Langtidsferie Kypros – solrik og snøfri november

Langtidsferie – november er bedre på Kypros.

340 soldager i året – det liker vi! Kypros i november er noe helt annet enn i sommermånedene – det liker vi også. På denne er det som regel gode temperaturer, ikke minst i vannet som har fått varmet seg opp etter en laaang sommer.På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter du ønsker deg på ferie.

For elskere av Middelhavet er Kypros et absolutt must. Som Middelhavets tredje største øy, har den flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på. I tillegg byr Kypros på fantastiske strender. Vi bor på et lekkert hotell med en fantastisk beliggenhet. Det er halvpensjon på hele turen – frokost og middag i hotellets buffetrestaurant. Vi varierer også litt med måltidene og går ut i Pafos og spiser to middager på gode, lokale restauranter. Landskapet er vakkert og dette oppleves gjennom varierte utflukter du kan bli med på under oppholdet. Det er perfekt å være borte fra Norge om vinteren, det er garantert fritt for sludd, snø og hålkeføre på denne ferien! Og selvsagt enkeltrom uten tillegg i pris. Vi bor på det populære hotellet Athena Beach.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • 21 netter på strandhotellet Athena Beach Hotel
 • Vandring i vakre landskap
 • Tradisjonelle Kypros med vinsmaking
 • Piknik ved Afrodites fødested
 • En dag ute på landet med fruktfokus og besøk i Limassol
 • Vandring i Smigies på den nydelige Akamashalvøya
 • Halvpensjon hver dag og tre lunsjer inkludert
 • Reiseleder Lene som kjenner Kypros og Pafos godt fra tidligere turer
 • Lokalguide og «kjentmann»  Marios med sin enorme lokalkunnskap og sprudlende humør
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

 

Lokalguide Marios

Reiseleder Lene har med seg denne karen som kjentmann på utfluktene. Mange av dere kjenner Marios!

 • Kypros
 • Kypros
 • Athena Beach hotel Pafos Kypros
 • Kypros
 • Kypros
 • Athena Beach Pafos Kypros
Dag 1

9. november - Avreise og ankomst Kypros

Norwegians direkteavgang har avreise fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Vi ankommer Larnaca flyplass og får busstransport til hotellet ved Pafos. Her blir det en sen middag før vi går til ro og gleder oss til alle gode dager som følger!

På en langtidsferie blir dagene litt til som de kommer. Det er fem utflukter inkludert som fordeles godt på ulike dager når vi er på plass. De andre dagene gjør du litt som du vil og reiseleder/lokalguide vil selvsagt hjelpe til med å foreslå ulike aktiviteter. Frokost og middag er inkludert hver dag, og vi spiser de fleste middagene på hotellet. I tillegg varierer vi litt med å ha to middager utenfor hotellets vegger.

(-/-/M)

Hotellet Athena Beach

Hotellet vårt, Athena Beach Hotel, 4* har god standard og super beliggenhet ved stranden. Det har en velstelt hage, et stort og flott bassengområde og oppvarmet innendørsbasseng i tillegg til egen spa-avdeling. Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, bordtennis, minigolf, boule, stretching, kokkedemonstrasjon, cocktaildemonstrasjon, danseundervisning, quiz og bingo. Aktivitetene er gratis for hotellets gjester. Her finnes noe for enhver. Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette ca 30 min.

Rommene er lyse og romslige med TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Du kan velge om man ønsker sjøutsikt eller landutsikt ved bestilling.

*Merk at du dessverre ikke kan ha overnattingsbesøk på rommet av familie/venner mens du er på Carpe Diem-tur*

Les mer om Hotel Athena Beach

Athena Beach hotel, Pafos
Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya, etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Klima
Kypros kan skryte av 340 soldager i løpet av året. I november er gjennomsnittstemperaturen 18 grader, men vi kan også forvente over 20 grader på dagtid. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke
Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet.Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Pafos by night - foto: Geoff Burgess
Utflukter og aktviteter

Aktiviteter/utflukter
Vår langtidsferie strekker seg over tre uker, god tid til å slappe av, nyte oppholdet og krydre det med ulike opplevelser. Reiseleder og lokalguide vil komme med forslag til aktiviteter du kan være med på. I tillegg har vi noen fellesutflukter inkludert i reisen:

Datoene og dagene for utfluktene tar vi på plass.

Byrundtur i Pafos
Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære. Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Verdt å vite for deg som er interessert i historie: Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre. Denne turen kan du ta på egen hånd eller sammen med andre i gruppen når det passer seg.

Kjærlighetgudinnen Afrodite, flora og lett vandring
På denne utflukten er det områdets natur og litt av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med. Vi begynner der hvor gudinnen for kjærlighet og skjønnhet steg i land på stranden. Så legger vi ut på en liten vandring på et par timer hvor vi ser områdets flora. Plantelivet på Kypros er faktisk ulikt det vi finner andre steder ved Middelhavet, øya ligger ganske isolert til. Etter vandringen blir det piknik med lokale spesialiteter med tilhørende drikke.

En dag ute på tur – med besøk i Limassol!
Vi kjører langs saltsjøen Akrotiri der vi benytter sjansen til å rusle litt rundt. Sjøen, som ligger sør for Limassol, er kjent for det enorme antallet trekkfugler som enten overvintrer eller tar en pust i bakken på vei mot sør eller nord igjen. Til og med flamingoer dukker opp her til tider. Deretter går turen til Kostas der det er fullt av appelsintrær og granatepletrær. I dag plukker vi vår egen frukt rett fra trærne og presser egen, velsmakende juice etterpå. En vitamininnsprøytning for både kropp og sjel!

Vi nevnte Limassol, i dag passer vi på å komme på besøk. Limassol er Kypros nest største by, og med beliggenhet i Akrotiriabukta har byen blitt den viktigste turistbyen på øya. Men bak Limassols fasade ligger den gamle bydelen med verksteder og markeder. Vi kan ta en vandretur i gamlebyen. Her kan vi se fortet som ifølge legenden var stedet som Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronning av England. Vi spiser lunsj på en lokal taverna.

Tradisjonelle Kypros med vinsmaking og landsbyliv
Denne turen tar oss til en liten landsby ikke så langt fra Pafos. Vi passerer en av mest kjente golfbanene, veldig populært også her. Landsbyen heter Letymvou (skrives på ulike måter) og har fokus på de nære, lokale ting i tillegg til historien. Navnet sies å stamme fra det greske ordet for grav, siden det ble funnet graver i nærheten som stammet helt tilbake til 800-tallet. En av kirkene i landsbyen skal være en av de aller eldste på Kypros og da snakker vi 1100-tallet. Antall innbyggere er omtrent 500.

Det er ingen tvil om at agroturisme og gode råvarer er i tiden. Her er det også kjent for utsøkte kvalititetsviner i tillegg til oliven og sitrus. Vinene blir vi nærmere kjent med på Makarounas, et lite såkalt boutique-vineri som høster mye ros. Vi besøker også et eldre, lite hus som er omgjort til museum. Her prøvesmaker vi stedets oliven og deilig halloumiost. Vi må også teste den kypriotiske kaffen mens vi er her. Det skal ikke mer til for et lite, men velsmakende måltid.

En kort kjøretur over Pafos Hills og så er vi i den koselige landsbyen Kathikas. Mye sjarm her blant steinhusene! I gamle dager var det skysstasjon og stedet der de omreisende med sine husdyr tok en hvil. Her spiser vi lunsj og på menyen står det noe lokalt og godt.

Lett vandring Smigies langs Adonis-trail på Akamashalvøya (med piknik)
Akamas-området er Sør-Kypros` siste og minst utbygde grenseland og har en spektakulær natur. Her finnes sandfulle bukter hvor skilpadder legger egg, klipper rett ned til et krystallklart vann og små hyggelige landsbyer. Både dyr og fugler trives godt her, mange trekkfugler har Akamas som stoppested på ruten videre sørover om høsten.

I løpet av turen får vi utsikt mot Polis Chrysochous-bukta, Latsi, Pachyammos og Pafos-skogen. På vestsiden har vi Lara Bay, Tzioni, Karavopetres. Noen gamle gruver, forlatte ovner og tegn på hva som har vært en gang er også en del av ruten. Mest av alt en dag i et vakkert landskap der vi koser oss underveis uten å stresse. Og vil du ikke gå, organiserer vi at du møter de andre der vi har piknik.

Akkurat hvilken rute vi følger og hvor langt vi går, kommer litt an på dere som er med. Turen kan gjøres lengre enn det som er oppgitt under.

I utgangspunktet vandrer vi cirka 4,5 kilometer – dette tar rundt 1,5 time. Høydeforskjell +100/-100 meter

Kypros på egenhånd
Det finnes mange fine turmuligheter der man kan spasere eller sykle i eget tempo. Hva med å leie bil å dra på oppdagelsesferd på øya? Det er lett å ta seg fram og mye å oppleve på Kypros. Vår reiseleder er behjelpelig med mer informasjon.

 

Dag 22

30. november - Hjemreise

Siste dagen av langtidsferien er dessverre kommer – vi har dagen til egen disposisjon før turen går til flyplassen i Larnaca. Direkteflyet til Norwegian har avgang om kvelden og vi lander rett over midnatt, natt til 1. desember.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 23 980
Tillegg for havutsikt: kr 2 790

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca (direkte) t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 29. januar 2019
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
21 netter på Athena Beach. Frokost daglig
21 middager (hvorav 19 på hotellet og 2 på lokale restauranter)
3 lunsjer
5 utflukter med entreer iht. programmet
All transport ifølge programmet
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er inkl. i programmet
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2 500 pr. person.Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kypros. Vi anbefaler allikevel at passet er gyldig minst 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser