Italia - Trevi - Umbria

Landsbyferie i Umbria, Italia

4 avganger. Første tilgjengelige avgang: 16. juni 2022 / 7 dager / Pris fra 15.490,-

Getty Images 1097569918 Italia Trevi Umbria

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.

Antica della Roca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger har også et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.

Høydepunkter

  • Sjarmerende Trevi og Umbria med deilige, kortreiste råvarer
  • Hotell med sjel og historie
  • Fin miks mellom utflukter og litt tid til å oppdage litt i eget tempo
  • De aller fleste måltider (med drikke til) er inkludert
  • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
pasta

Avganger

Avganger og priser

  • Avreise: 14.04.2022

    Tilgjengelighet: Fullbooket

    Dager: 8

    Priser fra: 15.990,-

    Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

    Velg avgang

    Avreise fra Oslo Lufthavn

  • Avreise: 16.06.2022

    Tilgjengelighet: Ledig

    Dager: 7

    Priser fra: 15.490,-

    Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

    Velg avgang

    Avreise fra Oslo Lufthavn

  • Avreise: 02.08.2022

    Tilgjengelighet: Ledig

    Dager: 7

    Priser fra: 14.960,-

    Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

    Velg avgang

    Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20
  1. Program påske 14. april

    7 frokoster, 7 lunsjer og 7 middager inkludert

    Trevi

    Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

    Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

    I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

    Hotel Antica Dimora alla Rocca

    Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

    Dag 1

    Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

    Lunsj og middag

    Avreise Oslo Lufthavn med SAS til Roma, Fiumcino. Ankomst Roma midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer men vi stopper for lunsj i Narni.

    Vel fremme i Trevi blir vi tatt vel imot av vertskapet, sjekker inn og skal snart gjøre oss litt kjent med byen.

    Vi tas med på en liten vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

    I dagene som kommer venter mange, gode opplevelser!

    (-/L/M)

    blomst på siden av veien

    Dag 2

    Kokkekurs, langfredag i Assisi med påskeprosesjon

    Frokost, lunsj og middag

    Om formiddagen skal vi nyte livet «hjemme» i Trevi. Dagens program er et uformelt kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

    Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

    I dag er det langfredag og helligdag i aller høyeste grad. Om ettermiddagen setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi planlegger middag på en lokal restaurant før vi kan se på påskeprosesjonen med Kristus på korset som begynner ved 20.30-tiden. Forvent intens stemning og masser av folk som deltar eller som ser på. Dette er Italia!

    Dag 3

    Montefalco med vingårdsbesøk og påskemarked

    Frokost, lunsj og middag

    Plan for dagen: Montefalco, påskemarked og vinsmaking. Først blir det tid til å oppleve litt av trivelige Montefalco og påskemarkedet. Deretter venter en vingård med historie og god vin. En god kombinasjon.

    I dag skal vi besøke den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør oss klar for mer smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

    Så går turen tilbake til Trevi. Om du skulle ønske, er det mulig å gå til midnattsmessen i Saint Emiliano-kirken som ligger rett foran hotellet. Dette organiseres i så fall på plass.

    Vinhøstarbeider som skjærer hvite druer fra vinstokker

    Dag 4

    Utflukt til Trasimenosjøen

    Frokost, lunsj og middag

    Etter frokost, der mat-temaet er påske, går turen til vakre Trasimenosjøen i hjertet av grønne Umbria. Sjøen er et naturparadis med bølgende åser, vingårder, olivenlunder og sjarmerende landsbyer. Mange vil nok påstå at Toscana ikke når helt opp i forhold til det Umbria har å by på. Vi besøker Castiglione del Lago som ligger naturskjønt og vakkert til på en klippe på østsiden av sjøen. Underveis nyter vi nok en herlig lunsj på ekte italiensk vis før vi setter kursen tilbake til Trevi. Påskemiddag venter.

    Utsikt fra en høyde med oliventrær ned til Trasimeno-sjøen i Umbria, Italia. I sjøen er øya "Isola Polvese". Dette bildet er tatt nær Montecolognola.

    Utsikt over Trasimeno-sjøen

    Dag 5

    Trevi og omegn i rolig tempo, en liten vandring

    Frokost, lunsj og middag

    Etter frokost skal vi ut på en liten vandring – vi rusler blant annet langs akvedukten før vi stopper for å nyte av en lokal spesialitet. På denne tiden pleier de vakre valmuene å blomstre, kanskje plukker vi med oss noen på veien?

    Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er imponerende 1200 år gammelt! Vi smaker og følgesvennen er den enkle, men alltid velsmakende bruschettaen. I tillegg befinner vi oss så absolutt på historiske trakter, og rusler innimellom i romerske fotspor.

    Underveis er det mye å se og lytte til, og med en lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks.

    Ettermiddagen er til egne sysler hjemme i Trevi og så blir det selvsagt middag.

    Dag 6

    Perugia, tur til storbyen og til blomsterbyen Spello

    Frokost, lunsj og middag

    Etter frokost skal vi ut på tur til Umbrias hovedstad, Perugia. Byen er ikke bare vakker og stilig, den er også kjent for sin egen Perugina-sjokolade. Det søte liv er aldri feil, og hører påsken til. Her er også tradisjoner for påskeegg og andre godsaker som kan kjøpes med.

    Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.

    Vi reiser videre til den koselige lille byen Spello. Med tilnavnet "blomsterbyen" er det på denne tiden av året spesielt flott. Vårblomstene er for lengst på gang i Umbria. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.

    Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

    Dag 7

    Trevi med dagen til egen disposisjon

    Frokost, lunsj og middag

    I dag har du tid på egen hånd, reiseleder og vertskap bidrar gjerne til eventuelle aktiviteter.

    Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag. Forhåpentligvis har uken gitt deg litt lavere skuldre (dersom de var høye når du kom), masse latter, unike smaksopplevelser, mange fargerike minner både i hodet og på kameraet – og nye venner. Carpe Diem!

    Dag 8

    Hjemreise

    Frokost

    Tidlig frokost og transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang midt på dagen og lander på Oslo Lufthavn senere samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  2. Program Fioritura 16. juni

    6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

    Trevi på sitt aller beste - La Fioritura

    Umbria er en region som passer på å feire det meste, det arrangeres festivaler året rundt. Og det er da Carpe Diem er ekstra ivrige på å komme. Italienerne kan jo feire! Og det er mye å markere her i denne flotte regionen. I juni er det blomstringen og de spektakulære fargene som utspiller seg ved Castelluccio di Norcia og i Valnerinadalen. Under blomstringen er dette et magisk sted som imponerer stort. Så langt øyet kan se, utspiller det seg en fargeeksplosjon av knallrødt, rosa, fiolett, blått, gult, hvitt og grønt. Blomstene strekker seg mot solen og det er mengden som gjør det så unikt. Nydelige blomster så langt øyet kan se – kan det bli bedre?

    Spello er kjent som blomsterbyen i Umbria, og nå i juni tar de dette tilnavnet til et nytt nivå. Vi snakker om Infiorate di Spello, blomster og kunst som du nok aldri har sett maken til. Tusenvis av frivillige jobber med å veve «tepper» og andre fantastiske dekorasjoner av blomster. De dekker gatene, piazzaene og store deler av byen smykkes av detaljerte kunstverk av blomster.

    Trevi

    Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

    Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

    I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

    Hotel Antica Dimora alla Rocca

    Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

    Dag 1

    Oslo - Roma - Trevi (Umbria), bli kjent

    Lunsj og middag

    Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS sitt direktefly til Roma, Ankomst Roma om midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Vi stopper i byen Narni for lunsj før vi fortsetter til Trevi og sjekker inn. Så skal vi gjøre oss kjent.

    Vi tas med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

    En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

    pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

    Skikkelig trivelig i Trevi

    Dag 2

    Kokkekurs og tid på egen hånd

    Frokost, lunsj og middag

    I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi.

    Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

    Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.

    Lager pasta

    Pasta

    Dag 3

    Montefalco med vingårsbesøk og smaking

    Frokost, lunsj og middag

    I dag er det vindruene og det deilige som kommer ut av dem som er tema. Vi busser til Montefalco, som troner som kongen på haugen 400 meter over den grønne vegetasjonen. Byen selv er godt over gjennomsnittet koselig, som det meste jo er på disse kanter. Ingen mangel er det heller på historie og vakre, ærverdige bygninger fra middelalderen.

    Mange vet at Umbria betyr Sagrantinovin, den lokale stoltheten. Fra Montefalco «by» rusler vi til vingården, som er den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli (cirka 7 kilometer langs grusvei). Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

    Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

    Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

    syv flasker vin på et bord

    Vin herfra = kvalitet

    Dag 4

    Blomsterbyen Spello og Infiorata, så Assisi

    Frokost, lunsj og middag

    Spello er en liten perle av en skikkelig koselig by. Nå i juni er det ikke bare den vanlige blomsterprakten her som frister. Nå er det Infiorata og da har plutselig blomster blitt kunst på høyt nivå. For en detaljrikdom og for noen mønstre! Her gjør de ikke noe halvveis, dette er virkelig godteri for øynene.

    Så går turen til Assisi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.

    Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

    Dag 5

    Opplev blomstringen, vandring og lunskj

    Frokost, lunsj og middag

    I dag snører vi på oss gode sko og lader kameraet, for nå skal vi ut å se farger og blomsterprakt i lange baner. Castelluccio di Norcia er naturens fargepalett på sitt beste. Dette er også en del av nasjonalparken Parco Nazionale dei Monti, ligger på omtrent 1400 moh. Blomstringen utspiller seg fra tre ulike sletter og er ganske så storslått. Vi tilbringer store deler av dagen her ute, nyter utsikt, farger og blomster før vi koser oss med lunsj på en lokal restaurant.

    Etter denne overfloden av inntrykk og kulører, begir oss tilbake til Trevi. Felles middag om kvelden i hotellets restaurant.

    Total distanse vi går er mellom 10 – 12 kilometer.

    La Fiorita av Castelluccio di Norcia

    Castelluccio di Norcia

    Dag 6

    Lett vandring og besøk i Monte Pale (nyhet!)

    Frokost, lunsj og middag

    Etter frokost skal vi ut på tur og som nevnt er vi glade for å finne nye, lokale godbiter rundt Trevi. Denne gangen skal vi gå litt for å så komme frem til fossen i Monte Pale. Nå skal ikke vi nordmenn vente oss noen diger foss, men det er et vakkert område både å vandre i og være ute i frisk luft og natur. Vi skal også besøke en gammel papirfabrikk som sist var i bruk under den andre verdenskrig. Grotter er det også her – Grotta dell` Abbadessa skal oppdages sammen med en av de lokale guidene.

    Lunsjen spiser vi også lokalt, vi kommer på besøk til madam Caterina som lager pasta og frittata til oss.

    Total distanse vi går er mellom 10 - 12 kilometer.

    Vel tilbake i Trevi blir det siste kvelden med middag på hotellet.

    ville valmuer som vokser ved siden av en grusvei

    Mange fine steder å vandre her

    Dag 7

    Hjemreise

    Frokost

    Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma.

    SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang tidlig ettermiddag og på returen blir det mellomlanding og flybytte i København. En herlig ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

    Trevi Latin: Trevi er en gammel by og en kommune i Umbria, Italia, på den nedre flanken av Monte Serano, med utsikt over den brede sletta i Clitunno-elvesystemet. Det viktigste av de helårigevassdragene er Clitunno-elven, som ble feiret i antikken som Clitumnus. Det gudommelige vannet ble kjent for å ha mirakuløse egenskaper, og har blitt priset i prosa og vers av den yngre Plinius, Eiendomius, Claudian, Addison, Byron og Carducci.
  3. Program 2. august

    6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

    Trevi

    Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

    Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

    I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

    Hotel Antica dimora alla Rocca

    Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

    Dag 1

    Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

    Lunsj og middag

    Avreise Oslo Lufthavn med Swiss om morgenen. Flybytte og mellomlanding i Zürich, før vi lander i Roma om ettermiddagen Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi får med oss en liten snack og litt å drikke på bussen som en sen lunsj.

    Vel fremme i Trevi får vi hjertelig velkomst av vertskapet og sjekker inn.

    Etter dette tas vi med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
    Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

    Om kvelden møtes vi til middag på hotellet. Den første av mange velsmakende sådanne.

    Antica-Dimora-sign

    Dag 2

    Ny tur! Norcia og Cascia, helgener og kanskje et mirakel

    Frokost, lunsj og middag

    Etter den gode frokosten skal vi ut på en tur som er ny for oss Carpe Diem`ere. Det er så mye å oppleve her i regionen at nyheter dukker opp, selv om vi har reist hit i årevis.

    Ved fjellet Monte Vettore ligger middelalderbyen Norcia som er velkjent for både sine smakfulle trøfler og vellagrede og gode skinker. Byen selv er omringet av murer som er ganske så intakte og de smale, svingete gatene leder mot det lille torget Piazza San Benedetto som regnes som sentrum. På 1200-tallet ble Sankt Benedict-kirken bygget i delvis gotisk stil og mange skulpturer. Naturkrefter har besørget en del restaureringer gjennom årene. Like ved kirken ligger Loggia dei Mercanti, disse typiske bygningene med sine åpne sider med buer. Det var her det meste av handel og sosialt skjedde før i tiden. Norcia er fødestedet til både Santa Scolastica og San Benedetto som var tvillinger.

    Cascia er en fredelig liten by ved foten av fjellet. Den er ytterst koselig i seg selv, men de fleste kommer hit på grunn av en kvinne som ble født her: Santa Rita. Med tilnavnet "helgenen av det umulige", er det mange som vender seg til henne for hjelp. Basilikaen i Cascia huser levningene av henne i et separat kapell. Hun ble aldri begravet, og mange hevder at hun innimellom ses sittende! Hun ønsket mest av alt å bli nonne, men ble giftet bort ung. Mannen hennes ble innblandet i en feide (ikke til å spøke med i 1300-tallets Italia) som tok livet av ham. Begge sønnene sverget hevn, men døde av sykdom. Santa Rita sørget for at familiene signerte en fredsavtale og dette ble regnet som umulig, som ga henne tilnavnet. 22. mai er dagen hennes og da valfarter mange til Cascia.

    Etter alt dette smaker det mirakuløst godt med lunsj på en lokal restaurant i Cascia.

    Vel tilbake i Trevi tar vi kvelden som den kommer, men at vi møtes til middag er helt sikkert.

    Dag 3

    En dag på stranden

    Frokost, lunsj og middag

    Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten av naboregionen Marche, nemlig Porto Recanati. Stranden ligger cirka 1,5 time med buss fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj bestående av fisk, før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.

    Felles middag på hotellet om kvelden.

    Italia Marche Sirolo

    Dag 4

    Assisi og blomsterbyen Spello

    Frokost, lunsj og middag

    Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

    Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.

    Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.

    Dag 5

    Montefalco med vingårdsbesøk og smaking (mulig opera)?

    Frokost, lunsj og middag

    I dag begynner vi med et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco, fem kilometer fra vingården, der du kan rusle litt rundt før vi kommer frem til vingården.

    Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

    Middag på hotellet er alltid en "højdare". Spesielt i kveld da vi tenker å spise ute under stjernene.

    Tilleggsinformasjon: I skrivende stund er det ikke besluttet om det blir operafestival og forestillinger på utendørsarenaen Macareta Sferisterio. Dette er vanlig hvert år i august i "normale" tider. Vi vil holde deg oppdatert. Dersom det blir opera, vil vi informere om pris for dette og hvilken forestilling det blir. Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge.

    Dag 6

    Dag til egen disposisjon i Trevi

    Frokost og middag

    Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.

    Om kvelden møtes vi til middag og det er siste kvelden med mimring og vi orker nok litt mer mat:)

    bilde av torget i løpet av dagen

    Torget

    Dag 7

    Hjemreise

    Frokost

    Om morgenen blir det frokost, utsjekk og transfer til flyplassen i Roma.

    Swiss flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Avgang om ettermiddagen. Mellomlanding og flybytte i Zürich også nå. Ankomst Oslo Lufthavn er om kvelden.
    En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

    et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

    På gjensyn, Trevi!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

  • Fly Oslo - Roma t/r
  • Netter på Antica dimora alla Rocca i henhold til valgt avreisedato
  • Måltider iht. program
  • Alle utflukter og entreer iht. program
  • All transport iht. program
  • Lokale guider
  • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikke utenom det som er nevnt i program
  • Tips