Marokko – fra Atlas til Sahara med Anne Marthe Barfod

En spennende reise i Marokkos mangfold – på lokalt vis.

Marokko er og blir en favoritt for Carpe Diem-gjestene, denne turen vil du elske! Annerledes, genuin og lokal.

Bli med til reiseleder Anne Marthes magiske Marokko! Det perfekte stedet å begynne i Marokko er Marrakech – Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsaklig i rosa-toner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet. Som kontrast elsker vi å gå oss bittelitt bort i den kaotiske men ytterst spennende medinaen der du virkelig kan «shop till you drop». Utvalget er mildt sagt varierende, alt fra designskatter, tekstiler, møbler og kunsthåndverk til dyreskrotter, velduftende krydder og smykker. Marokko er en gammel fransk koloni, og det myldrer av franskinspirerte caféer og restauranter som preger utelivet.

Fra Marrakech reiser vi sydover til spennende Sahara, Ouarzazate, filmbyen Ait Ben Haddou, som står på UNESCOSs liste og videre ned til tuaregenes land. I M`Hammid bytter vi fra buss til landrovere og kaster oss inn i ørkeneventyret, med beduinleir, lukten av grillet kjøtt og dromedarritt over gylne sanddyner med fantastiske formasjoner. Turen går videre til Anne Marthes hjemby Agadir, hvor du finner Marokkos beste sandstrand. Her blir det kokkekurs og middag på Kasbah Aghroud. Senere, videre opp langs Atlanterhavskysten til den gamle «hippiebyen» Essaouira.

Fra Atlas til Sahara er en deilig cocktail av hverdag og eventyr, og det absolutt beste av «Anne Marthes Marokko».

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Reiseleder Anne Marthe som kjenner Marokko som få andre
 • Unikt innblikk i marokkanske hverdag og kultur ved hjelp av reiseleder
 • Magiske Marrakech imponerer alle – en utrolig by!
 • Lokale opplevelser som besøk i privat hjem hos Dada Fatima
 • Utenfor allfarvei i vidstrakte ørkenomgivelser
 • Ørkenbyer med atmosfære og gamle kasbaher
 • Overnatt i camp i Sahara
 • Agadir – fest og strand
 • Middag og kokkekurs hjemme hos Anne Marthe
 • Essaouira – vidunderlig avslappende og stranden rett utenfor medinaen
 • Shopping, Marokko har den virkningen på deg…
 • God tid i både Agadir og Essaouira til å slappe av
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 

 • Marokko Marrakesh Djemma el Fna
 • Marokko_tuareg_sahara_kamel_ørken
 • Marked Chefchaouen, Marokko
 • Koutoubia moské, Marrakech, Marokko
 • Djemaa el-Fna Marrakech Marokko
 • marrakech marokko atlasfjellene
 • Marokko
 • frukt mat marrakech marokko marked
 • Marokko marked tøfler babouch
 • myntete, Marokko
 • Marokko, kart
 • På dromedartur i Sahara, Marokko
 • Marokko_tuareg_sahara_kamel_ørken
 • Marokko argantre geit Essaouira
 • Essaouira Marokko
 • Marokko_tuareg_sahara_zagora_kamel_ørken
 • Marokko_Essaouira
 • Essaouira Marokko
 • Essaouira Marokko
 • couscous mat Marokko
 • Marokko marked lamper
 • marrakech marokko marked krydder
 • Marokko_tuareg_sahara_kamel_ørken
 • Marokko te
 • Marokko Marrakesh
 • marokko_mat_appelsin_marked
 • Marokko_mat_tagine
Dag 1

29. september - Oslo - Marrakech

Avreise fra Oslo med Norwegian direkte til Marrakech der du ankommer tidlig kveld.  Her står reiseleder Anne Marthe og venter på deg! Dette er en av hennes favorittbyer i Marokko, her finner du nærmest alt. Fra kule utesteder og fantastisk shopping til bortgjemte palass og spennende overnattingsteder. Etter ankomst til denne sagnomsuste” kultbyen”, kjører vi direkte til vårt hyggelige lille hotell som ligger midt inne i Gueliz, Marrakech moderne bydel. Hotellet ligger i det beste shoppingdistriktet, med deilige rom, takterrasse, restaurant og et lite basseng.  Her fra går vi til den hyggelige franske restauranten Cafe De La Paix for en deilig velkomstmiddag.

(-/-/M)

Djemaa el Fna, Marrakech
Dag 2

30. september - Marrakech - shopping i medinaen med mer

Marrakech, har fascinert mennesker gjennom alle tider. Her gjemmer det seg flotte palass bak diskrete vegger, rike kunstskatter og et vrimlende folkeliv.

Etter frokost utforsker vi medinaen, der de forskjellige kvarterene er fylt med fantastisk håndverk av alle slag. Her finnes blant annet det gamle kryddermarkedet. Vi vil få en innføring i marokkansk krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin. Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen, som gjør den til ”jet-set’ernes” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko og merkevarer. Etter en enkel lunsj (ikke inkl.), tar vi turen for å se noen av de mest kjente monumenter fra Marrakech sin storhetstid. Koutoubia-moskeen og det vakre Bahia-palasset, med hager av appelsintrær og jasmin, mellahen (den jødiske bydelen) og markedet som bugner av ferske grønnsaker, frukt, blomster og kjøtt.

Alle veier fører ut til den berømte Djemaa El Fna plassen– gjøglernes torg – hvor musikere, dansere, healere, spåkoner, akrobater og slangetemmere holder til. Ett underlig sted og en opplevelse, som fester seg i hukommelsen. I kveldingen når lykter og lanterner tennes, har plassen endret karakter, den har nå blitt verdens største utendørs restaurant. Nå er det de lokale restaurantene som tar over og det er lukten av grillet kjøtt, couscous og harira, som fyller luften.
Her kan man smake på lokale delikatesser med sterke krydderdufter hengende i luften og lytte til musikernes rytmiske toner. Fra torget rusler vi til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et deilig marokkansk måltid.
Middagen i dag er spesiell, her får du «A taste of Morocco» muligheten til å smake på hele 14 forskjellige klassiske retter fra det marokkanske kjøkkenet. Marrakech berører alle sanser – opplev byen med et åpent sinn for å lytte, smake, se, føle og lukte.  Overnatting og middag på hotellet.

(F/-/M)

Her må selv den mest ihuga shoppingmotstander melde pass...
Dag 3

1. oktober– Marrakech-Ouarzazate

Før turen går videre til Ouarzazate, skal vi besøke  den fantastiske hagen, Majorelle, som tilhører The Yves Saint Laurent foundation. Det er ingen hemmelighet at YSL elsket Marokko, her bodde han i lange perioder, lot seg inspirere av drakter og farger og denne lille parken, hvor også urnen hans ligger, ble hans paradis på jord. Hagen bugner av palmer, kaktus og blomster, med farger som kan ta pusten fra deg. Sett deg ned, nyt atmosfæren, roen,  fuglekvitteret og blomsterduftene.
Et besøk på Berbermuseet, hvor alt er håndplukket av YSL er obligatorisk. Her finnes fantastiske sølvsmykker, håndlagede folkedrakter, vakre tepper og redskap i tre og keramikk som berberne har brukt gjennom århundre.

Senere forlater vi Marrakech for å begi oss på den vakre ferden mot Tich N`Tichka, det høyeste fjellpasset i Marokko på 2260 moh. Denne smale fjellveien går gjennom Høy Atlas med spisse fjelltopper og en fantastisk natur. Små berberlandsbyer ligger som vakre perler på en snor i det fascinerende landskapet. Til lunsj blir det piknik. Kan det bli bedre? Alt mens vi nyter utsikten over de røde Atlas fjellene.

Ait Ben Haddou er neste stopp, byen står på UNESCOs liste, som verdens best bevarte by, bygget i «pise» en blanding av jord, leire og halm. Her besøker vi min gamle venninne Lalla Mammas, 83 år gammel. Siste gang Anne Marthe var i Ait Ben Haddou, fant hun henne høyt oppe i ett oliventre i ferd med innhøstningen. Sprek dame, denne kvinnen her. Lalla Mammas viser oss, hvordan berberne har bodd gjennom hundrevis av år og som tradisjonen sier, blir vi budt på myntete og mandler.
Ait Ben Haddou har også blitt brukt som kulisse i storfilmer som ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator”, ”Alexander den store”, ”Jakten på den grønne diamant”, ”Babel” og ”Indiana Jones”.

Distanse: 200 kilometer (delvis fjellveier)

(F/L/M)

Jardin Majorelle
Dag 4

2. oktober - Oarzazate - Skoura - Ouarzazate

Etter frokost tar vi turen til Taourirt Kasbah, et sted som absolutt er av historisk interesse her i Ouarzazate. Dette var opprinnelig Glaouifamiliens bosted. Denne familien hadde tilnavnet «Lords of the Atlas» og kontollerte mange av karavanerutene til Vest-Afrika.

Ferden vår fortsetter til Skoura. Her møter oss et fredfylt sted med vakre landsbyer og spesielle bygninger av sand og leire. Vi rusler langs elven og besøker Kasbah Amerdil, berømt for at det er avbildet på 50-dirham seddelen. Opprinnelig bygget på 1600-tallet, er dette et kjent og kjært sted å besøke.

Vi spiser lunsj på Kasbah Ait Ben Moro og middag er på egen hånd. Anne Marthe organiserer for den som vil.

Distanse: 60 kilometer

(F/L/-)

Ouarzazate
Dag 5

3. oktober - Ouarzazate – Zagora - M`Hammid

Med kurs mot Zagora reiser vi inn i tuaregenes verden – Afrikas kanskje mest myteomspunne folkeslag. Veien går etter den gamle karavaneruten hvor karavanførerene, på sine stolte dromedarer i sin tid brakte salt til Timbuktu for så å vende nesen hjemover, tungt lastet med elfenben, dyreskinn, strutsefjær, gull; og ikke minst slaver.
Her går reisen langs den frodige Draa dalen hvor det finnes millioner av daddelpalmer, som gir livsgrunnlag til Marokkos svarte befolkning, haratinerne, etterkommerne etter slavetrafikken som foregikk helt frem til 1912.

Tamegroute og den religiøse Nasiriyya Sufi helligdommen, med det berømte biblioteket og koranskolen. Her finner du den største samlingen av gamle religiøse skrifter i Marokko, flere skrevet på gaselle- og dromedarhud og dateres så langt tilbake som 1100-tallet. På grunn av varmen om sommeren, som kan nå opp til 50 grader, bor befolkningen i den berømte underjordiske kasbahen. Her er husene er rett og slett bygget under jorden for å holde varmen ute. Etter å ha gått gjennom kasbahen, besøker vi også keramikk verkstedet hvor de produserer vaser og krukker med flott grønn glasur.

Her overnatter vi og spiser middag i Zagoraområdet.

Distanse: 260 kilometer

(F/-/M)

Dag 6

4. oktober - M`Hammid – Erg Cheggaga

Etter frokost, setter vi kursen videre inn i ørkenen. Ta med en overnattingsbag.
Nå kjører vi over de store hamadaområdene, Saharas steinete ytterkant og kommer til M`Hamid, ørkenbyen, hvor vi bytter bussen mot egnede landrovere.
I det karrige området sydøst for Zagora og mot grensen til Sahara lever fremdeles tuaregene eller «det blå folket» sitt tradisjonelle liv. Tilnavnet har stammen fått etter fargestoffet indigo som smitter av fra de vakre draktene og turbanene til kropp og ansikt. Her får du et innblikk i tuaregstammens levemåte og ikke minst deres spennende matriarkalske kultur. Her er det kvinnene som bestemmer! Med landrovere og lokalkjente reiseledere begir vi oss inn i nærmest ukjente områder.
Opplev solnedgangen i Sahara fra dromedarryggen om du vil, kjenn den liflige duften av kvinnenes brødbaking, smaken av dromedarkjøtt stekt over leirbålet til den fascinerende rytmen fra guedra-trommene. Alt dette skjer under Marokkos stjerneklare himmel. Og er vi riktig heldige ser vi Melkeveien ligge som hvit skygge i vest. Overnatting i telt i beduinleiren.

Distanse: 60 kilometer

(F/L/M)

NB! Det må pakkes en liten «overnattingsbag» for denne turen. Koffertene blir liggende i bussen og vi får dem først dagen etter.

Dag 7

5. oktober - Erg Cheggaga – Foumzgid

Stillheten i Sahara er til å føle på, her er det bare oss og ørkensanden, nyt øyeblikket før vi spiser en god frokost, pakker sakene og fortsetter i landrover.

Eventyret fortsetter, i dag er vi på vei gjennom deler av Sahara der deler av Paris-Dakar kjøres, forbi den tørre Irikki innsjøen, skimter nomadene som fremdeles lever på samme måte som gjennom århundrer og videre til grensebyen Foumzgid. Hotell Bab Rimal venter med gode rom, stort basseng, lekker lunsj og en avslappende ettermiddag.
Middag rundt bassenget?

Distanse: 70 kilometer

(F/L/M)

Her skal vi bo :)
Dag 8

6. oktober - Foumzgid – Taroudant- Oulad Berhil

Etter frokost fortsetter vi mot Tasnaht, Marokkos teppelandsby nummer en. Her kan du virkelig gjøre et kupp blant alle de fargeglade håndknyttede teppene. Dette området har i århundrer vært kjent for sin teppeindustri og hvor teppene har innviklede geometriske mønstre. Her er det kvinnene som står for alle ledd i produksjonen; fra klipping av ull, karding, spinning og farging. Det er virkelig mulig å gjøre ett kupp blant alle de håndknyttede, fargerike teppene.

Vi kjører forbi Talouine hvor vi kikker nærmere på safranproduksjonen, verdens dyreste krydder som høstes på dette tidspunktet. Vi får ett innblikk i hvordan løkene dyrkes og blomstene høstes, før vi får ett fristende glass safrante.

Vi ankommer Oulad Berhil der vi skal bo på den gamle kasbahen som nå er omgjort til raid og restaurant, Riad Hida. Dette er et lite riad, derfor må to og to dele.

Distanse: 200 kilometer

(F/-/M)

 

Teppeknyting
Dag 9

7. oktober – Oulad Berhil - Taroudant – Agadir

Vi reiser vi videre mot Taroudant og på veien stopper vi ved Dada Fatimas hus. Denne gamle mørkhudede kvinnen, husker sin spede barndom som hus slave hos en rik Casablancafamilie. Dada Fatima åpner sine dører spesielt for Carpe Diems gjester og med vanlig marokkansk gjestfrihet byr hun på urtete (det vokser basilikum, mynte, timian og mye mer i hennes lille urtehage i patioen), hjemmelagede M’semmel, pannekaker med honning og olivenolje og flere varianter av marokkanske småkaker. Og selvsagt får vi lov til å kikke inn i hennes meget primitive, men typiske kjøkken.

Vi besøker den gamle hovedstaden Taroudant, en av Marokkos eldste byer og fremdeles omkranset av sin gamle bymur. Vi rusler gjennom den gamle medinaen, tar en kaffe på Place Assarag, og reiser videre mot Anne Marthes hjemby og Marokkos badeby nummer én, Agadir. Her skal vi bo tre netter på deilige Hotell Beach Club, som ligger helt nede på stranden.

Distanse: 110 kilometer

(F/L/-)

Dada Fatima
Dag 10

8. oktober - Agadir

Nyt dagen, solen og stranden, Atlanterhavet har en temperatur på rundt 20 grader på denne tiden av året. For den som vil, er det mulighet til en deilig to timers massasje med den berømte arganoljen.

(F/-/-)

Agadir
Dag 11

9. oktober - Agadir, kokkekurs hjemme hos Anne Marthe

Ha en rolig dag i Agadir og lad opp til noe av det som de aller fleste setter mest pris på i løpet av en Marokkotur. Kokkekurs hjemme hos Anne Marthe!

Resultatet av vår iherdige innsats nytes til middagen senere på kvelden, servert med flere glass av den gode marokkanske vinen.
Transport tilbake til Hotell Beach Club.

(F/-/M)

 

 

Anne Marthes hjem
Dag 12

10. oktober - Til Essaouira

Turen går nordover til Essaouira, akkurat der – vest for Mogador, (ifølge sjørøvervisa) hvor Kaptein Sorte Bill kjempet hele natten.  Leonard Cohen, Jimmy Hendrix og 70-tallets hippiegenerasjon elsket byen med måkeskrikene, dovne dønninger, lange strender og følelsen av at her – går tiden litt saktere.

I hjertet av medinaen, 200 meter fra stranden ligger vårt hotell, Al Riad Madina. Byens stolteste og mest tradisjonelle riad er et arkitektonisk smykke fra 1871. I denne oasen av eleganse og springvann dekorert med friske roseblader, kan du skjemme deg skikkelig bort. Navnet Essaouira, betyr ”velskapt” på arabisk. Et perfekt navn på byen som, historisk sett er et lite Europa i Afrika. En eim av orienten, duften av grillet fisk, en sjenerøs  sol, spesialpriser i byens utallige butikker og en hel by i feriemodus.  Dette er Essaouira i et nøtteskall.

Essaouira har en lang og brokete historie. Engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. For oss nordmenn er byen allerede kjent. Her finner vi tårnet til Tobias, teppene, torget og palmene. Men også fortidens sentrum for slavekaravanner, lastet med stutsefjær, gull og skinn, som kom den lange veien fra Timbuktu.
På 1700-tallet bestemte Sultan Moulay Abdallah å befeste byen. Og med det, ble den landets viktigste havn. Hippiekulturen ble byens neste renessanse. Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix flyttet inn i Egners fargepalett. I dag er det billedkunstnere og musikere som gir Essaouira status som Marokkos kunstby nummer en. Uansett historisk epoke, denne herlige lille byen mellom Atlanterhavet og Sahara, er og blir en fredfull og inspirerende idyll.

På veien opp, besøker vi ett av cooperativene for aranoljen, «Marokkos gull». Her kan du både smake og teste ut alle de spesielle produktene som er langt bedre og billigere her enn hva du får tak i hjemme.

Om kvelden spiser vi på riadet og blir akkompagnert av den lokale gnaouamusikken.

Distanse: 170 kilometer 

(F/-/M)

 

Essaouira
Dag 13

11. oktober - Essaouira med lunsj og vinsmaking

I dag er formiddagen til egen disposisjon. Anne Marthe gir forslag – det er koselig å rusle rundt i denne lille byen på egen hånd også.

Vi møtes til felles lunsj på La Fromagerie der vi skal både smake på vin og lokale oster. Vi vet alle at oster lages av både saue- og geitemelk, men kamel? Det også!

Om noen ønsker å være litt aktive, arrangerer vi en sykkeltur om ettermiddagen, for den som vil.

(F/L/-)

Essaouira
Dag 14

12. oktober - Essaouira

Ta livet med ro i Essaouira. Anne Marthe organiserer besøk i hammam (betales på plass) til de som ønsker å oppleve denne formen for vask, skrubb og velvære. Vi tipper du blir så gullende ren og skrubbet som du aldri har blitt før. Det er dog ikke for deg som er sjenert og foretrekker privat aromaterapi med soft musikk og egen massasjeterapeut…Men det er kultur og garantert en opplevelse du ikke glemmer.

Om kvelden spiser vi på byens mest kjente fisk- og skalldyrrestaurant – Chez Sam. Maten er bare nydelig, langust, reker, nyfanget sjøtunge, grillede sardiner, krabbe og en god fruktsalat til dessert, så møt opp sulten. (F/-/M)

Dag 15

13. oktober - Essaouira, hjemreise

Etter en frokost bestående av nypresset appelsinjuice, ferske croissanter, modne tomater, egg, oliven og pannekaker, reiser vi etterhvert mot Marrakesh hvor flyet bringer deg full av nye opplevelser hjem til Norge. Norwegians direktefly har avgang om kvelden og beregnes ankomst Oslo Lufthavn rundt midnatt, lokal tid.

Distanse: 160 kilometer

(F/-/-)

Essaouira, Marokko

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 21 980
Enkeltromstillegg: kr 2 950

(NB! Enkeltromstillegget dekker ikke overnattingen på Riad Hida. Dette riadet har så få rom at vi må dele to og to. 

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Marrakech-Oslo (direktefly) med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr. 5. februar 2018
Overnatting på hotell, riads og i beduincamp (1 natt) med daglig frokost
10 middager
6 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem (Anne Marthe Barfod), møter ved ankomst i Marrakech

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Dromedartur 4. oktober, kan forhåndsbestilles
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Marokko. Det er ikke visum for innreise til Marokko, men man må gjennom immigrasjon og får stempel i passet ved innreise og avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Passet må være gyldig seks måneder etter utreise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.
Vi tar forbehold om trykkfeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 2. mars 2018 (MAD). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser