Miniuke til koselige Gdansk og Sopot

Stemningsfulle Gdansk inviterer til deilig kortreist miniuke – med besøk i Sopot.

Kortere turer er det mange som ønsker. Bli med til Gdansk! Hotellet vi bor på ligger sentralt i det historiske delen av byen. Alle gode ting er forresten tre på disse kanter. Vi går for trippel lykke i trippelbyene, som de passende nok kalles.

Gdansk: Havnebyen byr på en herlig stemning og føles bare umiddelbar tiltrekkende. Med brosteinsbelagte gater er det historiske sentrum en fryd for øyet. Nummer to er Sopot. Det er stranddronningen med lekre promenader og gylne strender. Her nytes solstrålene, spesielt om sommeren. Med en laaaang pir som er deilig å rusle langs. Vi tar turen hit, spiser lunsj, satser på deilig vær og koser oss i flotte omgivelser. Nummer tre er Gdynia, kanskje vi rekker hit også. Moderne havneby med gode shoppingmuligheter.

Om du ikke er kjent med Polen, har du mye å glede deg til, mye å bli overrasket over. Gdansk blir kanskje din nye, nære storbyfavoritt? Denne miniuka skal vi bli kjent, slappe av, kose oss og ha tid på egen hånd til det du måtte ha lyst til. Men det er også lagt opp til felles utflukter og arrangement vi er sikre på du vil sette pris på. Mat definerer både et land og et folk, derfor blir det en mattur. Tipper det blir noen nye smaker – det er alltid bra.

I det mer kulturelle hjørnet: Mange husker Lech Walesa og Solidaritet, vi besøker «European Solidarity Centre» for å lære. Her er spennende utstillinger og informasjon tilknyttet dette.

Vi inviterer deg med til supertrivelige Gdansk på en deilig vårtur – velkommen!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Deilig ferie med direktefly og kort reisevei
 • God pris!
 • Stemningsfulle Gdansk – du vil bli positivt overrasket av denne havnebyen
 • Herlig mattur med fokus på lokale smaker og spesialiteter
 • Tid til å ta livet med ro, gjøre litt som du vil
 • Ett hotell, et bra sådan – ikke noe stress med forflytting
 • Besøk på museum for å lære mer om Polen, Walesa og Solidaritet
 • Lange, gylne sandstrender i Sopot og lang pir der det er trivelig å være
 • Sopot er «in». Det er uansett et lekkert sted der det er trivelig å rusle rundt
 • Med godt selskap og reisefølge er det hyggelig å være på tur
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk, Mariacka street, gamlebyen
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk, gamlebyen
 • Gdansk, Polen
 • Polen, Sopot
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk, gamlebyen, Motlawa-elven
 • Polen, Sopot
 • Polen, Gdansk
 • Mariacka street, Gdansk, Polen
Dag 1

25. april - Avreise Oslo - Gdansk, innsjekk på hotellet

Vi flyr fra Oslo med Norwegians direktefly som har avreise tidlig om morgenen. Etter en kort flytur, er vi plutselig fremme på flyplassen i Gdansk. Her får vi transport til hotellet som ligger sentralt i byen og med kort vei til der alt skjer. Vi kommer såpass tidlig at vi setter fra oss bagasjen, for så å rusle ut på en orienteringstur som tar et par timer. Vi begynner med et kaffestopp for den som vil.

Gdansk har noe eget over seg. Glem det du hørte på nyhetene på 80-tallet (om du ikke er av den yngre garde) om streiker på verft, fagforening og Solidaritet. Med dette i minnet tenker mange at dette er østblokk og stusslig. Tenk igjen!

Er du glad i farger? Glad i havnebyer som Amsterdam? Elver og superkoselige gater? Da vil du elske Gdansk. Liker du shopping – ingen problem. Er du interessert i historie, så er det nok å ta tak i. For byen er gammel, den ble grunnlagt allerede litt før år 1000. Allerede i middelalderen var Gdansk en av de viktigste havnebyene i Europa, herfra ble det handlet og sendt ut til hele regionen. Den andre verdenskrig la byen i ruiner. Men den ble omhyggelig bygget opp igjen i gammel stil og har derfor i dag beholdt mye av det som en gang var

Vel tilbake på hotellet, sjekker vi inn, summer oss litt og møtes vi til velkomstmiddag ikke langt fra hotellet.

Les mer om hotellet her:

(-/-/M)

 

Gdansk
Dag 2

26. april - Sopot, Polens riviera

Etter frokost tar vi båt til Sopot. Her rusler vi rundt i Sopot sammen med lokalguiden vår som viser og forteller. Vi blir kjent i et par timers tid.

Sopot har blitt litt av et in-sted de siste årene, her er det ofte besøk av regionens kjendiser og de som liker å bli sett. Vi er ikke så opptatt av det, men det som det fører med seg. For nå er det ingen mangel på flotte og velrenommerte spisesteder, det er fine fasader og god atmosfære. Trekk gjerne også sammenligning til Brighton, så ser du hvor vi vil. Sopot gir rett og slett den gode følelsen!

Vi spiser felles lunsj og ellers er det tid på egen hånd til å rusle rundt. Vi tar turen tilbake til Gdansk med buss til en avtalt tid.

Middagen blir på egen hånd, reiseleder organiserer gjerne noe felles for den som vil.

(F/L/-)

Sopot
Dag 3

27. april - Gdansk med mattur og interessant museum

Etter frokost skal vi ut å både se oss om samt spise lokalt.

Først besøker vi European Solidarity Centre, et moderne, prisvinnende høybygg som er der det gamle skipsverftet lå. Det er det som er inne vi skal lære mer om å se utstillingene. Polen har sin egen historie som mange husker fra nyhetene. Da var fagforeningslederen Lech Walesa på alles lepper og i alle nyhetssendinger. Walesa fikk Nobels Fredspris i 1983, som medgrunnlegger av østblokkens første uavhengige fagforening. President var han også på 90-tallet. En mann og en bevegelse som definitivt har satt spor etter seg.

Så annet fokus. Er du interessert i lokal mat og vil vite hva som rører seg i dette området? Da legger vi opp til en guidet tur til Gdansk, der det skal smakes på både vått og tørt. Underveis får vi relevant info om hva og med fokus på lokale, tradisjonelle smaker.

I løpet av cirka fire timer skal vi få bevis på at det å spise godt er å leve godt. Mat og drikke er kultur her som overalt ellers og hva som rører seg i landets matscene, vil disse timene vise. Her går det i både i lokal brygging av øl, hjemmelaget sitronvodka, melkevarianter, sild, suppe laget av surdeig, tartar, potetpannekaker og annet ekte. Hvert land har jo sine tradisjoner og det er det vi skal lære om i dag.

Om vi orker mer mat, organiserer reiseleder middag.

(F/L/-)

Dag 4

28. april - Dag til egen disposisjon

I dag har du hele dagen til å gjøre akkurat det som faller deg inn. Reiseleder vil hjelpe til med å organisere noe, det er mange muligheter. Kanskje vil du bare rusle rundt og shoppe litt?

En by har mange lag og det er ikke alltid så lett å se alle ved første besøk. Hva med å leie sykkel eller bruke trikken? En mulig rute vil du få på plass. Kanskje se Murale, der lokale kunstnere har malt portretter og figurer på murfasadene på blokkene og Garnizon der militæret tidligere hadde sitt hovedsete. I dag er dette et levende og spennende boligområde der innovative restauranter og lokale kunstnere sørger for et område i vekst. Bydelen Oliwa kan også være med i planen.

Uansett møtes vi til felles middag i gamlebyen – vi tror at Gdansk og Polen har gitt deg mange gode og hyggelige opplevelser.

(F/-/M)

Gdansk
Dag 5

29. april - Gdansk - Norge

Det blir litt tid på morgenen før vi reiser ut til flyplassen. Norwegians direktefly har avgang tidlig ettermiddag.

(F/-/-)

 

Farvel til Gdansk for denne gang

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 8 990
Enkeltromstillegg: kr 2 080

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Gdansk-Oslo med Norwegian tur/retur
For avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for informasjon og tilbud
Flyskatt og avgifter pr 30. oktober 19
4 netter på mellomklassehotell. Frokost inkludert.
2 middager og 2 lunsjer (inkl matturen)
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Utflukter/arrangement som ikke er en del av programmet
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Polen.

Passet må være gyldig under hele reisen, det anbefales seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller vaksineklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser