Karibiske rytmer i Playa del Carmen

Karibiske rytmer i Playa del Carmen

9. mars 2023 / 14 dager / Pris fra 29.540,-

Gamle Maya-ruiner i Tulum, Mexico. Ikonisk bilde av det karibiske hav

Dette er EKTE ferie!

En Carpe Diem-favoritt er tilbake! Mange Carpe Diem-gjester har kommet begeistret hjem med herlige ferieminner fra akkurat denne turen. Her er det late soldager på stranden, aktive dager under vann og spennende utfluktsmuligheter som venter. For ikke å glemme spicy mexicansk mat og fargerike drinker. Du tar med badetøy og bestemmer i stor grad selv hvordan resten av din ferie skal se ut. Total avslapning? Aktiv ferie? Eller en lett blanding? Valget er ditt!

Ikke så langt unna finnes nydelige Tulum, mayaenes underverk Chichen Itza er innen rekkevidde og det er en kort fergetur over til Cozumel. De dagene det ikke er lagt opp program, foreslår reiseleder aktiviteter for gruppen, så tar vi dagen litt som den kommer. Slik er det å ha ferie! Playa del Carmen og områdene rundt på Yucatán er et eldorado for den som liker å utforske livet under vann. Snorkel og dykkemaske er de beste følgesvenner for å oppdage fisker i alle regnbuens farger og alle størrelser. Dykking er en selvsagt aktivitet om du vil svømme dypere ned i denne spennende verdenen.

Høydepunkter

 • Sol, strand og bad i Playa del Carmen – ferie!
 • Karibiske strender – Playa del Carmen har hele 15 km bystrand!
 • Sjarmerende og fargerikt hotell med sentral beliggenhet
 • Lekre, vakre Tulum
 • Mange muligheter for snorkling og dykking
 • Spennende utflukter er innen rekkevidde – om du vil:
  Chichen Itza
  Isla Mujeres
  Akumal
  Rio Secreto
  Cozumel
  XCaret
  XPlor
 • Sosialt og hyggelig på tur, reiseleder hjelper til å tilrettelegge dagene
En sovende meksikaner med en gitar som sover mot en vegg

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 09.03.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 14

  Priser fra: 29.540,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+27
+26

Program

Dag 1

Oslo-Cancun-Playa del Carmen

Vi flyr med KLM fra Oslo til Amsterdam med grytidlig avreise på morgenen. Etter mellomlanding og flybytte, blir det samme selskap videre til Cancun der vi lander om ettermiddagen, lokal tid. Vi reiser direkte til hotellet som ligger i den fargerike kystbyen Playa del Carmen. Vi sjekker inn på «vårt» lille koselige hotell som skal være vårt hjem de neste dagene. Riviera del Sol ligger i kort gangavstand til bystranden og hovedgaten Quinta Av. (5th Ave).

Felles velkomstmiddag i kveld spiser vi på en lokal restaurant.

Frokost er inkludert hver dag. Det er to middager inkludert, den ene i dag 9. mars, den andre siste kvelden. Det er inkludert en lunsj på turen der vi er i Tulum den 11. mars. Vi har også kokkekurs, og da spiser vi det vi lager.

Til felles informasjon: Reiseleder vil dessuten organisere måltider som ikke er inkludert de andre dagene, for den som vil være med. De dagene det ikke er program, vil reiseleder også foreslå aktiviteter av ulike slag.

Mexico er variert og eksotisk. Mellom Stillehavet og Mexicogolfen reiser Latin-Amerikas tredje største land seg. Fylt med alt fra frodige og alpine fjell til jungel, raviner, ørken og endeløse, vakre strender. Mayaer, aztekere og andre sivilisasjoner befolket og utviklet landet. Deres jungeltempler og byer var så godt bygget at vi kan se mange av dem i all sin prakt den dag i dag. Vi kan komme tett inn på den kulturen som en gang var så mektig, samtidig som vi opplever dagens Mexico.

Ekstra tillegg

Dag 3

Opplev Tulum, cenote og byrundtur i Playa del Carmen

Vi tør påstå at Tulum har noen av de nydeligste strendene du finner. En tøff påstand, og ja, det er hard konkurranse på Yucatan. Men det er utrolig hvor kritthvit sanden er, hvor klart og turkis vannet er og når stedet i tillegg er kantet med både palmer og mayaruiner på en høyde- så har vi med en vinner å gjøre. Tulum var en av de siste byene mayaene bygde. Det må nesten være sagt at det er de utrolige omgivelsene og settingen rundt som får superlativene frem. I dag skal vi se og lære mer om den arkeologiske sonen, og det blir også litt tid til strandbesøk. En uslåelige kombinasjon - Tulum er skikkelig fint!

Vi vil også besøke noe som dette landet har mye av: en cenote. En cenote kan beskrives som et «synkehull» i bakken fylt med grunnvann. Noen er åpne, andre er halvåpne og andre igjen er underjordiske. Mange av disse var hellige for mayaene, det er funnet rester av skjell, gull, jade, tre og skjeletter av mennesker i bunnen. Det er uansett noe helt forunderlig og magisk over å være nede under bakken der disse klare og sterke fargene åpenbarer seg. Hver og en er ulik av størrelse og underjordiske omgivelser. I dag besøker vi Gran Cenote som ligger nært Tulum. Det sies at det på Yucatan finnes omkring 6 000 stykker og mange kobles sammen som innfløkte hulesystemer.

På veien tilbake fra nydelige Tulum, passer vi på å bli mer kjent med "hjemstedet" Playa del Carmen med en byrundtur. Det er historie og mye å vite her også!

Turen er inkludert lunsj og det blir ulike tacosmaker og litt sterkt drikke: Mezcal som lages av vill agave.

Dag 8

Kokkekurs

Mexican style! I fire timer skal vi lære med om friske og spicy smaker fra dette landet. Ellers konsentrerer vi oss om tamales, fylte chilier med ulike sauser, både fisk og kjøtt preparert med ulikt tilbehør. Etterpå spiser vi det vi har laget og med litt drikke til. Lærerikt, fargerikt og smakfullt!

Valgfri utflukt: 14. mars - Chichen Itza

Opplev et av verdens syv nye underverk

Fra oldtiden var det opprinnelig syv underverk, av disse er det kun pyramidene i Egypt som står igjen. Det ble for noen år tilbake satt i gang en ny kåring for å finne de syv aller flotteste underverk vi fortsatt ser i dag. Chichen Itza havnet selvsagt på denne prestisjefylte topp 7, så i dag skal vi besøke et underverk! Vi gleder oss til å se høydepunktet El Castillo, også kalt Kukulkanpyramiden, som nok er den mest storslåtte bygningen av dem alle. Et arkitektonisk mesterverk! Den er mayakalenderen formet i stein og viser en ufattelig imponerende kunnskap om matematikk, geometri, akustikk og ikke minst, astronomi.

Mayasivilisasjonen utviklet seg på Yucatan, i Guatemala, Belize og deler av Honduras og El Salvador helt tilbake fra år 1500 f.Kr. Spesielt i det vi kaller klassisk tid (ca år 150-900 e. Kr), nådde mayaene og deres sivilisasjon et høyt kunstnerisk og intellektuelt nivå. De var ikke samlet under ett imperium, men hadde småstater organisert rundt seremonisentre, nettopp slik som Chichen Itza.

Ballspill er populært verden over i dag, men visste du at mayaene også holdt på med det? Det finnes en stor arena i Chichen Itza, og ringen som ballen skulle igjennom henger høyt opp på muren. Det hviskes om menneskeofring og at spillet var forankret i viktige rituelle handlinger. Ikke akkurat som en fotballkamp på «løkka», altså.

«Plataforma de los craneos» har inngraverte hodeskaller og er ikke for sarte sjeler. Ørner som river ut hjertene på menn er avbildet her. «Plataforma de las aguilas y los jaguares» viser ørner og jaguarer som gjør det samme. Nå har vi i hvert fall ingen illusjoner igjen om at alt som foregikk her hos mayaene var fredelig… «El caracol, sneglen» menes å være en av de aller viktigste bygningene. Siden mayaene var utrolig dyktige astronomer, tror man at de brukte dette observatoriet til å skue oppover mot himmelen for å holde øye med planeter og stjerner.

Yucatans tredje største by, Valladolid, skal også besøkes i dag. Her finner vi smale, søvnige gater med en flott katedral og pastellfargede hus – en koselig by!

Pris: kr 1 290 inkludert lunsj (minimum antall deltakere 17)

Valgfri utflukt: 18. mars - Isla Mujeres

Ta det tranquilo med sol, bad og nydelige omgivelser!

I dag tar vi besøker vi denne lille perlen av en øy som er som en rolig oase, hit reiser man for å ta livet med ro. Vi tar buss til Cancun og privat katamaran videre. Snorkling, strandliv og slaraffenliv på vakker strand venter. Den sydligste delen av øya er bare lekker, beskrivelsen paradisstrand med vaiende palmer passer perfekt inn her. Snorklingutstyr inkludert, men ta gjerne med ditt eget om du foretrekker.

Pris kr 1 800 inkludert lunsj og diverse drikke om bord (minimum antall 17)

Kan organiseres på plass

Rio Secreto:

Ikke langt utenfor Playa del Carmen ligger denne nyoppdagede cenoten og grotten fra 2007 som vi skal utforske riktig så nærme i dag. Under jordskorpen glitrer det i mot oss i gult fra kalksteinsformasjonene og turkist-grønt fra vannet. Inne i grotten finnes stalagmitter og stalaktitter som vokser henholdsvis opp fra gulvet og ned fra taket. Vannet har en helt spesiell gjennomsiktig farge med turkise undertoner og det føles nesten uvirkelig å være her nede. Det er også stier og steingrunn her, så vi beveger oss på land som i vann. En stor opplevelse! Vi får låne våtdrakter, hjelmer, hodelykt, badesko og redningsvest, og så er vi utstyrte til å oppleve dette helt spesielle fenomenet.

Du trenger ikke å være eventyrer eller ekstremsportutøver for å være med, dette er for alle i normal form. Det kan oppleves som mørkt og trangt, så om man har problemer med dette, kan man stå over. Rio Secreto er for øvrig en meget spesiell og fantastisk opplevelse, så den anbefales virkelig!

Det er en kort fergetur over til Cozumel. Den gule fergen til Cozumel går mange ganger daglig til og fra Playa del Carmen.

Tur til fornøyelsesområdet XCaret ca 20 min unna Playa del Carmen. Disse tilbyr mange tilleggsaktiviteter som det å bade med delfiner, skilpadder eller også hai.

XPlor er en annen park som tilbyr aktiviteter som zip-lining, underjordisk elvetur, jeepsafari og rafting i grotter.

Akumal ligger mellom Tulum og Playa del Carmen og her kan du svømme med skilpadder! Fin strand er det her også.

+3
+2

Dag 12

Siste dag og kveld i Playa del Carmen

Siste kvelden er det felles middag der praten helt sikkert sitter løst. Ferien nærmer seg slutten og forhåpentligvis har fargene og solen her på Yucatan disse dagene gitt oss en skikkelig boost som varer lenge!

Dag 13

Playa del Carmen - Oslo

Fortsatt tid til å samle vitaminer her i Playa del Carmen før det er det hasta luego, på gjensyn, til Mexico. Vi får transfer til flyplassen i Cancun. Hjemturen går med Air France via Paris og avgang er tidlig kveld.

Dag 14

Ankomst Oslo Lufthavn

Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen, lokal tid.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Cancun-Oslo
 • 12 netter på hotell, inkl. frokost
 • 2 middager, 1 lunsj og maten vi lager på kokkekurset
 • Alle utflukter i henhold til program
 • Transport t/r flyplass-hotell
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
 • Drikkevarer
 • Tips
 • OBS for avreiseskatt fra Mexico som alle må betale hver for seg på nett (pt 224 pesos, cirka 110 NOK)