanterhavskysten. I surfebyen Taghazout stanser vi kanskje for å nyte utsikten mot Atlanterhavets blå bølger?

Etter ankomst spiser vi lunsj på hotellet vi skal overnatte på i to netter, Beach Club.

Gjør deg kjent i Agadir, Marokkos badeby nummer en. Agadir ligger ved en 9 kilometer lang, finkornet sandstrand. Den vakre strandpromenaden syder av liv med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder. Reiseleder gir forslag til hva du kan gjøre.

(F/L/-)

Agadir
Dag 7

4. januar - Agadir og middag hos Anne Marthe Barfod

Dagen er til egen disposisjon. Du kan slappe av i Agadir eller bli med på noe reiseleder arrangerer eller foreslår. Det blir tid til en deilig to timers arganmassasje for den som ønsker (ikke inkl.) før vi drar til Kasbaj Aghroud, vår Marokkoekspert Anne Marthe Barfod sitt hus.
Transporten ut til Anne Marthes hus har fire bein og to humper – og festmiddagen hos henne er alltid en hyggelig opplevelse med hjemmelaget mat og godt drikke «attåt».

(F/-/M)

Anne Marthes hjem
Dag 8

5. januar - Agadir-Marrakech-Oslo Lufthavn

Etter frokost er det på tide å tenke på hjemreisen. Turen går til flyplassen i Agadir. Vårt direktefly med Norwegian har avgangstid om ettermiddagen og vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Agadir, Marokko

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 970
Tillegg for enkeltrom: kr 1 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Marrakech-Oslo (direktefly) t/r med Norwegian.
Flyskatt og avgifter pr 13. februar 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
3 netter på hotell i Marrakech (4*) med frokost.
2 netter på hotell i Essaouira (3* riad) med frokost.
2 netter på hotell i Agadir (3*) med frokost.
5 middager og 2 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Marrakech og er med på hele turen til avreise fra flyplassen igjen.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukten til Ourika om den ikke forhåndsbestilles (kr 600).
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Marokko. Det er ikke visum for innreise til Marokko, men man må gjennom immigrasjon og får stempel i passet ved innreise og avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program,
samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 2. mars 2018  (MAD).

Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser