Et fantastisk område å vandre i, Trevis olivenlunder :-)

Lett aktiv landsbyferie i Umbria, Italia

Opplev ekte italiensk feel good-stemning og lett aktivitet i middelalderbyen Trevi i Umbria.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. I Umbria setter man som italienere flest, stor pris det gode måltidet med de rene smakene og lokale råvarene. Med den vakre naturen som omringer Umbria, er det å være utendørs noe de fleste verdsetter. Når dette kombineres må det jo bli optimalt.

Vandringer i frisk luft og på lokalt vis blir det i massevis. Vi går omtrent ti kilometer, eller kortere under vandringene. Er du normalt aktiv i hverdagen og kan gå i terreng, passer det for deg. Det fine med disse dagene er at det er god blanding med lokale møter og kortreist mat. Det er trøffeljakt, vi smaker mye god ost som produseres lokalt og mange smaksprøver. Aktivitet, frisk luft og ytterst herlig mat og drikke går hånd i hånd på denne turen. Kalorier inn og kalorier ut –  vandringene opprettholder balansen. Det er viktig, som kjent.

All mat er inkludert fra frokosten andre dag til frokost avreisedagen.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 • Lett aktiv tur
 • Nesten All Inclusive!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Passe lange vandringer i variert landskap, også langs kysten
 • En lett aktiv tur for deg som vil være ute, men som ikke nødvendigvis må ha det så bratt og utfordrende
 • Bli med hjem til Roberto der vi smaker på bruschetta og deilig olivenolje
 • Trøffeljakt
 • Besøk hos en ung, lokal gründer som lager ost og yoghurt
 • Lær å lage mat som i Umbria på hotellet vårt, kokkekurs
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Alle måltider fra frokost dag to til frokost siste dag er inkludert
 • Nesten alle måltider er også inkludert drikke, unntak er lunsjen 31. mai
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diemtur:)

 

 • Trevi, Umbria, Italia
 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • Italia, Umbria, Montefalco, vin
 • Italia_Umbria_Trevi_vandretur_castello_pisignano
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, vin
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia_Umbria_mimosa_blomst_tre
 • Italia_Umbria_Trevi
 • Italia, Umbria, Montefalco
 • Italia, Umbria, Trevi, Antica Dimora alla Rocca
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, vintønner
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Trevi_Utsikt_fra_Umbria_Italia
 • Piknik Trevi Umbria Italia
 • Italia, Umbria, Trevi, Antica Dimora alla Rocca
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring, castello pisignao
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia_Trevi_Roberto_citywalk_foto_KjetilKvienMadsen
 • Italia, Umbria, Trevi
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, mat

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

28. mai- Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegian til Roma, Fiumcino. Ankomst om kvelden. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer . Vi kommer frem til hotellet der vi blir tatt vel imot med litt forfriskninger selv om det er sent. Vi setter tonen for mange dager med mye godt. Vertskapet vårt her i Trevi vet å skjemme bort gjestene sine, noe vi skal få merke i dagene som kommer. Nå tar vi kvelden og lader opp til neste dag der vi skal ut å oppleve Trevi og omegn.

(-//forfriskninger)

 

Ut på tur med Carpe Diem :-)
Dag 2

29. mai - Vandring og oppdagelser i Trevis omegn, besøk hos Roberto

I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider, Daniele, som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Stien går langs en akvedukt og dermed har vi også historie som gjør det interessant.Vel fremme hos Roberto, smaker vi på bruschetta med lokal olivenolje. Her i Trevi har de gode tradisjoner for disse gylne dråpene og det smaker fortreffelig av den. Litt sprudlende drikke til, det passer godt sammen.

Vel tilbake på hotellet, er det tid til å slappe av litt – kanskje ved bassenget om været er bra.

Ved 17-tiden skal vi ut å bli mer kjent med Trevi, for det er en av de vakreste landsbyene i Umbria og Italia. Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

En herlig middag venter om kvelden i hotellets restaurant.

(F/L/M)

Dagens vandring: Sju kilometer, cirka to timer

Carpe Diem-Wenche nyter utsikten mot Trevi
Dag 3

30. mai - Vandring og trøffeljakt

I dag gir vi oss ut på lett vandring igjen – denne gangen i Clitunno-området. Vi legger inn en populær og nærmest litt eksklusiv opplevelse – trøffeljakt. Nå påstår vi ikke at det å finne disse delikatessene er så eksklusivt, men jammen er det kostbare saker når de vel er oppe av jorda… Det blir lett lunsj underveis på en lokal gård der de lager egen ost, eget kjøtt og olivenolje.

Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger de hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden så disse nesene er gode som gull.

(F/L/M)

Dagens vandring er ti kilometer og tar omtrent 3,5 timer.

 

Trøffeljakt med hund
Dag 4

31. mai - Vandring med litt sjøutsikt mot Sirolo

Dagens vandring tar oss i litt andre omgivelser. Vi skal vende nesen mot Sirolo, som er en koselig, liten landsby i fjellene nær Porto Recanati. Underveis får vi en herlig utsikt fra klippene. Vi kommer også ned til en liten strand der vi kommer til å spise fiskelunsj på en lokal restaurant. Dette er regnet som den «tøffeste» av turene vi går og dersom du ikke vil gå nedover gjennom tett skog, er det helt fint å sitte på med bussen som venter.

Lunsjen spiser vi her nede ved stranden, før turen går «hjem» til Trevi for middag etter hvert.

(F/L/M)

Dagens vandring: Ti kilometer, cirka 3,5 timer.

Ikke noe å si på dette området.
Dag 5

1. juni - Vandring med vingårdsbesøk

I dag skal vi holde oss litt i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Med frisk luft i fjeset og med naturen som kulisser, vandrer vi sakte men sikkert av gårde etter et besøk i selve Montefalco by.

Vi besøker en av Montefalcos anerkjente vingårder (en cantina) der vi skal se oss om. Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner, Sagrantino. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. Det er vanskelig å unngå vann i munnen av lokale produkter. Nå besøker vi en ung mann som har startet produksjon av ost og yoghurt. Vi prøvesmaker litt her også.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

Dagens vandring: Ni kilometer, cirka tre timer

 

Himmelsk god vin! Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 6

2. juni - Trevi med kokkekurs og tid til egen disposisjon

Morgenen er til egen disposisjon og du kan ta det med ro. Så møtes vi til sosial matlaging og kokkekurs på hotellet.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Skuldrene er forhåpentligvis senket for lenge siden, Trevi har som regel den virkningen på oss besøkende. Våre verter har tatt godt vare på oss underveis. Nå venter avskjedsmiddag på hotellet.

(F/L/M)

Det er mye god mat i Italia...
Dag 7

3. juni - Hjemreise

Etter frokost er det tid på egen hånd før det blir det transfer til flyplassen i Roma. På vei til flyplassen stopper vi i den vakre byen Spoleto, der dere vil få noen timer til å se dere rundt i byen.

Norwegian flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Vi beregner landing på Oslo Lufthavn sent på kvelden. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Det skal ikke stå på sjarmen på disse trakter :-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr  12 560
Enkeltromstillegg: kr 1 250

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. august 2018
6 netter på 4* hotell inkl frokost
5 lunsjer, 5 middager (inkl. lokal vin med unntak av en lunsj)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser