Hvem har sagt at elefanter ikke har humor...:-)

Namibia for deg under 45

Ny, spennende reise til utrolige Namibia med safari i Etosha og mye mer.

Afrika i våre hjerter – alltid. Høstens store nyhet for deg som er under 45! Med ørken, byer, nasjonalparker og store opplevelser på mange plan. Her er artsrikdom til tusen. Et evig skiftende landskap. Naturrikdom er ingen klisje på disse kanter. Namibia har forvaltet sine dyrebare områder i årevis, og tar dette på dypeste alvor. Resultatene er beundringsverdige.

Namibias naturlige palett har alt på stell. Verdens eldste ørken huser sanddyner i gylne, brente rødtoner som ruvende fjell. Sand virker goldt, ugjestmildt og røft, men samtidig mykt og bølgende. Sossusvlei er noe så spesielt som sand i en kunstnerisk og historisk setting. Dette krever millioner av års bearbeidelse for å bli perfeksjon. Dynene er i konstant forandring. Klimaet er katalysator, vindene fra Atlanterhavet er ingen pyse.

Ingen tur til Afrika uten å oppleve dyrenes spennende verden. Safari gjør noe med deg, vekker nysgjerrighet og barnslig glede. Et av Afrikas beste områder når det gjelder dyreliv venter. Vi sier bare Etosha. Parken er en diger boltreplass for utallige dyr.

Rikdom kommer også i form av historie, kultur og folkegrupper. Namibia leverer også her. Ovambo, kavango, herero, damara og nama. Og san-folket som har bodd på disse kanter i uminnelige tider.

Velkommen til Namibia – this is Africa med alt det medfører!

 

 • For deg under 45
 • Kun en plass igjen til MANN i delt twin-rom

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 29.09.2019
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 31 840,-

Høydepunkter - mange..

 • Namibia er en verden i seg selv med ekstremt klima og store variasjoner – spennende!
 • «Alle» har ikke vært i Namibia, her er fortsatt urørte steder
 • Hovedstaden Windhoek, eneste by med litt storbyfølelse
 • Fra idyll til barskhet og steder der klimaet setter stopper for liv
 • Sossuvslei. Ørken med livsglede som får pustehjelp av tåken fra Atlanterhavet
 • The big five i Etosha, vi jakter med blikk og fotolinse
 • Besøk hos de raske gepardene og CCF som hjelper både dem og oss mennesker til å bevare dem
 • Kajakk i Walvis Bay der flamingoer, pelikaner og mange andre arter florerer
 • En skal ikke kimse av litt deilig avslapning underveis heller
 • Waterberg, fjellplatå med naturopplevelser og vandrestier
 • Dette er en low-key tur med bostedene, men store opplevelser
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
Dag 1

29. september - Avreise Norge

Med Ethiopians rute fra Oslo reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen. Det er avreise om kvelden.

(-/-/-)

 

 

Dag 2

30. september - Ankomst Namibia og Windhoek

Flybytte i Addis og samme selskap videre til Namibia og Windhoek. Etter ankomst om ettermiddagen, får vi transport til hotellet der vi skal være én natt. Beliggenhet er i en stille forstad, cirka fem minutter å kjøre fra selve sentrum.

Namibia er digert. Tre ganger større enn Norge men med bare omtrent to millioner innbyggere. Det er mye land. Namibia består av så mange ulike landskap at det nesten ikke er til å tro.

Her er ørken. Namib er den aller eldste ørkenen vi har her på jorden og den går på langs gjennom landet. Kalahari i øst har et ekstremt klima, enten knusktørt eller regnmasser som forvandler død til liv. Ikke egentlig en ørken da det ikke er tørt hele tiden. I sør ligger Fish River Canyon som kun har en i verden over seg i størrelse: Gran Canyon. I nordøst er det savanne og skog – dyrelivet er her på topp. Namibia var også det første landet som innførte lov om naturvern i Grunnloven. Her er bevaring og økologi alvor. De har skjønt det. Der de første europeerne ble skremt av den røffe naturen, knakk Namibias urbefolkning koden for lenge siden. Fortsatt leves livet delvis som før. Men til slutt ble også Namibia kolonisert. Fra 1990 har landet reist seg fra apartheidmørket og fosser fremover. Uran og diamanter har de, i tillegg til naturen som lokker besøkende.

Windhoek er landets urbane alibi. Her finnes nok av vestlig påvirkning og tilbud. Og vind, derav navnet. Etter ankomst tar vi en liten guidet byrundtur for å få en liten pekepinn på hva hovedstaden byr på. En salig blanding av katedral i neo-barokk, tyske borger, høyhus, stål og det definitive økonomiske sentrum. Med fjellene i bakgrunnen har den fine kulisser.

Vi spiser felles middag ute på restaurant og gleder oss til mange dager i Namibia!

(-/-/M)

Namibia
Dag 3

1. oktober - Namib Naukluft Nasjonalpark

På tide å begi seg inn i landets spennende ørkenområder og nasjonalpark. Det forunderlige og unike området ved Sossusvlei skal oppdages og vi skal fascineres av sand. Diger og levende, mot alle odds. Fjellene her rager over 2000 meter i været, og parken er hjemmet til noen av verdens mest sjeldne planter og dyr. Dette miljøet vokser ikke på trær. Nok et bevis på at naturen fikser det meste på egen hånd – en rekke dyr har tilpasset seg dette karrige miljøet og det er store muligheter til å se dem. Hold utkikk etter oryx, springbok (antiloper) og fjellsebra, en liten art av de stripete sjarmørene.

Vi sjekker inn på lodgen der vi skal være i to netter. Den ligger i det lille samfunnet Solitaire. Skulle noen ønske å spise noe felles, organiserer reiseleder for den som vil. Det vil også gjelde de andre dagene det ikke er felles måltider i programmet.

(F/lunsjpakke/-)

Avstand: cirka 285 kilometer

Vær oppmerksom på at transporten på turen til tider kan ta tid mellom stedene og at avstanden ikke alltid gjenspeiler faktisk kjøretid. Vi ferdes noen ganger på gode veier, andre ganger tar det tid….Været er også en faktor å regne med. 

Du får et annet forhold til sand etter å ha vært i Naukluft Nasjonalpark
Dag 4

2. oktober - Sossusvlei og sand i lange baner

Opp grytidlig i dag for å besøke både Sossusvlei og Deadvlei. Dette er unikt. Dette er selve symbolet på Namibia. Dette er ørken som du aldri før har sett og vil se igjen. Dette gir deg farger og formasjoner du aldri glemmer. Gyllent, oker, oransje, rosatoner, rødt og bruntoner. I sterk kontrast til de hvite, store slettene ved foten av dynene. Sanddyner som er fjell. Flere hundre meter høye. Det er kunst, men det er naturen som meisler. Vi besøker også Sesriem Canyon som ble formet av elven Tsauchab.

En uforglemmelig dag.

(F/lunsjpakke/-)

Avstand: cirka 275 kilometer

Deadvlei
Dag 5

3. oktober - Til Swakopmund

Vi reiser videre på tur.

På den røffe Atlanterhavskysten, ligger Swakopmund. En gang tysk koloni og i skarp kontrast til resten av Namibia. Denne byen er en stor bit Tyskland og er lett gjenkjennelig fra sitt opphav. Byen er omkranset av ørken på de andre kantene, og blir nærmest som en oase mellom hav, ørken og de mektige sanddynene som regjerer utenfor.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Swakopmund er et populært sted for namibiere selv og besøkende. Her tilbys flere aktiviteter som både har med vann og sand å gjøre. Dette ordnes på plass – f.eks quadbike i sanddynene, sandboard, fiske- eller kajakktur, Walvis Bay med pelikaner i hundretusenvis eller enda mer adrenalinbaserte utflukter. Dette er stedet å gjøre det på.

(F/lunsjpakke/-)

Avstand: cirka 300 kilometer

 

Kolonihusene i Swakopmund
Dag 6

4. oktober - Walvis Bay og kajakkpadling

Etter frokost er det på tide å se mer! Vi tar turen langs Atlanterhavskysten og der finner vi Walvis Bay. Ved ankomst møter vi vår lokale kajakkguide som tar oss med i bil langs Walvis Bay Lagoon til Pelican Point. Her håper vi å se de rosa og elegante flamingoene som opptrer i store flokker. Hvorfor står de ofte på ett bein? På den måten ikke bare regulerer de kroppstemperaturen, men de hviler. Så lenge fotleddet kan låses, er det ingen problemer å holde balansen. Tynne bein, men smarte løsninger. Her ute er det et rikt fugleliv, og navnet tilsier at også de digre pelikanene holder til her. Også skarver er det masse av.

Vel fremme, blir det en sikkerhetsbriefing og kajakkene klargjøres. Planen er å padle et par timer, og dette er selvsagt helt avhengig av at vær og vind tilsier at det er i orden. Vi reiser så tilbake til Swakopmund der resten av dagen er til egen disposisjon. Kanskje noen av aktiviteter som organiseres på plass?

(F/-/-)

Avstand: cirka 100 kilometer

 

 

 

Flotte flamingoer ved Walvis Bay
Dag 7

5. oktober - Spitzkoppe - Omaruru

Kysten er snart en saga blott når vi forlater Swakopmund og vender nesen mot Namibørkenen og Damaraland. Namibias mangfold skal utforskes mer. Damaraland er et et barskt område med innslag av gressletter, dype raviner og fjellformasjoner som nesten er overnaturlige i sine omriss. Spitzkoppe oversettes med «skarpt hode» og er en granittgruppe som ruver i et ellers flatt område.

Dette er steder med stor betydning for sanfolket, et av Namibias eldste urfolk. Med 20 000 års eksistens, er det tradisjoner som ikke dør, til tross for fortidens prøvelser for alle Namibias opprinnelige beboere. Rundt Spitzkoppe er det uvurdelige og interessante steinmalerier og risninger som sanfolket er kunstnerne bak. Vi ser og lærer. Sanfolket kalles også buskmenn og lever i dag for det meste i Kalahari. Både i Namibia og Botswana.

Etter dette fortsetter vi ferden til Omaruru hvor vi skal overnatte. Byen i seg selv har en gryende og populær kunstscene.

(F/lunsjpakke/-)

Spitzkoppe i Damaraland - ganske så kule fjellformasjoner
Dag 8

6. oktober - Etosha og safari

Hva er det med safari som er så spennende? For safari er en skjellsettende opplevelse som gir avhengighet. Vi skal sørge for at du skal bli dus med Etoshas store dyrebestand. For her kan mange kalle parken sitt hjem. Med overnatting inne i selve parken, er det nært og annerledes for oss. Spennende. Det blir flere såkalte game drives, både morgen og ettermiddag. Vi bytter litt på. Det er en enorm artsrikdom i Etosha. Det er flere hundre fuglearter, over hundre krypdyr og det samme antallet pattedyr. En stor gepardbestand finnes og den sjeldne arten impala som kalles sortmasket.

Store inntrykk og fargesprakende, sprell levende minner for livet. Vi er så nær naturen og dyrene selv at vi føler oss som en del av det hele. Safari er lukter, følelser, forventning og tilfredsstillelse – alt på en gang. Levende og livsbejaende og etterlater ingen upåvirket.

Innimellom koser vi oss ved svømmebasseng og lader batteriene både for oss selv og på kameraet. Ikke glem det siste…

(F/lunsjpakke/M)

Avstand: cirka 345 kilometer

Etosha nasjonalpark
Dag 9

7. oktober- Game drives i Etosha

La oss tenke oss tilbake til oppdagere og eventyrere og bevege oss ut i det ukjente. Heldigvis blir vi tatt godt vare på. Vi har erfart at både tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! Vi er på utkikk etter «The Big Five»: neshorn, elefant, afrikansk bøffel, løve og leopard. Og ellers alt som rører seg. Dyrelivet i Etosha er variert og et ekte eventyr. Vi nynner kanskje stille på «Dyrene i Afrika og alt de har å gjøre»?

Alt stopper opp når vi ser dyr. Majestetiske sjiraffer med blafrende øyevipper og nysgjerrig blikk skotter mot oss. Sebraer som gresser rolig i flokk, uvitende om hvor tiltrekkende de er på oss i sine stilige striper. Alle med unike tegninger. Årvåkne om noe truer. En sebra kan sparke fra seg og det kan jammen sjiraffen også.

Men når de store kattedyrene kommer, er det lite tvil om hierarkiet. Bortsett fra elefanten da. Familieorienterte og majestetiske lunter de i flokk med snablene svingende som taktstokk. Babyelefantene er ubetalelige i sin klønethet, men mamma er aldri langt unna for å rette opp eventuelle barnslige påfunn.

Hva vi ser på safari er aldri gitt. Her blir alt en bonus, selv den minste og mest spretne antilopeart er et syn.

I midten av Etosha er en diger saltslette, langs denne ligger livsviktige kilder som forvandles til vannhull. Et være eller ikke være for dyrene. Bonus for oss, er at det er her de samles. Mai til november er de tørreste månedene. Det er her vi mister munn og mæle – for du blir aldri vant til dette. Du blir som barn og slapper ikke av et sekund, for ikke å gå glipp av noe. Om kvelden er vannhullene belyst og vi kan sitte på lodgen å følge med.

I Etosha er det fortsatt en god bestand neshorn, disse snille kjempene som ikke nøler med å forvandle seg til arge bulldosere om de skulle bli truet. Truet er de selv, av krypskyttere som aldri vil gi dem fred. Noen betaler godt for å få en del av hornet. Det er enormt fokus på dette på hele kontinentet, så vi krysser fingrene for neshornets lyse fremtid. Det er selvsagt her i Namibia den største bestanden av frittgående svarte neshorn finnes. De bevarer og får resultater. I samme åndedrag nevnes også gepardene, Namibia har også her den største bestanden.

(F/lunsjpakke/-)

Dag 10

8. oktober - Waterberg og besøk hos gepardene

Vi tar farvel med Etosha og setter kursen mot mer mangfold, både naturmessig og dyr.

På veien skal vi besøke Cheetah Conservation Foundation (CCF) i Otjiwarango. Det er heldigvis mange som ivaretar Namibias dyr og miljø. Her er CCF som både forsker på geparden og utdanner mennesker om økosystemer. Vi lærer mer om geparden og hvilken innsats det ligger bak for å bevare og redde dem. For verdens raskeste kattedyr kan ikke alltid løpe fra problemene den møter. Jakt, ødeleggelse av områdene dens samt konkurranse om byttedyr, bidrar til at den er utrydningstruet.

Men superrask er den, hele 112 kilometer i timen og en skrittlengde på ni meter! Med sin slanke kropp, smale midje og lange bein, er den skapt for fart og spenning:) Flotte kattedyr.

Waterberg er fjellområdet som setter to streker under svaret på at det er variert i Namibia. Geologisk spennende, dette platået ruver over Kalahariørkenen. Det er 50 kilometer langt og opptil 16 kilometer bredt – platået er opptil 200 meter høyt. Her er det perfekt å vandre, mange stier å følge. Dyreliv og fugleliv er rikt. En sjelden art man kanskje kan se her, er damara dik-dik, en liten antilope som er omtrent 50 centimeter høy.

(F/lunsjpakke/-)

Avstand: cirka 320 kilometer

Bitteliten gepard, snart den raskeste av de raske
Dag 11

9. oktober - Waterberg - dag til egen disposisjon

Dagen i dag er til egne sysler og reiseleder vil hjelpe til med å organisere evt. fotturer og ting å gjøre. Fotturer er med guide.

(F/lunsjpakke/-)

Mektige vyer i Waterberg
Dag 12

10. oktober - Waterberg - Windhoek

Vi forlater Waterberg og setter kurs tilbake til «sivilisasjonen» og Windhoek. Det er mye vakkert å hvile øynene på underveis. Vi sørger også for å stoppe litt, for å strekke på beina og gjøre nødvendige ærender.

Vel tilbake på gamle trakter, er det litt tid på egen hånd før vi møtes til felles middag. Vi spiser ute på restaurant – og det blir helt sikkert en koselig avslutning på en fantastisk reise i Namibia.

(F/lunsjpakke/M)

Avstand: cirka 290 kilometer

I full fart over veien
Dag 13

11. oktober - Windhoek, hjemreise

Etter frokost er det ingen vei tilbake, nå venter avreisen. Vi får transport ut til flyplassen der Ethiopian skal fly oss tilbake. Avgang er om ettermiddagen. Første strekning er til Addis, der vi mellomlander og bytter fly.

På vei disse også...
Dag 14

12. oktober - Ankomst Norge

Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om morgenen med direkteflyet fra Addis Abeba.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 31 840
Tillegg for enkeltrom: kr 2 690

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Windhoek t/r Ethiopian Airlines
(Ta kontakt for tilbud om tilslutningsbillett om du reiser fra andre flyplasser)
Flyskatt og avgifter pr 30. september 2018
11 netter på hoteller/lodger i turistklasse
Daglig frokost og 9 lunsjpakker/ 3 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
Parkavgift til aktuelle nasjonalparker
All transport i følge program (bussen vi benytter i Namibia er en type safaribuss med begrenset komfort).
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Evt. utflukter som bestilles ekstra som forklart i programmet
Tips
Drikkevarer
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass på å ha plass til evt. stempler for inn- og utreise.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Namibia. Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat.Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinekontor eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er risiko for malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser