Italia - Trevi - Umbria

Landsbyferie i Umbria, Italia

6 avganger. Første tilgjengelige avgang: 4. juni 2021 / 7 dager / Pris fra 14.790,-

Getty Images 1097569918 Italia Trevi Umbria

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.

Antica della Roca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger har også et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med deilige, kortreiste råvarer
 • Hotell med sjel og historie
 • Fin miks mellom utflukter og litt tid til å oppdage litt i eget tempo
 • De aller fleste måltider (med drikke til) er inkludert
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
pasta

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 04.06.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 14.790,-

  Reiseleder: Ulf Brynildsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 18.07.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 11.840,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 23.07.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 14.460,-

  Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 03.08.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 13.990,-

  Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 14.10.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 12.490,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 23.11.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 10.990,-

  Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20
 1. Program Fioritura 4. juni

  6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi på sitt aller beste - La Fioritura

  Umbria er en region som passer på å feire det meste, det arrangeres festivaler året rundt. Og det er da Carpe Diem er ekstra ivrige på å komme. Italienerne kan jo feire! Og det er mye å markere her i denne flotte regionen. I juni er det blomstringen og de spektakulære fargene som utspiller seg ved Castelluccio di Norcia og i Valnerinadalen. Under blomstringen er dette et magisk sted som imponerer stort. Så langt øyet kan se, utspiller det seg en fargeeksplosjon av knallrødt, rosa, fiolett, blått, gult, hvitt og grønt. Blomstene strekker seg mot solen og det er mengden som gjør det så unikt. Nydelige blomster så langt øyet kan se – kan det bli bedre?

  Spello er kjent som blomsterbyen i Umbria, og nå i juni tar de dette tilnavnet til et nytt nivå. Vi snakker om Infiorate di Spello, blomster og kunst som du nok aldri har sett maken til. Tusenvis av frivillige jobber med å veve «tepper» og andre fantastiske dekorasjoner av blomster. De dekker gatene, piazzaene og store deler av byen smykkes av detaljerte kunstverk av blomster.

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i København. Ankomst Roma om ettermiddagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Underveis blir det en liten piknik med prosecco, tiden vil vise om vi stopper eller om det blir om bord i bussen.

  En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

  pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

  Skikkelig trivelig i Trevi

  Dag 2

  Bli kjent med Trevi, kokkekurs og tid på egen hånd

  Frokost, lunsj og middag

  I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi. Først skal vi bli kjent.

  Vi tas med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.

  Lager pasta

  Pasta

  Dag 3

  Blomsterbyen Spello og Infiorata, så Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  Spello er en liten perle av en skikkelig koselig by. Nå i juni er det ikke bare den vanlige blomsterprakten her som frister. Nå er det Infiorata og da har plutselig blomster blitt kunst på høyt nivå. For en detaljrikdom og for noen mønstre! Her gjør de ikke noe halvveis, dette er virkelig godteri for øynene.

  Så går turen til Assisi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.

  Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Dag 4

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det vindruene og det deilige som kommer ut av dem som er tema. Vi busser til Montefalco, som troner som kongen på haugen 400 meter over den grønne vegetasjonen. Byen selv er godt over gjennomsnittet koselig, som det meste jo er på disse kanter. Ingen mangel er det heller på historie og vakre, ærverdige bygninger fra middelalderen.

  Mange vet at Umbria betyr Sagrantinovin, den lokale stoltheten. Fra Montefalco «by» rusler vi til vingården, som er den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli (cirka 7 kilometer langs grusvei). Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

  Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  syv flasker vin på et bord

  Vin herfra = kvalitet

  Dag 5

  Opplev blomstringen, vandring og lunskj

  Frokost, lunsj og middag

  I dag snører vi på oss gode sko og lader kameraet, for nå skal vi ut å se farger og blomsterprakt i lange baner. Castelluccio di Norcia er naturens fargepalett på sitt beste. Dette er også en del av nasjonalparken Parco Nazionale dei Monti, ligger på omtrent 1400 moh. Blomstringen utspiller seg fra tre ulike sletter og er ganske så storslått. Vi tilbringer store deler av dagen her ute, nyter utsikt, farger og blomster før vi koser oss med lunsj på en lokal restaurant.

  Etter denne overfloden av inntrykk og kulører, begir oss tilbake til Trevi. Felles middag om kvelden i hotellets restaurant.

  Total distanse vi går er mellom 10 – 12 kilometer.

  La Fiorita av Castelluccio di Norcia

  Castelluccio di Norcia

  Dag 6

  Lett vandring og besøk i Monte Pale (nyhet!)

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost skal vi ut på tur og som nevnt er vi glade for å finne nye, lokale godbiter rundt Trevi. Denne gangen skal vi gå litt for å så komme frem til fossen i Monte Pale. Nå skal ikke vi nordmenn vente oss noen diger foss, men det er et vakkert område både å vandre i og være ute i frisk luft og natur. Vi skal også besøke en gammel papirfabrikk som sist var i bruk under den andre verdenskrig. Grotter er det også her – Grotta dell` Abbadessa skal oppdages sammen med en av de lokale guidene.

  Lunsjen spiser vi også lokalt, vi kommer på besøk til madam Caterina som lager pasta og frittata til oss.

  Total distanse vi går er mellom 10 - 12 kilometer.

  Vel tilbake i Trevi blir det siste kvelden med middag på hotellet.

  ville valmuer som vokser ved siden av en grusvei

  Mange fine steder å vandre her

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma.

  SAS direktefly flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang tidlig ettermiddag og vi lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag. En herlig ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  Trevi Latin: Trevi er en gammel by og en kommune i Umbria, Italia, på den nedre flanken av Monte Serano, med utsikt over den brede sletta i Clitunno-elvesystemet. Det viktigste av de helårigevassdragene er Clitunno-elven, som ble feiret i antikken som Clitumnus. Det gudommelige vannet ble kjent for å ha mirakuløse egenskaper, og har blitt priset i prosa og vers av den yngre Plinius, Eiendomius, Claudian, Addison, Byron og Carducci.
 2. Program 18. juli

  5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Middag

  Avreise Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Lufthansa til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i München. Vi busser mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer.

  Vi tas vel i mot på hotellet, sjekker inn og kommer litt i orden. Nå venter det første av mange, gode, hjemmelagde måltider. Kanskje vi til og med sitter ute i kveld?

  pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

  Trevi

  Dag 2

  Bli kjent i Trevi og kokkekurs

  Frokost, lunsj og middag

  I dag tas vi med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater etter frokost.

  Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Om formiddagen venter et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  Resten av dagen er til egne sysler – reiseleder og vertskapet står selvsagt til disposisjon for forslag.

  Middag på hotellet.

  Dag 3

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig fiskelunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.
  Felles middag på hotellet om kvelden.

  hav- og fjellpanorama. Conero nasjonalpark. Kystlinje

  Det er mange flotte strender i området rundt

  Dag 4

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  Så er det på tide å lære litt mer områdets vin. Turen går da til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først rusler vi litt rundt i Montefalco, som er en veldig trivelig og koselig by. Herfra er det en behagelig rusletur til vingården.

  Vi gjør oss så klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra vingården, før vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Montefalco

  Velbekomme

  Dag 5

  Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi spiser lunsj her og det blir tid på egen hånd.

  Vel tilbake i Trevi er dagen til egne sysler. Siste kvelden med kvalitetsmat fra Umbria og hotellet «vårt» er et faktum. Disse dagene har det vært mange, solide måltider:)

  Taktopper i gamlebyen

  Assisi, en av Umbrias stoltheter

  Dag 6

  Hjemreise og stopp i Spoleto

  Frokost

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Men på veien ut, stopper vi i Spoleto med tid på egen hånd.

  Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.

  Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn om kvelden etter mellomlanding i München.

  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gang. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi
 3. Program m/ opera 23. juli

  6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med SAS til Roma, Fiumcino. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi stopper for lunsj underveis i Narni.

  På hotellet får vi en hjertelig velkomst av vertskapet som viser oss Trevi etter en liten pust i bakken. Vi tas med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

  Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

  Ost

  Dag 2

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking, opera om kvelden

  Frokost, lunsj og middag

  I dag venter et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør først et lite stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra dit vi skal. Så rusler vi derfra til vingården.

  Vi gjør oss klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i juli når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge! Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Rossinis "Barbereren i Sevilla".

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata, Italia.

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata.

  Dag 3

  Dag til egen disposisjon i Trevi

  Frokost og middag

  Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.

  Om kvelden møtes vi igjen til middag.

  Dag 4

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag. Felles middag på hotellet om kvelden.

  hav- og fjellpanorama. Conero nasjonalpark. Kystlinje

  Mange fine strender i området

  Dag 5

  Assisi og blomsterbyen Spello

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.

  Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.

  Blomster i Castelluccio of Norcia

  Spello

  Dag 6

  Kokkekurs og "fridag" i Trevi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag nyter vi livet i Trevi. På programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget.

  I kveld dekkes det på til avskjedsmiddag på hotellet. En hyggelig kveld ligger foran oss.

  en rød tallerken med mat og et glass rødvin til siden

  Middag med vin

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Frokost på hotellet før avreise til Roma og flyplassen.

  SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  Ciao Trevi

 4. Program m/ opera 3. august

  6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn med SAS` direktefly om morgenen. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og det stoppes for lunsj underveis.
  Vel fremme i Trevi får vi hjertelig velkomst av vertskapet og sjekker inn.

  Etter dette tas vi med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
  Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

  Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

  Antica-Dimora-sign

  Dag 2

  Kokkekurs og "fridag" i Trevi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag nyter vi livet i Trevi. På programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget.

  I kveld dekkes det på til avskjedsmiddag på hotellet. En hyggelig kveld ligger foran oss.

  Dag 3

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten av naboregionen Marche, nemlig Porto Recanati. Stranden ligger cirka 1,5 time med buss fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj bestående av fisk, før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.
  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Italia Marche Sirolo

  Dag 4

  Assisi og blomsterbyen Spello

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.

  Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.

  Dag 5

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking, opera om kvelden

  Frokost, lunsj og middag

  I dag begynner vi med et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco, fem kilometer fra vingården, der du kan rusle litt rundt før vi kommer frem til vingården.

  Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i august når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge. Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Verdis "Aida".

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata, Italia.

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata.

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon i Trevi

  Frokost og middag

  Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.

  Om kvelden møtes vi til middag og det er siste kvelden med mimring og vi orker nok litt mer mat:)

  bilde av torget i løpet av dagen

  Torget

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Om morgenen blir det frokost, utsjekk og transfer til flyplassen i Roma.

  SAS flyr oss så tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn i henhold til det.
  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  På gjensyn, Trevi!

 5. Program festival 14. oktober

  5 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS. Flybytte og mellomlanding København før vi ankommer Roma, Fiumcino. Bussturen til Trevi tar cirka 2,5 timer, men vi stopper i Narni for lunsj før vi kommer frem.

  Trevi er en liten skatt av en landsby. Vi vil snart se mer når vertskapet vårt tar oss så med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Kvelden byr på turens første hjemmelagde middag på hotellet, det blir mange flere!

  Dag 2

  Assisi, Spello, byvandring og Pinturicchio

  Frokost, lunsj og middag

  I dag, etter frokost, setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  På vei tilbake til Trevi skal vi også innom den flotte blomsterbyen Spello og derfra rusler vi en liten tur på en times tid. Pinturicchio var en populær og berømt maler hvis fresker kan beundres i Spello. Han ble født her i Umbria på 1400-tallet (Perugia) og fikk først sin anerkjennelse lenge etter sin død. Vi går innom både kirken og kapellet på turen for å se på hans verk. Han er også utstilt i selveste New York, på The Metropolitan Museum of Art.

  Lunsj i Spello og middag på hotellet.

  Dag 3

  Trøffeljakt og gateteater i Trevi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi smaker også på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Lunsjen tar vi lokalt i dag, før vi går tilbake til hotellet.

  Middag på hotellet og deretter er det festivaltid. I kveld blir det gateteater rundt i Trevis stemningsfulle smug og gater. Mye folk og mye å se.

  Blond tenåringsjente bruker vanghellaverktøyet for å hjelpe Springer Spaniel-hunden med å grave frem trøfler slik den mannlige jegeren i 20-årene gjør på en sommerdag, Abruzzo, Italia, Europa

  På trøffeljakt

  Dag 4

  Vandring og festival i gatene

  Frokost, lunsj og middag

  I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks. Lunsjen tar vi på en terrasse med fin utsikt.

  Vel tilbake i Trevi kan vi se og sikkert lukte at det er festivaltid. Ikke en dagligdags opplevelse dette her – veldig artig å få med seg! Atmosfæren er på topp og det grilles velsmakende pølser i nærheten. Sellerimarked er det også, for denne grønnsaken har også en viktig rolle i denne oktoberfestivalen. Dog med litt annet innhold enn den som du kanskje tenker på i Tyskland.

  Middagen foregår også i kveld på hotellet.

  Dag 5

  Vinsafari, ja det går an det også:) Lokalt og godt

  Frokost, lunsj og middag

  Safari kan være så mangt. I dag blir det en noe spesiell variant som det bare er å glede seg til. I kombinasjon med vandring i vakre omgivelser, gjør vi oss klare for smaking av edle varer, denne gangen vin og lokal mat. Alt foregår i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Du får god anledning til å stifte bekjentskap med de edle dråpene i løpet av dagen. Vi skal besøke to vingårder (cantinas). Vi vandrer mellom gårdene der omgivelsene er upåklagelige. Nå i oktober pleier området å være dekket av et rødt teppe, og vinrankene har blitt forvandlet fra frodig grønt til skarpt rødt – vakkert rett og slett! Det er ikke lange avstander vi snakker om, så turen passer for alle.

  Turen starter på den den hypermoderne vingården Le Cimate der vi selvfølgelig får prøvesmake... Videre drar vi til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Om kvelden er det bare å glede seg til nok en deilig middag på hotellet. Den siste for denne turen.

  Dag 6

  Hjemreise: Trevi - Roma - Oslo Lufthavn

  Frokost

  Vi spiser frokost før vi sjekker ut og forlater Trevi med buss.

  Så blir det Roma og flyplassen. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang om ettermiddagen og det blir flybytte og mellomlanding i København nå også. Ankomst Oslo Lufthavn er tidlig kveld.

  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  På gjensyn!

 6. Program 23. november

  5 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS. Mellomlanding og flybytte i København. Vi lander i Roma midt på dagen. På flyplassen møtes vi av bussen som skal ta oss fra storbyen til mer lokale forhold i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, men vi stopper for lunsj i Narni.

  Vel fremme i Trevi møtes vi av vertskapet, sjekker inn på hotellet og gleder oss til mye sosialt, mye god mat og mange lokale opplevelser i dagene som kommer!

  Først må vi ut å se oss om i byen.

  Vi rusler ut sammen med en i vertskapet. Nå venter en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Middagen blir den første av mange på hotellet.

  en hvit tallerken med grillet kjøtt og et glass vin til siden

  Mange gode middager venter

  Dag 2

  En liten tur blant oliventrær med besøk på lokal gård

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost rusler vi ut på en cirka fem kilometer lang tur blant olivenlundene som Trevi er så kjent for. Det er nydelig her om høsten! Fargene formelig gnistrer. Når sulten begynner å melde seg er det tid for et lokalt møte og matbit. Lite er så godt og ferskt som skinke, salami og ost produsert på gården.

  Vel tilbake i Trevi er dagen til egen disposisjon. Rusle rundt i eget tempo, eller så er det store sjanser for at reiseleder organiserer noe du kan være med på.

  Middag på hotellet om kvelden.

  Dag 3

  Olivenolje, vinsmaking og Montefalco

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først.

  I dag skal vi sette fokus på den viktige og velsmakende olivenoljen når vi besøker en lokal olivenprodusent. Vi får også smaksprøver. Akkurat olivenoljen er helt utsøkt her på disse kanter. Trevi er også kjent for å ha et av de aller eldste oliventrærne i hele landet. Hvor gammelt blir et oliventre? Jo det kan i hvert fall bli over 1700 år – sies det om Trevi sitt …Treet i seg selv er delt i tre, men med så mange år på stammen, er det ikke så rart.

  Etterpå skal vi til trivelige Montefalco «by». Herfra rusler vi i underkant av en kilometer på en grusvei som fører til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk…

  Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Så vel tilbake på hotellet, spiser vi middag.

  Dag 4

  Utflukt til Perugia og Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  På vei til storbyen!

  Vi vender nesen mot byen Perugia, Umbrias hovedstad. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.

  Så venter en kjent by – Assisi. Her skal vi også nyte en lunsj.

  Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi nyter også selvfølgelig en deilig lunsj i Assisi.

  Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Dag 5

  Trøffeljakt og Spoleto

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi håper også å smake på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Vi spiser lett lunsj lokalt før vi skal videre.

  Så går turen til den vakre middelalderbyen Spoleto hvor det blir tid på egen hånd.

  Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.

  Om kvelden blir det siste middagen på hotellet for denne gang. Nå har vi spist og kost oss gjennom mange dager, og denne avskjedsmiddagen blir sikkert behørig satt pris på. Nå er det snart hjem til egne middagsplaner – kanskje mer inspirert etter dette besøket?

  Dag 6

  Hjemreise

  Frokost

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Som på utreisen er det mellomlanding og flybytte i København. Vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  På gjensyn!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Roma t/r
 • Netter på Antica dimora alla Rocca i henhold til valgt avreisedato
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke utenom det som er nevnt i program
 • Tips