Carpe Diem på Machu Picchu - Foto: reiseleder Therese Sandnes

Magiske Peru

En reise til Peru med alle høydepunktene.

Ingen klarer helt å få taket på Peru. Dette landet med 5000 år gamle hemmeligheter, et ufattelig landskap og et livlig folk med smil på lur. Turistbildene viser lamaer og indianere i flosshatter, Machu Picchu ved soloppgang og enorme kondorer som sirkler over de dype kløftene i Colca-juvet. Lange ørkensletter med rullende bølger langs Stillehavskysten, inkaenes ingeniørkunst og et utall bilder av sivøyene på Titicaca og Limas støyete bybilde.
Men følelsen av Peru, å se solen gå opp i Machu Picchu, surklingen under beina og putringen fra tekjelen på bålet på sivøya på Titicaca, den lille samtalen med hun med den flotte latteren og de fargerike skjørtene, den tilfredse drøvtyggingen fra lamaene, lukten av fuktig jungelvegetasjon på morgenkvisten – alt dette, unnslipper kameralinsen. Sansene gir aldri tapt der linsen ikke strekker til. Og på en reise i Peru jobber både kamera og de andre inntrykkene overtid.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Machu Picchu ved soloppgang
  • Overnatting hjemme hos indianerne i Titicacasjøen
  • Lett vandring i Colcadalen – med kondorsafari
  • Den vakre kolonibyen Arequipa
  • Fantastiske Cuzco med koselige caféer og fargerike butikker
  • Inkaenes hellige dal, Urubamba
  • Få en smakebit av hovedstaden Lima – både moderne og kolonial, shabby sjarm
  • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
  • Peru
Dag 1

11. september - Ankomst Peru og Lima

Med avreise fra Norge om morgenen ankommer vi Perus hovedstad Lima sent samme ettermiddag. Siden vi straks skal videre på eventyr, bor vi nær flyplassen. Det skal bli godt å komme til hotellet hvor vi spiser middag og slapper av etter flyturen.

(-/-/M)

 

 

Dag 2

12. september - Arequipa

Vi flyr fra Lima til Arequipa på formiddagen, og sjekker inn på vårt hotell som ligger midt på den vakre hovedplazaen i byen. I ettermiddag skal vi tilbringe noen timer med vår lokalguide for å bli bedre kjent med denne hyggelige og naturskjønne byen som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Arequipa er en livlig by preget av byens mange studenter, noe som står i sterk kontrast til de vakre gamle gatene, plassene og kirkene. Sentrum av byen er bygget i hvit vulkansk stein, noe som har gitt byen tilnavnet «Den Hvite Byen».

Arequipa ligger behagelige 2 335 meter over havet, er kjent for sitt behagelige klima («evig vår») samt sine kulinariske krumspring. Markedet Mercado San Camilio, tegnet av selveste Gustave Eiffel (Eiffeltårnets arkitekt), er stedet for de ferskeste råvarene. Men hold godt på lommeboka!

(F/-/M)

Arequipa, Peru
Dag 3

13. september - Arequipa – bli kjent med byen

På formiddagen besøker vi det store Santa Catalina-klosteret, bygget i 1580. På den tiden hadde de aristokratiske, spanskættede nonnene opp til fire slaver hver. I dag driver tjue slavefri nonner klosteret, og det ligger som en liten vakker by i byen. Murene i klosteret er malt i vakre farger og det er en helt spesiell ro her inne.

Vi anbefaler på det varmeste et besøk på det lille museet Santuarios Andinos, som forteller en sterk historie fra inkaenes tid i Arequipa- og inn mot Colcadalen hvor vi skal i morgen.

(F/-/-).

Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 4

14. september - Arequipa-Colca

Vi setter oss i bussen og kjører nordover mot Colcadalen og den lille byen Chivay (ca 4 timer). Landskapet er goldt og litt måneaktig til tider, himmelen virker større enn hjemme og horisonten er preget av enorme vulkaner.

(F/L/M)

Colca, Peru
Dag 5

15. september - På kondorsafari i Colcadalen

Vi spiser frokost grytidlig, og tar deretter turen til “Cruz del Condor” hvor vi har flott utsikt over mektige Colcajuvet. Her håper vi å se de store og majestetiske kondorene som svever på termalvindene fra juvet. Dette er verdens største flygende fugl, og hold på hatten – den kan komme ganske nært!

Vi snører på oss skoene og legger ut på en lett vandretur i dalen. Her ser vi de bitte små landsbyene med sine skyggefulle plasser, lokalbefolkningen i sine vakre drakter og den frodige dalen med tusenvis av terrasser der det vokser mais, quinoa, quiwicha og poteter.

(F/L/M)

Condor i Colca, Peru
Dag 6

16. september -  Colca-Puno

I dag skal vi kjøre buss over det spektakulære altiplanoet (ca 7 timer inkl stopp og lunsj). Deler av landskapet minner om det skotske høylandet.
Vel fremme i Puno er vi ved bredden av verdens høyeste navigerbare innsjø og Sør Amerikas største innsjø. Menneskene som lever her ærer Titicaca som hellig og har gjort det gjennom uminnelige tider. Ved sjøens bredder har viktige sivilisasjoner blomstret; inkaene la selve skapelsesberetningen sin hit. Vi sjekker inn på hotellet og slapper av etter bussturen. I kveld pakker vi det mest essensielle i en overnattingsbag som skal være med oss ut til øyene på Titicaca-sjøen i morgen.

(F/piknik/M)

Alpakka på Altiplano Peru
Dag 7

17. september - Uros/Amantani/Taquile – Besøk hos lokalbefolkningen

Etter frokost drar vi ned til havnen ved Titicacasjøen. Her stiger vi om bord i vår båt og besøker blant annet Uros-indianerne som bor på flytende sivøyer. Øyene ble laget slik at lokalbefolkningen kunne flytte bostedet sitt så fort en trussel nærmet seg. Thor Heyerdahl har vært i området før oss og fått hjelp til konstruksjon av sine sivflåter.
Vi ankommer den lille øya Amantaní på ettermiddagen, hvor vi deles inn i små grupper og blir med lokale familier til deres private hjem hvor vi skal spise og overnatte.
For de som vil, blir det en liten fottur opp til toppen av øya før middag. Flott utsikt!
Øya har ingen biler eller veier, kun stier mellom de små markene og husene som har lite strøm og belager seg stort sett på levende lys på kvelden. Dette er riktig så stemningsfullt! Det blir også garantert mye latter når vi møtes igjen litt senere på kvelden, utkledd i lokale drakter…
På denne overnattingen deler vi alle 2/3/4-mannsrom av meget enkel standard.

(F/L/M)

Titicacasjøen - Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 8

18. september - Amananti/Taquile/Puno

På morgenen tar vi båten videre til naboøya Taquile, der vi går en avslappende vandretur i det spesielle landskapet bestående av terrasser med avlinger i de bratte åsene. Den tynne luften er ren og dufter av urter som vokser vilt på øya, og eucalyptus. Vi ser mennene som sitter og strikker langs stiene vi vandrer, og kvinner som vever.

Vi spiser lunsj her på øya før vi tar båten tilbake til Puno.

(F/L/-)

Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 9

19. september - Puno/Cuzco

Vi reiser med buss til vakre Cuzco – en tur på ca 10 timer (inkl lunsj og stopp). Vi stopper mange ganger underveis og utenfor bussvinduene passerer fantastiske landskap. Gjeterne langs veien er et hardhaust folkeslag, det er også sauene, alpakkaene og lamaene som beiter i karrige områder på 4 000 meters høyde. Andesfjellene, imponerende og steile, rammer inn horisonten langs veien. Vi ankommer Cuzco sent på ettermiddagen, og spiser middag på vårt hotell.

(F/L/M)

Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 10

20. september - Cuzco – vi blir kjent med byen

Hjertet i inkaenes rike er i dag en av kontinentets vakreste byer. Den gamle inkahovedstaden Cuzco er preget av spansk kolonistil, men arven fra inkaene er aldri langt unna. I grunnmurer og festningsruiner kan du fortsatt beundre inkaenes utrolige steinhuggerkunst, og omegnen rundt er preget av deres terrasserte jordbruk og stor fruktbarhet – selv i flere tusen meters høyde.
Vi tar en runde med lokalguiden vår for å utforske byen. Superlativer som ”fantastisk og sjarmerende” – blir tomme ord i en by som Cuzco. Byen er rett og slett mer fengende enn de fleste andre og her er det lett å bli bergtatt!

(F/-/-)

Cuzco Peru
Dag 11

21. september- Inkaenes hellige dal

Urubambadalen – eller Inkaenes hellige dal – er et vakkert og meget fruktbart område med tradisjonelle små byer og grønne jordlapper. Terrassene og vanningskanalene vi reiser forbi går tilbake til inkatiden og blir brukt den dag i dag av de lokale bøndene. Området produserer fortsatt de beste maisavlingene i Peru.
Vi besøker markedet i landsbyen Pisac og inkaruinene i Ollantaytambo. Sistnevnte var en viktig festning for både inkaer og senere spanske erobrere og vi får en fin introduksjon til hva vi har i vente på Machu Picchu i morgen.
På kvelden tar vi toget til Aguas Calientes, den lille byen i dalen nedenfor Machu Picchu.

(F/L/M)

Ollantaytambo Peru
Dag 12

22. september - Machu Picchu / Cuzco

Etter vekking til coca-te og en tidlig frokost, kaller Gammelfjellet (Machu Picchu på inkaenes språk) på oss. Dette er høydepunktet på enhver tur til Peru. Ingen tjuvsoving i dag – vi skal nemlig være fremme ved Machu Picchu før solen stiger over fjellet. Vi jukser litt, og tar bussen et stykke oppover fjellsiden. ”Et syn for guder” passer godt til å beskrive det vi ser når vi ankommer… Machu Picchu bare må oppleves.

Beliggenheten er utrolig. Langt der oppe i fjellet, omgitt av stupbratte fjellsider og dype daler på alle kanter, er det ikke rart spanjolene aldri fant dette stedet! Og godt er det – da hadde det ikke vært som vi opplever det i dag. Når vi står og ser utover byen kommer spørsmålene naturlig: hvordan i all verden klarte inkaene å forme stein og bygge slik at ikke engang et barberblad får plass mellom steinene?
Machu Picchu er magisk lokkende og vi skal bruke god tid til utforske stedet. Husk å ta med STORT minnekort til kameraet!

På ettermiddagen tar vi tog og buss tilbake til Cuzco – togturen i seg selv er en enormt vakker reise, og runder av en dag full av store inntrykk. (F/-/M)

Carpe Diem på Machu Picchu - Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 13

23. september - Cuzco

Dagen er til egen disposisjon i byen med tusen ting å finne på. Alt fra å slå av en prat med de lokale på Plaza de Armas til å nyte en kalorifattig og smakfull lamabiff. Inspirert av historien, frister det kanskje med et shoppingraid på de lokale markedene på ettermiddagen. Her finnes fargefulle vevde stoffer, smykker og strikkede luer og votter i alpakka til gode priser.

(F/-/-)

Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 14

24. september - Cuzco-Lima

Vi flyr fra Cuzco til Lima på formiddagen. Lima var visekongenes by. Herfra styrte spanjolene de vest-andiske landene. I dag er Lima en pulserende metropol med nær 8 millioner innbyggere. Det regner nesten aldri i visekongenes by da Lima er en del av Atacama-ørkenen – verdens tørreste område. I Lima finner du nydelig anlagte forsteder, strender, restauranter i verdensklasse og en innovativ mattradisjon. Vi finner et sentrum spekket med bygninger og minner fra kolonitiden, men byen er også åpenbart fattig, og slumområdene er store.

Vi koser oss med god middag om kvelden.

(F/-/M)

Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 15

25. september - Lima

Vi drar ut på oppdagelsesferd med vår lokalguide, før turen avsluttes med en herlig lunsj – på en pier i Stillehavet.

Lima er den største byen på vestsiden av Andesfjellene og var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen på 1800-tallet. Hovedstaden er en viktig del av landet, selv om den for mange kun er et stopp på veien videre. Med godt over åtte millioner innbyggere tar det unektelig litt tid å komme under huden på den. Mange velger å bo i eller nær bydelen Miraflores. Her er det koselige kafeer og en innovativ restaurantscene som konstant er i utvikling. Det er trygt å bevege seg rundt til fots og utsikten over Stillehavet og strendene er mektig.

Inne i selve sentrum av byen er det koloniale, staselige bygninger og Plaza de Armas som er det naturlige midtpunktet. Francisco Pizarro grunnla hovedplassen på 1500-tallet og det var herfra den spanske imperiet ble styrt. Fra plazaen er det gangavstand til det knallgule Convento de San Francisco som skjuler noen mørke, spennende katakomber som inneholder cirka 70 000 ulike beinrester. Litt makabert! Klosteret har også et bibliotek med 25 000 gamle tekster. Mange flotte museer er det også i hovedstaden, naturlig nok.

Visste du forresten at Lima er en av verdens aller tørreste byer og at byen er en del av verdens tørreste område Atacamaørkenen? Det virker overhodet ikke slik, byen er rik på kultur, grønne lunger og krever egentlig flere dagers granskning. Den er diger!

(F/L/-)

 

Lima Peru
Dag 16

26. september - Lima og hjemreise

Dagen er til egen disposisjon før avreise til flyplassen. Vi sjekker ut til vanlig utsjekkingstid og bagasjen oppbevares på hotellet. Reiseleder gir forslag til noe å ta seg til, eller bare rusle rundt i Miraflores og gå på kafe eller nyt utsikten mot Stillehavet.

Etter hvert får vi transport ut til flyplassen og KLMs avgang til Amsterdam som er om kvelden.

(F/-/-)

 

Foto: reiseleder Therese Sandnes
Dag 17

27. september - Ankomst Norge

Vi bytter fly i Amsterdam og ankommer Norge om kvelden.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 37 790
Tillegg for enkeltrom: kr 5 230

OBS: På overnattingen på øya i Titicaca deler vi alle 2/3/4-mannsrom av meget enkel standard.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Lima-Oslo med KLM
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Innenriksfly Lima-Arequipa/Cuzco-Lima med LAN
Flyskatt og avgifter pr 1. februar 2018
15 netter på turist/mellomklassehoteller, inkl. frokost, 1 natt i enkelt lokalt hjem ved Titicacasjøen
8 lunsjer, 10 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt med ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Peru Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Carpe Diem trenger din passkopi i god tid før avreise, gjerne rett etter bestilling. Dette grunnet reservasjon av togbillett mellom Cuzco og Aguas Calientes på reisen til Machu Picchu. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 27. februar 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser