Perugia

Landsbypåske i Umbria – Italia

Italiensk feel good-påske i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk passione og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Denne uken skal vi oppleve det ekte Italia, både med fokus på kulinariske fristelser og besøk i landsbyer der sjarmfaktoren er skyhøy. Påske er en spesiell tid i denne delen av Europa. Den feires med tradisjonsrike prosesjoner, gudstjenester og ikke minst, matretter og søtsaker.

Utflukt til Assisi tar vi på selveste langfredag og her vil vi virkelig få se hvor viktig påsken er på disse kanter. I andre enden av skalaen blir det vingårdsbesøk. Her blir det et velsmakende møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Sosial kokkelering på hotellet står også på programmet, tur til den vakre Trasimenosjøen og en vandretur i vakker natur langs en akvedukt fra middelalderen. Garantert en skikkelig trivelig påske!

All mat, og drikke til maten, er inkludert fra lunsj ankomstdagen til frokost avreisedagen.

 

 • Nesten All Inclusive!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 01.04.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 680,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene og et helt enestående vertskap
 • Sjarmerende Perugia, Umbrias «hovedstad»
 • Rasiglia der vannet sildrer mellom husene
 • Bli kjent med påsketradisjoner på lokalt vis.
 • Opplev ekte italiensk påske i Assisi, Frans av Assisis fødested
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk
 • Sosialt kokkekurs
 • Den nydelige Trasimenosjøen
 • Nesten All Inclusive

 

 • Basilica of St. Francis Assisi, Italia, Umbria
 • Spello Umbria Italia
 • Perugia Umbria Italia
 • Perugia Umbria Italia mat kaker
 • Perugia Umbria Italia
 • Basilica of St. Francis Assisi, Italia, Umbria
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Trasimenosjøen Umbria Italia

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

1. april - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn med SAS til Roma, Fiumcino. Ankomst Roma midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer men vi stopper for lunsj i Piedluco.

Vel fremme i Trevi, blir vi tatt vel imot av vertskapet, sjekker inn og skal snart gjøre oss litt kjent med byen.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en liten vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

I dagene som kommer venter mange, gode opplevelser!

(-/L/M)

 

Vakre Trevi
Dag 2

2. april - Kokkekurs, langfredag i Assisi med påskeprosesjon

I formiddag skal vi nyte livet «hjemme» i Trevi. Dagens program er et uformelt kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

I dag er det langfredag og helligdag i aller høyeste grad. Om ettermiddagen setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi planlegger middag på en lokal restaurant før vi kan se på påskeprosesjonen med Kristus på korset som begynner ved 20.30-tiden. Forvent intens stemning og masser av folk som deltar eller som ser på. Dette er Italia!

(F/L/M)

 

Assisi og Basilica of St. Francis
Dag 3

3. april - Montefalco med vingårsbesøk og smaking

Plan for dagen: Montefalco, påskemarked og vinsmaking. Først blir det tid til å oppleve litt av trivelige Montefalco og påskemarkedet. Deretter venter en vingård med historie og god vin. En god kombinasjon.

I dag skal vi besøke den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør oss klar for mer smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

Så går turen tilbake til Trevi. Om du skulle ønske, er det mulig å gå til midnattsmessen i Saint Emiliano-kirken som ligger rett foran hotellet. Dette organiseres i så fall på plass.

(F/L/M)

 

 

Vårt vertskap på vingården
Dag 4

4. april - Utflukt til Trasimenosjøen

Etter frokost, der mat-temaet er påske, går turen til vakre Trasimenosjøen i hjertet av grønne Umbria. Sjøen er et naturparadis med bølgende åser, vingårder, olivenlunder og sjarmerende landsbyer. Mange vil nok påstå at Toscana ikke når helt opp i forhold til det Umbria har å by på. Vi besøker Castiglione del Lago som ligger naturskjønt og vakkert til på en klippe på østsiden av sjøen. Underveis nyter vi nok en herlig lunsj på ekte italiensk vis før vi setter kursen tilbake til Trevi. Påskemiddag venter.

(F/L/M)

Trasimenosjøen
Dag 5

5. april - Trevi og omegn i rolig tempo, en liten vandring

Etter frokost skal Roberto ta oss med på en liten vandring – vi rusler blant annet langs akvedukten før, vi stopper for å nyte av en lokal spesialitet.

Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er imponerende 1200 år gammelt! Vi smaker og følgesvennen er den enkle, men alltid velsmakende bruschettaen. I tillegg befinner vi oss så absolutt på historiske trakter, og rusler innimellom i romerske fotspor.

Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks.

Ettermiddagen er til egne sysler hjemme i Trevi og så blir det selvsagt middag.

(F/L/M)

Påsken er til for å nytes...
Dag 6

6 april - Perugia, tur til storbyen og trivelige Rasiglia (Umbrias lille Venezia)

Etter frokost skal vi ut på tur til Umbrias hovedstad, Perugia. Byen er ikke bare vakker og stilig, den er også kjent for sin egne Perugina-sjokolade. Det søte liv er aldri feil, og hører påsken til. Her er også tradisjoner for påskeegg og andre godsaker som kan kjøpes med.

Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant. Om ettermiddagen fortsetter vi til Rasiglia som kan beskrives som Umbrias Venezia. En liten landsby der vannet spiller birollen der det renner mellom de koselige husene.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Perugia
Dag 7

7. april - Trevi med dagen til egen disposisjon

I dag har du tid og fri til å gjøre litt som du vil. Reiseleder og vertskap vil være behjelpelige med aktivteter for deg som vil.

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag. Forhåpentligvis har uken gitt deg litt lavere skuldre (dersom de var høye når du kom), masse latter, unike smaksopplevelser, mange fargerike minner både i hode og på minnekort – og nye venner. Carpe Diem!

(F/L/M)

Lokal forrett, Umbria
Dag 8

8. april - Hjemreise

Tidlig frokost og transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn senere samme ettermiddag.  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Det skal ikke stå på sjarmen på disse trakter :-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 680
Enkeltromstillegg: kr 1 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
7 netter på 4* hotell inkl frokost
7 lunsjer, 7 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler alltid at passet er gyldig 6 mnd. uansett. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser