Langtidsferie Kypros – solrik og snøfri februar

Langtidsferie – vinteren er bedre på Kypros.

Kypros er så populært vår, vinter og høst at det virker som vi aldri får nok plasser. Det blir flere turer hvert år og det er spesielt mange som ser frem til å være her i ukesvis. Og her på Kypros i februar er livet og tempoet noe helt annet enn i sommermånedene – det kan vi virkelig like! Med supert hotell, noen utflukter og masse tid til egne sysler, er det et deilig sted å tilbringe snøfrie uker med behagelig temperatur. Reiseleder Marios sørger aktiviteter og forslag til egne eller felles sysler.

Det er i januar/februar at de vakre mandel- og kirsebærtrærne springer ut i full blomst. På denne tiden har Kypros en gjennomsnittstemperatur på 15 grader, så dette klimaet frister mange! Det kan gjerne komme opp i gode 18 -19 grader på dagtid.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter du ønsker deg på ferie. Fire uker her i langsom takt og med mye dagslys er tingen!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • 28 netter på strandhotellet Athena Beach (4*).
 • Vandring i vakre landskap
 • Troodosfjellene
 • Piknik ved Afrodites fødested
 • Utflukt til Afrodites fødested med piknik
 • Utflukt til hovedstaden Nikosia – den delte byen har masse sjarm
 • En dag ute på landet
 • Ekstra vandretur – om du vil
 • Halvpensjon hver dag og to lunsjer inkludert
 • Reiseleder Marios med sin enorme lokalkunnskap og sprudlende humør
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

 

 • Athena Beach Pafos Kypros
 • fra Lysos mot Pafos_skogen blomster foto_Geoff_Burgess
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • marios reiseleder kypros pafos
 • Kypros
 • Omodos Kypros
 • Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Troodos kloster Kypros
 • Kypros blomst
 • Kypros blomst
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
 • Kypros
 • Kypros vandring afrodite
 • Nikosia, Nord-Kypros, foto:Geoff Burgess
 • Nikosia, Nord-Kypros, foto:Geoff Burgess
 • Kypros
 • Kypros
 • Kypros_Akamas_Vandring_piknik
Dag 1

2. februar - Avreise Norge og ankomst Kypros

Vi forlater Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegians direktefly. Det beregnes landing på Larnaca flyplass om kvelden. Vi møtes av reiseleder, får transport til hotellet og spiser middag der.

(-/-/M)

Hotellet vårt Athena Beach

Hotellet vårt, Athena Beach Hotel, 4* har god standard og super beliggenhet ved stranden. Det har en velstelt hage, et stort og flott bassengområde og oppvarmet innendørsbasseng i tillegg til egen spa-avdeling. Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, bordtennis, minigolf, boule, stretching, kokkedemonstrasjon, cocktaildemonstrasjon, danseundervisning, quiz og bingo. Aktivitetene er gratis for hotellets gjester. Her finnes noe for enhver. Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette ca 30 min.

Rommene er lyse og romslige med TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Du kan velge om man ønsker sjøutsikt eller landutsikt ved bestilling.

Les mer om Hotel Athena Beach

Athena Beach hotel, Pafos
Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya i etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Klima
Kypros kan skryte av nesten 340 soldager i løpet av året og behagelige temperaturer vår, høst og vinter. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke
Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet.Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Utflukter og aktiviteter

Aktiviteter/utflukter

Vår langtidsferie strekker seg over fire uker, og vår kypriotiske, svensk/norsktalende reiseleder kommer til å være tilgjengelig for gruppen underveis. Marios er til stede på hotellet til avtalte tider, og under middagene.

Reiseleder vil daglig komme med forslag til aktiviteter du kan være med på. En langtidsferie blir litt til underveis mens vi er der. I tillegg har vi fem fellesutflukter inkludert i reisen som spres utover disse ukene: Vi skal bli kjent med Pafos by, samt oppleve de mektige Troodos-fjellene. Vi drar i tillegg på vandretur til Afrodites fødested hvor vi også koser oss med piknik. Afrodite er en viktig dame på disse kanter. Hovedstaden Nikosia er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. Vi er også ute på landet en dag.

Byrundtur i Pafos

Pafos var europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Det er en koselig by med en flott gammel bydel men det er også mye historie rundt i området. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Et par kilometer utenfor Pafos ligger også Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Vi avslutter turen i gamle Pafos havn der vi setter oss ned og nyter utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Troodos-fjellene, vandring med vinsmaking

De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Vi kommer til den mest kjente landsbyen, Platres, hvor vi skal begynne dagens innholdsrike vandring på fine fjellstier, langs elvebredden og ved et og annet forfriskende fossefall. Vandringen tar ca. 1 time og stigningen er på +/- 100 meter. Det produseres og dyrkes mye vin på Kypros og i dag skal vi møte på en av øyas mest kjente ønologer. En ønolog har inngående kunnskap om vindyrking og fremstilling. Rett og slett en ekspert!

Vi prøvesmaker viner og får helt sikkert svar på noe vi ikke engang tenkte at vi lurte på om vin. Ferden fortsetter til landsbyen Omodhos, som ligger på en høyde. Her stikker vi innom en tradisjonell taverna der vi skal lære mer om lokal mat og om meze.

 

Hovedstaden Nikosia

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass som ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Nikosia er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai (skysstasjonen).

Det vil bli god tid til lunsj. Etterpå er Laiki Yeitonia et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

Afrodites bad med piknik

På denne utflukten er det områdets natur og litt av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med. Vi begynner der hvor gudinnen for kjærlighet og skjønnhet steg i land på stranden. Så legger vi ut på en liten vandring på et par timer hvor vi ser områdets flora. Plantelivet på Kypros er faktisk ulikt det vi finner andre steder ved Middelhavet, øya ligger ganske isolert til. Etter vandringen blir det piknik med lokale spesialiteter med tilhørende drikke. Det er også mulighet for å bade underveis, så ta med badetøy, om været tillater.

En dag ute på tur!

Vi kjører langs saltsjøen Akrotiri der vi benytter sjansen til å rusle litt rundt. Sjøen, som ligger sør for Limassol, er kjent for det enorme antallet trekkfugler som enten overvintrer eller tar en pust i bakken på vei mot sør eller nord igjen. Til og med flamingoer dukker opp her til tider.

Deretter går turen til Kostas der det er fullt av appelsintrær og granatepletrær. I dag plukker vi vår egen frukt rett fra trærne og presser egen, velsmakende juice etterpå. En vitamininnsprøytning for både kropp og sjel!

Lunsjen tar vi underveis på en strandrestaurant i Kourion (om været tillater). Kourion er også på historisk grunn i høyeste grad og står på UNESCOs verdensarvliste. Her har man funnet spor fra bosettinger fra urgamle tider, men byen blomstret som bare det under romerne på senere tidspunkt.

Kokkekurs på hotellet

Mat er alltid spennende å lære mer om – og det står på agendaen i dag. Deilig Middelhavsmat med kypriotiske spesialiteter og tips til ingredienser og hvordan man lager ulike retter. Dette er sosialt og lærerikt – latter og moro også!

Kypros på egenhånd

Det finnes mange fine turmuligheter der man kan spasere eller sykle i eget tempo. Hva med å leie bil å dra på oppdagelsesferd på øya? Det er lett å ta seg fram og mye å oppleve på Kypros. Vår reiseleder er behjelpelig med mer informasjon.

Stekt halloumiost smaker nydelig
Ekstrautflukt (forhåndsbestilles innen 1. desember 2018)

Vandring fra Arodes til Turtle Beach (cirka 10,5 kilometer)

For deg som har lyst på en fottur, har vi nå satt opp en lengre tur. Vandringen regnes som litt utfordrende, siden underlaget kan være glatt, og det er også delvis steinete underveis. Men med riktig fottøy som griper og som er vanntett, er dette en fin tur. Den passer for deg som er vant til å bevege deg i terreng. Hvilken dag vi går, finner vi ut når vi er der nede. Vi ser an både værmelding og føre så det blir best mulig.

I vakre omgivelser skal vi ut å se oss om samtidig som kroppen får leet på seg. Det er mange flotte raviner på Kypros og vi skal gå langs en av dem, Avakas. Stien følger elven med samme navn. Vandringen starter i landsbyen Arodes, går innom ravinen og ender ved stranden Turtle Beach.

Vi vandrer langs en grusvei før vi kommer gjennom en åpen dal som tar oss inn mot ravinen. Merk at i siste delen av løypa, vil stien mest sannsynlig gå gjennom vannet, da den er dekket av vann stort sett året rundt. Ruten kantes ellers av tykk vegetasjon, og gir god skygge på varme dager. Variert terreng og helt sikkert mye å se underveis. Omgivelsene rundt ravinen er spesielt vakre. Fjell og stein har både farger, former og sjatteringer som fenger både øyet og kameraet.

Underveis støter vi kanskje på dyr som rev, hare og diverse fugler, i tillegg til å se endemiske planter. En flott dag ute i naturen!

Stigning/nedover -400 meter

Pris kr 590 – (merk at minimum antall deltakere er 12 for at turen blir gjennomført)

Dag 29

2. mars - Avreise Kypros og ankomst Norge

Vi forlater Kypros midt om ettermiddagen og reiser ut til flyplassen. Norwegians direktefly lander på norsk jord like over midnatt.

(F)

Bird walk på havnen i Pafos

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 26 680
Tillegg for havutsikt: kr 3 290

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 3. august 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
28 netter på Athena Beach (4*). Frokost inkludert
Middag hver dag (hvorav 2 på lokale restauranter)
2 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport ifølge programmet
Reiseleder fra Carpe Diem er svensktalende og møter gruppen på flyplassen i Larnaca etter bagasjeutleveringen. Reiseleder er med på hele turen frem til avreisen fra Larnaca flyplass igjen.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er inkl. i programmet
Avreisedokumenter sendt med ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2 500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kypros. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltakere. Skulle det bli for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 4. mai 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser