Italia - Trevi - Umbria
Landsbyferie i Umbria, Italia
6 avganger. Første tilgjengelige avgang: 4. juni 2021 / 7 dager / Pris fra 14.790,-

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.
Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.
Antica della Roca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger har også et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.
Høydepunkter
- Sjarmerende Trevi og Umbria med deilige, kortreiste råvarer
- Hotell med sjel og historie
- Fin miks mellom utflukter og litt tid til å oppdage litt i eget tempo
- De aller fleste måltider (med drikke til) er inkludert
- Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

Avganger
Avganger og priser
-
Avreise fra Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
- 4. juni 2021 09:15 - 4. juni 2021 10:25Oslo Lufthavn - København
- 4. juni 2021 11:05 - 4. juni 2021 13:40København - Roma Fiumicino Arpt
- 10. juni 2021 13:00 - 10. juni 2021 16:10Roma Fiumicino Arpt - Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
-
Avreise: 18.07.2021
Tilgjengelighet: Ledig
Dager: 6
Priser fra: 11.840,-
Avreise fra Oslo Lufthavn
-
Flyreise med Lufthansa
- 18. juli 2021 07:45 - 18. juli 2021 10:00Oslo Lufthavn - München
- 18. juli 2021 13:25 - 18. juli 2021 14:55München - Roma Fiumicino Arpt
- 23. juli 2021 15:45 - 23. juli 2021 17:15Roma Fiumicino Arpt - München
- 23. juli 2021 19:30 - 23. juli 2021 21:40München - Oslo Lufthavn
-
Flyreise med Lufthansa
-
Avreise: 23.07.2021
Tilgjengelighet: Ledig
Dager: 7
Priser fra: 14.460,-
Avreise fra Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
- 23. juli 2021 06:40 - 23. juli 2021 09:50Oslo Lufthavn - Roma Fiumicino Arpt
- 29. juli 2021 12:25 - 29. juli 2021 15:35Roma Fiumicino Arpt - Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
-
Avreise: 03.08.2021
Tilgjengelighet: Ledig
Dager: 7
Priser fra: 13.990,-
Avreise fra Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
- 3. august 2021 08:30 - 3. august 2021 11:40Oslo Lufthavn - Roma Fiumicino Arpt
- 9. august 2021 13:10 - 9. august 2021 16:20Roma Fiumicino Arpt - Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
-
Avreise: 14.10.2021
Tilgjengelighet: Ledig
Dager: 6
Priser fra: 12.490,-
Avreise fra Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
- 14. oktober 2021 07:50 - 14. oktober 2021 09:00Oslo Lufthavn - København
- 14. oktober 2021 10:00 - 14. oktober 2021 12:35København - Roma Fiumicino Arpt
- 19. oktober 2021 13:25 - 19. oktober 2021 16:00Roma Fiumicino Arpt - København
- 19. oktober 2021 17:05 - 19. oktober 2021 18:15København - Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
-
Avreise: 23.11.2021
Tilgjengelighet: Ledig
Dager: 6
Priser fra: 10.990,-
Avreise fra Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
- 23. november 2021 07:55 - 23. november 2021 09:10Oslo Lufthavn - København
- 23. november 2021 10:00 - 23. november 2021 12:30København - Roma Fiumicino Arpt
- 28. november 2021 14:10 - 28. november 2021 16:45Roma Fiumicino Arpt - København
- 28. november 2021 18:15 - 28. november 2021 19:30København - Oslo Lufthavn
-
Flyreise med SAS
Program
-
Program Fioritura 4. juni
6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert
Trevi på sitt aller beste - La Fioritura
Umbria er en region som passer på å feire det meste, det arrangeres festivaler året rundt. Og det er da Carpe Diem er ekstra ivrige på å komme. Italienerne kan jo feire! Og det er mye å markere her i denne flotte regionen. I juni er det blomstringen og de spektakulære fargene som utspiller seg ved Castelluccio di Norcia og i Valnerinadalen. Under blomstringen er dette et magisk sted som imponerer stort. Så langt øyet kan se, utspiller det seg en fargeeksplosjon av knallrødt, rosa, fiolett, blått, gult, hvitt og grønt. Blomstene strekker seg mot solen og det er mengden som gjør det så unikt. Nydelige blomster så langt øyet kan se – kan det bli bedre?
Spello er kjent som blomsterbyen i Umbria, og nå i juni tar de dette tilnavnet til et nytt nivå. Vi snakker om Infiorate di Spello, blomster og kunst som du nok aldri har sett maken til. Tusenvis av frivillige jobber med å veve «tepper» og andre fantastiske dekorasjoner av blomster. De dekker gatene, piazzaene og store deler av byen smykkes av detaljerte kunstverk av blomster.
Trevi
Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.
Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!
I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!
Hotel Antica Dimora alla Rocca
Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.
Dag 1
Oslo - Roma - Trevi (Umbria)
Lunsj og middag
Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i København. Ankomst Roma om ettermiddagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Underveis blir det en liten piknik med prosecco, tiden vil vise om vi stopper eller om det blir om bord i bussen.
En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.
Skikkelig trivelig i Trevi
Dag 2
Bli kjent med Trevi, kokkekurs og tid på egen hånd
Frokost, lunsj og middag
I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi. Først skal vi bli kjent.
Vi tas med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!
Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.
Dag 3
Blomsterbyen Spello og Infiorata, så Assisi
Frokost, lunsj og middag
Spello er en liten perle av en skikkelig koselig by. Nå i juni er det ikke bare den vanlige blomsterprakten her som frister. Nå er det Infiorata og da har plutselig blomster blitt kunst på høyt nivå. For en detaljrikdom og for noen mønstre! Her gjør de ikke noe halvveis, dette er virkelig godteri for øynene.
Så går turen til Assisi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.
Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.
Dag 4
Montefalco med vingårsbesøk og smaking
Frokost, lunsj og middag
I dag er det vindruene og det deilige som kommer ut av dem som er tema. Vi busser til Montefalco, som troner som kongen på haugen 400 meter over den grønne vegetasjonen. Byen selv er godt over gjennomsnittet koselig, som det meste jo er på disse kanter. Ingen mangel er det heller på historie og vakre, ærverdige bygninger fra middelalderen.
Mange vet at Umbria betyr Sagrantinovin, den lokale stoltheten. Fra Montefalco «by» rusler vi til vingården, som er den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli (cirka 7 kilometer langs grusvei). Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.
Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.
Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.
Dag 5
Opplev blomstringen, vandring og lunskj
Frokost, lunsj og middag
I dag snører vi på oss gode sko og lader kameraet, for nå skal vi ut å se farger og blomsterprakt i lange baner. Castelluccio di Norcia er naturens fargepalett på sitt beste. Dette er også en del av nasjonalparken Parco Nazionale dei Monti, ligger på omtrent 1400 moh. Blomstringen utspiller seg fra tre ulike sletter og er ganske så storslått. Vi tilbringer store deler av dagen her ute, nyter utsikt, farger og blomster før vi koser oss med lunsj på en lokal restaurant.
Etter denne overfloden av inntrykk og kulører, begir oss tilbake til Trevi. Felles middag om kvelden i hotellets restaurant.
Total distanse vi går er mellom 10 – 12 kilometer.
Dag 6
Lett vandring og besøk i Monte Pale (nyhet!)
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost skal vi ut på tur og som nevnt er vi glade for å finne nye, lokale godbiter rundt Trevi. Denne gangen skal vi gå litt for å så komme frem til fossen i Monte Pale. Nå skal ikke vi nordmenn vente oss noen diger foss, men det er et vakkert område både å vandre i og være ute i frisk luft og natur. Vi skal også besøke en gammel papirfabrikk som sist var i bruk under den andre verdenskrig. Grotter er det også her – Grotta dell` Abbadessa skal oppdages sammen med en av de lokale guidene.
Lunsjen spiser vi også lokalt, vi kommer på besøk til madam Caterina som lager pasta og frittata til oss.
Total distanse vi går er mellom 10 - 12 kilometer.
Vel tilbake i Trevi blir det siste kvelden med middag på hotellet.
Dag 7
Hjemreise
Frokost
Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma.
SAS direktefly flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang tidlig ettermiddag og vi lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag. En herlig ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!
-
Program 18. juli
5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert
Trevi
Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.
Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!
I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!
Hotel Antica Dimora alla Rocca
Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.
Dag 1
Oslo - Roma - Trevi (Umbria)
Middag
Avreise Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Lufthansa til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i München. Vi busser mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer.
Vi tas vel i mot på hotellet, sjekker inn og kommer litt i orden. Nå venter det første av mange, gode, hjemmelagde måltider. Kanskje vi til og med sitter ute i kveld?
Trevi
Dag 2
Bli kjent i Trevi og kokkekurs
Frokost, lunsj og middag
I dag tas vi med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater etter frokost.
Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
Om formiddagen venter et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.
Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!
Resten av dagen er til egne sysler – reiseleder og vertskapet står selvsagt til disposisjon for forslag.
Middag på hotellet.
Dag 3
En dag på stranden
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig fiskelunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.
Felles middag på hotellet om kvelden.Dag 4
Montefalco med vingårsbesøk og smaking
Frokost, lunsj og middag
Så er det på tide å lære litt mer områdets vin. Turen går da til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først rusler vi litt rundt i Montefalco, som er en veldig trivelig og koselig by. Herfra er det en behagelig rusletur til vingården.
Vi gjør oss så klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra vingården, før vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.
Dag 5
Assisi
Frokost, lunsj og middag
I dag setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi spiser lunsj her og det blir tid på egen hånd.
Vel tilbake i Trevi er dagen til egne sysler. Siste kvelden med kvalitetsmat fra Umbria og hotellet «vårt» er et faktum. Disse dagene har det vært mange, solide måltider:)
Dag 6
Hjemreise og stopp i Spoleto
Frokost
Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Men på veien ut, stopper vi i Spoleto med tid på egen hånd.
Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.
Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn om kvelden etter mellomlanding i München.
En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gang. ARRIVEDERCI!
-
Program m/ opera 23. juli
6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert
Trevi
Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.
Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!
I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!
Hotel Antica Dimora alla Rocca
Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.
Dag 1
Oslo - Roma - Trevi (Umbria)
Lunsj og middag
Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med SAS til Roma, Fiumcino. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi stopper for lunsj underveis i Narni.
På hotellet får vi en hjertelig velkomst av vertskapet som viser oss Trevi etter en liten pust i bakken. Vi tas med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!
Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.
Dag 2
Montefalco med vingårsbesøk og smaking, opera om kvelden
Frokost, lunsj og middag
I dag venter et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør først et lite stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra dit vi skal. Så rusler vi derfra til vingården.
Vi gjør oss klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.
I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i juli når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge! Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Rossinis "Barbereren i Sevilla".
Dag 3
Dag til egen disposisjon i Trevi
Frokost og middag
Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.
Om kvelden møtes vi igjen til middag.
Dag 4
En dag på stranden
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag. Felles middag på hotellet om kvelden.
Dag 5
Assisi og blomsterbyen Spello
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.
Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.
Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.
Dag 6
Kokkekurs og "fridag" i Trevi
Frokost, lunsj og middag
I dag nyter vi livet i Trevi. På programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.
Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget.
I kveld dekkes det på til avskjedsmiddag på hotellet. En hyggelig kveld ligger foran oss.
Dag 7
Hjemreise
Frokost
Frokost på hotellet før avreise til Roma og flyplassen.
SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!
Ciao Trevi
-
Program m/ opera 3. august
6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert
Trevi
Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.
Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!
I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!
Hotel Antica dimora alla Rocca
Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.
Dag 1
Oslo - Roma - Trevi (Umbria)
Lunsj og middag
Avreise Oslo Lufthavn med SAS` direktefly om morgenen. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og det stoppes for lunsj underveis.
Vel fremme i Trevi får vi hjertelig velkomst av vertskapet og sjekker inn.Etter dette tas vi med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!
Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.Dag 2
Kokkekurs og "fridag" i Trevi
Frokost, lunsj og middag
I dag nyter vi livet i Trevi. På programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.
Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget.
I kveld dekkes det på til avskjedsmiddag på hotellet. En hyggelig kveld ligger foran oss.
Dag 3
En dag på stranden
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten av naboregionen Marche, nemlig Porto Recanati. Stranden ligger cirka 1,5 time med buss fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj bestående av fisk, før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.
Felles middag på hotellet om kvelden.Dag 4
Assisi og blomsterbyen Spello
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.
Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.
Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.
Dag 5
Montefalco med vingårsbesøk og smaking, opera om kvelden
Frokost, lunsj og middag
I dag begynner vi med et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco, fem kilometer fra vingården, der du kan rusle litt rundt før vi kommer frem til vingården.
Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.
I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i august når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge. Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Verdis "Aida".
Dag 6
Dag til egen disposisjon i Trevi
Frokost og middag
Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.
Om kvelden møtes vi til middag og det er siste kvelden med mimring og vi orker nok litt mer mat:)
Torget
Dag 7
Hjemreise
Frokost
Om morgenen blir det frokost, utsjekk og transfer til flyplassen i Roma.
SAS flyr oss så tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn i henhold til det.
En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI! -
Program festival 14. oktober
5 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert
Trevi
Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.
Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!
I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!
Hotel Antica dimora alla Rocca
Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.
Dag 1
Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi
Lunsj og middag
Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS. Flybytte og mellomlanding København før vi ankommer Roma, Fiumcino. Bussturen til Trevi tar cirka 2,5 timer, men vi stopper i Narni for lunsj før vi kommer frem.
Trevi er en liten skatt av en landsby. Vi vil snart se mer når vertskapet vårt tar oss så med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
Kvelden byr på turens første hjemmelagde middag på hotellet, det blir mange flere!
Dag 2
Assisi, Spello, byvandring og Pinturicchio
Frokost, lunsj og middag
I dag, etter frokost, setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.
På vei tilbake til Trevi skal vi også innom den flotte blomsterbyen Spello og derfra rusler vi en liten tur på en times tid. Pinturicchio var en populær og berømt maler hvis fresker kan beundres i Spello. Han ble født her i Umbria på 1400-tallet (Perugia) og fikk først sin anerkjennelse lenge etter sin død. Vi går innom både kirken og kapellet på turen for å se på hans verk. Han er også utstilt i selveste New York, på The Metropolitan Museum of Art.
Lunsj i Spello og middag på hotellet.
Dag 3
Trøffeljakt og gateteater i Trevi
Frokost, lunsj og middag
I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi smaker også på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Lunsjen tar vi lokalt i dag, før vi går tilbake til hotellet.
Middag på hotellet og deretter er det festivaltid. I kveld blir det gateteater rundt i Trevis stemningsfulle smug og gater. Mye folk og mye å se.
Dag 4
Vandring og festival i gatene
Frokost, lunsj og middag
I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks. Lunsjen tar vi på en terrasse med fin utsikt.
Vel tilbake i Trevi kan vi se og sikkert lukte at det er festivaltid. Ikke en dagligdags opplevelse dette her – veldig artig å få med seg! Atmosfæren er på topp og det grilles velsmakende pølser i nærheten. Sellerimarked er det også, for denne grønnsaken har også en viktig rolle i denne oktoberfestivalen. Dog med litt annet innhold enn den som du kanskje tenker på i Tyskland.
Middagen foregår også i kveld på hotellet.
Dag 5
Vinsafari, ja det går an det også:) Lokalt og godt
Frokost, lunsj og middag
Safari kan være så mangt. I dag blir det en noe spesiell variant som det bare er å glede seg til. I kombinasjon med vandring i vakre omgivelser, gjør vi oss klare for smaking av edle varer, denne gangen vin og lokal mat. Alt foregår i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Du får god anledning til å stifte bekjentskap med de edle dråpene i løpet av dagen. Vi skal besøke to vingårder (cantinas). Vi vandrer mellom gårdene der omgivelsene er upåklagelige. Nå i oktober pleier området å være dekket av et rødt teppe, og vinrankene har blitt forvandlet fra frodig grønt til skarpt rødt – vakkert rett og slett! Det er ikke lange avstander vi snakker om, så turen passer for alle.
Turen starter på den den hypermoderne vingården Le Cimate der vi selvfølgelig får prøvesmake... Videre drar vi til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.
Om kvelden er det bare å glede seg til nok en deilig middag på hotellet. Den siste for denne turen.
Dag 6
Hjemreise: Trevi - Roma - Oslo Lufthavn
Frokost
Vi spiser frokost før vi sjekker ut og forlater Trevi med buss.
Så blir det Roma og flyplassen. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang om ettermiddagen og det blir flybytte og mellomlanding i København nå også. Ankomst Oslo Lufthavn er tidlig kveld.
En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!
På gjensyn!
-
Program 23. november
5 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert
Trevi
Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.
Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!
I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!
Hotel Antica dimora alla Rocca
Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.
Dag 1
Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi
Lunsj og middag
Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS. Mellomlanding og flybytte i København. Vi lander i Roma midt på dagen. På flyplassen møtes vi av bussen som skal ta oss fra storbyen til mer lokale forhold i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, men vi stopper for lunsj i Narni.
Vel fremme i Trevi møtes vi av vertskapet, sjekker inn på hotellet og gleder oss til mye sosialt, mye god mat og mange lokale opplevelser i dagene som kommer!
Først må vi ut å se oss om i byen.
Vi rusler ut sammen med en i vertskapet. Nå venter en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
Middagen blir den første av mange på hotellet.Mange gode middager venter
Dag 2
En liten tur blant oliventrær med besøk på lokal gård
Frokost, lunsj og middag
Etter frokost rusler vi ut på en cirka fem kilometer lang tur blant olivenlundene som Trevi er så kjent for. Det er nydelig her om høsten! Fargene formelig gnistrer. Når sulten begynner å melde seg er det tid for et lokalt møte og matbit. Lite er så godt og ferskt som skinke, salami og ost produsert på gården.
Vel tilbake i Trevi er dagen til egen disposisjon. Rusle rundt i eget tempo, eller så er det store sjanser for at reiseleder organiserer noe du kan være med på.
Middag på hotellet om kvelden.
Dag 3
Olivenolje, vinsmaking og Montefalco
Frokost, lunsj og middag
Frokost først.
I dag skal vi sette fokus på den viktige og velsmakende olivenoljen når vi besøker en lokal olivenprodusent. Vi får også smaksprøver. Akkurat olivenoljen er helt utsøkt her på disse kanter. Trevi er også kjent for å ha et av de aller eldste oliventrærne i hele landet. Hvor gammelt blir et oliventre? Jo det kan i hvert fall bli over 1700 år – sies det om Trevi sitt …Treet i seg selv er delt i tre, men med så mange år på stammen, er det ikke så rart.
Etterpå skal vi til trivelige Montefalco «by». Herfra rusler vi i underkant av en kilometer på en grusvei som fører til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk…
Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Så vel tilbake på hotellet, spiser vi middag.
Dag 4
Utflukt til Perugia og Assisi
Frokost, lunsj og middag
På vei til storbyen!
Vi vender nesen mot byen Perugia, Umbrias hovedstad. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.
Så venter en kjent by – Assisi. Her skal vi også nyte en lunsj.
Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi nyter også selvfølgelig en deilig lunsj i Assisi.
Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.
Dag 5
Trøffeljakt og Spoleto
Frokost, lunsj og middag
I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi håper også å smake på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Vi spiser lett lunsj lokalt før vi skal videre.
Så går turen til den vakre middelalderbyen Spoleto hvor det blir tid på egen hånd.
Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.
Om kvelden blir det siste middagen på hotellet for denne gang. Nå har vi spist og kost oss gjennom mange dager, og denne avskjedsmiddagen blir sikkert behørig satt pris på. Nå er det snart hjem til egne middagsplaner – kanskje mer inspirert etter dette besøket?
Dag 6
Hjemreise
Frokost
Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Som på utreisen er det mellomlanding og flybytte i København. Vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!
På gjensyn!
Praktisk informasjon
og reisevilkår
HVA ER INKLUDERT
- Fly Oslo - Roma t/r
- Netter på Antica dimora alla Rocca i henhold til valgt avreisedato
- Måltider iht. program
- Alle utflukter og entreer iht. program
- All transport iht. program
- Lokale guider
- Reiseleder fra Carpe Diem
HVA ER IKKE INKLUDERT
- Reise- og avbestillingsforsikring
- Drikke utenom det som er nevnt i program
- Tips
Bestilling og betaling
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Er det under 65 dager til avreise ved bestilling, sendes faktura på hele beløpet med kort betalingsfrist. Reisedokumentene sendes ca to uker før avreise på e-post. Du vil samtidig finne disse på Min Side.
Seteplassering og spesialmat på fly (gjelder turer med fly)
Det er som oftest flyselskapene som er ansvarlig for seating om bord. I noen tilfeller kan vi påvirke, har du noen ønsker, ta kontakt med oss så fort som mulig etter bestilling. Spesialmat kan ofte bestilles, si fra i god tid. Vi videreformidler dette til flyselskapet. Ta med noe back up i tilfelle svikt. Det hender dessverre noen ganger at feil oppstår.
Reiseforsikring / avbestillingsbekreftelse
Ettersom folketrygden ikke dekker alle typer behandling, som for eksempel hjemtransport, er det viktig at reiseforsikring er i orden. Det beste er å kjøpe en heldekkende reiseforsikring fra Europeiske eller et tilsvarende forsikringsselskap. Har du helårs reiseforsikring, forsikring gjennom kreditt/bankkort eller reiseforsikring gjennom jobben, er dette vanligvis tilstrekkelig. Vi anbefaler at du sjekker at den dekker skadet og/eller mistet bagasje samt avbestillinger. For reiser i Europa, husk Europeisk helsetrygdkort.
Overnatting Oslo Lufthavn
Trenger du overnatting der, er det mange muligheter. Du velger selv etter behov, i forhold til beliggenhet og pris, bestiller og betaler direkte til hotellet. Et tips er å se på bookingsider som f.eks Hotels eller Booking. Det er to hotell som er i gangavstand fra terminalen - dette er Hotel Park Inn og Hotel Radisson Blu. Øvrige har shuttlebuss som kanskje ikke går hele døgnet - verdt å ta med i betraktning når du velger.
Vær og klima
Om du vil følge med litt på forventet vær på turen din, sjekk f. eks Yr
Vaksine på reise
Vi henviser her alltid til autorisert helsepersonell, som vaksineklinikk og henvisning fra fastlege. De er oppdatert på hva som gjelder verden over, det har ikke vi som turoperatør mulighet til å være. Det er også gode nettsider som f.eks folkehelseinstituttet. Sistnevnte anbefaler en grunnvaksinasjon for samtlige reiser. Vaksine på reise kan deles inn i både må ha, bør ha og kan ha. Så det blir ofte en vurdering av deg selv og av helsepersonell. Begynn forberedelser minst seks uker før avreise.
Lurt å ha med et lite lommeapotek
Antibac, Paracet, plaster, nesespray, imodium etc.
Tips
På reise kommer du i kontakt med hverdagsliv og kulturer i andre land. Mange av disse har en tipskultur som skiller seg fra Norge. I mange land forventes det at for eksempel lokalguider, sjåfører og besetning på f. eks et elvecruiseskip, får tips i tillegg til det å spise ute på restaurant. Vi inkluderer vanligvis ikke tips i reisens pris, siden det er både individuelt og avhengig av land. Å vite hva som er normen er ikke lett, din reiseleder vil ta opp dette underveis på turen. Tips vil alltid være frivillig, men vi anbefaler å følge og respektere skikken i landet du er i.
Forbehold om endringer i oppsatt dagsprogram
Noen ganger hender det at våre samarbeidspartnere må endre noe i programmet, enten like før avreise eller underveis. Det kan f.eks være at rekkefølgen på dagene blir byttet om, eller at det tilbys en alternativ rute/utflukt enn beskrevet.
Endring av bestilt reise
Ta kontakt med oss, så ser vi an hvert enkelt tilfelle for løsning. Generelt gjelder: Dersom du har bestilt en reise og på et senere tidspunkt ønsker å endre til en annen innen rimelig tid (tre mnd før avreise) - tilkommer et endringsgebyr som i de fleste tilfellene er kr 750. Et lite forbehold om at ikke alle reiser kan endres, samt at endring nærmere enn tre måneder før avreise kommer under ordinære avbestillingsvilkår.
Avreisedokumenter i post
Ønsker du å motta avreisedokumentene i ordinær post, tilkommer en avgift på kr 150.
Venteliste på turer
Ikke gi helt opp dersom en tur er full eller om det ikke er flere enkeltrom igjen! Vi har venteliste på samtlige turer og setter deg gjerne opp om du tar kontakt. Får vi ledig plass, hører du fra oss. Det er uforpliktende å stå på liste, men vi ber deg gi et hint dersom det er uaktuelt og planer endres. Slik holder vi listene oppdaterte og aktuelle.
Reisegarantifondet - din trygghet
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.
Pass og visum
Pass medbringes på reisen. Det anbefales at passet er gyldig minst seks måneder etter hjemkomst uansett på reise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig og Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlige om det ikke er i orden.
Er du ikke norsk borger, sjekk med konsulat/ambassade for hvordan du skal forholde deg for denne reisen.
Allergier / intoleranser på reise
Meld fra om evt. allergier og intoleranser snarest etter bestilling slik at vi får gitt beskjed videre. Hvor enkelt dette er få til, avhenger av reisemålet du skal til.
På reise må man i siste instans være påpasselig selv ved ulike allergier eller intoleranser. Vi informerer, men kan ikke gi garantier om at spesielle ønsker etterkommes. Følger du en spesiell diett, må du ta ansvar for dette selv.
Mistet bagasje eller skade på koffert
Dersom kofferten din ikke kommer ved ankomst reisemål, må du melde dette til flyselskapets representant i ankomsthallen der og da. Det samme gjelder dersom kofferten din har blitt skadet under transporten. Flyselskapet etterlyser da bagasjen, evt. registrerer skaden, slik at du har dokumentasjon i forsikringsøyemed og for krav om erstatning. En såkalt PIR-rapport utarbeides av flyselskapet i slike tilfeller.
Gjennomgående tilslutningsbilletter booket gjennom Carpe Diem
Ønsker du avreise fra annen flyplass i Norge, så kan vi ofte hjelpe deg med tilslutningsbillett slik at du har gjennomgående billett fra avreiseby til reisemålet. Ikke alle flyselskap tilbyr dette, men mange gjør. Vi kan da hjelpe til med å "henge" på en billett sammen med gruppebilletten som gjelder til og fra Oslo Lufthavn ved å kontakte flyselskapet vi benytter på turen. Siden vi benytter gruppebilletter er vi under regler og vilkår som reduserer fleksibilitet. Det kommer også an på avreisetidspunkt. En gjennomgående billett har ingen hensikt når det blir en natt mellom.
Det er alltid en fordel å ha alt på ett dokument, da plikter flyselskapene å booke deg om for å få deg helt frem i tilfelle kanselleringer og forsinkelser. Samt at bagasjen sjekkes og merkes hele veien. Man betaler ekstra for den tryggheten. Pris på tilslutning får vi i hvert enkelt tilfelle når det bookes, merk at vi aldri får de billige tilbudsprisene på nett for denne typen. Vær også oppmerksom på det som gjelder for slike billetter i reisevilkår under "Endret/avvikende flyreise". Ta kontakt med oss i god tid før avreise dersom du ønsker gjennomgående tilslutningsbillett.
Om du selv booker billetter tur/retur Oslo Lufthavn
Da vil reisene komme på to ulike dokument, bagasje må hentes ut og sjekkes på nytt. Dersom du bestiller billetter på egen hånd, og det skulle oppstå forsinkelser slik at du mister flyet fra Oslo, må du selv bekoste ny utreisebillett. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper automatisk kansellerer returbilletten dersom utreisebilletten ikke benyttes. Vi anbefaler alltid å sjekke gjeldende regler for dette gjennom din reiseforsikring, slik at du vet hva som gjelder om noe uforutsett skjer. Vi anbefaler også at du beregner ankomst Oslo lufthavn (evt. annen transferflyplass i Europa) minst tre timer før flyavgang.