Et fantastisk område å vandre i, Trevis olivenlunder :-)

Lett aktiv landsbyferie i Umbria

Opplev ekte italiensk feel good-stemning og lett aktivitet i middelalderbyen Trevi i Umbria.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. I Umbria setter man som italienere flest, stor pris det gode måltidet med de rene smakene og lokale råvarene. Med den vakre naturen som omringer Umbria, er det å være utendørs noe de fleste verdsetter. Når dette kombineres må det jo bli optimalt.

Vandringer i frisk luft og på lokalt vis blir det i massevis. Vi går omtrent ti kilometer, eller kortere under vandringene. Er du normalt aktiv i hverdagen og kan gå i terreng, passer det for deg. Det fine med disse dagene er at det er god blanding med lokale møter og kortreist mat.  Aktivitet, frisk luft og ytterst herlig mat og drikke går hånd i hånd på denne turen. Kalorier inn og kalorier ut –  vandringene opprettholder balansen. Det er viktig, som kjent.

All mat er inkludert fra lunsj ankomstdagen til frokost avreisedagen.

 

 • Lett aktiv tur
 • Nesten All Inclusive!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 30.08.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 12 150,-

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Passe lange vandringer i variert landskap, også langs kysten
 • En lett aktiv tur for deg som vil være ute, men som ikke nødvendigvis må ha det så bratt og utfordrende
 • Blomsterbyen Spello som vi besøker og spiser lunsj i
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Alle måltider fra lunsj dag en til frokost siste dag er inkludert
 • Nesten alle måltider er også inkludert drikke
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diemtur:)

 

 • Trevi, Umbria, Italia
 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • Italia, Umbria, Montefalco, vin
 • Italia_Umbria_Trevi_vandretur_castello_pisignano
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, vin
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia_Umbria_mimosa_blomst_tre
 • Italia_Umbria_Trevi
 • Italia, Umbria, Montefalco
 • Italia, Umbria, Trevi, Antica Dimora alla Rocca
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, vintønner
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Trevi_Utsikt_fra_Umbria_Italia
 • Spello Umbria Italia
 • Piknik Trevi Umbria Italia
 • Italia, Umbria, Trevi, Antica Dimora alla Rocca
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring, castello pisignao
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia_Trevi_Roberto_citywalk_foto_KjetilKvienMadsen
 • Italia, Umbria, Trevi
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, mat

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

30. august - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med Norwegian til Roma, Fiumcino. Ankomst om formiddagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer – men vi stopper for lunsj i Narni.

Vi kommer frem til hotellet der vi blir tatt vel imot. Vi setter tonen for mange dager med mye godt. Vertskapet vårt her i Trevi vet å skjemme bort gjestene sine, noe vi skal få merke i dagene som kommer. Nå tar vi kvelden og lader opp til neste dag der vi skal ut å oppleve Trevi og omegn. Om kvelden møtes vi til den første av mange gode middager på hotellet, og i morgen skal vi bli bedre kjent.

(-/L/M)

 

Ut på tur med Carpe Diem :-)
Dag 2

31. august - Vandring og oppdagelser i Trevis omegn

Frokost først, så ut på tur med enten Valentina eller Roberto.

For Trevi er en av de vakreste landsbyene i Umbria og Italia. Her er masse snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

I dag blir det også en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er Roberto som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks. Lunsjen spiser vi på terrassen, om været tillater.

Tilbake til hotellet med buss, så fritid til vi møtes til felles middag.

(F/L/M)

Dagens vandring: Ti kilometer, cirka to – tre timer

Carpe Diem-Wenche nyter utsikten mot Trevi
Dag 3

1. september - Vandring og besøk i blomsterbyen Spello

I dag gir vi oss ut på lett vandring igjen – denne gangen i Collepino-området. Underveis er det mye å se og lytte til, og med lokalguide fra området, skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Stien går langs en akvedukt og dermed har vi også historie som gjør det interessant.

Målet for dagen er vakre Spello, byen som omtales som blomsterbyen. Spello er en liten perle av en skikkelig koselig by. Her er det alltid trivelig, uansett når på året en kommer på besøk. Her passer vi på å spise lunsj før vi tar turen tilbake til Trevi.

Resten av dagen er til avslapping eller annet du måtte ønske å gjøre – men vi møtes til middag om kvelden. På hotellet.

Dagens vandring er åtte kilometer og tar omtrent tre timer.

(F/L/M)

 

Spello er en trivelig, liten by
Dag 4

2. september - Vandring med litt sjøutsikt mot Sirolo

Dagens vandring tar oss i litt andre omgivelser. Vi skal vende nesen mot Sirolo, som er en koselig, liten landsby i fjellene nær Porto Recanati. Underveis får vi en herlig utsikt fra klippene. Vi kommer også ned til en liten strand der vi kommer til å spise fiskelunsj på en lokal restaurant. Dette er regnet som den «tøffeste» av turene vi går og dersom du ikke vil gå nedover gjennom tett skog, er det helt fint å sitte på med bussen som venter.

Lunsjen spiser vi her nede ved stranden, før turen går «hjem» til Trevi for middag etter hvert.

(F/L/M)

Dagens vandring: Ti kilometer, cirka 3,5 timer.

Ikke noe å si på dette området.
Dag 5

3. september- Vandring med vingårdsbesøk

I dag skal vi holde oss litt i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Med frisk luft i fjeset og med naturen som kulisser, vandrer vi sakte men sikkert av gårde etter et besøk i selve Montefalco by.

Vi besøker en av Montefalcos anerkjente vingårder (en cantina) der vi skal se oss om. Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner, Sagrantino. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

Dagens vandring: Ni kilometer, cirka tre timer

 

Himmelsk god vin! Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 6

4. september - Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Norwegian flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Vi beregner landing på Oslo Lufthavn om kvelden. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Det skal ikke stå på sjarmen på disse trakter :-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr  12 150
Enkeltromstillegg: kr 1 250

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 19. oktober 2018
5 netter på 4* hotell inkl frokost
5 lunsjer, 5 middager (inkl. lokal vin med unntak av en lunsj)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 8. november 2018 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser