Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria – Italia med middelalderfestivalen Palio

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Her venter blant annet det gode liv-utflukter til middelalderbyen Assisi og sosial kokkelering på hotellet samt tur til en vakker rosehage. I tillegg blir det vandring i vakre omgivelser og en ualminnelig artig og sosial vin- og ølsafari!

Som bonus får vi også med en skikkelig, lokal fest og historisk markering – dette blir stas! I september/oktober er det Palio del Terzieri. Dette er kappkjøring med vogner trukket av lokale menn, og som gjenskaper en historisk begivenhet i regionen. Besøket vårt er derfor perfekt timet på flere måter. Høsten er en deilig tid å være her på, klimaet er behagelig så alt ligger til rette for en opplevelsesrik tur med skikkelig variert innhold!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 • Nesten all inclusive

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Assisi – kultur og historie hånd i hånd
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Vandretur langs en vakker, romersk akvedukt som ender opp med lunsj
 • Sosialt kokkekurs
 • Vin- og ølsafari hvor vi vandrer fra vingård til vingård til… lokalt bryggeri
 • Palio!
 • Vertskapet på hotellet ordner «alt» og viser stolt frem landsbyen sin og områdene rundt

 

 

 

 • Trevi_Utsikt_fra_Umbria_Italia
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Italia_Umbria_Trevi_Palio
Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi
Hotell Antica Dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

3. oktober - Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi

Avreise Oslo Lufthavn kveld med Norwegian til Roma, Fiumcino.   Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, så det blir sen ankomst. Vi går til ro og gleder oss til å se byen i dagslys!

(-/-/-)

Trevi
Dag 2

4. oktober - Vin- og ølsafari

Safari kan være så mangt. I dag blir det en noe spesiell variant som det bare er å glede seg til. I kombinasjon med vandring i vakre omgivelser, gjør vi oss klare for smaking av edle varer, denne gangen vin og øl. Alt foregår i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Du får god anledning til å stifte bekjentskap med de edle dråpene i løpet av dagen. Vi skal besøke tre vingårder (cantinas) og et bryggeri (birrificio). Vi vandrer mellom «slagene», det er omtrent 40 minutter mellom hvert rast og omgivelsene er upåklagelige. Nå i november er området dekket av et rødt teppe, og vinrankene har blitt forvandlet fra frodig grønt til skarpt rødt – vakkert rett og slett! Vandreturen er på cirka ni kilometer tilsammen.

Turen starter på den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

Deretter følger besøk og smaking på Cantina Perticaia og Cantina Colle Ciocco, før vi avslutter med noe helt annet. Siste stopp er Birrificio Perugini, bryggeriet der vi smaker det kalde, skummende Craft-ølet. Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. I tillegg til drikke, blir også typiske, italienske godbiter servert som velkomment snack der vi stopper. Det er vanskelig å unngå vann i munnen av lokale oster, skinke, bruschetta og litt pizza.

Om kvelden er det bare å glede seg til nok en deilig middag på hotellet.

(F/L/M)

Montefalco
Dag 3

5. oktober - Rusletur i Trevi og kokkekurs på hotellet

I dag skal dagen nytes «hjemme» i Trevi.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Etterpå er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. I kveld er det bare å sette seg tilbake, nyte maten og la praten gå. Skuldrene er forhåpentligvis senket for lenge siden, Trevi har som regel den virkningen på oss besøkende. Våre verter tar godt vare på oss underveis.

(F/L/M)

Deilig mat i Italia...
Dag 4

6. oktober - Besøk i rosehagen Giardino delle 100 rose og Assisi

Dagen i dag begynner med velduftende saker i denne vakre rosehagen som ligger rett ved Trevi. Estetisk pent og flotte farger venter.

Så setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj i Assisi og middag på hotellet.

(F/L/M)

 

Assisi og Basilica of St. Francis
Dag 5

7. oktober - Vandring og Palio dei Terzieri

Først i dag skal vi på en nydelig vandring som blant annet går langs den historiske akvedukten i området. Stien fører til slottet ved Campello. Som kastet inn i fjellene, ligger dette perfekt til for å nyte utsikten å spise lunsj. Det er en tur som passer alle, ikke noe stress. Underveis får vi vite mer om regionene, hva vi passerer hva vi ser og vi ikke ser. Flora, fauna – ellers er det bare å spørre vår eminente guide om du har spørsmål.

Vel tilbake i Trevi kan vi se at det forberedes til festival! Palio dei Terzieri minner innbyggerne på byens mørkeste time og vi må helt tilbake til 1214 for å finne opprinnelsen. Tropper fra nabobyen Spoleto herjet Trevi for å overta herredømmet. Trevis innbyggere klarte dog å gjenvinne kontrollen over byen sin etter kort tid.

Tre vogner representerer de tre kvarterene i Trevi: Castello, Matiggia og Piano. Vognene trekkes av byens unge menn, det er et krav at de er  innbyggere i Trevi. Vognene kan veie opptil 430 kilo og kan ikke ha noe form for styring. Vognene kappkjører en strekning på 800 meter fra Porta Nueva til sentrum og Piazza del Comune. Den mannen som fullfører den siste delen av kappkjøringen, henter nøkkelen til byens tårn. Denne finnes i en trestatue på Piazza del Comune. Når nøkkelen er hentet, må det ringes i en bjelle som symbol for at Trevi atter igjen er i egne hender og har blitt gjenerobret. Vinneren er vognen fra det kvarteret som er raskest og med færrest feil. Ikke en dagligdags opplevelse dette her – veldig artig å få med seg! Dette er rett og slett en av de mest begivenhetsrike helgene i året i Trevi – og vi er med!

Se lenke og bilder fra nettsiden til Terzieri di Trevi

(F/L/M)

Dag 6

8. oktober - Hjemreise: Trevi-Roma-Oslo Lufthavn

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Norwegian flyr oss tilbake til Norge etter et herlig, lite opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn senere samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 820
Enkeltromstillegg: kr 1 630

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 29. januar 2018
5 netter på 4* hotell inkl frokost
4 lunsjer, 4 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen, benytte lokal reiseleder eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 27. februar 2018 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser