Nepal og Bhutan – ET EVENTYR!

Bhutan med Thimpu, Paro og Punakha. Nepal med Katmandu, Bandipur og Pokhara.

FOR en superkombinasjon! Bhutan er en nasjonalskatt og ligner ikke noe annet. Det lille landet som måler landets tilstand i bruttonasjonallykke, og det eneste buddhistiske kongedømmet i verden. Ruvende fjell på over 7000 meter, selveste Himalaya omkranser og beskytter dype daler. Grønne, frodige skoger. En sjelden flora og fauna. Bhutan byr på reiseglede på sitt aller beste og mest genuine. Uspolert, urørt og stolthet her i «Tordendragens rike». Eller «det siste Shangri-La»? Uansett kallenavn er det innhyllet i en god dose mystikk, eksotisme og magi. De har fullt fokus og en medfødt forståelse på å bevare skogområder, natur og dyreliv. Eventyrlandet med sagn og myter i farger, fest og folklore. I godt samspill med det moderne liv. For tro ikke at Bhutan er en frosset tidskapsel og et museum, her er befolkningen fullt på høyde med den moderne verden. Mange unge ser ut og vil frem. Turismen reguleres etter strenge tiltak og vi er heldige som får innpass. Hit må du en gang i livet.

Ikke nok med det. Nepal er en annen verden og noe for seg selv. Hånd i hånd med utendørsaktiviteter finner vi åndeligheten som preger det nepalske samfunnet fra barnebarn til bestefedre, landsby til storby og til Himalayas høyeste og helligste fjell. Liker du yoga, kan du gjøre dette underveis. Ytterst fascinerende Katmandu – enorme templer med nysgjerrige aper og smale, støvete gater med millioner av fargerike mennesker. Organisert kaos der åndelighet og skjønnhet lyser gjennom om en bare ser videre. Reisen fortsetter så mot selveste Himalaya. Fra vår base i billedskjønne Pokhara, har vi fjellmassivet Annapurna som bakteppe. Over 8000 meter naturkrefter som nytes best på avstand av oss som ikke er fjellklatrere.

Vær klar over at turen er omfattende og krever en del gåing i bratt og ulendt terreng.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Bhutan – et sant eventyr i et annerledesland fjernt fra egen hverdag
 • Nærkontakt med hverdagsliv og kultur
 • Hovedstaden Thimpu er ikke som andre hovedsteder
 • Templer og stupaer er en betydningsfull del av livet
 • Tigerredet i Bhutan – wow!
 • Bhutans natur – fjelltopper, elver og dalfører
 • Innbyggerne med sine fargerike folkedrakter blandet med det moderne
 • Besøk og matlaging sammen med en lokal familie i Bhutan
 • Bueskyting og demonstrasjon av dyktigheten deres, det er de helt rå på i Bhutan
 • Middag på restaurant Tou Zaiga
 • Nepal – kontraster i vilden sky
 • Katmandu – en ytterst fascinerende storby med enorme kontraster
 • Vi bor i Thamel, det beste stedet å bo der «alt» skjer
 • Templer
 • Yoga underveis i Nepal – mange muligheter
 • Det lokale livet i Bandipur, en reise tilbake i tid fra Katmandu
 • Vandringen til Ramkot
 • Naturen i Nepal står ikke tilbake for noe – og for en utsikt til fjellene!
 • Pokhara, en billedskjønn by ved Phewa Lake med de snødekte Annapurnafjellene i bakgrunnen
 • Vandre rundt i mektig natur i selveste Himalaya og opplev det lokale landsbylivet underveis
 • Reiseleder Wenche, bereist, velorganisert og leder an med tydelig hånd. Hun elsker Nepal!

“Hensikten med våre liv er å være lykkelige,” sitat Dalai Lama. Mange måler lykke i reise og opplevelser. Bli med på en uforglemmelig reise!

 

Dag 1

5. oktober - Avreise Oslo Lufthavn

Vi flyr med Qatar Airways fra Oslo Lufthavn med avgang om ettermiddagen. Etter mellomlanding og flybytte i Doha, lander vi i Nepal og Katmandu neste formiddag, lokal tid.

Kathmandudalen
Dag 2

6. oktober - Ankomst Nepal og Katmandu, Bouddanath-stupaen

Vi lander om formiddagen lokal tid. Velkommen til Nepal! Vi møtes på flyplassen og får transfer til hotellet vi skal bo første natten. Og vi kommer tilbake senere på turen for å se mer! En advarsel – kultursjokk venter. Eksplosjon av inntrykk er ekstra tydelig med litt jetlag.

Etter innsjekk skal vi få en smakebit av fargerike, fantastiske Katmandu. Både moderne og tradisjonell. Travel og utmattende til tider, hektisk,levende og proppfull av mennesker er den. En overdose lukter, støy, liv og røre. Men SÅ verdt å besøke. I dag tar vi turen litt utenfor for å besøke den mektige Bouddanath, en av de største stupaene i verden. En stupa er slags gravhaug med relikvier, og et symbol for Buddha og Nirvana og noe vi kommer til å bli godt kjent med i dagene som kommer. Akkurat denne stupaen er omtrent 40 meter høy og 100 meter i diameter. Se på øynene til Buddhaen som er malt i røde, hvite og blå farger.

Mange tibetanske munker som har flyktet fra Tibet, har slått seg ned rundt Bouddanath og skaper en egen fantastisk atmosfære når de tibetanske bønneropene fyller luften. En perfekt begynnelse for å få stemningen innenfor huden på en stor tur.

Om kvelden samles vi på hotellet for felles middag.

(-/-/M)

Boudhanath stupa, Kathmandu ,Nepal
Dag 3

7. oktober - Fra Nepal til Bhutan - Paro

Frokost og en rolig morgen før vi sjekker ut.  Det blir tidlig lunsj siden vi tar denne på veien ut til flyplassen. før vi skal ut til flyplassen der Bhutan Airlines skal fly oss over til det hemmelighetsfulle og myteomspunne Bhutan og Paro.  Flyreisen til annerledeslandet inkluderer, hvis vi er heldige med været, praktfull utsikt over Mount Everest, Mount Kanchenjunga, det hellige bhutanske fjellet Jumolhari og Jichu Drake-fjellkjeden.

I Bhutan er luften klar, arkitekturen meget egenartet, religionen særegen og alltid til stede og kunsten førsteklasses. Landet har aldri vært kolonisert og er stolte av kulturen sin.

Paro ligger i et nydelig dalføre på rundt 2000 meters høyde og er et passende første møte med Bhutan.

Paro er en av landets vakreste daler der den ligger blant grønne terrasser og rustikke gårdshus. Bhutanske gårdshus er fargerike og dekorative – og byggene inneholder ingen spiker! Dyktighet og tradisjoner ivaretas på dette området også.
Senere skal vi gå mer lokalt, som vi alltid foretrekker på reise. Nå besøker vi en familie der vi skal lære tradisjonell matlaging og deltar mer eller mindre underveis. Vi får et unikt innblikk i en så ren og uspolert kultur ved å få innpass hjemme hos noen. Maten i Bhutan er ikke jålete og med mye dilldall. Her er rene råvarer og gode oppskrifter tuftet på hjemmelaget. Maten er ofte spicy, her brukes chili som bare det.

Vi blir to netter her i Paro og spiser middag på hotellet.

(F/L/M)

Parodalen
Dag 4

8. oktober - Paro, Tigerredet og bueskyting, middag på en helt spesiell restaurant

I dag venter en av Bhutans store severdigheter og fascinerende steder. Gode sko, folkens. Det blir bratt og ulendt terreng, og det går opp og ned. Men i nydelige omgivelser – dette er dagen da opplevelsene kommer på rekke og rad.

Grytidlig frokost og tidlig avreise når vi skal gå opp til Taktsangklosteret. (”Tigerredet”).  Tigerredet ligger cirka 900 meter over Parodalen og er Bhutans mest spektakulære og helligste kloster. Som kastet inn i fjellet, omgitt av skog og med forgylte spir er det unektelig et syn for guder. Det er bygget på sakral jord og akkurat der Bhutans buddhistiske grunnlegger, Guru Rinpoche, sies å ha landet på ryggen til en gravid tiger fra det nordlige Pakistan. Han innførte buddhismen i Bhutan – og Tibet, og klosteret er et viktig valfartssted. Taktsang brant ned for noen år siden, men er i ferd med å gjenreises. Et utrolig sted!

Skal du gå helt opp til selve Tigerredet og ned igjen må du beregne cirka fem timer til sammen. Det er også mulig å få haik med hest en del av veien opp. Du kan også sitte på kafeen, som er omtrent halvveis, å skue opp mot Tigerredet derfra. Opp til kafeen tar det cirka 1,5 timer å gå, det samme ned igjen. Vi organiserer alt på plass den dagen, slik at alle finner den turen som passer for dem.

Vel tilbake og nede hele gjengen, stopper vi for felles lunsj på en lokal restaurant.

Vi besøker også Paro Rinpung Dzong i dag. Nok et fantastisk vitnesbyrd av arkitekturen i Bhutan. Både kloster, borg og administrasjonssenter. Scener fra filmen ”Lille Buddha,” ble spilt inn her. Dzongen ble bygget i 1646 og huser også nasjonalmuseet med bhutanske kunstskatter og antikviteter.

Etter alt dette, er dagen på ingen måte over. En kort pause på hotellet legges inn.

Sen ettermiddag skal vi bli kjent med nasjonalsporten i Bhutan – bueskyting. Tradisjoner er viktig, men det er ingen tvil om at mange også er opptatt av fotball og mer moderne impulser. Men i dag skal vi bli vist bueskyting av de lokale utøverne og kanskje vil du prøve? Alle landsbyer i Bhutan har sitt eget lag. Buene er historisk laget av bambus, men også mer moderne materialer benyttes også i dag. Det å treffe en 30 centimeters blink på 120 meters avstand er ingen match for en bueskytter fra Bhutan. Det er mange konkurranser og er alltid til stede på enhver festival eller fest. Lagene har selvsagt sine tilhengere som heier og sørger for god stemning. Men hvordan i alle dager blir de så gode? Det er kanskje medfødt som en viss nasjon som sies å bli født med ski på beina?

I kveld slår vi på stortromma, i hvert fall på bhutansk vis. Vi skal spise middag på Restaurant Tou Zaiga på BIHT, et sted der det ikke bare lages god mat, men der ungdom uten jobb får sjansen til å lære et yrke. En vinn-vinn situasjon for både eierne, de ansatte og landets økonomi. Her får man vanligvis ikke reservert for grupper, så vi er veldig heldige som får innpass!

Les mer om BIHT (Bongde Institute of hospitality and tourism) her 

(F/L/M)

 

Taktshang-tempelet, også kjent som Tiger's nest
Dag 5

9. oktober - Paro - Punakha

I dag skal vi videre til Punakha. Bhutans tidligere hovedstad. Veien svinger seg oppover mot fjellpasset Douchu La på 3200 meter. Risterrasser byttes ut med fargerike bønneflagg.  Er vi heldig med været har vi herifra en flott utsikt mot Gangker Punsum, Bhutans høyeste fjell på 7 570 moh. Vi stopper for noe varmt å drikke og for utsikten. Både klima og vegetasjon endrer seg når vi kjører nedover til «bare» 1250 meter i Punakha. Her rusler vi rundt en times tid og over terrassene til vi kommer til Chimi Lhakang. Dette er tempelet for fruktbarhet som ble bygget på 1400-tallet av  den ”gale munken”, Drukpa Kinley. Fin vandretur ut til helligdommen.

Så venter landets vakreste dzong. Punakha Dzong ble bygget i 1637 og landets første konge ble kronet her i 1907.

Lunsj underveis på en lokal restaurant og middag på hotellet.

(F/L/M)

Omtrentlig kjøretid: fire timer

Punakha Dzong, Bhutan
Dag 6

10. oktober - Punakha - Thimpu

Om morgenen skal vi vandre en times tid opp til Khamsum Yuelley Namgyel Chorten som ligger på en bakketopp på andre siden av dalen. Det er et klassisk eksempel på tradisjon og arkitektur. Denne stupaen skal være satt opp som et magisk virkemiddel, i følge landet selv, og ikke et sted for dyrkelse og utdanning som mange andre er. Det skal bringe fred og harmoni til alt levende. Herlig filosofi og vakkert byggverk.

Vi kjører cirka 2,5 timer langs elveleiet til vi kommer til Thimpu, landets hovedstad. Underveis vil vi få utsikt til Tamchog Lhakhang, tempelet som er viet til brobyggeren. Passende nok fører en av de få jernbroene som er igjen over til selve tempelet. Buddhismen er evig tilstede i Bhutan

Thimpu ble hovedstad i 1961 og har omtrent 50 000 innbyggere. Landets spesielle arkitektur, levestil og kultur gjenspeiles i alle byens store og små gater. Dette er ettermiddagen til å utforske shoppingmulighetene i tradisjonelle kunsthåndverkbutikker og boder. Og til å føle på stemningen utendørs, se innbyggerne i sine flotte og fargerike drakter. Både menn og kvinner.

Lunsj på lokal restaurant og middag på hotellet.

(F/L/M)

Omtrentlig kjøretid: tre timer

Buddhismen er alltid til stede
Dag 7

11. oktober - Thimpu

Denne dagen blir vi kjent med hovedstadens mange kulturskatter. Det er mye å se, og vi forsøker å få med oss det aller meste! Gode sko er nødvendig.

Thimpu er en liten storby, en hovedstad som ikke har trafikklys, kun tre rundkjøringer, og politiboksene er dekorert med drager.

Etter frokost skal vi besøke markedet, nasjonalbiblioteket med eldgamle manuskripter og en kunst- og håndverkskole. Kongens stupa, bygget til ære for landets tredje konge og radiotårnet med fantastisk utsyn over dalen. Kongedømmets eldste fort (dzong) Bhutans politiske og religiøse sentrum, er Simtoka. Vi skal prøve å se landets nasjonaldyr, takin, som er en geite-antilope. Og om vi rekker –  tekstilmuseet. Her er flotte tekstiler! Ovenfor Thimpu ligger Changangkha Lhakhang, tempelet der mange kommer for å få velsignelse for barna sine og for å snu på bønnehjulene . Innvendig finner vi flotte fresker på mur og skrifter i gull.

Postmuseet har nylig åpnet og er en interessant reise i Bhutans postsystem og frimerker. Vil du ha ditt eget frimerke, kan dette ordnes av f.eks et familiebilde du har med! Lunsj spiser vi underveis på en lokal restaurant. Vel tilbake på hotellet blir det felles middag.

(F/L/M)

Chili i mange varianter på markedet
Dag 8

12. oktober - Thimpu - Paro - Nepal, Kathmandu og langs landeveien til Bandipur

Nå er det på tide å forlate eventyrlandet Bhutan, men det gjenstår så mye mer av reisen vår. Først en times kjøring til Paro. Vi flyr derfra tilbake til Katmandu. Så busser vi. Målet er Bandipur, en liten juvel å regne med. Mange tar en rast her mellom Katmandu og Pokhara.

En gang var Bandipur stedet der newarene, en folkegruppe fra Nepal, stoppet på handelsruten mellom Nepal og Tibet. Her er nydelig, tradisjonell arkitektur og ikke minst utsikt mot fjellene. For det er ingen tvil om at fjellene ikke bare er statister på disse kanter. Om en ikke lar seg imponere av fjell her, da er det ikke håp… En utsikt er alltid væravhengig, men hva sies om hele Annapurna-massivet som inkluderer Dhaulagiri, Manaslu og Langtang. 8000 meter pluss, ingen smågutter? En føler seg liten og naturen er mektigere enn noe annet. En deilig følelse!

Om kvelden rusler vi rundt i landsbyen, liten er den men kulturelt rik. Her ser vi «tindhara» der lokale i årevis har kommet for å samle vann, vaske seg og bade. «Tudhikhel», et tidligere område for militære parader er nå et sosialt samlingssted. Vel tilbake på hotellet spiser vi middag.

(F/-/M)

Omtrentlig kjøretid: Fem timer (en + fire)

Dag 9

13. oktober - Bandipur - fottur og lokale opplevelser

I dag skal vi ut på vandring. Ramkot er en landsby som tidligere huset magarene, en folkegruppe fra områdene Tibet/Nepal. En gang i tiden regjerte de mektige magar-kongene området ved Bandipur. Husene i Ramkot er typisk laget av høy, leire og murstein med runde strukturer og skiller seg fra Bandipur.

Selve vandringen går gjennom klipper som gir herlig utsikt over dalen på den ene siden og dyrket land med hvete og rismarker på den andre siden. Skogen ligger som bakteppe, så her naturen allsidig. Vandringen tar omtrent tre-fire timer tur/retur og vel fremme i Ramkot ser vi mer av levesett og lokale forhold.

Vi får med oss pikniklunsj på turen slik at vi kan spise mens vi nyter utsikt og en helt annerledes opplevelse! Turen går så tilbake igjen, vi skal være fremme i Bandipur til te. Dagen er ellers fri til å rusle rundt i landsbyen i eget tempo. Slå av en «prat» med de du møter, et smil og litt fakter får deg langt.

Ved femtiden går vi til Thanimai Hill for å se på solnedgangen. Vi håper den blir fin:) Middag på hotellet og sikkert tidlig til sengs?

(F/pikniklunsj/M)

 

 

Pokhara
Dag 10

14. oktober - Bandipur, soloppgang over Himalaya - Pokhara

På morgenkvisten, tidlig, tidlig, rusler vi til Tundikhel hvor vi nå ser soloppgangen. Om været er klart, blir det et uforglemmelig syn å se solen stige opp fra det mektige Himalaya! Så blir det frokost, før vi skal på veien igjen, nå til Pokhara.

Hvilke kontraster Nepal byr på!  Pokhara er en liten koselig by som ligger veldig vakkert til ved den store innsjøen Phewa med Himalaya-massivet som bakgrunnsteppe. Vi sjekker inn, rusler kanskje litt rundt i byen og bare nyter at vi er i en av Nepals vakreste byer. Her finnes også et utall små butikker med alskens pikk-pakk og mikk-makk. Byen byr i tillegg på et stort utvalg kaféer og restauranter.

Middag på hotellet.

(F/-/M)

Omtrentlig kjøretid: Tre timer

 

 

Phewa-sjøen
Dag 11

15. oktober - Pokhara

Fra Pokhara kjører vi oppover i fjellene  – med et panorama uten like foran oss. Målet er Sarankot, Pokharas mest berømte utsiktspunkt hvor vi har store vyer over store deler av Himalaya. Dette blir en aldri lei av!

Vel tilbake tar vi dagen litt som den kommer. Ellers står dagen i naturens tegn med Davis Fall, en vakker foss som faller ned i en bunnløs, trang og dyp kanal. Shivagrotten ligger i nærheten og huser en helligdom dedikert Hinduguden av samme navn.

Vi tar også turen ut på vannet. Phewa er den største innsjøen i Pokhara og midt her ute ligger Bindibasinitempelet. Nå er det unødvendig å påpeke skjønnheten i området, men nå ser vi enda mer fra et annet perspektiv. Om været er klart i dag, ser vi også sju av verdens høyeste fjell på en gang. Værguder, stå oss bi!

Felles middag på en lokal restaurant nær innsjøen og ellers rusler vi kanskje enda en tur. Kanskje du vil gjøre yoga på hotellet om kvelden?

(F/-/M)

Kathmandu
Dag 12

16. oktober - Pokhara - Katmandu

Frokost må vi ha – kanskje du også har tid og lyst til å gjøre litt yoga?

Vi forlater fjell, innsjøer og fin utsikt. Nå venter noe helt annet når vi flyr tilbake til Katmandu. Gjør deg klar for storbyen med alt det innebærer. Adjøss til åndelighet, harmoni og frisk luft. Men en skal ikke kimse av Katmandu. Den byr på så mye og er så mye. Kjedelig er den ikke. Vi fikk en smakebit tidligere, nå dykker vi lengre ned. Akklimatisert og uten jetlag er det lettere å være en del av denne virvelvinden av en by.

Vi får med oss  tempelet Swayambhunath – det er mange trappetrinn for å komme seg til toppen av templet, men vel verdt strevet! Det forgylte spiret har Buddhas øyne på toppen. Her er vi omringet av uskikkelige apekatter, vær forsiktig… Dagen inkluderer besøk i Hanuman Dhoka, det kongelige palasset. Påbegynt allerede på 400-tallet, men bygget ut på 1600-tallet. Samt Kasthamandaptempelet. Etter sigende bygget av ett eneste tre. Byens navn skal stamme fra dette tempelet.

Patan er et av de historiske kongedømmene i Katmandudalen. Denne ettermiddagen tar vi turen. Håndverk av kobber, sølv og bronse har lange tradisjoner og skikkelig kvalitet i gatene her. På Patan Durbar Square, kan vi suge til oss historien å kanskje besøke det flotte gamle Mallapalasset. I de trange og herlig kaotiske gatene rundt Durbar Square får vi et unikt innblikk i hverdagslivet til lokalbefolkningen.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Rusle rundt Thamel for å shoppe litt eller bare se. En fargeklatt av en labyrint med utallige butikker. Den beste måten er å bare gå på måfå å se hvor du havner. Vær tålmodig…Tips er gode plagg i kasjmir.

Om kvelden møtes vi til felles middag.

(F/-/M)

 

 

Dag 13

17. oktober - Katmandu i eget tempo

Vi tilbringer turens siste dag her i den nå litt velkjente byen. I dag er dagen din. Shopping eller hva du nå enn ønsker å gjøre. Kanskje avslapping og velvære? Massasje, tråding av bryn eller voksing? Eller fotpleie. Sjekk med reiseleder og hotellet for tips om hvor. Vi har nevnt yoga, her kan du virkelig finne bra steder.

Om kvelden møtes vi til en siste felles middag, latter og fortellinger etter en herlig tur og ubeskrivelige naturopplevelser i Bhutan og Nepal. Lukk øynene, så vips er du tilbake i Bhutan. Eller Bandipur og Pokhara. Der fjell ikke bare er et substantiv men et større begrep som du aldri blir lei av å tenke tilbake på.

(F/-/M)

Kathmandu
Dag 14

18. oktober - Hjemreise

Etter frokost er det litt tid på egen hånd, før vi sjekker vi ut fra hotellet og reiser til flyplassen. Qatar flyr oss først til Doha med avgang om kvelden. Etter mellomlanding og flybytte der, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn tidlig neste dag – lokal tid.

(F/-/-)

Buddhistisk bønnehjul
Dag 15

19. oktober - Ankomst Norge

Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er tidlig om morgenen.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 39 050
Tillegg for enkeltrom: kr 4 750

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Katmandu t/r med Qatar Airways
For tilslutningsfly fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Nepal – Bhutan t/r med Bhutan Airlines (reiserute fås på plass)
Innenlandsfly Pokhara – Katmandu med Buddha Airlines (reiserute fås på plass)
Flyskatter og avgifter pr 24. desember 2018
12 netter på mellomklassehoteller/turistklassehoteller. Frokost inkludert hver dag
12 middager, 6 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Visum til Bhutan, informasjon ligger under pass/visum og kommer også i informasjonsbrev etter bestilling
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Nepal («multiple entry» ordnes ved ankomst av hver enkelt og koster pt. 25 USD i kontanter – passbilde tas der med webkamera)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING – OBS! Vær oppmerksom på strengere betalings- og avbestillingsvilkår på denne turen 
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 5000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER – Vær oppmerksom på strengere betalings- og avbestillingsvilkår på denne turen 
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 50 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 49 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til både Nepal og Bhutan. Til Bhutan ordner Carpe Diems samarbeidspartner dette via oss. Du må sende Carpe Diem en god kvalitets passkopi i farger samt to passfotoer i posten. I god tid! Det er viktig at passfotoene er i farger og er tatt mot HVIT bakgrunn.

Adressen vår er: Carpe Diem, Postboks 6288 Etterstad, 0603 Oslo.

Ved innreise Nepal søker du selv visum ved ankomst i en av visumkioskene som finnes der. Viktig å søke»multiple entry» siden vi reiser inn og ut to ganger. Visum ordnes ved ankomst og koster pt. 30 USD i kontanter – passbilde tas der med webkamera

Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser