Fornalutx

Mallorcas perler med vandring, sykkeltur og landsbyer

Aktiv ferie på Mallorca med base ved stranden i Port de Soller.

Mallorca er øya vi velger oss dersom vi ønsker en tidlig vår. Det er ikke bare for å få fanget noen etterlengtede solstråler på sydligere breddegrader. Øya er på sitt vakreste på denne tiden av året når mandeltrærne blomstrer. Mange landsbyer lokker med genuin sjarm og naturskjønne omgivelser. Soller er en av disse perlene, perfekt utgangspunkt for vandringer og et nydelig sted i seg selv. De frodige appelsinlundene bugner over av oransje fristelser som kanskje gir verdens beste ferskpressende appelsinjuice. Smakfull vitamininnsprøyting til tusen. Hver dag!

Vi bor i den lille havnebyen Port de Soller som ligger vakkert til inne i en bukt med små strender rundt. Og med en fantastisk utsikt over Tramuntanafjellene. Det er et supert sted å være. Når kveldsmørket senker seg, er det perfekt å sitte på plazaen eller ved havnen og kose seg med fingermat og bordvin. Herfra tar vi utflukter både til fots og på sykkel for å oppdage flere koselige landsbyer med skyhøy sjarmfaktor. Disse landsbyene er også spekket med deilig, kortreist mat og råvarer av ypperste klasse. Gode smaker og hyggelig selskap er det gode liv som vi liker det.

Vi tar også turen til prakthovedstaden Palma, en av de ledende trendbyene i  Europa. Det er det mange grunner til: Et mylder av koselige kafeer og idylliske smug blandes med eksklusiv design, turkist Middelhav og monumenter av gammel historie. Og det er mange fristelser for deg som liker å shoppe. Joda – Mallorca har det meste!

OBS! Du må være vant til å vandre i terreng og ha normalt god kondisjon for å være med på vandreturene og sykkelturen. 

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • En hel uke på deilig hotell ved strand krydret med utflukter av ulik variasjon
 • Mat og drikke på Mallorca betyr lokale råvarer og gode, rene smaker
 • Lokale opplevelser med nærhet til fjell, natur og landsbyer
 • Landsbyene Fornalutx og Biniaraix, så genuint og idylliske
 • Deilig vandring langs vakre stier og historiske steder – med muligheter for mer om du ønsker
 • På to hjul i naturskjønne omgivelser
 • Veterantog og veterantrikk brukes – transportmidler med sjel
 • Trendbyen Palma har «alt» – strender, shopping, stemning og stil
 • Palma Mallorca Spania
 • Puerto de Soller, Mallorca, Spania
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • strand, Mallorca, Spania
 • Port de Soller Mallorca Spania trikk
 • mat paella spania andalucia
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • Mandeltre Mallorca Spania
 • Puerto de Soller, Mallorca, Spania
 • Tapas appelsin Mallorca Spania
 • Soller, Mallorca, Spain, tog
 • Mandeltre blomstring Mallorca Spania
 • Vandring Mallorca Spania
 • Vandring Mallorca Spania
 • Mallorca Spania
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • Port de Soller Mallorca Spania
 • Port de Soller, Mallorca, Spania
Dag 1

5. mars - Avreise Oslo, ankomst Mallorca

Norwegian flyr oss nedover til Palma om kvelden, med ankomst sent om kvelden. Her får vi busstransport til Port de Soller og hotellet for den kommende uken, Hotel Marina Soller.

Havnebyen sprer seg ut som en hestesko og byr på det beste av to verdener: sjø og fantastisk utsikt mot de mektige Tramuntanafjellene. Vi har base her i byen hele uken og det blir nok av tid til å slappe av innimellom utfluktene vi er med på. Hotellet har bare en bilfri promenade som skiller oss fra vannet og stranden. Marina Soller har et lite basseng og solterrasse i tillegg til spa og restaurant. Vi er sent fremme og lader opp til en uke med flere smaker av Mallorcas mangfold.

Hotel Marina Wellness & Spa

(-/-/-)

Marina Soller Hotel
Dag 2

6. mars - Gastronomi og kultur i Soller med trikk og til fots

Dagen innledes med en deilig vandretur på cirka seks kilometer.

Så venter appelsinlundene. Vi skal lære om hvor viktig appelsinen har vært for dette området. Det spørs om du noen gang igjen kjøper appelsinjuice fra konsentrat eller en kjedelig kartong med lang holdbarhet. Vi besøker EcoVinyassa, en økologisk farm med fokus på bærekraft og gamle tradisjoner. I dag smakes det både sitron- og appelsinjuice sammen med et typisk måltid på disse kanter – pa amb oli. Pa amb oli er enkelt, greit og godt – brød, olivenolje og her på Mallorca, ofte tomat.

Turen tilbake går med den gamle veterantrikken i byen – ja, her er også en trikk som går på skinner mellom Port de Soller og Soller. En gang på 1930-tallet, kjempet disse vognene seg frem blant de meget bratte bakkene «over there», i trikkebyen San Francisco. Nå er de en tydelig del av bybildet her i Port de Soller.

Resten av dagen er til egen disposisjon før vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

(F/L/M)

Dag 3

7. mars - Palma!

Vi begynner rett på!

I dag går turen til Palma og valget av transport sier seg selv – veterantoget som i over 100 år år har forbundet Soller med Palma. Nostalgi i høyeste grad, dette er en av øyas mest populære attraksjoner. Tunneler og broer avløses av tette appelsinlunder som truer med å trenge helt inn i kupeen der toget snor seg sakte, men sikkert frem. Utsikten er til tider helt fantastisk! Interiøret gjør deg hensatt til en gammel klassisk film, her er plysj, gamle messinglamper og bilder på veggene. Ankomst Palma er ved knutepunktet i byen, den travle Plaza Espana. Vi rusler til fots på oppdagelsesferd, den beste måten å lære kjenne en by. Rett ved togstasjonen ligger Mercat Olivar – et godt sted å begynne. Hva er bedre enn å se, lukte og rusle gjennom masser av boder med lokale produkter?

Vi skal også være kulturelle. For de som vil, anbefaler vi et besøk i museet Fundacion Bartolomé March som holder til i hjertet av Palmas historiske bydel. I en nydelig bygning full av atmosfære. Familien March var velstående og hadde mange flotte residenser på øya. Akkurat denne er nå gjort om til museum og viser både familiens kunstsamling og boksamling som er omhyggelig og verdifull. Her finner vi blant annet skulpturer av Rodin, Chillida og Moore. Kunstverkene står både ute på gårdsplassen og i hagen så vel som inne. Et mesterverk å notere seg, er de mer enn tusen detaljerte, malte figurene som beskriver Jesu fødsel.

Katedralen inne i byen, La Seu, er både storslagen og majestetisk – dette er landemerket som alle beundrer. Gotisk og grandios arkitektur på sitt beste, innvendig har selveste Antoni Gaudí satt sine berømte spor, sammen med Miquel Barceló. Opprinnelig bygget på grunnen av en moské, ble dette et evighetsarbeid for kong Jaime 1 som begynte konstruksjonen. Han fikk dessverre ikke oppleve resultatet. Tiden gikk fra dem, katedraler bygges som regel ikke på kort tid. La Seu er en av Europas største, den ble påbegynt på begynnelsen av 1300-tallet og fullført først i 1601. Det blir lunsj underveis – dette er på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil.

Palma er en oase og et mylder av stilarter, elegante palasser og sjarmerende smale gater og smug. Det er mye å se, mye deilig atmosfære å suge til seg før vi skal busse tilbake til Port de Soller.

Middag på hotellet.

(F/-/M)

 

Palma, Mallorca
Dag 4

8. mars - Vandring Sa Costera til Cala Tuent

I dag snører vi på oss vandreskoene igjen og skal gå cirka 12 kilometer langs «Sa Costera». Denne stien går langs havet til Cala Tuent, og er en meget trivelig og vakker tur.  Høydeforskjell er +250 m  / -650 m . Vandringen går gjennom sølvgrønne olivenlunder og terrasser med appelsintrær. Fantastisk utsikt!

Vi begynner med buss til utsiktspunktet Es Mirador de ses Barques. Først går vi gjennom en dal, før vi kommer til den gamle gården Balitx d`Avall der det passer godt med en liten pause. Gården er i dag overnattingssted og ligger omtrent 40 minutter fra den nydelige landsbyen Fornalutx. Snakk om deilige omgivelser – her er man omkranset av fjell, skog og en fantastisk utsikt over fjellene. Så følges kysten frem til Cala Tuent som rett og slett er en deilig vik omringet av de skogkledde Tramuntana-fjellene. Det er til og med utsikt til Puig Major, Mallorcas høyeste fjell. Her spiser vi lunsj på restaurant og kanskje blir det en dukkert i det klare vannet for deg som ikke trenger 25 grader? Vi tar båten tilbake til Port de Soller etter en deilig dag.

Middag på hotellet.

(F/L/M)

Fornalutx
Dag 5

9. mars - Dag til egen disposisjon

Etter flere smakebiter av omgivelsen i nærområdet samt et storbybesøk, kan det være godt å ta det litt med ro rundt bassenget eller nede på promenaden. Reiseleder organiserer og hjelper til for deg som vil se mer eller kanskje vandre ytterligere på de flotte turstiene eller ta en sykkeltur? På lørdager er det marked i mange av byene/landsbyene som ikke ligger så altfor langt unna. Både i Andratx, Capdepera, Colonia de San Jordi, Llucmajor og flere. Det er mange muligheter for både aktiv og «passiv» fridag.

Middag på hotellet.

(F/-/M)

Port de Soller
Dag 6

10. mars - Sykkeltur i vakre omgivelser

Ut på tur igjen! Denne gangen blir det på to hjul på sykkelsetet og mountain bike. Det er litt stigning underveis, vi er jo på aktiv ferie. Men det skal også ses og nytes. Vi sykler omtrent 18 kilometer – stigning er på 290 meter. Alle sykler har sykkelveske samt plass til drikkeflaske. Vi har også el-sykler tilgjengelig, som må forhåndsbestilles. Dette kommer med en ekstra kostnad som må betales på plass.

Ruten inneholder en rekke idylliske stopp og vakre landskap. Blant annet de ultrakoselige landsbyene Fornalutx og Biniaraix, som ligger ovenfor Soller. Midt inne blant mektige fjell og skogkledde åser, ligger Fornalutx beskyttet med sine honningfargede bygninger, brosteinsbelagte gater og sjarmerende torg. Etter manges mening øyas koseligste landsby. Det kan en ikke være uenig i, men rangeringen er uviktig. Videre fortsetter vi ferden gjennom oliventerrasser og mandeltrær på veien Sa Figuera – herfra har vi også flott utsikt over Port de Soller.

Vel tilbake i Port de Soller er resten av dagen til egne sysler før middagen på hotellet.

(F/-/M)

Dag 7

11. mars - Vandring fra Port Soller til Deia

Etter en god frokost er det på tide å finne frem vandreskoene – vi skal ut på tur! Ruten vi skal gå er fra Port de Soller til Deia. Det er omtrent 13 kilometer og det er + 165 høydemeter / – 215 høydemeter. En deilig tur som er populær blant vandrere. Med flott utsikt underveis, masse frisk luft og endestopp i fasjonable Deia, er det bare å se frem til en fin dag.

Fra hotellet gir vi oss i vei opp til fyret før vi fortsetter gjennom olivenlunder. Vi passerer tusen år gamle oliventrær som vi skulle ønske kunne hviske oss hva de har sett, går forbi gamle bosetninger, possessiones, mens vi vandrer på stien mot Deia. Underveis ser vi litt av hvert: gamle murer, steinterrasser og vannkanaler som ble brukt til avlingene. Så passeres husene ved Can Prohom og Son Mico, studier i sjarm og symmetri og med gammel, tradisjonell arkitektur. Her tar vi en liten rast – kanskje litt kaffe, kake eller appelsinjuice?

Vi må også kose oss underveis, og det blir felles piknik langs veien.

Vi fortsetter langs den gamle pilegrimsveien sørover til vi kommer til Deia. Denne koselige fjellbyen har vært litt av en snakkis på Mallorca i mange år. Det er fordi mange Hollywood-kjendiser eier de lekreste hus her. Sånt tiltrekker flere av samme sort – like barn (eller rike…) leker som kjent best. Men Deia var opprinnelig en bohemsk kunsterby som ikke minst blomstret opp da den britiske forfatteren Robert Graves flyttet hit. Han ligger begravet her, og vi rusler opp til den lille kirken der han hviler. Herfra lokker en lekker utsikt over Deia, fjellene og havet – et trekløver som matcher hverandre til perfeksjon.

Motto for dagen oppsummert – herlig vandring, nydelige daler og landsbyer i historisk setting. Vi busser tilbake til Port de Soller. De som ønsker kan vandre tilbake.

Middag på hotellet.

(F/piknik/M)

 

Dag 8

12. mars - Hjemreise

Etter frokost hentes vi av bussen som kjører oss til flyplassen i Palma. Direkteflyet til Norwegian har avreise tidlig om ettermiddagen. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 490
Enkeltromstillegg: kr 3 070

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Palma-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 22. mai 2018
7 netter på mellomklassehotell inkludert frokost
6 middager
3 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter tilsendt i post (kr 150 i tillegg)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Spania (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 16 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 2. juli 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser