Koselige landsbyer er lett å treffe på

Mallorcas perler, lett vandring og landsbyer

Mallorca med base ved stranden i Port de Soller.

Mallorca er øya som leverer både vår, sommer og høst. Det er ikke bare for å få fanget noen etterlengtede solstråler på sydligere breddegrader. Øya er på sitt vakreste vår og tidlig sommer når det er grønt og frodig. Mange landsbyer lokker med genuin sjarm og naturskjønne omgivelser. Soller er en av disse perlene, perfekt utgangspunkt for vandringer og et nydelig sted i seg selv. De frodige appelsinlundene bugner over av oransje fristelser som kanskje gir verdens beste ferskpressende appelsinjuice. Smakfull vitamininnsprøyting til tusen. Hver dag!

Vi bor i den lille havnebyen Port de Soller som ligger vakkert til inne i en bukt med små strender rundt. Og med en fantastisk utsikt over Tramuntanafjellene. Det er et supert sted å være. Når kveldsmørket senker seg, er det perfekt å sitte på plazaen eller ved havnen og kose seg med fingermat og bordvin. Herfra tar vi utflukter for å oppdage flere koselige landsbyer med skyhøy sjarmfaktor. Disse landsbyene er også spekket med deilig, kortreist mat og råvarer av ypperste klasse. Gode smaker og hyggelig selskap er det gode liv som vi liker det. Vi liker litt aktivitet og mosjon, så det blir noen vandringer underveis. Godt både for kropp og sjel – det er ingenting å si på omgivelsene og utsikten her.

Vi tar også turen til prakthovedstaden Palma, en av de ledende trendbyene i Europa. Det er det mange grunner til: Et mylder av koselige kafeer og idylliske smug blandes med eksklusiv design, turkist Middelhav og monumenter av gammel historie. Og det er mange fristelser for deg som liker å shoppe. Joda – Mallorca har det meste!

OBS! Du må være vant til å være aktiv i hverdagen og kunne gå i variert, delvis kupert terreng for å delta på vandreturene.

 

 

 

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 05.06.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 18 480,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Mange dager på deilig hotell ved strand, krydret med utflukter av ulik variasjon
 • Mat og drikke på Mallorca betyr lokale råvarer og gode, rene smaker
 • Lokale opplevelser med nærhet til fjell, natur og landsbyer
 • Landsbyene Deia, Biniaraix og Fornalutx så genuine og idylliske på sin måte
 • Deilige vandringer langs vakre stier og historiske steder – Mallorca er vakker
 • Dager uten program som kan brukes til akkurat det du ønsker – mer aktivitet eller mer avslapning
 • Veterantog og veterantrikk brukes – transportmidler med sjel
 • Trendbyen Palma har «alt» – strender, shopping, stemning og stil
 • Palma Mallorca Spania
 • Puerto de Soller, Mallorca, Spania
 • Spania_Mallorca_EcoVinyassa
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • strand, Mallorca, Spania
 • Port de Soller Mallorca Spania trikk
 • mat paella spania andalucia
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • Mandeltre Mallorca Spania
 • Puerto de Soller, Mallorca, Spania
 • Tapas appelsin Mallorca Spania
 • Soller, Mallorca, Spain, tog
 • Mandeltre blomstring Mallorca Spania
 • Vandring Mallorca Spania
 • Vandring Mallorca Spania
 • Mallorca Spania
 • Fornalutx, Mallorca, Spania
 • Spania_Mallorca_EcoVinyassa
 • Port de Soller Mallorca Spania
 • Port de Soller, Mallorca, Spania
 • Palma katedral Mallorca Spania
 • Spania_Mallorca_EcoVinyassa
 • Spania_Mallorca_vandring_SaCostera
 • Spania_Mallorca_EcoVinyassa
Dag 1

5. juni - Avreise Oslo, ankomst Mallorca

SAS flyr oss direkte til Palma om formiddagen, ankomst tidlig ettermiddag. Her får vi busstransport til Port de Soller, havnebyen til koselige Soller. Hotellet for den kommende uken er familiedrevne Hotel Marina Soller.

Havnebyen sprer seg ut som en hestesko og byr på det beste av to verdener: sjø og fantastisk utsikt mot de mektige Tramuntanafjellene. Vi har base her i byen hele oppholdet og det blir nok av tid til å slappe av innimellom vandreturene og utfluktene vi skal være med på. Hotellet har bare en liten bilfri promenade som skiller oss fra vannet og stranden. Marina Soller har et lite basseng og solterrasse i tillegg til spa og restaurant. Vel fremme, sjekker vi inn og lader opp til mange dager med flere smaker av Mallorcas mangfold.

Velkomstmiddagen spiser vi på hotellet.

Hotel Marina Wellness & Spa

(-/-/M)

Marina Soller Hotel
Dag 2

6. juni - Vandretur til Deia

Etter en god frokost er det på tide å finne frem vandreskoene – vi skal ut på tur! Ruten vi skal gå er fra Port de Soller til Deia via fyret La Muleta. En deilig tur som er populær blant vandrere. Med flott utsikt underveis, masse frisk luft og endestopp i fasjonable Deia, er det bare å se frem til en fin dag.

Fra hotellet gir vi oss i vei opp til fyret før vi fortsetter gjennom olivenlunder. Vi passerer tusen år gamle oliventrær som vi skulle ønske kunne hviske oss hva de har sett, går forbi gamle bosetninger, possessiones, mens vi vandrer på stien mot Deia. Underveis ser vi litt av hvert: gamle murer, steinterrasser og vannkanaler som ble brukt til avlingene. Så passeres husene ved Can Prohom og Son Mico, studier i sjarm og symmetri og med gammel, tradisjonell arkitektur. Her tar vi en liten rast – kanskje litt kaffe, kake eller appelsinjuice? Her er de spesielt kjent for en nydelig sitronterte. Bare nevner det:)

Vi må også kose oss underveis, og det blir felles piknik langs veien.

Vi fortsetter langs den gamle pilegrimsveien sørover til vi kommer til Deia. Denne koselige fjellbyen har vært litt av en snakkis på Mallorca i mange år. Det er fordi mange Hollywood-kjendiser eier de lekreste hus her. Sånt tiltrekker flere av samme sort – like barn (eller rike…) leker som kjent best. Men Deia var opprinnelig en bohemsk kunsterby som ikke minst blomstret opp da den britiske forfatteren Robert Graves flyttet hit. Han ligger begravet her, og vi rusler opp til den lille kirkegården der han hviler. Herfra lokker en lekker utsikt over Deia, fjellene og havet – et trekløver som matcher hverandre til perfeksjon.

Motto for dagen oppsummert – herlig vandring, nydelige daler og landsbyer i historisk setting. Vi busser tilbake til Port de Soller.

Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Vandring: lengde ca 9 km (høyde ca 165 m opp og ca 215 m ned). Middels lett vandring

(F/matpakke/M)

Det er lagt opp for glade vandrere her
Dag 3

7. juni - Gastronomi og kultur i Soller med trikk og til fots

Den gamle veterantrikken i byen skal testes. Ja, her er også en trikk som går på skinner mellom Port de Soller og Soller. En gang på 1930-tallet, kjempet disse vognene seg frem blant de meget bratte bakkene «over there», i trikkebyen San Francisco. Nå er de en tydelig del av bybildet her i Port de Soller. Vi går av i Soller by.

Så venter appelsinlundene og etter innføring i denne viktige frukten for Soller, spørs det om du noen gang igjen kjøper appelsinjuice fra konsentrat eller en kjedelig kartong med lang holdbarhet. EcoVinyassa er ekspertene som besøkes og sørger for lærdom i vakre omgivelser blant avlingene. I dag smakes det både sitron- og appelsinjuice sammen med et typisk måltid på disse kanter – pa amb oli. Pa amb oli er enkelt, greit og godt – brød, olivenolje og her på Mallorca, ofte tomat.

Etter lunsj går vi tilbake til Soller og derfra til Port de Soller. Resten av dagen er til egen disposisjon. Vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

Vandring: ca 5 km, lett vandring

(F/L/M)

Dag 4

8. juni- Palma!

I dag går turen til Palma og valget av transport sier seg selv – veterantoget som i over 100 år år har forbundet Soller med Palma. Nostalgi i høyeste grad, dette er en av øyas mest populære attraksjoner. Tunneler og broer avløses av tette appelsinlunder som truer med å trenge helt inn i kupeen der toget snor seg sakte, men sikkert frem. Utsikten er til tider helt fantastisk! Interiøret gjør deg hensatt til en gammel klassisk film, her er plysj, gamle messinglamper og bilder på veggene. Turen tar ca 1 time. Ankomst Palma er ved knutepunktet i byen, den travle Plaza Espana. Vi rusler til fots på oppdagelsesferd, den beste måten å lære kjenne en by. Rett ved togstasjonen ligger Mercat Olivar – et godt sted å begynne. Hva er bedre enn å se, lukte og rusle gjennom masser av boder med lokale produkter?

Vi skal også være kulturelle. For de som vil, anbefaler vi et besøk i museet Fundacion Bartolomé March som holder til i hjertet av Palmas historiske bydel. I en nydelig bygning full av atmosfære. Familien March var velstående og hadde mange flotte residenser på øya. Akkurat denne er nå gjort om til museum og viser både familiens kunstsamling og boksamling som er omhyggelig og verdifull. Her finner vi blant annet skulpturer av Rodin, Chillida og Moore. Kunstverkene står både ute på gårdsplassen og i hagen så vel som inne. Et mesterverk å notere seg, er de mer enn tusen detaljerte, malte figurene som beskriver Jesu fødsel.

Katedralen inne i byen, La Seu, er både storslagen og majestetisk – dette er landemerket som alle beundrer. Utenfra er den enorm. Gotisk og grandios arkitektur på sitt beste, innvendig har selveste Antoni Gaudí satt sine berømte spor, sammen med Miquel Barceló. Opprinnelig bygget på grunnen av en moské, ble dette et evighetsarbeid for kong Jaime 1 som begynte konstruksjonen. Han fikk dessverre ikke oppleve resultatet. Tiden gikk fra dem, katedraler bygges som regel ikke på kort tid. La Seu er en av Europas største, den ble påbegynt på begynnelsen av 1300-tallet og fullført først i 1601. (Om du vil inn, koster det ekstra pt. 7 euro).

Det blir lunsj underveis – dette er på egen hånd, men reiseleder organiserer for den som vil.

Palma er en oase og et mylder av stilarter, elegante palasser og sjarmerende smale gater og smug. Det er mye å se, mye deilig atmosfære å suge til seg før vi skal busse tilbake til Port de Soller.

Eller, du kan bli igjen for å shoppe og nyte Palma til fulle, og  komme deg tilbake på egen hånd?

(F/-/-)

 

En imponerende katedral her i Palma
Dag 5

9. juni- Dag til egen disposisjon

Du bestemmer selv hva dagen bringer – reiseleder hjelper til med å organisere om du vil være aktiv eller se deg mer om. Naturlig nok er også mange aktiviteter basert på beliggenheten ved vannet. Hva med kajakk, stående paddleboard eller en båttur? Sykling er også stort her på Mallorca og det er ingen mangel på sykkelstier og flotte turer du kan ta om du leier en sykkel/el-sykkel for en dag eller noen timer. Etter noen smakebiter av omgivelsene i nærområdet, kan det være godt å ta det litt med ro rundt bassenget eller nede på promenaden.

Og når du har lyst på en liten pause, er det bare å velge mellom Cafe Central eller Cafe Paris.

For de som ønsker organiserer reiseleder en ekstra vandretur til Fornalutx. For Fornalutx er en av de mest billedskjønne landsbyene på Mallorca, litt opplest og vedtatt… Den ligger omgitt av Tramuntana-massivet og øyas høyeste topp, Puig Major. Innbyggerne vet de bor i en sjarmør av en landsby, så det holdes fint i orden med planter, blomster og nydelige fasader. Vi slår oss kanskje ned under det store platantreet som kaster velkommen skygge over torget?

(F/-/-)

 

Port de Soller
Dag 6

10. juni - Vandring Sa Costera og Cala Tuent

I dag snører vi på oss vandreskoene igjen og skal gå «Sa Costera». Denne stien går langs havet til Cala Tuent, og er en meget trivelig og vakker tur.  Vandringen går gjennom sølvgrønne olivenlunder og blant fruktbare terrasser. Fantastisk utsikt også!

Vi begynner med buss til utsiktspunktet Es Mirador de ses Barques. Først går vi gjennom en dal, før vi kommer til den gamle gården Balitx d`Avall der det passer godt med en liten pause. Gården er i dag overnattingssted og ligger omtrent 40 minutter fra den nydelige landsbyen Fornalutx. Snakk om deilige omgivelser – her er man omgitt av fjell, skog og en fantastisk utsikt over fjellene. Så følges kysten frem til Cala Tuent som rett og slett er en deilig vik omringet av de skogkledde Tramuntana-fjellene. Det er til og med utsikt til Puig Major, Mallorcas høyeste fjell. Her spiser vi lunsj på Restaurant Es Vergeret og kanskje blir det en dukkert i det klare vannet for deg som ikke trenger 25 grader? Vi tar båten tilbake til Port de Soller etter en deilig dag og middag er på hotellet.

Vandring: ca 11 km, middels lett vandring (høydeforskjell: ca 250 meter opp og  ca 650 meter ned )

(F/L/M)

Fine vandrestier overalt
Dag 7

11. juni - Vandring Embassament Cúber – Coll de l’Ofre – Barranc de Biniaraix – Sóller

I dag skal vi vandre en av de klassiske vandreturene Sierra de Tramuntana. Denne turen er et ”must” for de som virkelig ønsker et overblikk over denne vakre øya og dens omgivelser og mangfold. Turen starter ved vannreservoaret Embalse de Cúber og vi går forsiktig opp til Coll de l’Ofre (870 moh). Her oppe er utsikten fantastisk og de majestetiske toppene, særlig Puig Major, viser seg fra sin beste sider akkurat herfra. Vi går nedover langs Biniaraixdalen.

Dagens (eller kanskje til og med ukens) gastronomiske høydepunkt blir lunsjen vi skal ha på gården Can Silles. Her skal lokale spesialiteter nytes til fulle! Vi blir møtt med en fortjent velkomstdrink og til lunsj skal vi spise ”lechona asada” spegris tilberedt på lokalt vis etterfulgt av fersk frukt, kaffe og selvfølgelig en mallorkinsk urtelikør ”Hierbas”.

Etter mat og drikke skal vi vandre cirka en time før vi når Soller. Vi går via Biniaraix og Binibassí i s´Horta.

Dagen avrundes med avskjedsmiddag på en lokal restaurant i Port Soller.

Vandring: ca 15 km, middels vandring (høydeforskjell: ca 200 meter opp og 850 meter ned).

(F/L/M)

Mallorca
Dag 8

12. juni- Hjemreise

Etter frokost hentes vi av bussen som kjører oss til flyplassen i Palma. Direkteflyet til SAS har avreise om ettermiddagen. Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn sen ettermiddag/tidlig kveld.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 18 480
Enkeltromstillegg: kr 2 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Palma t/r med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
7 netter på mellomklassehotell inkludert frokost
5 middager
4 lunsjer (inkl matpakke på tur)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Die-m anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Spania (som Norge) er en del av Schengen-området, må du ha med pass. Vi anbefaler uansett at passet er gyldig minst 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser