Dublin

Nyttårsfeiring i Dublin og Belfast

Livlig nyttårsfeiring i Dublin!

Det er alltid en fryd å besøke Irland. Naturen er et kapittel for seg, men det er i høyeste grad også menneskene du møter. Et land med rullende grønne åser, glitrende innsjøer, dramatisk kystlinje og en genuint gjestfri og sangglad befolkning møter du uansett når på året du reiser. Irland er landet der opplevelsene vanligvis varmer mer enn sola og i hvert fall om vinteren. Feiringen av et nytt år går selvsagt ikke upåaktet hen i Dublin. Med nyttårsfestivalen i byens sentrum, garanteres det liv, røre og at humøret er på topp! Med besøk i Belfast, som virkelig har gjenoppstått i ny drakt, får du også med deg en liten bit av Nord-Irland.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Dublin, hovedstaden med sjel
 • Fullspekket, artig program men også litt tid på egen hånd
 • Bli kjent med Belfast – moderne men forankret i historie
 • Føl stemningen i denne nå «nye» byen. Se monumentet over Titanic Belfast, det var her skipet ble bygget
 • Sang og musikk i fokus hører med i Irland
 • Nyttårsfeiring sammen med livlige irer i gatene etter middagen
 • Møt kuene som lager melken til Bailey’s – og bli med på Bailey’s smaking!
 • Bli med på irsk bondeolympiade 🙂

Det sies at Irland kan ha alle årstider i løpet av kort tid – det må være derfor det er så forlokkende natur og så varme og joviale mennesker!

 • Ha'penny Bridge Dublin Irland
 • Nord-Irland_irsk_musikk
 • Guinness Storehouse, Dublin
 • Irland
Dag 1

30. desember – Avreise Oslo Lufthavn, ankomst Dublin

Vi reiser med direktefly fra Norwegian fra Oslo Lufthavn om morgenen og ankommer Dublin om formiddagen. Vi møtes av lokalguide og buss som setter kursen inn mot sentrum av byen. Det er like greit å få en oversikt over hva som finnes med en gang, så vi drar rett på byrundtur og til byens kjente Guinness Storehouse.

Vi blir snart kjent med hovedstadens historiske del som er blandet godt sammen med det moderne. En herlig blanding! Vi får nok med oss hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO som tidligere var en viktig arena for kampen om selvstendighet. Deretter parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park som minner om 1700- tallets stil og rikdom.

Det blir felles lunsj, men samtidig skal vi få med et viktig stykke historie og et helt obligatorisk besøk på disse kanter. Den mørke «herren» med hvitt skum, Guinness, står for tur. 250 års historie finnes bak brygget mens selve bygningen er fra 1904. Bygg opp tørsten til du kommer opp i Gravity Bar med de beste panoramavinduene over byen – og en skummende mørk en i glasset. Tro ikke at det bare er å tappe sånn på måfå for å få den perfekte fordelingen mellom brygg og skum – nei, dette krever perfeksjon. Ritualet er like berømt som brygget selv, det tar 119,5 sekunder å få til det resultatet som er påkrevet.

Etter dette kjører vi til hotellet og sjekker inn.

Om kvelden møtes vi til felles velkomstmiddag med «Celtic night» på Arlington Hotel, kjent for sin gode stemning og show. Forrykende sang og dans er jo et perfekt akkompagnement til god mat og drikke.

(-/L/M)

 

Vi våger påstanden - Irland har Europas blideste og mest joviale befolkning
Dag 2

31. desember - Dagen til egen disposisjon, så nyttårsfeiring!

Det er ingen mangel på ting å gjøre i Irlands hovedstad. For å lade opp til kveldens stemningsfulle middag og nyttårsfeiringen ute i byen, er dagen til eget bruk. Du kan se mer av byen, benytte sjansen til å bli kjent med kafeer, puber og spisesteder, eller ta en aldri så liten shoppingrunde. Spør reiseleder for forslag om du ikke har lagt planer.

Det er ingen som betviler at irene er et feststemt folk. Sang og musikk sitter løst, som vi har fått med oss flere eksempler på. Det kan derfor ikke komme som noen overraskelse at nyttårsfeiringen gjøres i stor stil. I Dublin er det en tredagers festival som feirer og ærer musikk, sang og talent. Fra 30. desember til 1. januar er det mange ulike happenings rundt i byen som kommer til å bli morsomt å være tilskuer til – det kan være lysshow, prosesjoner og ulike opptredener.

Men uten mat og drikke, er det ingen helter som duger… Kveldens nyttårsmiddag skal spises på Urban Brewing Restaurant. Den ligger cirka 30 minutter å gå fra hotellet. Det blir buss dit, men ingen felles transport tilbake siden kvelden blir litt til underveis. Vi spiser, snakker, ler og koser oss før vi etter hvert skal ut å være med på feiringen i gatene. Restauranten ligger fint til i så måte.

Ved midnatt sendes Dublins fyrverkeri opp fra parken St. Stephen’s Green i sentrum, men festen varer så lenge du selv vil.

(F/-/M)

Dublin
Dag 3

1. januar - Gøy på landet! Meet the Bailey's cows og irsk bondeolympiade!

Vi begynner dagen ved 0930-tiden. Kanskje litt tidlig for noen, men mye moro venter i dag. En dag i aktivitetens tegn, det er perfekt etter en sen kveld. Planen er å innvie årets første dag på flere måter.

Vi reiser sørover til Irlands hage, Wicklow. Med over 100 hektar parkområde og rullende åser, er det et sted både for utendørs og innendørs aktiviteter. Med konkurranseinstinktet som gradvis våkner i de fleste, skal vi være med på en irsk bondeolympiade. Å ja, det blir ulike «sportsgrener» med landlig tema som passer alle, som f.eks: tautrekking, trillebår-race, hesteskokasting, gummistøvel-kasting og høyballe-dytting. Uhøytidelig og sosialt! Det blir også felles lunsj her ute på Orchard Centre.

Vi skal så bli med de stolte bøndene Joe og Michael Hayden og møte kuene som gresser på gården som har blitt drevet av familien i 140 år. Dette er ikke hvilken som helst kuer – de gir nemlig melken til Bailey’s! Vi skal selvsagt bli med på Bailey’s smaking, og høre om hemmeligheten bak produksjonen av denne kjente drinken på den brune flasken.

Etter endt dag ute på landet, setter vi kursen tilbake til Dublin. Reiseleder organiserer felles bespisning for den som vil være med.

(F/L/-)

 

Bailey's
Dag 4

2. januar - Bli kjent med Belfast

Dagen i dag blir viet Belfast og Nord-Irland. Mye har skjedd de siste årene som gjør at byen har løftet seg opp fra et frynsete rykte etter turbulent historie og politiske kriser, til en by som det snakkes varmt om i alle kretser. Den har vakre, viktorianske bygninger og brosteinsbelagte gater samtidig som mye gammelt har blitt modernisert. Her finnes mange koselige kafeer, puber og kunstgallerier langs vannkanten. Det råder en småbyfølelse her og det er lett å føle seg hjemme.

Belfast sin største og utvilsomt mest iøyenfallende severdighet er Titanic Belfast. Det var her hun ble bygget, skipet som alle kjenner til, skipet som har en historie som engasjerer alle. Med stålgrå, bølgende fasader, ni gallerier og innovative utstillinger og spesialeffekter, ble Titanic Belfast åpnet i 2012, 100 år etter at skipet sank. Et virkelig spennende og interessant sted å besøke!

Vi spiser felles lunsj på en tradisjonell pub i byen. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon for å shoppe litt eller gjøre noe i egen takt.  Turen går så tilbake til Dublin men dagen er slett ikke over ennå.

I kveld tar reiseleder oss med på litt enkel bespisning i form av fish & chips i nærheten av hotellet.

(F/L/fish and chips)

Titanic-museet Belfast
Dag 5

3. januar - Tid på egen hånd før hjemreise

Etter noen dager i Dublin med mange ulike opplevelser, er det fortsatt litt tid til egne sysler før bussen kjører mot flyplassen.

På hjemveien flyr Norwegian oss til Oslo Lufthavn med avgang midt på dagen. Det beregnes ankomst Oslo om ettermiddagen.

(F/-/-)

Dublin - trivelig og livlig

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 980
Tillegg for enkeltrom: kr 1 750

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Dublin – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. mai 2018
4 netter på mellomklassehotell, frokost inkludert
3 lunsjer
2 middager (hvorav en «fish and chips»)
1 nyttårsmiddag
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokal engelsktalende guide
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får durefundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 16. mai 2018 (euro).Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser