Italia - Trevi - Umbria

Landsbyferie i Umbria, Italia

4 avganger. Første tilgjengelige avgang: 13. oktober 2022 / 6 dager / Pris fra 13.790,-

Getty Images 1097569918 Italia Trevi Umbria

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.

Antica della Roca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger har også et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med deilige, kortreiste råvarer
 • Hotell med sjel og historie
 • Fin miks mellom utflukter og litt tid til å oppdage litt i eget tempo
 • De aller fleste måltider (med drikke til) er inkludert
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
pasta

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 02.08.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 14.990,-

  Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 13.10.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 13.790,-

  Reiseleder: Stefania Righetti Nilsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20
 1. Program Fioritura 16. juni

  6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi på sitt aller beste - La Fioritura

  Umbria er en region som passer på å feire det meste, det arrangeres festivaler året rundt. Og det er da Carpe Diem er ekstra ivrige på å komme. Italienerne kan jo feire! Og det er mye å markere her i denne flotte regionen. I juni er det blomstringen og de spektakulære fargene som utspiller seg ved Castelluccio di Norcia og i Valnerinadalen. Under blomstringen er dette et magisk sted som imponerer stort. Så langt øyet kan se, utspiller det seg en fargeeksplosjon av knallrødt, rosa, fiolett, blått, gult, hvitt og grønt. Blomstene strekker seg mot solen og det er mengden som gjør det så unikt. Nydelige blomster så langt øyet kan se – kan det bli bedre?

  Spello er kjent som blomsterbyen i Umbria, og nå i juni tar de dette tilnavnet til et nytt nivå. Vi snakker om Infiorate di Spello, blomster og kunst som du nok aldri har sett maken til. Tusenvis av frivillige jobber med å veve «tepper» og andre fantastiske dekorasjoner av blomster. De dekker gatene, piazzaene og store deler av byen smykkes av detaljerte kunstverk av blomster.

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria), bli kjent

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS sitt direktefly til Roma, Ankomst Roma om midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Vi stopper i byen Narni for lunsj før vi fortsetter til Trevi og sjekker inn. Så skal vi gjøre oss kjent.

  Vi tas med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

  pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

  Skikkelig trivelig i Trevi

  Dag 2

  Kokkekurs og tid på egen hånd

  Frokost, lunsj og middag

  I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.

  Lager pasta

  Pasta

  Dag 3

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det vindruene og det deilige som kommer ut av dem som er tema. Vi busser til Montefalco, som troner som kongen på haugen 400 meter over den grønne vegetasjonen. Byen selv er godt over gjennomsnittet koselig, som det meste jo er på disse kanter. Ingen mangel er det heller på historie og vakre, ærverdige bygninger fra middelalderen.

  Mange vet at Umbria betyr Sagrantinovin, den lokale stoltheten. Fra Montefalco «by» rusler vi til vingården, som er den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli (cirka 7 kilometer langs grusvei). Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

  Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  syv flasker vin på et bord

  Vin herfra = kvalitet

  Dag 4

  Blomsterbyen Spello og Infiorata, så Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  Spello er en liten perle av en skikkelig koselig by. Nå i juni er det ikke bare den vanlige blomsterprakten her som frister. Nå er det Infiorata og da har plutselig blomster blitt kunst på høyt nivå. For en detaljrikdom og for noen mønstre! Her gjør de ikke noe halvveis, dette er virkelig godteri for øynene.

  Så går turen til Assisi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.

  Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Dag 5

  Opplev blomstringen, vandring og lunsj

  Frokost, lunsj og middag

  I dag snører vi på oss gode sko og lader kameraet, for nå skal vi ut å se farger og blomsterprakt i lange baner. Castelluccio di Norcia er naturens fargepalett på sitt beste. Dette er også en del av nasjonalparken Parco Nazionale dei Monti, ligger på omtrent 1400 moh. Blomstringen utspiller seg fra tre ulike sletter og er ganske så storslått. Vi tilbringer store deler av dagen her ute, nyter utsikt, farger og blomster før vi koser oss med lunsj på en lokal restaurant.

  Etter denne overfloden av inntrykk og kulører, begir oss tilbake til Trevi. Felles middag om kvelden i hotellets restaurant.

  Total distanse vi går er mellom 10 – 12 kilometer.

  La Fiorita av Castelluccio di Norcia

  Castelluccio di Norcia

  Dag 6

  Lett vandring og besøk i Monte Pale (nyhet!)

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost skal vi ut på tur og som nevnt er vi glade for å finne nye, lokale godbiter rundt Trevi. Denne gangen skal vi gå litt for å så komme frem til fossen i Monte Pale. Nå skal ikke vi nordmenn vente oss noen diger foss, men det er et vakkert område både å vandre i og være ute i frisk luft og natur. Vi skal også besøke en gammel papirfabrikk som sist var i bruk under den andre verdenskrig. Grotter er det også her – Grotta dell` Abbadessa skal oppdages sammen med en av de lokale guidene.

  Lunsjen spiser vi også lokalt, vi kommer på besøk til madam Caterina som lager pasta og frittata til oss.

  Total distanse vi går er mellom 10 - 12 kilometer.

  Vel tilbake i Trevi blir det siste kvelden med middag på hotellet.

  ville valmuer som vokser ved siden av en grusvei

  Mange fine steder å vandre her

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma.

  SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang tidlig ettermiddag og på returen blir det mellomlanding og flybytte i København. En herlig ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  Trevi Latin: Trevi er en gammel by og en kommune i Umbria, Italia, på den nedre flanken av Monte Serano, med utsikt over den brede sletta i Clitunno-elvesystemet. Det viktigste av de helårigevassdragene er Clitunno-elven, som ble feiret i antikken som Clitumnus. Det gudommelige vannet ble kjent for å ha mirakuløse egenskaper, og har blitt priset i prosa og vers av den yngre Plinius, Eiendomius, Claudian, Addison, Byron og Carducci.
 2. Program 2. august

  6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn med Lufthansa om morgenen. Flybytte og mellomlanding i Munchen, før vi lander i Roma om ettermiddagen Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi får med oss en liten snack og litt å drikke på bussen som en sen lunsj.

  Vel fremme i Trevi får vi hjertelig velkomst av vertskapet og sjekker inn.

  Etter dette tas vi med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
  Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

  Om kvelden møtes vi til middag på hotellet. Den første av mange velsmakende sådanne.

  Antica-Dimora-sign

  Dag 2

  Ny tur! Norcia og Cascia, helgener og kanskje et mirakel

  Frokost, lunsj og middag

  Etter den gode frokosten skal vi ut på en tur som er ny for oss Carpe Diem`ere. Det er så mye å oppleve her i regionen at nyheter dukker opp, selv om vi har reist hit i årevis.

  Ved fjellet Monte Vettore ligger middelalderbyen Norcia som er velkjent for både sine smakfulle trøfler og vellagrede og gode skinker. Byen selv er omringet av murer som er ganske så intakte og de smale, svingete gatene leder mot det lille torget Piazza San Benedetto som regnes som sentrum. På 1200-tallet ble Sankt Benedict-kirken bygget i delvis gotisk stil og mange skulpturer. Naturkrefter har besørget en del restaureringer gjennom årene. Like ved kirken ligger Loggia dei Mercanti, disse typiske bygningene med sine åpne sider med buer. Det var her det meste av handel og sosialt skjedde før i tiden. Norcia er fødestedet til både Santa Scolastica og San Benedetto som var tvillinger.

  Cascia er en fredelig liten by ved foten av fjellet. Den er ytterst koselig i seg selv, men de fleste kommer hit på grunn av en kvinne som ble født her: Santa Rita. Med tilnavnet "helgenen av det umulige", er det mange som vender seg til henne for hjelp. Basilikaen i Cascia huser levningene av henne i et separat kapell. Hun ble aldri begravet, og mange hevder at hun innimellom ses sittende! Hun ønsket mest av alt å bli nonne, men ble giftet bort ung. Mannen hennes ble innblandet i en feide (ikke til å spøke med i 1300-tallets Italia) som tok livet av ham. Begge sønnene sverget hevn, men døde av sykdom. Santa Rita sørget for at familiene signerte en fredsavtale og dette ble regnet som umulig, som ga henne tilnavnet. 22. mai er dagen hennes og da valfarter mange til Cascia.

  Etter alt dette smaker det mirakuløst godt med lunsj på en lokal restaurant i Cascia.

  Vel tilbake i Trevi tar vi kvelden som den kommer, men at vi møtes til middag er helt sikkert.

  Dag 3

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten av naboregionen Marche, nemlig Porto Recanati. Stranden ligger cirka 1,5 time med buss fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj bestående av fisk, før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Italia Marche Sirolo

  Dag 4

  Assisi og blomsterbyen Spello

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.

  Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.

  Dag 5

  Montefalco med vingårdsbesøk og smaking.

  Frokost, lunsj og middag

  I dag begynner vi med et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco, fem kilometer fra vingården, der du kan rusle litt rundt før vi kommer frem til vingården.

  Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Middag på hotellet er alltid en "højdare". Spesielt i kveld da vi tenker å spise ute under stjernene.

  Tilleggsinformasjon: I skrivende stund er det ikke besluttet om det blir operafestival og forestillinger på utendørsarenaen Macareta Sferisterio. Dette er vanlig hvert år i august i "normale" tider. Vi vil holde deg oppdatert. Dersom det blir opera, vil vi informere om pris for dette og hvilken forestilling det blir. Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge.

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon i Trevi

  Frokost og middag

  Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.

  Om kvelden møtes vi til middag og det er siste kvelden med mimring og vi orker nok litt mer mat:)

  bilde av torget i løpet av dagen

  Torget

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Om morgenen blir det frokost, utsjekk og transfer til flyplassen i Roma.

  Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Avgang om ettermiddagen. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt. Ankomst Oslo Lufthavn er om kvelden.
  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  På gjensyn, Trevi!

 3. Program 13. oktober

  5 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS sitt direktefly før vi ankommer Roma, Fiumcino. Bussturen til Trevi tar cirka 2,5 timer, men vi stopper for lunsj i Narni.

  Trevi er en liten skatt av en landsby. Vi vil snart se mer når vertskapet vårt tar oss så med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  I oktober pleier det å være festivaltid i Trevi, men de vet ikke i skrivende stund om det blir gjennomført. Skjer det noe så skal vi garantert få det med oss:)

  Kvelden byr på turens første hjemmelagde middag på hotellet, det blir mange flere!

  Dag 2

  Perugia og Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  På vei til storbyen!

  Vi vender nesen mot byen Perugia, Umbrias hovedstad. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.

  Så venter en kjent by – Assisi. Her skal vi også spise lunsj.

  Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Dag 3

  Trøffeljakt

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi håper også å smake på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Vi spiser lett lunsj lokalt før vi skal videre.

  Så går turen til den vakre middelalderbyen Spoleto hvor det blir tid på egen hånd.

  Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.

  Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

  Dag 4

  Vandretur til Pissignano

  Frokost, lunsj og middag

  I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks. Lunsjen tar vi på en terrasse med fin utsikt.

  Vel tilbake i Trevi har vi tid på egen hånd. Reiseleder eller vertskapet finner kanskje på noe vi kan gjøre felles om ønskelig?

  Middagen foregår også i kveld på hotellet.

  Dag 5

  Olivenolje, vinsmaking og Montefalco

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først.

  I dag skal vi sette fokus på den viktige og velsmakende olivenoljen når vi besøker en lokal olivenprodusent. Vi får også smaksprøver. Akkurat olivenoljen er helt utsøkt her på disse kanter. Trevi er også kjent for å ha et av de aller eldste oliventrærne i hele landet. Hvor gammelt blir et oliventre? Jo det kan i hvert fall bli over 1700 år – sies det om Trevi sitt …Treet i seg selv er delt i tre, men med så mange år på stammen, er det ikke så rart.

  Etterpå skal vi til trivelige Montefalco «by». Herfra rusler vi i underkant av en kilometer på en grusvei som fører til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk…

  Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Nå har vi spist og kost oss gjennom mange dager, og denne avskjedsmiddagen blir sikkert behørig satt pris på. Nå er det snart hjem til egne middagsplaner – kanskje mer inspirert etter dette besøket?

  Dag 6

  Hjemreise: Trevi - Roma - Oslo Lufthavn

  Frokost og lunsj

  Vi spiser frokost og har litt tid til egne sysler før vi sjekker ut og forlater Trevi med buss om ettermiddagen. Vi vil også spise felles lunsj på hotellet.

  Så blir det Roma og flyplassen. Vi flyr hjem med Norwegians direktefly. Ankomst Oslo Lufthavn sen kveld.

  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  På gjensyn!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Roma t/r
 • Netter på Antica dimora alla Rocca i henhold til valgt avreisedato
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke utenom det som er nevnt i program
 • Tips