Sommerferie på skjønne Bali

Ferie på skjønne Bali

Ulun Danu-tempelet på Brataan-sjøen

Det er noe herlig forlokkende med Bali...

For det oser eksotisk og lekkert og gir deilige assosiasjoner til velvære, ro og nytelse. Her kommer turen for deg som ønsker FERIE. For deg som tenker at du bare har lyst til å ta livet med ro i vakre omgivelser uten for mye program. Skulle det friste med noen lokale innslag og oppdagelser i nærområdet, ja, så legges det selvsagt til rette for det. Det spes på med ulike ekstrautflukter du kan bli med på både i Ubud og Sanur. Om du vil. Bali har masse egenart og kultur som vi gjerne oppdager mer av.

Vi besøker først vakre og sammensatte Ubud. Byen er virkelig et senter for kultur og kunst og byr på en eklektisk blanding av det meste. Og naturen, de knallgrønne, bølgende terrassene er rett ved. Velkommen inspirasjon, ro og shopping – bare å velge!

Deretter går turen til Sanur der Det indiske hav og mer rullende bølger venter på deg. Et populært og yrende feriested er det, men det kimser vi ikke av. Balis fortrinn er et godt klima året rundt. Gradestokken viser fra slutten av 20-tallet til begynnelsen av 30-tallet.

Hva mer? Øyas indre har en skjønnhet som gjør at man nesten mister pusten noen ganger. Balineserne er harmoniske, smilende mennesker som passer på å blidgjøre ånder og guder. For disse eksisterer jo i alle elementene. Små ofringer med blomster og røkelse settes ut overalt.

Mange har besøkt Bali for å finne roen og meningen med livet, og gjør det fortsatt. Og det lokale kjøkken må vi heller ikke glemme…Smaken av Bali er søt, litt krydret og harmonisk – akkurat som balineserne selv.

Høydepunkter

 • Landskapet, folket og et meget smakfullt kjøkken
 • Bali er smil, mildhet, åndelighet, kultur og religion
 • Kultur- og kunstneriske Ubud. Og ja, det var her forfatteren av «Spis, elsk, lev» holdt til deler av oppholdet på Bali
 • Et utvalg av lette, aktive utflukter for deg som bare må finne på noe
 • Avslappende, men ikke kjedelige Sanur. Det er bare ikke party all night long
kvinnelig reisende som beundrer en havutsikt
+41
+40

Program

10 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo Lufthavn med Turkish. Flyet går om ettermiddagen og vi mellomlander i Istanbul på veien til Denpasar og Bali.

Smil av balinesisk danser, Indonesia.

Velkommen til Bali

Dag 2

Ankomst Bali

Middag

Vi lander om kvelden, lokal tid på flyplassen i Denpasar. Vi blir tatt imot på flyplassen og får transfer til hotellet i Ubud, noe som tar omtrent 1,5 timer. Vi sjekker inn på hotellet vi skal være i fire netter. På veien passeres rismarker og terrasser der grønnfargen virkelig kommer til sin rett. Små, koselige landsbyer ligger på rad og rekke og dagliglivet er herlig travelt, men på ingen måte stressende. Trafikken derimot, er det annet kapittel, men det er system i den også. Det er summen av alt som skaper en interessant atmosfære og essensen av Bali. Øya er i høyeste grad en øy med store kontraster mellom det moderne og det tradisjonelle. Det liker vi!

Her leves og pustes kultur, religion og mildhet og det er derfor Bali er et genuint og unikt reisemål.

Hotellet ligger sentralt til, like på Monkey Forest Street. Her er det meste i umiddelbar nærhet. Vi møtes til sen felles middag denne første kvelden på hotellet.

Morgensikt mot rismarker

Utsikt over rismarker

Dag 3

Bli kjent med Ubud og områdene rundt i eget tempo

Frokost og lunsj

Navnet Ubud er hentet fra ordet ”ubad” som betyr medisin, siden byen tidligere var Balis senter for tradisjonell medisin. I dag er den øyas ubestridte kulturelle og kunstneriske senter, og selve bykjernen består av to hektiske hovedgater med massevis av små designerbutikker, kaféer og restauranter.

I Ubud er det «ja takk, begge deler». Det ene er det meget hektiske bybilde med shopping og hektisk aktivitet. Men det er heller ikke langt fra naturens hvilepuls og rett ut i vakre rismarker, godt ivaretatt av de lokale bøndene. Den grønne landsbygda er et stort pluss, det er helt sikkert. Det er også noe eget ved balinesisk skjønnhet, harmoni og avslapning som gjør både kropp og sjel veldig godt. Topp det hele med en deilig, avkjølende kokos- og mangois innimellom…

Ut på tur etter frokost, og ferden går innover i rismarker og landsbyer nært Ubud. Landsbyen Payogan er ikke stor, men den fører deg videre til Bukit Cinta og åssiden der. Rett og slett en super panoramautsikt venter og det er så grønt så grønt. Landskapet er fylt av dyrket mark som holder hjulene i gang og magene mette. Det jobbes jevnt og trutt, her er det best å passe på markens grøde!

Vi vandrer/rusler i vei i passe tempo og kommer etterhvert til Sari, et sted for organisk snacks og drikke. Kanskje akkurat sunt og energigivende nok til å fortsette turen gjennom risterrassene og til Kajeng-ruten. Noen regner dette som Balis «Walk of Fame», kanskje en noe drøy påstand, men veien er kantet med ulike navn, i hvert fall. Turen ender opp ved en lokal restaurant der det blir lunsj. Natur, sunnhet, vandring og forfriskninger – alle var enige om at det var en fin tur!

Reiseleder er behjelpelig med å organisere måltider for den som vil om kvelden, dette gjelder under hele oppholdet.

Terrasse risfelt i morgensoloppgang, Ubud, Bali, Indonesia

Risterrasser

Dag 4

Ubud

Frokost

Ubud – her er mer å se og gjøre.

Skulle du ønske å øke aktivitetsnivået og samtidig se enda mer av Ubud og områdene rundt, er det mulighet for det! Ekstrautflukter både i Ubud og Sanur forhåndsbestilles innen 31. mai.

Ekstra tillegg

Dag 5

Ubud - eller valgfri utflukt

Frokost

Dagen er til egen disposisjon og eget velbefinnende i Ubud. Reiseleder er selvsagt på plass for å arrangere noe som du kanskje ønsker å være med på? Men husk, det er din ferie, og du selv bestemmer aktivitetsnivået.

Ekstra tillegg

Fargerike klesstoffer og saronger på Ubud-markedet, hengt opp slik at kundene kan bla gjennom.

Marked

Dag 6

Fra Ubud til Sanur med matlagingskurs på veien

Frokost og lunsj

Vi forlater Ubud og skal videre. Tiden har kommet for å sette kurs mot mer hav, mer strand og mot det rolige feriestedet Sanur. Dette er en low-key variant og er kjent for et sted du slapper av, men allikevel er et godt besøkt turiststed. Først mat og læring:

Rumah Desa Cooking School behandler balinesisk mat og ingrediensene med stor kjærlighet og kunnskap. Duften av urter, krydder og frisk frukt pirrer sansene der vi rusler rundt på markedet og handler inn til dagens læring. Vi får innføring i hva som er filosofien i det å lage balinesisk mat. For her er det ikke bare å vise og lage, matlaging er mange flere nivåer på disse kanter. Vi venter en meget interessant og lærerik tid uansett hvilket nivå vi er på. Selve skolen ligger fint til og lunsjen er vår egen kreasjon.

Så venter Sanur oss og vi sjekker inn på hotellet for de neste dagene.

To kvinner som kutter grønnsaker blant frodige palmer

Rumah Desa lærer deg å lage balinesisk mat

Dag 7

Sanur

Frokost

Sanur er det perfekte stedet for å se solen gå ned, jogge eller rusle langs stranden eller strandpromenaden, prøve tradisjonelt balinesisk spa, shoppe eller svømme lange turer i det varme vannet. Vær oppmerksom på stor forskjell på lavvann og høyvann, det påvirker også strandens utseende.

Planene er stort sett å slappe av her.

Men det er litt av hvert som går an å besøke i nærheten uten å bruke for mange kalorier – om du ikke blir med på utfluktene som forhåndsbestilles og beskrives mot slutten av programmet på turen.

Museum Le Mayeur – balinesisk arkitektur er en stilart mange gjerne ønsker å gjenskape i varmere strøk, og dette huset er et strålende eksempel. Den gangen Sanur var en knøttliten fiskelandsby, kom den belgiske kunsteren La Mayeur de Marpres på besøk og forelsket seg hodestups i den purunge legongdanseren (en meget visuell og elegant dans), Ni Polok. Hun bodde i huset til hun døde i 1985 og dette museet viser mannens kunstverk som har og har hatt stor betydning.

Blanjong – steinsøylen som finnes i tempelet av samme navn som er av øyas eldste kjente monumenter. Med inskripsjoner på sanskrit og fortellinger om militære seire og eskapader, er dette noe å få med seg. Kanskje er det et vitnesbyrd over Balis første formelle styre. Men vær obs på at her er det ikke størrelsen som teller…

Orkidehagen – litt utenfor Sanur finnes en blomsterprakt av en annen verden. Bali symboliseres gjerne av den rene, velduftende og vakre frangipanien, men også orkideer regnes til noe av det vakreste som finnes. I denne hagen trives og blomster tusenvis av disse skjønnhetene av ulike typer. De koser seg som bare det i den rike, vulkanske jorden og det gode klimaet.

blomster

Frangipani

Dag 8

Sanur

Frokost

Sol, strand og bading eller noe mer aktivitet i form av valgfri utflukt. Opp til deg!

Ekstra tillegg

Dag 9

Sanur

Frokost

Sanur ønsker deg igjen velkommen til strands eller til vanns.

Ekstra tillegg

Kelingking-stranden ved øya Nusa Penida. Indonesia

Nusa Penida

Dag 10

Sanur

Frokost

Sanur ønsker deg igjen velkommen til strands eller til vanns.

Ekstra tillegg

Den vakre øya Lembongan, Et av de fineste stedene for dykking, snorkling og surfing

Nusa Lembongan

Dag 11

Sanur og middag på restaurant

Frokost og middag

Siste dagen er kommet til å lese en bok i skyggen eller til bare å gjøre akkurat det som faller deg inn.

Uansett hva som skjer og hva du velger å gjøre, møtes vi til et deilig måltid denne siste, hele kvelden på Bali.

Dag 12

Sanur og hjemreise om kvelden

Frokost og middag

Fortsatt tid til vi skal få transfer til flyplassen. Bruk den til det du ønsker. Vi har rommene lengre enn vanlig utsjekkstid slik at det er mulig å stelle seg før avreisen. Vi spiser også felles middag på hotellet.

Vi håper målet for ferien er nådd om det så er å ha lest alle bøkene du hadde med deg, fått tatt fantastiske, fargerike bilder eller bare gjort så lite som mulig. Uansett har du helt sikkert fått mange nye bekjentskaper og venner som du kan mimre sammen med når nettene blir lange i hjemlandet.

Flyavgang med Turkish om kvelden.

Dag 13

Ankomst Norge

Vi beregner landing Oslo Lufthavn formiddag.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Denpasar – Oslo
 • Netter på mellomklassehoteller med frokost i Ubud og Sanur
 • Måltider etter program
 • All transport og utflukter iht. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av programmet. Disse forhåndsbestilles
 • Drikkevarer
 • Tips