Det er ikke bare fjell på disse kanter:)

Mount Kenya – Afrikas nest høyeste fjell

Bli med på utfordrende, vakker topptur på Mount Kenya og mye mer!

Kenya har i løpet av kort tid blitt en Carpe Diem-favoritt. Nå høyner vi innsatsen! Vi skal til topps på Mount Kenya, Afrikas nest høyeste fjell. Det er på tide å finne din indre fjellbestiger, i hvert fall eventyrer. Ta en sosial, slitsom, men akk så skjønn og tilfredsstillende topptur opp på Kenyas tak. Selve fjellet er 5 199 moh. Vi satser på Point Lenana som ligger på høyst akseptable 4 985. Det er flere ruter å gå, noen passer for vante fjellklatrere med utstyr. Vår rute, Naro Moro, passer for aktive, spreke folk som oss.

Mount Kenya er en hybrid mellom nabolandets kjempe, Kilimanjaro, og Alpene. En vulkan med taggete topper. Ved ekvator. Det spesielle afrikanske landskapet er tydelig til stede, det er fjellvann og det er daler. Og det er dyr. Kort sagt: Kenya med alt vi elsker av landet.

Kenya er som et fargerikt eventyr. Lydene. Luktene. Lyset. Menneskene og dyrelivet. En reise i tid og sted som får tankene til å vandre fritt, til å endre seg bittelitt. For du blir ikke helt den samme etter at du har besøkt Afrika og Kenya. Du forlater en liten del av hjertet ditt der hver eneste gang. En reise i Kenya gir minner, inntrykk og opplevelser du ikke visste du måtte ha før du reiste.

Før og etter har vi det godt i Naivasha. Vi må jo kose oss på tur også. Her nede blir dagene litt til som du selv ønsker. Vi legger til rette for utflukter og safari, så velger du selv.

OBS – du må være i meget god form og vant til å ferdes i ulendt, bratt og steinete terreng i fjellet for å være med opp på Mount Kenya. Vær også oppmerksom på at høyden blir en viktig faktor. 

Her er en video som viser toppen:

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • For deg som ønsker en utfordrende fottur i fjellet

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Kenya er en opplevelse for livet – bare vent og se
 • Flere dager på lodge i Naivasha der vi har det som plommen i egget
 • Et herlig dyremangfold og Afrikas blideste lokalbefolkning
 • «Kosetur» opp Mount Longonot på 2 776 meter som innledning
 • I Naivasha kan du ta flotte ekstrautflukter, om du vil
 • Mount Kenya, en koloss, men en helt oppnåelig en!
 • Din indre eventyrer og fjellbestiger vil juble på Point Lenana, 4 985 meter
 • Selve bestigningen og det sosiale underveis
 • Miksen mellom naturkrefter, vakre omgivelser, enkel innkvartering og fin lodge
 • Bli dus med Karen Blixen, David Sheldricks baby-elefanter og lokale gründere
 • Alle måltider inkludert fra lunsj ankomstdag til lunsj avreisedag
 • Godt selskap er alltid inkludert på tur med Carpe Diem!
Dag 1

11. februar - Avreise Norge

Med Ethiopian reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen til Nairobi. Det er avreise om kvelden. På veien nedover, blir det flybytte og mellomlanding i Addis Abeda.

(-/-/-)

 

 

Nairobi
Dag 2

12. februar - Ankomst Nairobi, så til Naivasha

Ankomst Nairobi er om formiddagen. Nesen vendes mot  Naivasha der vi skal overnatte først. Vi sjekker inn på Kongoni Lodge og tar det med ro resten av dagen. Her er svømmebasseng, her er vakre omgivelser og her skal vi være nå i to netter før vi kommer tilbake igjen hit etter fotturen.

Lunsj og middag smaker godt på lodgen etter en lang reise.

(-/L/M)

Les mer om Kongoni Lodge

Lobbyen på koselige Kongoni Lodge i Naivasha
Dag 3

13. februar - Naivasha - Mount Longonot - ekstrautflukt for den som vil

I dag begynner vi tidlig med å forberede oss til Mount Kenya. Dette gjør vi for å øke sjansen for deg å komme opp. Akklimatisering er tingen, og da starter vi med Mount Longonot, omtrent 2 780 moh. Vi går til toppen og hele turen tar cirka fem timer totalt. Fra toppen er det en herlig utsikt over Lake Naivasha, Lake Nakuru og Great Rift Valley.

Vi er tilbake på lodgen omtrent til lunsj som blir på lodgen. Om du vil, legger vi til rette for to utflukter du kan velge mellom som organiseres og betales på plass. Hvis ikke, tar du oppladingen i eget tempo på lodgen.

En av mulighetene er å benytte kjøretøyene vi har til rådighet å besøke Hell’s Gate nasjonalpark. Kanskje ser vi sjiraffer, antiloper, vortesvin og sebraer. Hell’s Gate er en av veldig få øst-afrikanske nasjonalparker hvor man kan bevege seg utenfor safarijeepen. Mange kjente filmer har blitt spilt inn i her: Kong Solomons miner, Born Free, Der ingen gribber flyr, Sheena – jungelens dronning og mange flere.

En annen mulighet er å ta turen med båt til Crescent Island.  Mange mener at dette er Kenyas aller vakreste park, egentlig er det en halvøy. Her er sebraer, gaseller, ørner, pelikaner og gnu. Hyener, bøfler og pyton. Ingen gjerder, og alle dyr kan gå fritt mellom fastlandet og øya. Fra toppen av øya ser man over innsjøen, Mount Longonot og Hell`s Gate.

(F/L/M)

Lake Nakuru
Dag 4

14. februar - Mount Kenya opp til Met Station, Naro Moru-ruten

Vi forlater lodgen ved 7-tiden og kjører til Mount Kenya Nasjonalpark der vi møter guidene og bærerne. De blir våre beste venner og hjelpere på vei mot toppen. Dette er ingen nybegynnere, de kjenner fjellet som sin egen bukselomme. De sørger for at vi får mat, at vi får hvile og at vi får oppmuntring skulle vi trenge det. Men nå i dag er forhåpentligvis alle skikkelig giret på å komme i gang og gleder seg til en super tur sammen!

Vi sprinter ikke, på en slik tur gås det rolig. Ikke minst grunnet høyden, da stresser man ikke. Dette er Afrika, nå må vi tilpasse oss.

Underveis vil vegetasjon, dyreliv og fugleliv være spennende og velkomment krydder. Vi må se, være våkne og ikke glemme at dette er ganske så unikt. Aldri kjedelig. Skog, bambus og lyng omkranser oss.

Lunsj spiser vi underveis og vandringen tar omtrent tre timer i dag før vi er fremme på Met Station på 3 080 moh. Midt i skogen. Her sørger de for at alt er på stell og at vi får næringsrik mat som kommer fra gårder i området. Vi tar en kort og rolig fottur her i området for å venne oss til høyden.

(F/L/M)

Vandring: cirka tre timer
Distanse: Ni kilometer
Vanskelighetsgrad: Medium
Høydemeter: 400 meter

Overnatting camp: Met Station
Her er det tre «bandas, hytter», og hver banda har doble køyesenger med madrasser. Alle har hver sin madrass og deler ikke. I midten er det spisebord og stoler og her spises måltidene.

Fasiliteter (les toaletter): utedo av type tre og hull i midten. Tre stykker.

Mount Kenya ruver i bakgrunnen
Dag 5

15. februar - Met station - Teleki Lodge

Etter god frokost vandrer vi videre oppover. Nå er vi over i områder hvor det er myrland dekket med tuer og lyng. Teleki Valley venter og her får vi bedre utsikt de taggete toppene som snart kommer nærmere og nærmere. Mektig. Her er innsjøer og et variert landskap.

Lunsjen spiser vi underveis får vi vandrer videre naturskjønne omgivelser på høyfjellet. Middag er belønningen når vi er vel fremme på Teleki Lodge der vi overnatter. Nå snakker vi. 4 200 meter… Omgivelsene tilsier høyfjell og er mest stein.

(F/L/M)

Vandring: cirka sju timer
Distanse: Elleve kilometer
Vanskelighetsgrad: Høy
Høydemeter: 1 200 meter

Camp: Teleki Lodge
Her er det en stor «banda, hytte» i stein, denne er delt inn i tre rom. Hvert rom har ti doble køyesenger med madrasser. Alle har hver sin madrass, den deles ikke. Dette er en større lodge enn Met, og kan ta 60 gjester. Det er seks store spisebord der vi spiser middag og frokost til en mektig utsikt over hovedtoppene til Afrikas nest høyeste fjell.

Fasiliteter (les toaletter): utedo av type tre og hull i midten. Fire stykker.

 

Dag 6

16. februar - Teleki Lodge - Point Lenana - nedstigning

Enhver topptur starter grytidlig. Omtrent kl. 0400 begynner vi på turens tøffeste etappe. Målet er selvsagt å komme til topps. Det er dog ingen skam å snu, alle nordmenn kjenner fjellvettreglene. Statistikken sier at 70 % møter Point Lenana i dag. Husk at du kan snu om kroppen og formen nekter. La oss gjøre vårt beste!

Utsikten ved soloppgang, kan være det som kickstarter oss. Det er bare lekkert, i klart vær, vel og merke. Været til fjells er skiftende og uforutsigbart.

Jevnt og trutt, alle jobber med seg selv. Tiden vil vise om du lykkes å nå Point Lenana med sine 4 985 meter. Det tar omtrent fem timer. Vel oppe, kan vi kanskje skue helt over til naboens Kilimanjaro og Uhurutoppen. En stille feiring hører med, bilder såklart, dette må dokumenteres.

Alt som går opp, må komme ned, og det blir neste steg. Målet er første stasjon igjen, Met. Lunsj spiser vi underveis og vel tilbake på Met blir det middag og overnatting. Tipper maten smaker ekstra godt i dag.

(F/L/M)

Vandring: cirka 13 timer
Distanse: 16 kilometer
Vanskelighetsgrad: Høy
Høydemeter: 700 meter

Overnatting camp: Met Station
Her er det tre «bandas, hytter», og hver banda har doble køyesenger med madrasser. Alle har hver sin madrass, den deles ikke. I midten er det spisebord og stoler og her spises måltidene.

Fasiliteter (les toaletter): utedo av type tre og hull i midten. Tre stykker.

 

Toppen av Mount Kenya, Point Lenana i soloppgang.
Dag 7

17. februar - Met Station - Naro Moro gate - Naivasha

Etter frokost starter siste del av nedstigningen gjennom skogen og en siste følelse av fjellet. Når vi er vel nede, får vi transport tilbake til Naivasha og Kongoni Lodge der vi er sen ettermiddag. Felles middag og tilbake i litt andre omgivelser…

(F/L/M)

Vandring: cirka tre timer
Distanse: Ni kilometer
Vanskelighetsgrad: Høy siden vi er der vi er, men litt enklere etappe enn dagene før
Høydemeter: fra 3 080 meter og ned til foten av fjellet

 

Mount Kenya - dit skal vi opp:)
Dag 8

18. februar - Naivasha, dag til egen disposisjon

Dagen i dag kan du være med på safari eller ta livet med ro på lodgen.

Hva med safari i Lake Nakuru nasjonalpark, i hjertet av Rift Valley. Innsjøen Nakuru har vært hjem til hundretusener av flamingoer, nå er de færre, men kan ofte ses. Nasjonalparken er også hjem til de utrydningstruede neshornene, kanskje disse sjeldne kjempene er på farten? Leopard, løver, flodhester og de sjeldne rotschildsjiraffene.

(Eventuelle utflukter organiseres og betales på plass. Det tilkommer også en parkavgift for Lake Nakuru).

Felles middag og siste kvelden på lodgen. Kenya leverer. Mat, drikke, nye venner, fottur og ekspedisjon gir til sammen uforglemmelige opplevelser. Noe å huske tilbake på og noe å fortelle videre. Alle bør besøke Kenya en gang i livet. Eller mange:)

(F/L/M)

 

Kanskje ser vi noen av disse søtnosene:)
Dag 9

19. februar - På vei til Nairobi med besøk hos Karen Blixen samt elefantastiske elefanter...

Frokost på lodgen før vi sjekker ut og setter kursen mot Nairobi. Et par timer i buss. Underveis blir det interessante stopp: Besøk i håndverksbedrift der unge alenemødre «ruler», og lunsj i hagen der Karen Blixens navn lever videre. Og elefantene i David Scheldrick Wildlife Trust. Du vil forelske deg i elefantene, garantert!

Alle må da elske elefanter. Disse majestetiske overherrene som er naturlige ledere overalt der de ferdes i flokk. Du bare bøyer deg i støvet, glemmer både tid og sted der de svinger med snabelen og passer på sine små. Det er de små som står i fokus i dag. For det en stygg hverdag der snikskyttere prøver å samle elfenben til markeder som dessverre aldri blir mettet. Og resultatet er babyer uten foreldre.

I 1977 døde David Sheldrick som hadde den tøffe jobben som skulle hindre krypskyttere i å lykkes i Tsavo National Park. Sammen med sin kone hadde han en misjon i livet – få forlatte neshorn- og elefantunger tilbake til naturen. Her jobbes det seriøst og arven til ekteparet fortsetter i god ånd. En time om dagen kan besøkende oppleve dette, ellers får dyrene leve i fred. Målet er at de skal tilbake til naturen. Elefantungene mates, tas vare på og passes på som babyer – for det er hva de er. De bades, mates og koser seg mer enn gjerne i gjørma! Ubetalelig. Har du alltid drømt om å adoptere en elefant, eller dukket det opp nå? Her kan du. Merk at det kun er åpent fra 1100-1200, av hensyn til elefantene.

Lunsjen tar vi i samsvar med en dame som alle har hørt om: den danske forfatteren Karen Blixen. Huset hennes som nå er museum, ligger noen hundre meter unna her vi nå skal kose oss med en matbit.

Tipper at alle en gang i livet har hatt lyst til å gjøre som henne. Selv om filmen «Mitt Afrika» med Meryl Streep og Robert Redford ikke kommer inn på alle aspekter ved boken og den bittersøte biografien hennes, er det den romantiske ideen som gjerne blir sittende. Som gode skribenter gir oss. Og det fantastiske landskapet!

Deretter venter Kazuri, der det trylles frem håndlagede smykker. Dette begynte i det små med to kenyanske kvinner med en visjon. Det er utallige alenemødre uten inntekt som trengte en jobb og nå hadde de sjansen. Det å være alenemor kan være tøft nok her i Norge, men tenk hvilke andre utfordringer som venter i Kenya. Med pågangsmot og kunnskap om det å lage vakre smykker og annet håndverk, vokste bedriften til å ansette flere og flere kvinner som arbeidstakere. I dag kan omkring 340 kvinner kalle Kazuri sin arbeidsplass. Alt er unikt, håndlaget og fargerikt. I tillegg har de en klinikk der medisinsk hjelp er gratis for kvinnene og deres nære familie.

Flyplassen i Nairobi er dessverre neste stopp, og der har Ethiopian avgang om kvelden. Flybytte og mellomlanding i Addis Abeba.

(F/L/-)

I familiens trygge favn er det trygt å være for en baby-elefant
Dag 10

20. februar - Ankomst Norge

Ankomst Oslo Lufthavn er beregnet om morgenen.

(-/-/-)

 

Kenya er bare helt fantastisk...
Diverse tekst

Viktig informasjon om turen

Mount Kenya er Afrikas nest høyeste fjell. De tre høyeste toppene er Batian (5199m), Nelion (5188m) og Lenana (4985m).

Vi kan aldri undervurdere et så høyt fjell og hvordan kroppen reagerer på høyde. Det er bratt sti det siste stykket mot toppen, du må derfor ha god balanse i bratt terreng. Du må være i bra fysisk form, og være vant til å gå lange turer i norske fjell. Toppdagen er lang og fysisk krevende, men tempoet vi holder er rolig. Toppen er 900 meter lavere enn Kilimanjaro.

Det er bærere som tar all bagasjen din, selv bærer kun det du trenger under selve dagsetappene. Vi har to lokale guider/bærere/følgere per person, så det er mange som hjelper til underveis. Det kan bli  kaldt på ved toppen, kanskje ned i noen få minusgrader. Ellers behagelig temperatur. Det kan komme nedbør, men vi reiser i den tiden som vanligvis er tørr.

Høydesyke:
Drikk masse og så enda mer. Det anbefales minst tre liter vann under vandringene. Fyll også på med te når vi ankommer lodgene. Ta det med ro, ikke stress.

Akklimatisering og tempo:
Guidene våre vil hjelpe til med den viktige tilvenningen. Hver ettermiddag vil vi ta en liten tur oppover, før vi går ned til dit vi skal sove. Vandre høyt, sov lavt, er mottoet som hjelper.

Guidene vil tilpasse farten til deg. Men husk at det er en fordel å være i en gruppe når man går, det er mer sosialt og mer oppmuntrende!

Hold deg varm:
Under vandringene svetter vi mye. Ved ankomst lodge, skift klær slik at du aldri blir kald.

Utstyrsliste

 • Fjellstøvler / solide hikingsko med riflet såle og godt grep og gjerne ankelstøtte
 • Staver (teleskopstaver som fås i bagasje)
 • Sovepose
 • Dagstursekk som du selv bærer
 • Myk bag eller sekk for mer bagasje, som bærerne hjelper deg med
 • Vannflaske
 • Lag på lag bekledning som puster og isolerer om hverandre
 • Fleece
 • Gode sokker i ull eller syntetisk materiale
 • Lett vanntett jakke og bukse med lufting
 • Turklær
 • Lue / caps for både kulde og solbeskyttelse
 • Hansker, helst vanntette
 • Solkrem
 • Solbriller med veldig god solbeskyttelse og som sitter godt på
 • Lommeapotek
 • Lommelykt og hodelykt med ekstra batterier
 • Leppepomade, myggspray / myggmiddel
 • Lette joggesko e.l. til å ha på seg i fjellhyttene

 

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom og overnatting i delte fjellhytter under bestigningen : kr 26 490
Tillegg for enkeltrom: kr 1 940

(obs at enkeltromstillegget kun gjelder for de fire overnattinger i Kongoni Lodge, Naivasha, og ikke under fotturen. Her deler flere hytte og sover i køyesenger)

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Nairobi – Oslo med Ethiopian
Flyskatt og avgifter pr 28. august 2018
4 netter på lodge
3 netter under bestigningen av Mount Kenya i fjellhytter i henhold til program.
Daglig frokost og 8 lunsjer/7 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
AMREF’s Flying Doctors midlertidige medlemskap (Dette medlemskapet gjør at dersom et uhell inntreffer når vi er på tur, vil en bli fraktet med helikopter til Nairobi flyplass.)
Lokale guider og bærere
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Kenya, ordnes ved innreise og koster USD 50 (kontant)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Tips til bærere, kokker og guider vil koordineres av reiseleder og kommer an på gruppens størrelse, beregn cirka 100-150 USD. Dette vil fordeles mellom alle som har hjulpet oss på turen. Våre samarbeidspartnere lønner selvsagt alle slik de skal, men tips fra oss besøkende er en del av gamet.
Drikkevarer
Utflukter som ikke er en del av programmet i Naivasha
Nasjonalparkavgift i Lake Nakuru (USD 60)
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar. Sjekk at din reiseforsikring dekker denne type fottur.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Kenya. Dette ordnes ved innreise og koster 50 USD. Ta med kontanter. Merk at det kan ta litt tid med visumkøen…

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden. Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt i forbindelse med turen: sendes til post@carpe-diem.no eller i post til Carpe Diem, Postboks 6288 Etterstad, 0603 Oslo.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 28. august 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser