Hvem har sagt at elefanter ikke har humor...:-)

Namibia, Botswana og Victoriafallene (Zimbabwe)

Bli med på spennende reise til Namibia og Botswana – med Victoriafallene og MYE safari.

Vi kan ikke vente, alle har eller får Afrikafeber! Vi gjentar denne turen og inviterer deg med til Namibia, i superkombinasjon med Botswana og Victoriafallene. Botswana regnes som safariens «Rolls Royce», så dette kan du ikke gå glipp av. Eksklusivt og vakkert – en vinner. Namibia er storslått. Artsrikdom til tusen. Der du ikke tror at landskapet er slik det er. For hvordan er Namibia? Naturrikdom er ingen klisje på disse kanter. Namibia har forvaltet sine dyrebare områder i årevis. Rikdom kommer også i form av historie, kultur og folkegrupper. Vi skal bli dus med både san, himba og kavango. En hverdag så langt fra vår egen som vi kan komme, når vi besøker en himbalandsby.

Namibias naturlige palett har alt på stell. Alt fra verdens eldste ørken og sanddyner i gylne rødtoner som ruver som fjell. Til en av Afrikas beste områder når det gjelder dyreliv. Vi sier bare Etosha – dyrene i Afrika bor her. Alle de du vil se.

Neste land blir blendende, vakre Botswana, der kongene har snabler. I nasjonalparken Chobe regjerer titusenvis av majestetiske elefanter som de kongene de er, i tillegg til et vell av andre arter og et rikt fugleliv. Safari blir det både til lands og til vanns på Chobe-elven. Chobe er også velkjent som en av de aller beste parkene for dyreliv – og det sier ikke lite! Okawangodeltaet er intet mindre enn en diger boltreplass for ville dyr og fugler. Vi er på vei!

Så kommer buldrende torden, enorme kaskader og ufattelige mengder av vann, damp og fuktighet og regnbue-idyll ved Victoriafallene. Ualminnelig imponerende er det. Vi besøker dette underverket av en naturens skapelse fra Zimbabwe-siden. Wow-faktor garantert!

Velkommen på tur!

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 23.11.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 17 dager
 • Priser fra 43 220,-

Høydepunkter - mange..

 • Namibia er en verden i seg selv med ekstremt klima og store variasjoner – spennende!
 • «Alle» har ikke vært i Namibia, her er fortsatt urørte steder og veldig god plass
 • Fra idyll til barskhet og steder der klimaet setter stopper for liv
 • Ørken med livsglede som får pustehjelp av tåken fra Atlanterhavet
 • Ekstrautflukt med flyvning over Sossusvlei og Skeleton Coast, om du vil
 • The big five i Etosha, vi jakter med blikk og fotolinse
 • Autentiske opplevelser og besøk hos himbafolket med sine unike tradisjoner
 • Flere safarier både til lands og til vanns i Chobe, Botswana, kjent for sin enorme artsrikdom og sine enorme flokker av elefanter
 • Botswana er safariens «Rolls Royce» – litt av en sammenligning men det stemmer
 • Okavango-deltaet med sitt naturlige mangfold, unike økosystemer og våtmarksområder
 • En skal ikke kimse av litt deilig avslapning ved basseng på lodgene heller
 • Vann betyr ikke det samme lenger etter å ha besøkt Victoriafallene
 • Ubeskrivelig vakker er fossen, innrammet med regnskog, fugler og dyr
 • Opplev Victoria Falls i ulik skala av action og adrenalin – eller helt rolig i ditt eget tempo
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Victoria Falls, Zambezi, River, Zambia, Zimbabwe
 • Zambezi, River, Zambia, Zimbabezi
 • Victoria Falls, Zambezi, River, Zambia, Zimbabezi
 • Victoria Falls, Zambia, Zimbabwe, Zambezi River
 • Victoria Falls, Zambia, Zimbabwe
Dag 1

23. november - Avreise Norge

Med Ethiopians rute fra Oslo reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen. Det er avreise om kvelden.

(-/-/-)

 

 

Dag 2

24. november - Ankomst Namibia og Swakopmund

Flybytte i Addis Abeba og samme selskap videre til Namibia og Windhoek. Etter ankomst om ettermiddagen, får vi transport til Swakopmund (cirka fem timer).

Namibia er digert. Tre ganger større enn Norge men med bare omtrent to millioner innbyggere. Det er mye land. Namibia består av så mange ulike landskap at det nesten ikke er til å tro.

Her er ørken. Namib er den aller eldste ørkenen vi har her på jorden og den går på langs gjennom landet. Kalahari i øst har et ekstremt klima, enten knusktørt eller regnmasser som forvandler død til liv. Ikke egentlig en ørken da det ikke er tørt hele tiden. I sør ligger Fish River Canyon som kun har en i verden over seg i størrelse: Gran Canyon. I nordøst er det savanner og skog – dyrelivet her er på topp. Namibia var også det første landet som innførte lov om naturvern i Grunnloven. Her tas bevaring og økologi på alvor. De har skjønt det. Der de første europeerne ble skremt av den røffe naturen, knakk Namibias urbefolkning koden for lenge siden. Fortsatt leves livet delvis som før. Men til slutt ble også Namibia kolonisert. Fra 1990 har landet reist seg fra apartheidmørket og i dag fosser de fremover. Uran og diamanter har de, i tillegg til naturen som lokker besøkende.

På den røffe Atlanterhavskysten, ligger Swakopmund. En gang tysk koloni og i skarp kontrast til hva vi skal se når vi fortsetter turen i Namibia. Denne byen er en stor bit Tyskland og er lett gjenkjennelig fra sitt opphav. Byen er omkranset av ørken på de andre kantene og blir nærmest som en oase mellom hav, ørken og de mektige sanddynene som regjerer utenfor.

I Namibia bruker vi en 30-seters buss med enkel standard. Det er helt nødvendig for at vi skal komme frem alle steder.

Det blir sen ankomst, men vi samles til felles velkomstmiddag.

(-/-/M)

Ørkenen utenfor Swakopmund
Dag 3

25. november - Swakopmund - Cape Cross` selkoloni, aktiviteter etter eget velbefinnende

Etter frokost er det på tide å se mer! Vi tar turen langs Atlanterhavskysten og ender opp ved Cape Cross som er bebodd av seler. Lite minner i dag om at det var nettopp her den første europeer, portugiseren Cao, først trådde land. Dyreliv trumfer historie. Det er store selkolonier langs kysten både i Namibia og Sør-Afrika, men dette er den største landbaserte kolonien i verden! Selene er store personligheter som ikke er stille. Her er det liv og røre – slik det er i store familier. Søte, pussige bråkmakere som kjemper om plassen og sine posisjoner.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Swakopmund er et populært sted for namibiere selv og for besøkende. Her tilbys flere aktiviteter som både har med vann og sand å gjøre. Vi tilbyr quadbike i sanddynene i solnedgang, om du forhåndsbestiller (kr 590). Det er 90 minutter på bike og litt action i kombinasjon med sanddyner, sundowner (uten alkohol) og solnedgang – dette kan vi like.

Ellers kan f.eks sandboard, fiske- eller kajakktur, Walvis Bay med pelikaner i hundretusenvis eller enda mer adrenalinbaserte utflukter ordnes/betales på plass.

Om du vil være med på noe helt spesielt, organiserer vi en flytur over Sossusvlei. Det må være minst fire deltakere før turen garanteres, og den må kjøpes på forhånd hos oss i god tid før avreise (kr 4 990) .

Dette er unikt. Dette er selve symbolet på Namibia. Dette er ørken som du aldri før har sett og vil se igjen. Flyr du, ser du så mye mer enn om turen ble tatt langs veien. Flyvningen tar to timer og ti minutter, dekker 630 kilometer og gir deg farger og formasjoner fra fugleperspektiv. Du glemmer det aldri.

Gyllent, oker, oransje, rosatoner, rødt og bruntoner. Sanddyner som er fjell. Flere hundre meter høye. Det er kunst, men det er naturen som meisler. Du flyr over gamle skipsvrak og hestevogner som er totalt malplassert. Deler av Skeleton Coast (skjelettkysten) er harde bud. Ugjestmildt. De portugisiske sjøfarerene kalte det «Helvetes porten», mens et annet tilnavn lokalt, er «Landet Gud skapte i sinne». Det ser skjønt og behagelig ut ovenfra, men på land er det en annen historie. Ikke for pyser, kanskje ikke for noen.

Fra oven er det pur glede. En uforglemmelig flytur.

Skulle noen ønske å spise noe felles i kveld, organiserer reiseleder for den som vil. Det vil også gjelde de andre dagene det ikke er felles måltider i programmet.

(F/-/-)

 

 

Sel så langt du kan se...ved Cape Cross
Dag 4

26. november - Spitzkoppe - Omaruru

Kysten er snart en saga blott når vi forlater Swakopmund og vender nesen mot Namibørkenen og Damaraland. Namibias mangfold skal utforskes. Damaraland er et et barskt område med innslag av gressletter, dype raviner og fjellformasjoner som nesten er overnaturlige i sine omriss. Spitzkoppe oversettes med «skarpt hode» og er en gruppe granittfjell som ruver i et ellers flatt område.

Dette er steder med stor betydning for sanfolket, et av Namibias eldste urfolk. Med 20 000 års eksistens, er det tradisjoner som ikke dør, til tross for fortidens prøvelser for alle Namibias opprinnelige beboere. Rundt Spitzkoppe er det uvurdelige og interessante steinmalerier og risninger som sanfolket er kunstnerne bak. Vi ser og lærer. Sanfolket kalles også buskmenn og de lever i dag for det meste i Kalahari. Både i Namibia og Botswana.

Etter dette fortsetter vi ferden til Omaruru hvor vi skal overnatte. Byen i seg selv har en gryende og populær kunstscene. Først innleder vi med et besøk på et lokal destilleri og en vinkjeller. For vin dyrkes også her – kanskje litt uventet. Smaksprøver loves.

(F/L/-)

Spitzkoppe i Damaraland - ganske så kule fjellformasjoner
Dag 5

27. november - Besøk hos himbafolket

Etter frokost er det på veien igjen. Kontraster er livets krydder og i dag er de store.

Det er lite som treffer en slik i hjerterota som det å oppleve en kultur som er helt ulik ens egen. Nært og personlig. Nå venter Kamanjab og en himbalandsby. Himbaene var en del av en annen stamme da de kom nordfra, og oppsto som egen stamme på 1800-tallet en gang. De holder kveg og geiter og kvinnene er arbeidsjern til tusen. Det er de som holder landsbyen og dagliglivet i gang. Mennene tar beslutninger og tar seg av styringen. Himbaene lever i pakt med naturen og ærer ilden. Den er hellig og sørger for kontakten med forfedrene.

Himbakvinnene har et skjønnhetsideal som også holdes hellig. Men det er i tillegg av praktiske grunner, for solbeskyttelse. Det sies at man må lide for skjønnheten, sminke er en del av de aller fleste kvinners daglige rituale. Det kommer dog i ulike sammensetninger. Ta en del knust okerstein og bland det med fett og aske. Påfør i ansikt og på kropp. Alle himbakvinner bruker dette. Også i håret. Mange kvinner har også en krone av geite- eller kuskinn som hører med når man når puberteten.

Vann brukes ei til å vaske seg med, kvinnene holder seg rene og velduftende med røyk tilsatt urter. For at det skal absorberes bedre, bruker hun et teppe til å dekke seg når det er hel kroppsvask på gang. Minner ikke dette om spabehandling og badstu? Svette for at velduften skal trenge inn i huden? Kanskje er vi ikke så ulike. Dette er kun til info – dette blir ikke vist på besøket vårt…

Til ettertanke. Etter endt besøk i himbalandsbyen, vender vi tilbake til vår egen sivilisasjon, slapper av og overnatter på lodge. Solnedgangen kan nytes fra lodgen, det samme kan det spesielle landskapet som er her i Damaraland. Svømmebasseng er det også. Som vi innledet med – kontraster.

(F/L/M)

 

Lengre vekk fra norsk hverdag kommer du neppe enn ved møte med Himbafolket i Namibia
Dag 6

28. november - Etosha og safari, safari og safari

Hva er det med safari som er så spennende? For safari er en skjellsettende opplevelse som gir avhengighet. Vi skal sørge for at du skal bli dus med Etoshas store dyrebestand. For her kan mange kalle parken sitt hjem. Med overnatting inne i selve parken, er det nært og annerledes for oss. Spennende. Det blir flere såkalte game drives, både morgen og ettermiddag. Vi bytter litt på. Det er en enorm artsrikdom i Etosha. Det er flere hundre fuglearter, over hundre krypdyr og det samme antallet pattedyr. En stor gepardbestand finnes her og den sjeldne arten sortmasket impala.

Store inntrykk og fargesprakende, sprell levende minner for livet. Vi er så nær naturen og dyrene at vi føler oss som en del av det hele. Safari er lukter, følelser, forventning og tilfredsstillelse – alt på en gang. Levende og livsbejaende og etterlater ingen upåvirket. På veien inn i parken har vi bussen vi benytter på veien, men de to neste dagene blir det også safari i mindre, åpne biler.

Innimellom koser vi oss ved svømmebasseng og lader batteriene både for oss selv og på kameraet. Ikke glem det siste…

(F/L/M)

Etosha nasjonalpark
Dag 7 og 8

29. november og 30. november - Game drives i Etosha

La oss tenke oss tilbake til oppdagere og eventyrere og bevege oss ut i det ukjente. Heldigvis blir vi tatt godt vare på: Safarien er i åpen landrover med lokale guider som kjenner parken som få andre. Disse guidene er i Etosha hver dag og har et eget øye for hvor vi finner dyrene.  Vi har erfart at både tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! Vi er på utkikk etter «The Big Five»: neshorn, elefant, afrikansk bøffel, løve og leopard. Og ellers alt som rører seg. Dyrelivet i Etosha er variert og dette er ekte eventyr. Vi nynner kanskje stille på «Dyrene i Afrika og alt de har å gjøre»?

Disse to dagene skal vi på to game drives i åpne, mindre biler.

Alt stopper opp når vi ser dyr. Majestetiske sjiraffer med blafrende øyevipper og nysgjerrig blikk skotter mot oss. Sebraer som gresser rolig i flokk, uvitende om hvor tiltrekkende de er på oss i sine stilige striper. Alle med unike tegninger. Årvåkne om noe truer. En sebra kan sparke fra seg og det kan jammen sjiraffen også.

Men når de store kattedyrene kommer, er det lite tvil om hierarkiet. Bortsett fra elefanten da. Familieorienterte og majestetiske lunter de i flokk med snablene svingende som taktstokk. Babyelefantene er ubetalelige i sin klønethet, men mamma er aldri langt unna for å rette opp eventuelle barnslige påfunn.

Hva vi ser på safari er aldri gitt. Men vit at vi har mange game drives og dermed uante muligheter. Her blir alt en bonus, selv den minste og mest spretne antilopeart er et syn.

I midten av Etosha er en diger saltslette, langs denne ligger livsviktige kilder som forvandles til vannhull. Et være eller ikke være for dyrene. Bonus for oss, er at det er her de samles. Mai til november er de tørreste månedene. Det er her vi mister munn og mæle – for du blir aldri vant til dette. Du blir som et barn og slapper ikke av et sekund, for du må ikke gå glipp av noe. Om kvelden er vannhullene belyst og vi kan sitte på lodgen å følge med.

I Etosha er det fortsatt en god bestand neshorn, disse snille kjempene som ikke nøler med å forvandle seg til arge bulldosere om de skulle bli truet. Truet er de selv, av krypskyttere som aldri vil gi dem fred. Noen betaler godt for å få en del av hornet. Det er enormt fokus på dette på hele kontinentet, så vi krysser fingrene for neshornets lyse fremtid. Det er selvsagt her i Namibia den største bestanden av frittgående svarte neshorn finnes. De bevarer og får resultater. I samme åndedrag nevnes også gepardene, Namibia har også her den største bestanden.

Vi bytter lodge etter to netter og bor så på en annen. Hvert område har sitt eget liv, derfor vil vi se mest mulig.

Vi reiser fra lodgen, spiser lunsj og fortsetter på ettermiddagssafari med bussen til neste sted.

(F/L/M) begge dager

Dag 9

1. desember - Kavango River og Kavangofolket

Vi tar et midlertidig farvel med dyrene i Afrika, men vi møter dem igjen i litt andre omgivelser senere. En morgensafari passer vi på å ta med bussen.

Nå venter Caprivistripen og mer av Namibias opprinnelige historie og befolkning. I landsbyen Rundu er det mindre forhold og litt innledning til vi kanskje tar turen til Mbunza Living Museum. Dette er kavangoland og det er ingen tvil. Museet er utendørs og omfavner folkets tradisjoner, skikker og håndverk. Bærekraftig og bevarende som er den røde tråden i Namibia.

Kavangoene er både bønder, fiskere og eminente treskjærere. Mye av det trehåndverket vi ser i Namibia, er det kavangoene som står for. Denne ettermiddagen blir det et lite cruise der vi får med oss solnedgangen.

(F/L/M)

Mbunza Living Museum
Dag 10

2. desember - Botswana og Okavangodeltaet

Nytt land, nye muligheter. Botswana er på toppen også i dyreliv og variasjon, noe vi skal oppleve mens vi er her. Vi snakker  Chobe nasjonalpark, men også det helt enestående Okavangodeltaet. Ingenting over, ingenting ved siden av. Her råder et intrikat nettverk av elver, laguner, vassdrag og gressletter i skjønn symbiose. Dette er dyrenes domene og vi er så heldige å være tilskuere.

Det våte element byr på litt andre arter enn parkene, men her ferdes alt fra store katter til elefanter og sjiraffer. Vi bor i tradisjonelle merutelt.

(F/L/M)

Okavangodeltaet
Dag 11

3. desember - Okavangodeltaet

Tenker det blir stas – se frodige, luntende flodhester bli til grasiøse vannakrobater. Eller krokodillene som sniker seg innpå byttet sitt. Fuglelivet er det også verdt å få med seg, ellers er det bare å nyte nye omgivelser og nytt miljø. Farkost denne dagen er den tradisjonelle mokorobåten som er en kano de hulte ut av trestammer. Bare å skue utover, igjen er vi nært der det skjer.

Underveis går vi i land på en av øyene hvor det blir walking safari på leting etter elefanter, waterbucks (her brukes ofte det engelske navnet, noen sier vannbukk) og andre som koser seg her i det vannfylte deltaet. Etter en dag til vanns, går turen tilbake til lodgen for avslapping og middag.

(F/L/M)

En helt annerledes safari i Okavangodeltaet
Dag 12

4. desember - Snartur tilbake til Namibia, safari Mahangu Nasjonapark

Denne utrolige reisen fortsetter tilbake til Namibia for en kort tid. Målet er Kavango River og elvebredden der vi skal overnatte. På vei dit, blir det igjen en stopp der vi skal speide etter dyr. Mahangu Nasjonalpark. Kanskje dukker det opp noe vi ikke har sett før – her er i hvert fall en stor bestand elefanter, bøfler og et stort antall grasiøse antiloper. Med mer.

(F/L/M)

Ikke forstyrr meg! Jeg slapper av.
Dag 13

5. desember - Botswana

Etter frokost og utsjekk skal vi tilbake til Botswana, nå Chobe. På veien hit møtes fire land: Botswana, Namibia, Zimbabwe og Zambia. Ikke verst!

Nasjonalparken Chobe byr rett og slett på litt av noen safariopplevelser. Om vi snakker tall, finnes det 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter her – regn med å la deg imponere av det som venter. Her er enorme flokker majestetiske elefanter, kule bøfler, hylende hyener, superjegerne villhundene, ultraraske geparder, smidige leoparder og smekre, grasiøse antiloper. For å nevne noe. Safari i Chobe foregår i åpne biler.

Vi finner oss godt til rette og nyter å være på tur!

(F/L/M)

 

Fugletittingen i Chobe er ikke helt som fugletitting hjemme...
Dag 14

6. desember - Safari Botswana og Chobe nasjonalpark

Det er ingen syvsovere på safari. Vi vekkes grytidlig, dyrene venter! Herfra kjører vi ut på eventyr. På utkikk etter gjespende, gedigne flodhester, sjiraffer med halser så lange at det nesten ikke burde være mulig, smekre antiloper så grasiøse som en ballerina, og hyener som nesten ser klossete ut, i tillegg til elefanter. Og stilige, stripete sebraer såklart. Det er heldigvis proffer som er med oss som sørger for at vi får beskjed – disse finner «alt».

Tilbake til lodgen for frokost og lunsj.

Om ettermiddagen er det ut på elven igjen for mer safari, nå fra båt. Kan vi tenke oss noe bedre enn å seile, mens vi ser frem til at solen setter himmelen i brann når den går ned? Det er en verdig avslutning på Botswana, det.

Om kvelden er vi tilbake, mette av inntrykk, men sultne på mat. Det blir det en råd med det når middagen kommer på bordet og historiene fra dagens opplevelser sitter løst.

(F/-/M)

Dag 15

7. desember - Ankomst Victoriafallene, elvecruise på Zambezi

Nå venter Zimbabwe og Victoriafallene.

Det vil ta litt tid før vi alle har fått ordnet og betalt for visum, men nå er vi vant til Afrika. Det er en annen tid, sånn er det bare.

Victoriafallene, Zambia og Zimbabwe deler på dette naturlige underverket. Nordmenn er godt vant når det gjelder fosser, vi har skikkelige saker hjemme og lar oss ikke så lett imponere. Men dette er ingen vanlig foss. Navnet sier også sitt: Mosi-oa-Tunya betyr rett og slett «Røyken som tordner» og her snakker vi vannmasser! Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Har du sett Niagara Falls? Dette er enda større, enda bredere, høyere og utrolig vakkert. Og ikke glem hva som ligger rundt – den magiske regnskogen rammer inn fossefallet på aller beste måte. Naturen er enestående sånn. Med gåtefull damp, glitrende regnbuer og et rikt fugle- og dyreliv er det bare å klype seg i armen.

Ikke nok med at vannmassene er enorme her, vi får også kanskje ta en titt på det som kalles «the big tree» om det passer med programmet. De staselige og digre baobab-trærne er et symbol for Afrika der de overlever tørke og hardt klima i tillegg til å oppnå en anselig alder. Akkurat dette treet er muligens det største og kanskje aller eldste i regionen. Det er 20 meter høyt og 16 meter i diameter. Man tror det var 1000 år gammelt allerede da Livingstone passerte treet i 1855. For det gjorde han. Det er vi og Livingstone…

Nå elvecruise om ettermiddagen:

Bli med på et to timers elvecruise om bord i en større båt, der det gjelder å speide etter dyr både til vanns og til lands. Fra båten er det flodhester og krokodiller som kan ses i tillegg til andre som beveger seg på land. Et deilig cruise for å få et annet perspektiv på fallene.

Så lenge tiden strekker til, kan du oppleve Victoriafallene med valgt grad av adrenalin. Dette er ikke inkludert og organiseres og betales på plass.

Uansett hva du gjør eller ikke gjør, vi møtes til felles middag for oppsummering av turen på The Boma? Afrika har tatt oss med storm for lenge siden, men dette er en perfekt avrunding av det hele. Velbekomme.

Helikoptertur – englenes flytur
12-13 minutter med wow-wow-wow! Oversikt – ja takk! Forhåndsbestilles hos Carpe Diem i god tid før avreise (kr 1 990)

Andre mer fartsfylte aktiviteter som bookes og betales på plass om tiden strekker til:

White Water Rafting:
For adrenalinjunkies – rafting nedover elven nedenfor Victoriafallene. NB – krever god fysisk form.

Flytur over fallene med microlight-fly
12-13 minutter eller 25 minutter

Ellers kan følgende gjøres fra Zimbabwe-siden – fartsfylte greier og ikke for deg med høydeskrekk.

Flying fox: Der elva svinger seg ned Batoka Gorges er en kabel festet fra den ene siden til den andre. Ja, du flyr over juvet…

Gorge swing: En gigantisk huske som er 95 meter lang og svinger 120 meter over Zambezi. 70 meter i fritt fall før du begynner å huske….

Zip line: Adrenalinkick med stor A. Med en fart på 100 kilometer i timen, aker du 425 meter over juvet, 120 meter over bakken. Hei hvor det går!

(F/L/M)

Victoriafallene i annet lys
Dag 16

8. desember - Avreise Victoriafallene mot Norge

Hva kan vi si – siste dagen av vårt afrikanske eventyr er ubønnhørlig her og det er på tide å vende hjemover. Ethiopian flyr oss fra Victoria Falls midt på dagen. Første etappe går til Addis Abeba. Der blir det mellomlanding og flybytte.

(F/-/-)

Victoriafallene
Dag 17

9. desember - Ankomst Norge

Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om morgenen med direkteflyet fra Addis Abeba.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 43 220
Tillegg for enkeltrom: kr 5 540

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Windhoek//Victoria Falls-Oslo med Ethiopian Airlines
(Ta kontakt for tilbud om tilslutningsbillett om du reiser fra andre flyplasser)
Flyskatt og avgifter pr 28. mars 2019
14 netter på hoteller/lodger i turistklasse
Daglig frokost og 11 lunsjer/12 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
Parkavgift til aktuelle nasjonalparker
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Zimbabwe, kjøpes ved ankomst pt. 30 USD (kontant) 
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som bestilles ekstra som forklart i programmet
Tips
Drikkevarer
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Her må du ha flere blanke sider i passet, da det blir en del stempler underveis. Passet inneholde minst to blanke sider pr land. Derfor anbefales det å ha totalt seks blanke sider før du reiser på denne turen. Norske borgere må ha visum til Zimbabwe, dette kjøpes ved grensepassering og betales av hver enkelt i USD. 

Norske statsborgere trenger ikke visum til verken Namibia eller Botswana. Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat.

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinekontor eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er risiko for malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser