Málaga og Andalucia – på lokalt vis

Málaga og Andalucia – på lokalt vis

11. september 2021 / 8 dager / Pris fra 14.990,-

Balcon de Europa i turistbyen Nerja. Costa del Sol. Malaga, Andalusia, Spania

Lokalkjent reiseleder, sjarmerende hvite landsbyer og kanskje en luftig vandring?

Med reiseleder Vegard, bosatt i Málaga, som den perfekte veiviser, kjentmann og ikke minst med en stor pasjon for gode matopplevelser, er dette turen du skal være med på om du har lyst til å bli kjent med Andalucia «på ordentlig»! Vegard har nese for det lokale og han tar deg også med godt utenom turistløypa. Málaga er noe så herlig som en genuin spansk storby, rik på kultur, historie og en restaurantscene som kan måle seg med de andre spanske storbyene. En æresbevisning i seg selv. Byboerne har alltid vært stolte av byens opphav og tilbud, men nå har resten av verden også fått opp øynene. Stemningsfulle kafeer omkranser et historisk bybilde der kunst, dynamikk og kreativitet i matveien trekker sammenligninger til Madrid og Barcelona.

Katedralen i byen er et imponerende skue. Nordtårnet er 84 meter høyt, og dette er da den nest høyeste katedralen i Andalucia, bare slått av regionhovedstaden Sevilla. Málaga viser oss massevis av flott kunst, skulpturer og utsmykning. Visste du at det var her selveste Picasso ble født?

Hele uka på ett hotell er også deilig. Don Curro har så sentral beliggenhet at alt er rett utenfor døra. Om du vil være mest i Málaga eller spe på med et par ekstrautflukter er opp til deg. Caminito del Rey er en høytliggende og luftig tur, men akk så naturskjønn. Det har blitt en snakkis, men fullt forståelig. Høyt over smaragdgrønn elv er det laget «fri ferdsel» i kalksteinsklippene. Til stor glede for eventyrlystne vandrere. Her er alt på stell med gangbroer, solid rekkverk og tilsvarende underlag man går på. Noe helt annet og betydelig nærmere landjorda, historiske Ronda er vel verdt et besøk.

Andalucia er er også «passion», tyrefekting og hvitkalkede byer som selvsagte postkortmotiv. Vi går lokalt i Casabermeja. Vi besøker Nerja med de vakre grottene og Frigiliana. Sistnevnte nevnes stadig på folkemunne som en av de aller vakreste hvite landsbyene. En slik hedersbevisning er ikke småtteri i Andalucia.

Høydepunkter

 • Malaga, en by som vil overraske deg positivt. Fullspekket av stemning og historie
 • Tapasrunde hører med
 • Byrundtur til fots
 • Tur til Casabermeja med deilig lunsj og senere de mektige formasjonene El Torcal
 • Reiseleder Vegard, bor i Málaga, snakker flytende spansk og har smaken for de gode opplevelsene og det gode liv
Istock 000010419841 spania

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 11.09.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 14.990,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+38
+37

Program

7 frokoster, 1 lunsj og 4 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo ankomst Malaga

Middag

Vi flyr fra Oslo om morgenen med SAS (direktefly) og ankommer Málaga flyplass midt på dagen.

Vel fremme i Malaga blir vi møtt på flyplassen av reiseleder Vegard som sørger for at vi kommer oss til hotellet vi skal bo på under hele oppholdet, Don Curro. Med sentral beliggenhet som alltid er viktig når man besøker en storby, er vi sikret en fin ferie. Det er bare fem minutter å gå til katedralen og er du utstyrt med et godt utviklet shopping-gen, er dette midt i blinken. Hotellet har restaurant og kafe og det er Wi-Fi både på rommene og i fellesområdene for den som vil være pålogget.

Værmessig er Andalucia vanligvis varm, men ikke altfor varm. Det er strand nesten midt i byen – jo, Málaga har det meste.

Spania=deilig mat og det skal vi såklart teste ut. Middag i kveld – bienvenidos!

Informasjon fra hotellets nettside, les mer her

Malaga, Spanias bybilde ved katedralen, rådhuset og Alcazaba-citadellet i Malaga.

Málaga

Dag 2

Bli kjent med Málaga og tapas om kvelden

Frokost og middag

Frokost og tapas

Etter frokost er det på tide å bli kjent med Málaga og det gjør vi til fots. Bonus er at vi når steder vi ikke kommer til med buss. 3000 års historie og sivilisasjon passeres og vår kunnskapsrike lokalguide vil fortelle om byens kultur, innbyggere, historie i tillegg til en og annen morsom betraktning eller anekdote. Det skal være lærerikt, litt morsomt og innholdsrikt. Byen har smale, arabiske gater i gamlebyen der severdigheter og imponerende bygninger dukker opp rundt nesten hvert hjørne. Vi nevner det romerske teateret, Alcazaba – det mauriske palasset, katedralen, Picassomuseet, huset der Picasso ble født, Cofradias de la Semana Santa, vakre torg, nydelige bulevarder, parker, strandpromenaden, Málagas tre eldste kirker, tyrefektingsarenaen og mye mer.

Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro utvilsomt til Málagas oppsving. Museet er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det er her han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14. Når det gjelder byens midtpunkt regnes den fascinerende, men fortsatt uferdige katedralen i gotisk stil. Ofte kalles den «den enarmede kvinnen» siden det ene av to tårn ikke er ferdig.

Etter byturen er ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes til en ekte tapas-tasting på restauranter som Vegard har håndplukket og som han kjenner godt. Og godt blir det!

En deilig fargerik og frisk kanapemiks.

Det blir tapas

Dag 3

Heldagstur til Casabermeja med deilig lunsj - El Torcal med mektige kalksteinsklipper

Frokost og lunsj

I dag skal vi ta turen litt inn i landet for å besøke en hvitvasket sjarmør som heter Casabermeja. Beliggenheten er helt upåklagelig i nasjonalpark og ved flere fjellmassiv som El Torcal. Men uten mat å drikke duger jo ingen. Derfor besøker vi olivengården Molino de Hortelano der vi, i følge Vegard, skal spise en helt herlig lunsj med tilhørende drikke. Da er forventningene satt! Denne gården lager de edle dråpene tradisjonelt, men fletter inn moderne elementer i driften. Fokus for både dem og oss i dag er kortreist mat, og det er noe alle setter pris på.

Etterpå stopper vi ved nevnte El Torcal på 1200 meters høyde for å ta disse imponerende og dramatiske formasjonene kalksteinsklippene nærmere i øyesyn. Et geologisk fenomen og det er virkelig en naturopplevelse å skue utover. Naturen har gjort sitt til at landskapet i det porøse fjelleet er blitt formet i artige og karakteristiske former. Her er det ikke bare stein. Både flora og fauna er rik og variert, mange arter finnes kun her. Om du vil, kan du vandre en times tur, og hvis ikke møtes vi bare på utsiktspunktet for en kaffe med utsikt.

Ettermiddagen er til egen disposisjon og reiseleder organiserer middag for den som vil være med.

Casabermeja, Antequera, Malaga, Andalusia, Spania, Den iberiske halvøy

Casabermeja

Dag 4

Caminito del Rey for den som vil - ellers Málaga på egen hånd

Frokost

Málaga på egen hånd etter forslag fra reiseleder, eller hva med en vandretur som gir litt adrenalin men samtidig flotte naturopplevelser? Da bestiller du turen til Caminito del Rey, kongens lille vei. Vi må være minst 14 deltakere. Pris 730. Husk godt fottøy!

Distansen er cirka 7 kilometer, og man må gå cirka to kilometer på sti gjennom skogen for å komme til startstedet der vi får utdelt hjelm. Vi går inntil fjellet store deler av turen, og hjelmen er i tilfelle løse steiner. Man går i puljer så det skal tilpasses slik at ikke alle som er der går samtidig. Det er vakter langs ruten som passer på at alle oppfører seg, tar vare på den skjøre naturen og ikke gjør alt for et Facebook- eller Instabilde….Vår gruppe går sammen. Merk at turen avhenger av vær og vind og blir avlyst dersom det ikke er tilfredsstillende forhold. Dette passes godt på, sikkerhet først!

En gang i tiden var dette en halsbrekkende tur for våghalser, men i dag er det tilpasset, sikret og pusset opp slik at det passer for alle som vil ha en fin tur. Om du har ekstrem høydeskrekk, kan du kanskje stå over, men her er trygge og gode «boardwalk» å gå på og rekkverk overalt. Og fantastisk utsikt til den grønn-turkise Guadalorce-elven som presser seg gjennom fjellene.

Skal du på tur, får vi med matpakke fra hotellet.

Om kvelden organiserer reiseleder middag for den som vil.

Img 5253

En utrolig vakker og spesiell tur:)

Dag 5

Dag til egen disposisjon og tur til Mijas med tapas og vinsmaking

Frokost og middag

Det er så mye å ta seg til i Málaga, Vegard foreslår gjerne noe om du ikke har noe på agendaen som du selv ønsker å gjøre. Picassomuseet, hans hjem, Carmen Thyssen-museet, Pompidousenteret nede ved strandpromenaden, besøke og gå opp på toppen av katedralen, rusle rundt på Alcazabafestningen, shopping eller noe helt annet.

Om ettermiddagen besøker vi den lille juvelen Mijas Pueblo. Her skal vi etterhvert kose oss med nydelig tapas og vinsmaking.

Mijas skinner i hvitkalkede, lave bygninger kun avbrutt av de tilhørende, fargerike patioene. Mijas klamrer seg godt fast oppover fjellsiden med brosteinsbelagte billedskjønne plazaer og torg. Palmene og trærne skygger for varmen om sommeren, og er kjærkomne fargeklatter i bybildet. Kafeene og restaurantene flytter ut, stemningen er typisk spansk selv om mange språk florerer i dag. Ja, Mijas har fått sin del av sjarmen!

Av og til dukker et esel eller to opp. Disse sliterne benyttes fortsatt som transportmiddel i den bratte byen og kalles rett og slett burro-taxi – eseltaxi. Det oser av atmosfære i det historiske kvarteret, der den arabiske innflytelsen gjennomtrenger det europeiske. Det er nok av fabelaktige utsiktspunkter der det turkise Middelhavet flyter i horisonten. Ved klart vær ser man over til både Marokko og Gibraltar. I disse vakre omgivelsene skal vi spise tapas og smake lokal vin.

Flamenco kjoler til salgs i gaten til Marbella gamleby (Malaga, Andalusia, Spania.)

Noe å kjøpe med seg hjem?

Dag 6

Valgfri utflukt til historiske Ronda med lunsj

Frokost

Ronda er den av regionens byer som oser av atmosfære. Denne byen har beholdt sin historiske sjarm, til tross for at den vokser jevnt og trutt. Med fjellene ruvende majestetisk i bakgrunnen og den dype El Tajo-grotten som leder elven nedover, er byen et syn. Beliggenheten er dramatisk og uttrykksfull. Det er en herlig spasertur over den imponerende broen, Puente Nuevo, byens kjennetegn med tre høye buer og en smugtitt ned til den dyptliggende Guadalete-elven. Ronda er også fødestedet for den moderne tyrefektingen.

Tyrefekting er uten tvil omstridt. I Barcelona og i Catalonia ble det forbudt fra 2012, og etterfulgte dermed Kanariøyene. I Andalucia har tyrefektingen lange tradisjoner, og rundt Middelhavet og Hellas går kamp og lek med okser helt tilbake til minoisk tid (cirka. 2000 f.Kr.) med den mytologiske minotauren som oksen. Slik vi kjenner arrangementet i dag, startet det først i landsbyene på åpne plasser før det ble startet i større skala, nettopp her i Ronda. Vi besøker arenaen der enhver matador drømmer om å måle seg mot tyrens intelligens, instinkt og styrke. Hemingway hørte til dem som elsket dynamikken da han besøkte byen.

Vi rusler gjennom byen og kommer til et typisk «Rondahus», Don Boscos hus. Strukturen, den store uteplassen og flotte hager er noe av det som er karakteristisk. Ved Plaza de la Duquesa Parcent finner vi den vakre Santa Maria-kirken før vi kommer til den gamle katedralen, og som kontrast, det nye rådhuset. Vi får med oss det meste av det beste. Lunsjen spiser vi i fjellandsbyen Alpandeira.

Bussen tar oss så tilbake til Málaga igjen.

Vegard organiserer middag for den som vil.

Puente Nuevo bro farget med lys fra solnedgang, Ronda, Andalusia, Spania

Ronda med Puente Nuevo

Dag 7

Nerja, Almunecar og Frigiliana

Frokost og middag

Halvdagstur i dag:

Nerja er en flott, liten by i seg selv og ingen hemmelighet for besøkende. Men Nerja skjuler mystiske og enorme grotter, disse skal vi se nærmere på. På slutten av 1950-tallet fant noen landsbygutter grottene og dermed var noen av Europas flotteste grotter oppdaget. Her inne ble det også funnet menneskeknokler, keramikk og verktøy av stein og dette tyder på at de var bebodd av våre forfedre for over 40 000 år siden. Lyssetting øker dramatikken som naturen har stått for, og fargene briljerer mesterlig i ulike nyanser. Det er en litt andektig atmosfære, her må man bare ta inn stalagmitter og stalagtitter. Forskjellen på disse er at førstnevnte vokser fra bunnen og de andre henger fra taket.

Deretter venter Almuñécar. Her besøker vi Parque Majuelo, Penon de Santos (Helgenens klippe) og den gamle bydelen. Vi smaker gjerne på den lokale varianten av churros. Ikke et bakverk for de som teller kalorier, men lidderlig godt. Fritert deig, litt som smultring/donut med riller og dyppes gjerne ekstra i sjokolade. Churros kan også være fylt med godsaker som vanilje, dulce de leche eller sjokolade. Veldig populært i Spania.

Siste stopp i dag er den hvite, vakre landsbyen Frigiliana som nesten er et syn for guder… Skikkelig koselig er det også i de trange, bratte gatene med mange kafeer, små håndverksbutikker.

Om kvelden møtes alle til avskjedsmiddag. Det blir både velsmakende og hyggelig:)

gate i gamlebyen i frigiliana spania

Er det Spanias vakreste?

Dag 8

Malaga - Oslo

Frokost

Etter frokost er det på tide å si «hasta luego» til Málaga. Avreise mot flyplassen der SAS sitt direktefly går midt på dagen, og vi lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Málaga – Oslo med SAS
 • Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
 • 7 netter på mellomklassehotell sentralt. Frokost inkludert.
 • 1 lunsj
 • 4 middager (også tapas)
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen i Málaga og er med på hele turen til avreise fra Málaga flyplass.

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Utflukter som ikke er en del av programmet