Madrid er både elegant og energisk

Madrid – med Toledo, tapas og temperament

Madrid – en stilig storby som byr på fantastisk mat, stemning og kultur i særklasse.

Spanias hovedstad sover aldri. Ustoppelig uteliv, noen påstår at den har flest barer i Europa. Vi teller ikke, men det sier mye. Sprell levende, energien er til å ta og føle på. Temperamentsfull. Smakfull. Byen der mat-tradisjoner ivaretas, med mange moderne og innovative grep. Elsker du mat, elsker du livet. Og du vil elske Madrid. Byen som beviser at spanske, kule byer ikke trenger strandlinje. Midt i landet fungerer som bare det. Og det som er aller best – den er spansk. Ekte og stolt. Skjønt også her finnes den herlige miksen av stilarter som gjør susen.

Få, om ingen byer, kan måle seg med Madrids tilbud til den som elsker kunst. Prado, Thyssen-Bornemisza og Reina Sofia kan få enhver som har et snev av interesse for kunst til å falle i staver. Madrid er også arkitektur og matopplevelser for den kresne. Snobbete, nei. Det er nok av andre nabolag som omfavner gatekunst, bohemen i oss og annet spennende som det må tas et dypdykk i for å forstå. Malasaña, Lavapiés, La Latina og Chueca hører under her. Du har både tid og mulighet til å utforske disse utover oppsatt program.

Bare en liten kjøretur unna, ligger Toledo. Denne byen kan vi ikke gå glipp av. Vi skal nyte byens historiske atmosfære og også smake utsøkt, spansk vin. Aldri undervurder beliggenhet, og Toledo ligger høyt og staselig, med utsikt over elven Tajo. Her har kristne, muslimer og jøder satt sitt unike preg. Her er synagoge og her er en av Spanias flotteste katedraler. Vi våger påstanden. Bymuren med Puerta de Bisagra Nueva er inngangen sin som setter tonen. Selveste El Greco satt sitt preg på byen, og noen av hans verker pryder fortsatt Toledo.

Reiseleder Vegard bor i Spania, snakker flytende spansk og er en skikkelig «foodie». Den perfekte reiseleder på denne turen der kultur, mat og opplevelser er i fokus.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Madrid er byen som vil overraske deg positivt. Fullspekket av stemning og skjønnhet
 • En tur for foodies, og en tur for deg som elsker kultur og vakker arkitektur
 • Tapasrunde på noen av byens mange gode steder
 • Kokkekurs der vi lærer mer om tapas av proffer
 • Utflukt til vakre og historiske Toledo
 • Vinsmaking med spanske viner er manges favoritt
 • God miks mellom oppsatt program og tid på egen hånd
 • Madrid oppdages gjerne til fots og det er mange nabolag å bli kjent med
 • Reiseleder Vegard, bor i Malaga, snakker flytende spansk og har smaken for de gode opplevelsene og det gode liv

 

 • spania_catalonia
 • mat paella spania andalucia
Dag 1

15. mai - Avreise Oslo ankomst Madrid

Vi flyr fra Oslo midt på dagen med Norwegian (direktefly) og ankommer Madrid flyplass om ettermiddagen.

Vel fremme i Madrid blir vi møtt på flyplassen av reiseleder Vegard som sørger for at vi kommer oss til hotellet vi skal bo på under hele oppholdet, Puerta Toledo. Med sentral beliggenhet som alltid er viktig når man besøker en storby, er vi sikret en fin ferie. Metro finnes rett ved og ellers er byen lett å oppdage til fots. Plaza Mayor ligger omtrent 15 minutter unna.

Spania=deilig mat og det skal vi såklart teste ut. Middag i kveld – bienvenidos!

Informasjon om Puerta Toledo

(-/-/M)

Madrid med hovedgaten Gran Via
Dag 2

16. mai - Bli kjent med Madrid og tapas-tur om kvelden

Etter frokost er det på tide å bli kjent med byen, oversikt må vi ha. Vi busser først, og rusler etterpå.

Det naturlige er å begynne ved Plaza España der statuene av både Don Quixote og Sancho Panza pryder torget. Cervantes litterære satire som alle har hørt om, men som kanskje ikke alle har lest…

Vi fortsetter til Plaza de Oriente, øst for Palacio Real, som ligger på den vestlige siden av Madrid. På torget er det hele 44 statuer av spanske herskere. Det kongelige palasset, Palacio Real imponerer stort og er en hovedstad verdig. Det har hele 2800 rom, men kun 16 av disse er åpne for allmennheten. Kongefamilien med kong Felipe og dronning Letizia bor ikke her, de holder til på Zarzuelapalasset.

Turen fortsetter til hagene i Vistillas som en omgitt av fontener, blomsterpryd og er flott anlagt. Og et perfekt sted å få en super utsikt mot katedralen. På veien mot Plaza de la Villa, der borgermesteren holder til, rusler vi gjennom gamlebyen med sine ytterst koselige og sjarmerende smug og smågater.

Neste stopp er enorme Plaza Mayor, nå snakker vi om det mest kjente torget i hele Madrid. Gjennom historien har den ble brukt til forskjellige begivenheter av ymse og mer dramatiske slag, som tyrefektinger og offentlige henrettelser. Med plass til opptil 100 000 mennesker, er det ofte her det skjer når det er en markering eller noe å feire.

Vi fortsetter til Plaza Santa Ana, renovert og i ny drakt. Torget er fullt av barer, teatre, musikere, og gateartister, dette er et godt sted å ta en pust i bakken etter alle skritt og alle inntrykk. Så Circulo de Bellas Artes, inngangen til Gran Via. Du hører det på navnet, Gran Via er stilig og stort. Denne hovedgaten er livlig, travel og lekker med sine flotte bygninger fra 1930-tallet. Europas første skyskraper kan de også skilte med. For ikke å glemme Metropolis-bygningen der taket er farget i sort og gull – og toppes med en dame med vinger. Nå har deler av Madrid falt på plass for oss, ringen er sluttet, og vi er tilbake ved Plaza España.

Vel tilbake på hotellet etter endt bytur, eller kanskje du blir igjen og tar deg tilbake selv? Ved 17.30-tiden skal vi møtes i resepsjonen for tapas og mange gode smaker. Vi kan ikke tenke oss noe bedre enn tradisjonelle smaker blandet med gastronomi og moderne vri. Om du er lokal eller turist, elsker du denne måten å nyte god mat, godt drikke og godt selskap. Det er det det handler om. Vi besøker flere ulike steder og smaker litt her og der. Vi går og det er omtrent 20 minutter.

En herlig innledning til mange dager i Spania!

(F/-/M (tapas))

Her skal vi lage tapas!
Dag 3

17. mai - Dag til egen disposisjon og lær å lage tapas

Dagen i dag har du mulighet til å oppleve mer av Madrid etter egne interesser. Shopping – bare å sørge for å ha nok penger på kortet. Mer sightseeing til andre nabolag eller store severdigheter – bare å ta på seg gode sko. Eller benytte seg av hop on-bussen. Reiseleder kommer også til å foreslå noe du kan bli med på, om du blir overveldet av alle tilbud.

Vi nevnte innledningsvis kunst. Og Madrid stiller i sin egen liga her på verdensbasis. Innenfor kort avstand ligger tre av de flotteste stedene for å nyte både både de gamle og de nyere mesterne. Prado spiller hovedrollen og er de gamle mesternes høyborg. Spansk, italiensk og flamsk. Her møter du storheter, selv om du bare går på måfå. Tizian, Rubens, Velázquez, Goya og El Greco, er noen av dem.

Reina Sofia viser 1900-talls kunst for den kresne med Picassos mesterverk «Guernica» som største trekkplaster. Størrelsen tar pusten fra deg – det gjør også historien bak. I april 1937, under den spanske borgerkrigen, bombet et tjuetalls fly den baskiske byen Gernika.

Thyssen-Bornemisza har også sin del av uforglemmelige og uerstattelige skatter. Med rundt 800 verk, er det også her mulighet for å møte mesterne, i litt mindre skala enn Prado. Tizian, Rembrandt, van Gogh, Monet og Picasso henger her – familien har samlet i to generasjoner og det er ikke lite.

Parken El Retiro er en vakker oase for avslapping og rekreasjon. Mathallen San Miguel ligger i en nydelig bygning, men det er smakene og utvalget som trekker både lokale og besøkende.

Ved 17-tiden blir det felles avgang fra hotellet da vi skal ut å lære mer om mat og tapas. Tapaskurs! Vi sier det ofte: «hands on» er tingen. Ikke bare er det lærerikt, men det er sosialt og artig i tillegg til velsmakende. For å få til dette, har vi med oss mentorer og chefer som vet hva som skal til. Etter et par timers læring, prøving, feiling og så perfeksjon, spiser vi.

(F/-/M kokkekurs)

Nabolaget Lavapies, en skikkelig kontrast
Dag 4

18. mai - Toledo!

Etter frokost, ved 9-tiden, venter en ny by på oss. Toledo. Det er en times tid med buss og vips er vi i en by som stråler av sjarm, mangfold og historie. Den har til og med vært Spanias hovedstad, før Carlos V flyttet den til Madrid. Kjent for sjarm og atmosfære samt en lekker katedral. Legg til en greker fra Kreta som gjorde spanjol av seg, og ble en av verdens mest kjente malere. Toledo i et nøtteskall. 

Beliggenheten, beskyttet av bymurer og med festningsverk og broer, her er det mye å hvile øynene på. Her har både kristne, arabere og jøder sameksistert i flere hundre år. Alle har de etterlatt seg et spennende sammensurium av stilarter og arkitektoniske perler. Inngangen Puerta Nueva skuffer ikke. Ei heller Plaza Zocodover. Gjør klar for en interessant by med mange fortegn. Felles nevner er tre religioner og tre symboler på gudsdyrkelse. Underveis ser vi Santo Tome-kirken, her ligger synagogen Santa Maria La Blanca og kirken San Juan De Los Reyes. Santo Tome besøker vi, for her er et spesielt verk av en spesiell kunstner: El Grecos «begravelsen av Señor de Orgaz. 

Etter kulturelt påfyll, blir det felles lunsj i byen. På veien hjem, passer vi like godt på å stoppe for vinsmaking. Alltid spennende å besøke lokale vingårder.

(F/L/-)

Toledo har perfekt beliggenhet og er skikkelig koselig
Dag 5

19. mai - Madrid i eget tempo og felles middag om kvelden

Dagen er til egen disposisjon, reiseleder gir gjerne forslag og organiserer.

Vi møtes til felles middag for å oppsummere dagene og som avslutning på en tur med mange gode, lokale opplevelser. Vi har valgt en restaurant som ligger ganske nært hotellet, og som er kjent for å ha skikkelig god mat. Bra beliggenhet og med kvalitetsmat. Såpass skal det være etter noen dager i den spanske hovedstaden. Praten sitter løst og kanskje har spansken bedret seg litt også – noen gloser i hvert fall.

(F/-/M)

Madrid og en av mange trivelige plazaer, Plaza de le Villa
Dag 6

20. mai - Madrid - Norge

Etter hvert er det på tide å si «hasta luego» til Madrid. Vi har litt tid på egen hånd før bussen henter om ettermiddagen. Avreise med Norwegian via Arlanda, der det er flybytte. Vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden

(F/-/-)

Madrid!

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 990
Enkeltromstillegg: kr 1 850

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Madrid t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 30. oktober 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
5 netter på mellomklassehotell. Frokost inkludert.
1 lunsj
4 middager (hvorav 1 tapas og 1 kokkekurs)
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen i Madrid og er med på hele turen til avreise fra Madrid flyplass.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene
sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Gyldig pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser