Vandring - Trevi, Italia

Lett aktiv landsbyferie i Umbria, Italia

En gruppe mennesker ute på tur

Trevi er også et fantastisk område å vandre i

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. I Umbria setter man som italienere flest, stor pris det gode måltidet med de rene smakene og lokale råvarene. Med den vakre naturen som omringer Umbria, er det å være utendørs noe de fleste verdsetter. Når dette kombineres må det jo bli optimalt.

Vandringer i frisk luft og på lokalt vis blir det også flettet inn. Vi går omtrent ti kilometer, eller kortere under vandringene. Er du normalt aktiv i hverdagen og kan gå i terreng, passer det for deg. Aktivitet, frisk luft og ytterst herlig mat og drikke går hånd i hånd på denne turen. Kalorier inn og kalorier ut – vandringene opprettholder balansen. Det er viktig, som kjent.

All mat er inkludert fra lunsj ankomstdagen til frokost avreisedagen.

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Passe lange vandringer i variert landskap, også langs kysten
 • En lett aktiv tur for deg som vil være ute, men som ikke nødvendigvis må ha det så bratt og utfordrende
 • Rasiglia – et nytt bekjentskap av en nydelig, liten by. Umbrias lille Venezia.
 • Lær å lage pasta som i Umbria på hotellet vårt, kokkekurs
en kvinne som ser på ville valmuer som vokser ved siden av veien
+25
+24

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Program

6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Lunsj og middag

Avreise Oslo Lufthavn grytidlig med Swiss til Roma, Fiumcino – mellomlanding og flybytte i Zürich. Ankomst om ettermiddagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Underveis blir det en liten piknik med prosecco, tiden vil vise om vi stopper eller om det blir om bord i bussen. Vi kommer frem til hotellet der vi blir tatt vel imot. Vi setter tonen for mange dager med mye godt. Vertskapet vårt her i Trevi vet å skjemme bort gjestene sine, noe vi skal få merke i dagene som kommer. Nå tar vi ettermiddagen med ro og lader opp til neste dag der vi skal ut å oppleve Trevi og omegn.

En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

Utsikt mot liten by på bakketopp med vingårder og fjell i bakgrunnen.

Den lille middelalderbyen Trevi ligger på en bakketopp med flott utsikt.

Dag 2

Bli kjent med Trevi og tur til Rasiglia og Pettino

Frokost, lunsj og middag

Cirka 8 - 10 kilometer

Cirka 3 timer

Etter frokost skal vi ut å bli mer kjent med Trevi, for det er en av de vakreste landsbyene i Umbria og Italia. Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

Vi skal videre til det som går under navnet «Umbrias lille Venezia», byen Rasiglia. Sjarm i lange baner her mens vi blir kjent til fots. Underveis benytter vi sjansen til å ta en liten piknik mens vi fortsetter å være i takt med det lokale. Etterpå venter Pettino, med fjellene i bakgrunnen som er et supert sted å ta bilder!

Vel tilbake i Trevi blir det middag på hotellet.

Dag 3

Lokal vandring med besøk hos Roberto

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal Roberto ta oss med på en liten vandring – vi rusler blant annet langs akvedukten før, vi stopper for å nyte av en lokal spesialitet hjemme i hans hus.

Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er imponerende 1200 år gammelt! Vi smaker og følgesvennen er den enkle, men alltid velsmakende bruschettaen. I tillegg befinner vi oss så absolutt på historiske trakter, og rusler innimellom i romerske fotspor.

Etterpå møtes vi til lunsj på hotellet. Pasta står på menyen. Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi inspireres av lokal ekspertise. Vi vil få utdelt oppskriftene til rettene vi spiser på hotellet, slik at vi kan prøve oss når vi er vel hjemme igjen.

Ettermiddagen er til egen disposisjon før det er middag på hotellet.

Dag 4

Vandring med vingårdsbesøk og 17. mai-markering

Frokost, lunsj og middag

9 kilometer

cirka 3 timer

I dag skal vi holde oss litt i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Med frisk luft i fjeset og med naturen som kulisser, vandrer vi sakte men sikkert av gårde etter et besøk i selve Montefalco by.

Vi besøker en av Montefalcos anerkjente vingårder (en cantina) der vi skal se oss om. Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner, Sagrantino. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Nok en herlig middag venter om kvelden i hotellets restaurant. Men i kveld blir det forvandlet til en festaften med norske flagg og litt sprudlende i glasset. Og musikk. Gratulerer med dagen!

Dag 5

Assisi

Frokost, lunsj og middag

I dag går turen med buss til Assisi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

Lunsjen tar vi på en lokal restaurant og felles middag i hotellets restaurant om kvelden. Skuldrene er forhåpentligvis senket for lenge siden, Trevi har som regel den virkningen på oss besøkende.

Dag 6

Vandring med litt sjøutsikt mot Sirolo

Frokost, lunsj og middag

10 kilometer

cirka 3.5 timer

Dagens vandring tar oss rundt i litt andre omgivelser. Vi skal vende nesen mot Sirolo, som er en koselig, liten landsby i fjellene nær Porto Recanati. Underveis får vi en herlig utsikt fra klippene. Vi kommer også ned til en liten strand der vi kommer til å spise fiskelunsj på en lokal restaurant. Dette er regnet som den «tøffeste» av turene vi går og dersom du ikke vil gå nedover gjennom tett skog, er det helt fint å sitte på med bussen som venter.

Lunsjen spiser vi her nede ved stranden, før turen går «hjem» til Trevi for middag etter hvert.

Dag 7

Hjemreise

Frokost

Etter frokost er det litt tid på egen hånd før det blir transfer til flyplassen i Roma.

Swiss flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Vi beregner landing på Oslo Lufthavn om kvelden etter flybytte i Zürich. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Roma t/r
 • Netter på 4* hotell inkl frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport i følge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips