Levadaene renner midt i naturen på Madeira

Langtidsferie på Madeira

Langtidsferie på den herlige blomsterøya i januar og februar.

Madeira! Carpe Diems valg for en av årets langtidsferier, har igjen falt på øya der livet leves sakte. Madeira sies å fortsatt være litt søvnig, men akkurat våken nok til å gi deg en lang, velgjørende pause fra iskalde minusgrader. På tre, gode uker skal vi få med oss en god dose frisk luft og avslapning i god blanding. Hvis det er sant at kjært barn har mange navn, så bekrefter det at Madeira er høyt elsket. Blomsterøya, purpurøya, tømmerøya og den grønne øya er noen av ordene som går igjen i eldgamle portugisiske skrifter.

Reis langt vekk fra kulde og snø og bytt ut mørke og kulde med lys, farger og herlig natur på subtropiske Madeira. Klimaet er perfekt til å nyte nytrukket fisk, Madeiravin, godt selskap, nydelige landsbyer, kaskader av blomster, en sjenerøs sol og et herlig folk. Urter, vinranker, frukttrær, blomster og trær trives som plommen i egget i den rike vulkanske jorden. Både store naturopplevelser og vidunderlige dufter står i kø på Madeira. Er du glad i fotturer, har du kommet rett. Langs øya mange levadaer, vanningskanaler, er det nok av muligheter i variert terreng.

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 28.01.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 22 dager
 • Priser fra 24 860,-

Høydepunkter på denne vakre øya

 

 • Levadavandringer, fotturer langs det unike vanningssystemet på øya. Det er mange muligheter for egne turer som organiseres på plass.
 • Madeiras herlige natur og blomsterprakt og base på flott hotell
 • Funchal, storby med småbyatmosfære
 • Porto Moniz, helt ytterst på vestsiden av øya med naturlige lavabasseng
 • Pico do Arieiro, mektig natur
 • Masse tid på egen hånd der du kan tilpasse dagene som du selv ønsker (med hjelp av reiseleder om ønskelig)
 • Enkeltrom uten tillegg i pris

 

 • Madeira
 • Madeira
 • Madeira
 • Madeira
 • Madeira
Funchal og Golden Residence Hotel Madeira

Hovedstaden Funchal 
Funchal er hovedstad på den 55 km lange og 22 km brede øya. Her bor 110 000 av øyas 250 000 innbyggere. Øya ble portugisisk provins i 1425 og Funchal (som visstnok skal stamme fra ordet fennikel – funcha) ligger i en slags halvgryte med bygninger oppover skråningene. I gamlebyen er det staselige bygninger, trange smug og små kafeer. Fiskemarkedet, fruktmarkedet og det utrolige blomstermarkedet er en herlig formiddagsutflukt, og det er også vinmuseet med virkelig gode smaksprøver. Det myldrer av restauranter i alle prisklasser og det sies at de aller beste ligger i gamlebyen. Marinaen, en gang en viktig fiskehavn, er anløp for cruiseskip og det blir lenger og lenger mellom fiskebåtene. Madeira har ikke badestrender slik vi kjenner dem, men flotte havbasseng som er bygget i klippene. Det finnes dog en og annen strand med svart sand. Det er en bratt, kupert øy med mange trapper og bakker.

Hotel Golden Residence Hotel Madeira (4*)
Vårt 4-stjerners hotell, Golden Residence Hotel Madeira, ligger mellom Praia Formosa (Madeiras lengste strand) og strandpromenaden. Det er en lang og hyggelig gangvei langs strandlinjen mot Lido der det finnes flere restauranter og hoteller. Bare 300 meter fra hotellets inngang er det et moderne utendørs handlesenter med mange internasjonale butikker, restauranter og et stort supermarked med godt utvalg. Beliggenheten er i et fredelig område, men det er likevel barer og restauranter nær hotellet. Doca do Cavacas, en fin badeplass med naturlige havbasseng er noen få minutter unna.

På hotellet finnes både et innendørsbasseng og et utendørsbasseng. Rommene er utstyrt med enkelt kjøkkenutstyr, og det er flere internasjonale TV-kanaler.
Hotellet ligger litt over 3 kilometer fra sentrum av Funchal. Lokalbuss inn til sentrum stopper utenfor hotellet. På veien til sentrum passerer du Lido-området som ligger ca. 20 min. spasertur unna. Les mer om hotellet på hotellets nettside https://www.goldenresidencehotel.com.pt/

Hotellet har også:
• Meditasjonsrom
• Biljardbord
• TV-område
• Gym
• Spaområdet som omfatter boblebad, sauna, og tyrkisk bad samt et godt utvalg av ansikt og kroppsbehandlinger

Golden Residence, Funchal, Madeira
Utflukter, aktiviteter og informasjon

Programmet vårt
Reiseleder vil være med i alle tre ukene og sørge for et variert aktivitetstilbud. En langtidsferie blir litt til underveis:)Noen utflukter og fellesmåltider er inkludert i programmet. Disse felles utfluktene fordeles utover oppholdet. Byrundturen blir i starten av oppholdet. Madeira har ellers et stort tilbud av flotte utflukter og vandringer som kan tas på egen hånd.

Det er inkludert tre middager på turen. En velkomstmiddag, en i uke to og en avskjedsmiddag siste kvelden.

28. januar – Avreise fra Oslo, ankomst Madeira og fellesmiddag
Vi flyr direkte fra Oslo til Madeira med Norwegian. Avreise om formiddagen, ankomst Funchal om ettermiddagen. Vi feirer den første kvelden av en lang ferie med en koselig velkomstmiddag. Restauranten ligger nær hotellet. Nå er vi på Madeira og skal kose oss i mange dager.

(-/-/M)

Halvdagsutflukt: Bli kjent med Funchal – byrundtur
Funchal var byen der Winston Churchill elsket å sitte på Reid’s Palace Hotel, røyke sigar, drikke whisky etter whisky og skue utover havet. Det er lett å forstå Churchills valg. Funchal er en vakker by. Det er også en moderne by med alle ingredienser en hovedstad trenger. Vi skal på bytur å bli kjent. Katedralen ”Igreja de Se” ble bygget på 1400- tallet og bærer tydelig preg av den geografiske nærheten til Nord-Afrika. Gamlebyens trange smug og bittesmå gater huser butikker som selger Madeiras stolthet – kniplinger. Mange hundre års erfaring og fingerferdighet ligger i de sukkerspinnfine broderiene.

Markedsplassen «Mercado dos Lavradores » må selvsagt besøkes.  Tomat og sitronprisene skrikes ut og atmosfæren er akkurat som den skal være på et marked med stor konkurranse. På blomster – og fiskemarkedet roper også selgerne ut dagens priser i en kakofoni av ukjente ord. Madeiravin er antagelig mer berømt enn kniplinger. Vi avslutter rundturen med vinsmaking og litt lett læring av denne omhyggelig prosessen som kreves for å få et perfekt resultat.

Levadavandring og besøk i Funchals botaniske hage
Vannveiene eller ”levadaene” på Madeira er kjent for sin skjønnhet. Det er en myriade, nærmere bestemt 2150 km med vannkanaler og 40 km med vanntunneler på Madeira. Et usedvanlig vanningssystem som forklarer hvorfor øya er så frodig. Vi skal på en lett vandring langs ”levada da Serra” som bringer vannet fra nord til syd på øya. ”Dette er vårt utgangspunkt på vandringen gjennom bugnende blomsterdaler. Ved endt vandring, passer det godt med noe leskende på Moises Bar.

Du har ikke vært i en botanisk hage før du har vært på Madeira. Jardim Botanico er en fryd for øyet og har et vell av planter og blomster i skjønn forening. Her holdes orden i rekkene, og det er en herlig utsikt over Funchal ved endt omvisning.

Heldagsutflukt til den sør-vestlige delen av øya med lunsj
Madeira går opp og ned, opp og ned – hele øya er som en berg og dalbane av høydeforskjeller. Utflukten til sør-vestkysten er intet unntak. Første møte er Camara de Lobos, fiskelandsbyen der Churchill elsket å male. Vi setter kursen vestover og neste stopp er den imponerende klippen Cabo Girão. Havklippen er den nest høyeste i verden og ruver hele 589 meter over havet. Om du ikke lider av høydeskrekk, ta turen ut på glassbroen og nyt den spektakulære utsikten. Videre fortsetter vi i retning Ribeira Brava, en vakker by med beliggenhet ved sjøen. Byen ligger ved utløpet av elven med samme navn og var et viktig stopp på veien mellom hovedstaden Funchal og den nordlige delen av øya.

Herifra fortsetter vi opp i fjellene og kjører forbi Encumeada-passet hvor vi har en praktfull utsikt til både sør- og nordkysten av øya. Videre fortsetter vi gjennom verdens største laurbærskog før vi kommer til São Vicente. Her ser vi bevis på at Madeira er vulkansk. Lunsj i lokal ånd, fisken espada er ikke pen, men den smaker desto bedre.

Neste stopp er Porto Moniz, byen som fram til 1980 var kjent for hvalfangst. Porto Moniz har også flotte naturlige basseng, naturlig utformet i lavastein. Vi fortsetter opp i fjellene igjen til Paul de Serra platået på 1500 moh, som kan minne om det skotske høylandet. Videre blir det flotte utsiktsstopp før vi reiser tilbake til hotellet.

Heldagsutflukt til nordøstlige delen av øya med lunsj
I dag skal vi høyt opp til Madeiras tredje høyeste punkt ”Pico de Arieiro.” (1810 m) Utsikten her oppe er intet mindre enn fantastisk, hele Madeira bretter seg ut langt der nede. Vi fortsetter til en ualminnelig vakker nasjonalpark, ”Ribeiro Frio.” En eventyrskog hvor lys og skygge skaper en følelse av uvirkelighet. Herifra skal vi på en levadavandring på en liten time gjennom laurbærskogen til Balcões. Det blir lunsj i landsbyen Santana, som er kjent for sine spesielle hvite hus med bratte stråtak, laget for å beskytte mot nedbør og vind. Vi fortsetter deretter via den lille kystbyen Porto da Cruz, der sukkerfabrikken fra 1927 fortsatt lager sukker på den gamle måten, og tar så en tur innom Machico, den lille bukten hvor Madeiras oppdagere gikk i land på 1500-tallet. På ettermiddagen går turen tilbake til hotellet.

17. februar – Avskjedsmiddag
Vi avslutter tre deilige uker med en smakfull avskjedsmiddag. Sosialt og godt blir det!

(-/-/M)

18. februar – Hjemreise
Vi reiser fra Madeira til Oslo Lufthavn med Norwegians direktefly. Avreise om ettermiddagen. Beregnet ankomst Oslo om kvelden.

Madeira på egen hånd
Øya Madeira er en vandrers mekka. De nevnte levadaene, vanningskanalene, er et flott utgangspunkt for vandringsturer i alle retninger. Terrenget er ofte kupert.
En u-turistisk utflukt er å reise til småbyene Jardim do Mar og Paul do Mar helt i vest. Her er det langt mellom turistene. Fisken er garantert fersk på de små restaurantene i havnene.
Hva med søndagsmarked i Santo Da Serra? Her selges alt fra høner til kopier av kjente merkeklær.
En flott strand (det er ikke mange strender på bratte Madeira) er Garajau, like øst for Funchal. For å komme dit er det beste alternativet taubane.
Øya har tre golfbaner som alle ligger i frodig og kupert terreng med flott havutsikt.
For deg som liker å sykle, er det et utall av sykkelstier. Sykler kan leies. Dykking er også mulig.

Shopping
Madeira er kjent for vakre kurver og broderier og blonder. Portugisere er også berømte for sin keramikk og fajanse. Fliser med vakre tradisjonelle mønstre og i sterke farger, er noe å ta med hjem. Også brukskunst i keramikk har lange tradisjoner på øya. Madeiravinen er å få kjøpt overalt og det er også portvin fra Dourodalen på fastlandet.

Klima
Perfekt er ordet som beskriver klimaet på Madeira. Det er mildt hele året og januar er som en norsk sommer (en god en vel å merke.) Gjennomsnittemperaturen ligger på 18 grader i januar og 25 grader i juli. Med andre ord, behagelig hele året. Regn kan selvsagt forekomme. Øya er ikke grønn uten grunn!

Mat på Madeira
Madeiras kjøkken er inspirert av middelhavsgastronomien og av spennende eksotiske frukter som stammer fra land som Tibet, Sør Afrika, Mexico og Etiopia. Havet er rikt på fisk og skalldyr. Øyas mest tradisjonelle fisk er Espada Preto. ”Monsteret” fanges fra 200 til 1700 meters dybde og ferdig grillet er den grusomt stygge fisken omgjort til en delikatesse. ”Mista de peixes” eller ”Mista de mariscos” er et spennende utvalg av fisk eller skalldyr. Utsøkte tun- og sverdfiskbiffer marinert i hvitvin, løk, laurbær, hvitløk, oregano, og stekt i olivenolje, er øyas store klassikere. Espetada, kjøttspyd marinert med laurbærblader, er også en kulinarisk spesialitet.

Prisnivå
Madeira hører ikke til verken de billigste eller dyreste reisemålene i Europa. Sammenliknet med Kanariøyene og Spania ligger Portugal og følgelig Madeira litt lavere, generelt sett.

Levadasti, Madeira
 • Madeira
 • Madeira
 • Madeira

Priser og betingelser

Pris pr person i enkeltrom med minikjøkken: kr 24 860

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Funchal-Oslo med Norwegian
Flyskatt og avgifter per 25. april 2019
21 netter i enkeltrom med minikjøkken på leilighetshotellet Golden Residence (4*) Frokost er ikke inkludert.
3 middager
2 lunsjer
Transport til/fra flyplass
2 halvdagsutflukter
2 heldagsutflukter
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer
Øvrige måltider eller utflukter
Tips
Avreisedokumenter tilsendt i ordinær post (kr 150)

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reiseulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Selv om Portugal (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege og/eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser