Maafushi og Maldivene på lokalt vis

Rett og slett det ekte Maldivene

Kunne du tenke deg hvite sandstrender og turkist hav? Snorkle i vann som minner om et akvarium? Gå barfot i sandgater omgitt av hus i alle regnbuens farger? Møte en gjestfri lokalbefolkning? Senke skuldrene og bare kose deg en ukes tid når det er som mørkest og kjipest her hjemme? Da tror vi at det ekte Maldivene er noe for deg. Nærmere bestemt øya Maafushi. Det er en helt, helt annerledes opplevelse enn å være på en all inclusive resort på Maldivene – for å si det sånn. Og spør du oss, så er den lokale varianten en mye hyggeligere og minneverdig opplevelse enn resortlivet…og ikke minst billigere. Hvordan Carpe Diem havnet på akkurat Maafushi er en ganske så spesiell historie. Du kan lese mer om den nedenfor.

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 08.02.2020
 • Tilgjengelighet Fullt
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 19 530,-
 • Kontakt oss

Høydepunkter

 • Det ekte Maldivene – det som virkelig er verdt å oppleve
 • Bli kjent med Maafushi – den lokale øya midt i paradiset
 • Paradis ja, men dog med nok av miljøutfordringer både til lands og til vanns. Med Carpe Diem får du mulighet til å være med å bidra til et bedre miljø på Maldivene gjennom konkrete handlinger.
 • En verden under vann som bare må oppleves – akvarium er den beste beskrivelsen
 • Møte med en veldig gjestfri lokalbefolkning
 • Besøke naboøya Gulhi
 • Snorkling på Turtle Reef, landgang på sandbanke, forhåpentligvis møte delfinene
 • Solnedgangscruise og nattfiske
 • Lokalkjent reiseleder Monica Sundbø – Renees søster
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur
Maldivene

Maafushi - den lokale øya. How it works:

Maldivene er ensbetydende med paradis – en etterlengtet drømmeferie. Paradis både over og under vann. Dobbel glede. Bildene lyver ikke. I dette øyriket blir Photoshop arbeidsledig.

Naturen er gavmild. Her lar den oss gå barbent i myk puddersand. Hver dag. Det er ikke mye som slår fargepaletten kritthvit sand og turkis, glassklart vann. Herlige assosiasjoner om en behagelig drømmeferie. For oss som besøker øyene er sol og bad hovedsyssel. Og strendene, de er helt greie de også…fordelt på øyene – det er nesten 1200 av dem. Vi har valgt å gjøre det lokalt denne gangen. Carpe Diem går alltid i bresjen for det genuine fremfor det kommersielle. Derfor har vi lagt vår elsk på øya Maafushi (les om bakgrunnen for valget nedenfor).

Her blander turistene seg med lokalbefolkningen. Vi får en helt annen opplevelse av hvordan det er å faktisk leve på Maldivene. Gå barbeint er en egen greie her. «Gatene» består av sand. Nesten bilfritt. Helt perfekt og nydelige gater i solskinn, men kommer det en regnskur, en helt annen historie. En uforglemmelig sådan. Slikt som skaper gode historier både på tur, og i godt selskap etterpå.

Det er ikke så veldig lenge siden Maldivene bestemte seg for å oppheve skillet mellom turister og lokalbefolkning. Tidligere har så godt som all turisme vært sluset til egne resorts. Øyriket byr jo på utallige, flotte, fancy resorts som smaker både paradis og eksklusivitet. Der det ikke er spart på noe, og prisene er deretter. For lokale Maafushis del, var det i 2010 det første overnattingsstedet ble bygget her. Siden den tid har det skjedd MYE. La oss ikke legge skjul på at turistene har oppdaget øya. Øylivet er et kapittel for seg. Maafushi er nybygg, eldre bygg, skjeve bygg, pene og mindre pene bygninger. Sjarm og særpreg i bøttevis, men med skjevheter og dæsjer av kule innslag og det som ikke er fullt så kult. På den ene delen av øya ligger til og med øygruppens fengsel. Når det er sagt, så er det veldig lite kriminalitet her. Summen av det hele er herlig forfriskende og annerledes!

Strendene er der, palmene vaier like dovent som på resortøyene og de lokale varter opp med en stor porsjon gjestfrihet. Det er imidlertid et par ting du skal vite om. Maldivene er muslimsk og det er noen spilleregler vi må ta hensyn til:

Bekledning – det er fritt frem å gå i shorts og singlet på Maafushi. Sommerkjoler og skjørt. Men det er kun én strand man bader og går i bikini på – og det er Bikini Beach. Det er også flere strender på Maafushi, på disse bader man i f.eks lang shorts (sykkelbukse) og singlet.

Alkohol – man får ikke alkohol servert på Maafushi. Wenche i Carpe Diem som har vært der, savnet det ikke (selv om hun liker vin veldig godt…). Når det serveres så herlige fruktjuicer og smoothies som her, får du en skikkelig vitaminboost som varer og rekker. Og det smaker himmelsk! Kommer dog med en liten advarsel: vanedannende som bare det. Carpe Diem-Wenche ble i alle fall hekta på smoothiene. Det er imidlertid fullt mulig å nyte et glass øl eller vin i solnedgang (eller når som helst på dagen). Det er en yacht som ligger noen hundre meter fra land (gratis transport ut til båten). Om bord selges det både øl, vin og brennevin. Om du vil.

Vi bor på Triton Beach Hotel under hele oppholdet. Der tør vi påstå at det er godt å være. Det er passe stort og har en god atmosfære. Det er kort vei til stranden, som passende nok er Bikini Beach. Det er der vi kommer til å være, når vi ikke opplever andre deler av Maldivene på utfluktene våre. Link til hotellets hjemmesider finner du HER.

 

Fargerik og sjarmerende sandgate på Maafushi

Bakgrunn til hvorfor Carpe Diem valgte Maafushi

Innlegg publisert på Carpe Diems facebooksider 9. mai 2018 / skrevet av daglig leder Wenche Tvenge:

Jeg pleier å skrive en liten snutt eller to her på facebook når jeg er på oppdagelsesferd ifbm nye Carpe Diem-turer. Denne gangen er det vanskelig å skrive..

En reise er snart over. Maldivene på lokalt vis med noen sløvedager på resort var planen, både for meg og kommende Carpe Diem-turer til Maldivene. Planen ble forsåvidt fulgt, men alt ble så veldig, veldig annerledes enn det skulle vært.

Vår nye reiseleder, dama som flyttet fra Kragerø, solgte alt hun eide og flyttet til den lokale øya Maafushi på Maldivene. Hun som brant for miljøvern, startet sitt eget søppelprosjekt, plantet koraller og opprettet et dykkesenter og reisebyrå på øya hun falt pladask for på en feriereise til Maldivene for ca. fem år siden. Hun som sprudlet over av entusiasme og glede når jeg spurte om hun ønsket å samarbeide med oss. Hun som var desperat etter Norvegia-ost…om vi kunne ta med så mange kilo vi fikk plass til i kofferten😊 – Kjære Renee Sørensen, det er ufattelig at vi aldri rakk å møtes. Du sendte meg melding om at du var så lei deg for at du ikke var på Maafushi for å ta imot oss, men at du regnet med å være på plass tirsdag kveld. Slik gikk det ikke – du døde 2. mai etter kort tids sykdom, bare 45 år ung.

Gjennom din søster, mor og en skokk med lokale venner har jeg blitt kjent med deg. Og du har virkelig satt spor, både hos meg og hos lokalbefolkningen på Maafushi.

Tanken var først at Carpe Diem ikke kan ha turer til Maafushi uten Renee, men selvfølgelig skal vi det  Vi skal vise våre gjester øya Renee elsket, de fantastiske snorkle/dykkemulighetene, de gjestfrie innbyggerne med de hjertelige smilene, de kule, fargerike gatene med sanddekke, verdens beste juicer og smoothier, korallene Renee plantet som nå ryktes å skal hete «Renee’s garden», vi skal bidra i søppelprosjektet hennes, vi skal rett og slett være med å sette Renees øy Maafushi på Carpe Diem-kartet

Jeg forstår godt at Renee falt for Maafushi og menneskene her. Selv om ikke alt de bygger er slående vakkert og de har utfordringer med plastsøppelet, så er det ingen tvil om at øya har bøttevis med sjarm. Og FOR noen utfluktsmuligheter som finnes rett rundt hjørnet😍 Her kan du oppleve det ekte Maldivene til helt andre priser enn det du finner på resortene. Og spør du meg, så har du vel egentlig ikke vært på Maldivene om du bare har vært på en resort…

Carpe Diem kommer til å støtte Renees korall- og plastprosjekt fremover og oppdateringer vil komme her på våre facebooksider. Ønsker du også å støtte Renees prosjekt, så blir det muligheter for det.

Til minne om Renee som levde drømmen sin og som gjorde en forskjell 

Wenche/Carpe Diem

Foto: Renee Sørensen

Renees miljøprosjekt på Maafushi

Eco Dive Club startet av Renee og to lokale venner i september 2017. Hun ønsket et dykkesenter med et ekstra fokus på miljøet og også marin forsøpling.
Det har blitt plantet mange rammer med koraller, slik at koraller som har brukket kan igjen vokse og bli korallrev.
Det trengs flere rammer og folk er velkommen til å plante koraller når de er på Maafushi.
Det er flott å snorkle i kanalen de har plantet koraller, og det har blitt et yrende fiskeliv der. De «eldste» korallene som er plantet i «Renee’s garden» som plassen heter, ble plantet for to år siden.
Når Eco Dive Club henter koraller, tar de bare de som har brukket og vil dø om de ikke blir «festet» til f.eks en ramme.

Søppel, spesielt plast er et problem på Maldivene , akkurat som i andre land. Renee har startet Maafushi Envoriment Club, slik at skolebarna skal læres opp til å sortere søppel. Sammen med frivillige, både turister og lokale ryddes det jevnlig i lagunene for plast.

Disse flotte prosjektene til Renee ønsker Carpe Diem å være med å videreføre, og videreutvikle sammen med Eco Dive Club og Renees familie.

Her forteller Renee selv om Maafushi, Maldivene og sine miljøprosjekter

 

Og her ser du hvordan korallplanting foregår i praksis.

Vi er heldige som har fått Monica Sundbø som reiseleder på turen. Hun er Renees søster og kjenner Maafushi veldig godt. I tillegg er hun en sosial og meget hyggelig dame å være sammen med. Les mer om Monica HER.

Maafushi
Dag 1

8. februar– Avreise Oslo

Vi reiser om ettermiddagen med Qatar til Doha. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Maldivene og hovedstaden Male. Vi ankommer om morgenen (lokal tid) den 9. februar.

(-/-/-)

Maafushi
Dag 2

9. februar – Ankomst Male og transfer til Maafushi

Fremme! Vi ankommer Male om morgenen og får båttransfer til Triton Beach Hotel som blir vårt hjem de neste dagene. Det er ikke lange biten, tar cirka 40 minutter.

Vi sjekker inn, kommer i strandmodus og feriemodus. La ferien begynne!

Kjekt å vite: De måltidene som ikke er inkludert på turen, organiseres av reiseleder. Den som vil spise felles, blir med. Det gjelder alle dagene. Det kan også hende at vi bytter om på dagene i forhold til utfluktene.

Les mer om Hotel Triton Beach her

Utsikt fra takterrassen på Triton hotel
Dag 3

10. februar - Besøk på naboøya Gulhi med snorkling og lunsj

Frokost på hotellet før vi skal ut å oppleve! Vi skal ut å snorkle. Må ut på havet. Begynne å få en følelse av en overjordisk vakker verden under vann. Her er det farger, det vrimler av ulike fisker som skynder seg langsomt og henger på flokken sin. Store, små, kjente, ukjente – spiller ingen rolle. Her nede er alt en bonus å få med seg.

Liker du deg best over vannflaten? Null problem. Her er det muligheter for alle. Vi innretter oss på en «helt grei» sandbanke ikke veldig mange minuttene fra Maafushi. Her kan de som ønsker snorkle på revet som ligger noen meter fra sandbanken, mens de som liker bedre å sive rundt på grunt vann kan gjøre det. Vi spiser lunsj på sandbanken før vi fortsetter til naboøya Gulhi.

Gulhi er liten, lekker og innbydende. Her var det faktisk low key-turisme allerede på 80-tallet med litt telting og enkelt opplegg. Gulhi har også en av Maldivenes eldste og største havner, uten at størrelsen på havnen får deg til å tenke på «noe stort».  Gulhi har en knakende fin strand å skilte med og ute i vannet kan du huske på en vannhuske. Også et populært sted å ta bilder. Se forøvrig bildeslideren øverst på siden.

Etter mye frisk luft, sol og saltvann setter vi kursen tilbake til Maafushi. PS! Her er det bare en type solfaktor som gjelder: faktor 50!

Tilbake på Maafushi tar vi ettermiddagen og kvelden som den kommer:)

(F/L/-)

Dag 4

11. februar - Dag til egen disposisjon

Planer for dagen: Nyt strandlivet, bli høye på ferielivet med fruktjuice eller smoothie (lett å komme ut av tellingen på hvor mange vi har tatt etterhvert…) eller lese boken din. Litt shopping er det også mulighet for i de små butikkene som kranser de hvite strandgatene. Eller test ut cafeer og restauranter på denne øya som strekker seg 1200 meter fra ende til annen.

(F/-/-)

Bikini Beach, Maafushi
Dag 5

12. februar - Maafushi, snorkling, sandbanke, delfiner, skilpadder og lunsj

Ut på tur etter frokost! Det er det som er så genialt med å forflytte seg bittelitt- alle steder er ulike og skaper en annen opplevelse. Kanskje ser vi havskilpadder i dag? Vi har i alle fall truffet på disse artige skapningene på alle tidligere turer vi har hatt til Maldivene, så sjansen er stor for at de som ønsker kan svømme med skilpadder i dag.

Underveis strander vi igjen, med hensikt, på en sandbanke. Her koser vi oss med mer snorkling, bading og lunsj før vi har avgang med båten igjen. Mens vi på tilbakeveien cruiser på Det indiske hav, på utkikk etter de alltid lekne og akrobatiske delfinene. Om de er ute og cruiser selv, er det meget sannsynlig at de viser frem noen av de mange sprellene og kunstene sine langs rekka. Den som ikke smelter og blir varme om hjertet av delfiner, rekk opp hånda. Sjansen er stor for at du får oppleve delfiner på nært hold i dag. Er vi heldige…mange hundre av dem…samtidig.

Vel tilbake, er resten av dagen til egen disposisjon. Enten til å oppdage mer av Maafushi, eller til å slappe av.

(F/L/-)

Ikke umulig at vi møter på delfiner i dag - foto: Triton hotel
Dag 6

13. februar - Dag til egen disposisjon på Maafushi, cruise i solnedgang med fisking

Nå begynner vi å komme inn i dagliglivet og dagene går av seg selv. Det er solstråler å fange, dukkerter som må tas og snorkling som må vedlikeholdes. Det kan jo dukke opp nye fisker!

Når det begynner å dra seg mot kveld, møtes vi til cruise i solnedgang. Lite kan måle seg med å se solen ta kvelden fra sjøsiden. Om bord i en lokal båt, dhoani, gjør vi oss klar til å se dette underverket som jo skjer hver dag. Men like flott er det hver gang! Ok, det kan jo hende at solen ikke skinner…, men båttur, det blir det 🙂 Underveis blir det også kveldsfiske. Om fiskelykken står oss bi (og mannskapet som nok har mer peiling enn oss…), blir det tilberedning og spising av egen fangst etterpå sammen med en skikkelig island night med lokale, tradisjonsrike retter. Dette gjøres hos vår samarbeidspartner og ikke om bord…

(F/-/island buffet og grillet fangst fra kveldsfiske)

Dag 7

14. februar - Dag til egen disposisjon på Maafushi - eller island clean up og planting av koraller

I dag kan du selv bestemme tempoet og hva du vil gjøre. Om du vil være med på vår aktivitet, heng på! På tidligere turer har dagens gjerning virkelig vært noe våre gjester har satt pris på og ønsket å være en del av. Vi skal ut å plukke plast/søppel og være med å plante koraller! I avsnittet innledningsvis står det mer om dette som gjentas her:

Søppel, spesielt plast er et problem på Maldivene, akkurat som i andre land. Renee Sørensen startet Maafushi Envoriment Club, slik at skolebarna skal læres opp til å sortere søppel. Sammen med frivillige, både turister og lokale ryddes det jevnlig i lagunene for plast. Nå er det vår tur.

Eco Dive Club startet av Renee og to lokale venner i september 2017. Hun ønsket et dykkesenter med et ekstra fokus på miljøet og også marin forsøpling. Det har blitt plantet mange rammer med koraller, slik at koraller som har brukket av igjen kan vokse og bli til nydelig korallrev. Det trengs flere rammer og folk er velkommen til å plante koraller når de er på Maafushi.
Det er flott å snorkle i kanalen de har plantet koraller, og det har blitt et yrende fiskeliv der. De «eldste» korallene som er plantet i «Renee’s garden» som plassen heter, ble plantet for cirka to år siden. Når Eco Dive Club henter koraller, tar de bare de som har brukket av og vil dø om de ikke blir «festet» til f.eks en ramme. En dag til ettertanke og noe du aldri glemmer.

Carpe Diem planter to rammer for hver ny tur, så allerede nå har vi rukket å få en liten Carpe Diem-hage i Renees vakre korallhage. Vi garanterer at dette vil gjøre inntrykk, for hvem av dere visste at det faktisk var mulig å plante nye koraller? Ikke vi, før Renee lærte oss dette.

Reiseleder organiserer felles middag i kveld.

(F/-/ M)

Dag 8

15. februar - Dag til egen disposisjon

Om du vil kjenne på hvordan livet er på en av resortene på en annen øy i nærheten, så har du muligheten i dag. På tidligere turer har de aller fleste av våre gjester tilbrakt en dag på resort. De har storkoset seg.

(F/-/-)

Dette bildet er tatt på Carpe Diems tur til Maafushi i desember 2018.
Dag 9

16. februar - Dag til egen disposisjon, middag om kvelden

Det er vinter, det er kjipt hjemme – du er heldigvis fortsatt på Maldivene. Ikke glem å nyte siste hele dagen. Bunkre opp med juice, frukt og sunne vitaminer sammen med solstrålene. Det er også mulig å organisere mer snorkling og aktiviteter.

Vi møtes til felles middag for å kose oss siste kvelden på Maafushi. Denne øya som både er rustikk, egenartet, lokal, kul, delvis stygg, samtidig vakker og herlig rar på samme tid. Nå har vi kommet under huden på den og der blir den.

(F/-/M)

Kanskje du har lyst til å dykke mens du er på Maafushi. Renees dykkeskole Eco Dive Club drives av denne herlige gjengen :-)
Dag 10

17. februar - Maafushi og hjemreise

Det er fortsatt tid til å være i feriemodus, ikke lett å gi slipp. Nå er det på tide å gjøre mer av det du elsket, eller få med deg det du ikke har hatt «tid» til.

Vi disponerer noen rom på hotellet slik at du får fikset deg litt opp før avreise mot kvelden. Etter hvert må turen gå ut til flyplassen og Male. Vi får transfer med båt, før vi må sjekke inn hos Qatar. Avgang er om kvelden.

(F/-/-)

Sannsynligvis vil du tilbake til Maafushi :-)
Dag 11

18. februar - Ankomst Norge

Etter flybytte og mellomlanding i Doha, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn midt på dagen.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 19 530
Tillegg for enkeltrom: kr 3 460

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Male-Oslo med Qatar
Flyskatt og avgifter pr. 10. april 2019
Ved avreise fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
8 netter på hotell inkl. frokost
2 lunsjer og 3 middager (inkl kveldsfiske og kokkekurs)
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Øvrige måltider ikke inkludert
Tips
Vaksiner
Utflukter som ikke er en del av programmet
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Maldivene.  Passet må være gyldig minst 6 mnd etter utreise Maldivene.
Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlige for passasjerer som ikke har pass i orden.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser