Nyttårsfeiring i Marokko

Ønsk 2020 velkommen fra Marokko!

Bli med på spennende og en alle tiders nyttårstur! Det perfekte stedet å begynne i Marokko er Marrakech – Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsaklig i rosa-toner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet. Som kontrast elsker vi å gå oss bittelitt bort i den kaotiske men ytterst spennende medinaen der du virkelig kan «shop till you drop». Utvalget er mildt sagt varierende, alt fra designskatter, tekstiler, møbler og kunsthåndverk til dyreskrotter, velduftende krydder og smykker. Marokko er en gammel fransk koloni, og det myldrer av franskinspirerte caféer og restauranter som preger utelivet.

Vi reiser så videre til den ytterst sjarmerende byen Essaouira, Thorbjørn Egners egen «Kardemommeby».  Her finner du utallige personlige gallerier og morsomme, små butikker og sine hvitkalkede hus, som Egner baserte Kardemommeby på. Her er det sjarm og småbystemning til tusen. Stranden utenfor bymurene er lang og innbydende, men det blåser godt. I den bilfrie medinaen kan du shoppe sølvsmykker og annet solid håndverk, eller litt krimskrams. Byen var allerede på 1970-tallet et yndet feriested for hippier fra hele verden, og litt av den samme «spiriten» lever ennå. Her feirer vi nyttårsaften på et historisk riad midt i smørøyet. Her spiser vi også ferske skalldyr i havnen på Chez Sam, før vi fortsetter langs Atlanterhavet til Agadir.

Kontrastene er store til kyst- og badebyen Agadir med sin lange, gylne sandstrand og avslappende stemning, der vi avslutter oppholdet med fest hjemme hos reiseleder Anne Marthe i hennes stilige hus med nydelig beliggenhet litt ovenfor byen. Dette er en unik reise smekkfull med overraskende opplevelser, hvor vi samtidig får et godt innblikk i det marokkanske liv. Med lokalkjent og fastboende reiseleder, løftes turen til nye høyder.

 

 

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 28.12.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 920,-

Høydepunkter

 • Utrolige Marrakech – en spennende og trendy by spekket med stemning og arkitektur
 • Mange gode måltider venter på bra restauranter i Marokko, mat kan de
 • Nyttårsmiddag og feiring på riad i kunstner- og hippiebyen Essaouira
 • Essaouira – vidunderlig avslappende, værbitt og fargerik
 • Agadir – feriestemning, fest og strand
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
 • Reiseleder Anne Marthe Barfod – bosatt i landet og følgelig Marokkospesialist som øser av sin kunnskap om landet, menneskene, kulturen og dagliglivet – rett og slett et minne for livet!

 

 • Marokko marked lamper
 • Marokko
 • Marokko
 • Marrakech Marokko
 • Riad Al Madina Patio Marokko
 • Essaouira Marokko
 • Marokko
 • Marked Chefchaouen, Marokko
 • Marokko marked marrakech
 • Kosy bar Marrakech Marokko
 • Marokko Marrakesh Djemma el Fna
 • sko marrakech marokko marked
 • Marokko, kart
 • Marokko Marrakesh Atlas
 • Marokko argantre geit Essaouira
 • Koutoubia moské, Marrakech, Marokko
Dag 1

28. desember - Avreise Norge og ankomst Marrakech

Vi flyr fra Oslo Lufthavn direkte med Norwegian om formiddagen og lander i Marrakech om ettermiddagen.

Det perfekte stedet å begynne i Marokko er jo Marrakech – så det gjør vi.

Etter ankomst kjører vi direkte til hotellet vårt som ligger i den mer moderne bydelen Gueliz. Her slår vi oss ned og drikker litt te, før vi får rommene og tar det litt med ro før vi skal ut å spise. Vi rusler først gjennom den travle og mildt kaotiske medinaen med Anne Marthe som kyndig veiviser. Plutselig kommer vi frem til restaurant Dar es Salam der vi skal nyte en bedre middag. Restauranten ser enkel ut utenfra, men er en åpenbaring av farger, mønster, fliser og dekor – interiøret er lekkert og tradisjonelt. Og maten er meget velsmakende og rikelig.

(-/-/M)

Mat i tagine er godt:)
Dag 2

29. desember - Marrakech

Frokosten tar vi på hotellet.

Deretter starter dagen med en byrundtur hvor vi ser nærmere på et par av de vakre monumentene som vitner om byens storhetstid. Vi skal besøke det flotte Bahiapalasset hvor du får høre den spennende historien om gamledagers haremsliv, Koutoubia-moskeen og det jødiske markedet. Kanskje det til og med blir hestedrosje ned til Djemma el Fna for å se kontrastene fra kveld til dag på dette enorme torget. Torget er et eldorado for gjøglere, eventyrfortellere, slangetemmere, ildslukere og også for noen som kommer litt mer under A4-benevnelsen.

Om kvelden forvandles dette enorme torget til hundrevis av små spisesteder og er en møteplass for «alle». Det syder av liv! Det er alltid folksomt og kaotisk på Djemma El Fna på kveldstid, men roligere på dagtid.

Videre går turen inn i ”medinaen” gamlebyen som også er annerledes på dagtid. Her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.
Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen. Dette gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere. Lunsj og ettermiddagen på egen hånd. Reiseleder har selvsagt noen gode forslag – bli med!

Vi spiser middag sammen på den meget trivelige og flott beliggende Kosy Bar.

(F/-/M)

Djemaa el Fna, Marrakech
Dag 3

30. desember - Mer Marrakech eller Ourikadalen,

Dagen i dag er til egen disposisjon. Det er ingen mangel på noe å gjøre i denne spennende byen. Shopping, sightseeing eller bare en avslappende dag på kafe. Reiseleder gir forslag.

Om du ønsker å gjøre noe helt annet, arrangeres det en utflukt til den vakre Ourikadalen som forhåndsbestilles via Carpe Diem. Her ser vi de gamle pittoreske berberhusene bygget i jord, befolkningen kledd i tradisjonelle drakter og aktivitetene er de samme som for mange hundre år siden. Vi besøker det livlige berbermarkedet hvor det meste er til salgs: Gamle sølvsmykker, brukte kaftaner, grønnsaker i mengder, tørkede frukter eller hvorfor ikke en geit eller dromedar? Om du er med på utflukten, er det også inkludert en lett lunsj. (Pris kr 660).

Middag på egen hånd, men reiseleder vil organisere for den som vil.

(F/-/-)

Dag 4

31. desember - Til Essaouira og nyttårsmiddag

Denne dagen setter vi nesen mot Essaouira men før den tid blir det tid til et besøk i Marrakech` mest besøkte hage. Majorellehagen var engang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnestenen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer, vannliljer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster, er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Før vi er fremme i Essaoiura, stopper vi også på et argan-kooperativ der kvinnene jobber som bare det. Arganoljen fra den lille argan-nøtta har blitt Marokkos nye gull. Her utnyttes hver dråpe av dette populære skjønnhetsmiddelet som bedrer både hus, hår og det som er. Hardt arbeid og det meget manuelt må til for å få det ferdige produktet. Du kan selvsagt kjøpe også om du vil. Underveis til Agadir, når tiden kommer for avreise dit, er det meget mulig vi ser geitene klatre i argantreet. Også de utnytter dette unike treet på sitt vis. Helt sant, og helt surrealistisk å se en flokk med geiter høyt til værs…

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix. Og nå kommer vi.

Torbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, og nordmenn vil kjenne igjen kameler, trange gater, folk og røvere og tårnet til Tobias. I dag er Essaouira mest kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

Etter ankomst begynner vi med å rusle rundt i den fotgjengervennlige byen. Bli med til byens fantastiske sølvmarked, Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser. Havnen trekker en automatisk til seg. Fisk selges, garn repareres og båter flikkes på. De utallige små og større fiskebåtene er et kapittel for seg med alle blå- og grønnfarger som finnes på fargekartet. Med masse flott patina. Værbitte, slitte og merket av tidens tann.

I Essaouira bor vi på Al Riad Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Mer sentralt får man ikke bodd. Vær oppmerksom på at rommene varierer stort i størrelse og standard, vi velger å bo her først og fremst grunnet stemningen og historien. Husk litt varme klær på denne tiden av året. Et riad har alltid har åpent atrium. Den siste kvelden i 2019 tilbringes her, og de ansatte ordner litt ekstra for oss på denne kvelden.

(F/-/M)

Riad Al Madina, Essaouira Marokko
Dag 5

1. januar - Essaouira, hammam og havets delikatesser

Årets første dag fortjener at vi tar det litt med ro. Byen venter deg om du vil ut å rusle, eller kanskje finne noen perfekte fotomotiver? Det er mange. Hver en dør er et spennende kunstverk. Hvert et smug skjuler noe eget. Havnen. Havet. Stranden med vinden. Klippene. Borgen. Utsikten. Fargene. Ja, Essaouira er lett å elske.  Lunsjen tar vi så felles på riadet.

Senere benytter vi anledningen til en deilig marokkansk hammam med skrubb og massasje, stell av hender eller føtter. På hammam er man ikke sjenert, her er det bare å la seg rive med å la skrubbedamene bruke sin erfaring på å vaske deg skinnende ren.

Middagen i kveld blir på byens beste fiskerestaurant, Chez Sam. Her venter havets lokale delikatesser: hummer, calamares, reker og krabbe.

(F/L/M)

Fiskebåtene i Essaouira
Dag 6

2. januar - Essaouira - Agadir

I dag skal vi bevege oss videre. Veien fra Essaouira til Agadir går langs den vakre Atlanterhavskysten. I surfebyen Taghazout stanser vi kanskje for å nyte utsikten mot Atlanterhavets blå bølger? Marokko har kommet for fullt på surferadaren, både lokale og europeere tar turen hit for å ri på bølgene.

Etter ankomst spiser vi lunsj på hotellet vi skal overnatte på i to netter, Beach Club.

Så blir det å gjøre seg kjent i Agadir, Marokkos badeby nummer en. Agadir ligger ved en ni kilometer lang, finkornet sandstrand. Den vakre strandpromenaden syder av liv med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder. Reiseleder gir forslag til hva du kan gjøre.

(F/L/-)

Agadir
Dag 7

3. januar - Agadir og middag hos Anne Marthe

Dagen er til egen disposisjon. Om du liker å være aktiv, anbefaler vi en morgentur langs strandpromenaden. Her er de lokale gjerne ute og spiller fotball, jogger, går tur eller bare sitter og ser på livet. Mange muligheter. Du kan også bare slappe av, eller bli med på noe reiseleder arrangerer eller foreslår. Det blir tid til en deilig to timers arganmassasje for den som ønsker (ikke inkl.) før vi drar til Kasbaj Aghroud, reiseleders hus.

Transporten ut til Anne Marthes nydelige hus har fire bein og to humper. Festmiddagen hos henne er alltid en hyggelig opplevelse med hjemmelaget mat og godt drikke «attåt».

(F/-/M)

Anne Marthes hjem
Dag 8

4. januar - Agadir- Marrakech -Oslo Lufthavn

Etter frokost er det på tide å tenke på hjemreisen. Turen går tilbake til flyplassen i Marrakech. Vårt direktefly med Norwegian har avgangstid sen ettermiddag og vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 920
Tillegg for enkeltrom: kr 1 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Marrakech – Oslo (direktefly) t/r med Norwegian.
Flyskatt og avgifter pr 23. april 2019
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter på mellomklasse- og turistklassehoteller med frokost
5 middager og 2 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Marrakech og er med på hele turen til avreise fra flyplassen igjen.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukten til Ourika om den ikke forhåndsbestilles (kr 660).
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Marokko, samt være gyldig minst seks måneder etter innreise. Det er ikke visum for innreise til Marokko, men man må gjennom immigrasjon og får stempel i passet ved innreise og avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser