Italia - Trevi - Umbria

Landsbyferie i Umbria, Italia

6 avganger. Første tilgjengelige avgang: 15. mars 2021 / 7 dager / Pris fra 12.990,-

Getty Images 1097569918 Italia Trevi Umbria

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.

Det er Valentina og Roberto som er vertskap og driver Antica della Roca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger. De brenner begge for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med deilige, kortreiste råvarer
 • Hotell med sjel og historie
 • Sosialt kokkekurs på hotellet
 • Fin miks mellom utflukter og litt tid til å oppdage litt i eget tempo
 • De aller fleste måltider (med drikke til) er inkludert
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
pasta

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 15.03.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 12.990,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 01.04.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 15.680,-

  Reiseleder: Bjørn H. S. Kristiansen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 04.06.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 14.790,-

  Reiseleder: Ulf Brynildsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 18.07.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 11.840,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 23.07.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 14.460,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 03.08.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 13.990,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20
 1. Program 15. mars

  6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med SAS via København. Ankomst Roma er midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, men vi stopper underveis for lunsj i byen Narni. Vi kommer frem til hotellet der vi blir vel tatt imot. Før middag gjør vi oss litt kjent i Trevi.

  Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano». En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

  Istock 000025295619 Medium Trevi Umbira Italia

  Trevi

  Dag 2

  Trevi med kokkekurs på hotellet

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost har vi litt tid på egen hånd før vi om formiddagen skal være med på et uformelt kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  Resten av dagen kan du bruke som du vil. Det er nydelige turområder i olivenlundene rundt byen, og det er ren nytelse å sitte på en café med den lokale sagrantinovinen på Piazza Mazzini. Rykker det i shoppingfoten er det et kjøpesenter noen få kilometer fra Trevi, nede i Spoletodalen – og det er sågar et nyåpnet termalbad i nabolandsbyen for den som ønsker den type velvære. Noe for enhver smak, rett og slett. Det blir middag på hotellet.

  Img 20190602 193539

  Selvgjort er velgjort

  Dag 3

  Trøffeljakt

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden så disse nesene er gode som gull. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi smaker også på trøfler på en lokal gård, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Det blir lunsjen i dag.

  Vel tilbake i Trevi blir det felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Trøffelhund i arbeid, Italia.

  Trøffelhund i arbeid

  Dag 4

  Assisi og Spello

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi besøker også den lille, stemningsfulle kirken Porziuncola, Santa Maria Degli Angeli.

  Lunsjen i dag inntas i Assisi, før vi etter hvert tar turen til den koselige, lille byen, Spello. Med tilnavnet blomsterbyen, er det ingen mangel på noe pent å se på her.

  Etterpå er det tilbake til Trevi og hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

  Gamlebyen i Assisi

  Assisi

  Dag 5

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  I dag skal vi til et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først blir det tid til å oppleve litt av Montefalco, som ligger omtrent fem kilometer fra vingården. Vi rusler mot vingården, en lett luftetur.

  Vi gjør oss så klar for smaking av edle varer. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Middag som vanlig på hotellet om kvelden.

  to glass rødvin på et bord med sentrum i bakgrunnen

  Noe godt i glasset

  Dag 6

  Cortona - en liten touch av Toscana

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Cortona i Toscana – en skikkelig perle av en by. Den ligger ikke langt fra Trevi, og er full av sjarm, sjel og lekker utsikt. Det er lett å forstå hvorfor mange kunstnere har funnet inspirasjon her. Bybarn teller Luca Signorelli og Pietro da Cortona, mens Fra` Angelico bodde her. Vi rusler rundt og får en guidet tur. Nå får vi får vite mer om både historie og byen selv. Lunsj spiser vi i Cortona på en lokal restaurant.

  Siste kvelden med gjengen og middag på hotellet i kveld.

  Sitroner

  Italia og sitroner hører sammen

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Etter frokost blir det tid på egen hånd transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Vi skal igjen via København. Flyet fra Roma har avgang om kvelden og lander på Oslo Lufthavn like over midnatt. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  Gamlebyen Trevi i bakgrunnen

  Trevi i bakgrunnen

 2. Program påske 1. april

  7 frokoster, 7 lunsjer og 7 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn med SAS til Roma, Fiumcino. Ankomst Roma midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer men vi stopper for lunsj i Piedluco.

  Vel fremme i Trevi blir vi tatt vel imot av vertskapet, sjekker inn og skal snart gjøre oss litt kjent med byen.

  Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en liten vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  I dagene som kommer venter mange, gode opplevelser!

  (-/L/M)

  blomst på siden av veien

  Dag 2

  Kokkekurs, langfredag i Assisi med påskeprosesjon

  Frokost, lunsj og middag

  Om formiddagen skal vi nyte livet «hjemme» i Trevi. Dagens program er et uformelt kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  I dag er det langfredag og helligdag i aller høyeste grad. Om ettermiddagen setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi planlegger middag på en lokal restaurant før vi kan se på påskeprosesjonen med Kristus på korset som begynner ved 20.30-tiden. Forvent intens stemning og masser av folk som deltar eller som ser på. Dette er Italia!

  Den berømte basilikaen St. Francis of Assisi (Basilica Papale di San Francesco) med statue ved solnedgang i Assisi, Umbria, Italia

  Basilica of St. Francis of Assisi ved solnedgang

  Dag 3

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  Plan for dagen: Montefalco, påskemarked og vinsmaking. Først blir det tid til å oppleve litt av trivelige Montefalco og påskemarkedet. Deretter venter en vingård med historie og god vin. En god kombinasjon.

  I dag skal vi besøke den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør oss klar for mer smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Så går turen tilbake til Trevi. Om du skulle ønske, er det mulig å gå til midnattsmessen i Saint Emiliano-kirken som ligger rett foran hotellet. Dette organiseres i så fall på plass.

  Vinhøstarbeider som skjærer hvite druer fra vinstokker

  Druer gir deilig resultat

  Dag 4

  Utflukt til Trasimenosjøen

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost, der mat-temaet er påske, går turen til vakre Trasimenosjøen i hjertet av grønne Umbria. Sjøen er et naturparadis med bølgende åser, vingårder, olivenlunder og sjarmerende landsbyer. Mange vil nok påstå at Toscana ikke når helt opp i forhold til det Umbria har å by på. Vi besøker Castiglione del Lago som ligger naturskjønt og vakkert til på en klippe på østsiden av sjøen. Underveis nyter vi nok en herlig lunsj på ekte italiensk vis før vi setter kursen tilbake til Trevi. Påskemiddag venter.

  Utsikt fra en høyde med oliventrær ned til Trasimeno-sjøen i Umbria, Italia. I sjøen er øya "Isola Polvese". Dette bildet er tatt nær Montecolognola.

  Utsikt over Trasimeno-sjøen

  Dag 5

  Trevi og omegn i rolig tempo, en liten vandring

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost skal Roberto ta oss med på en liten vandring – vi rusler blant annet langs akvedukten før, vi stopper for å nyte av en lokal spesialitet.

  Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er imponerende 1200 år gammelt! Vi smaker og følgesvennen er den enkle, men alltid velsmakende bruschettaen. I tillegg befinner vi oss så absolutt på historiske trakter, og rusler innimellom i romerske fotspor.

  Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks.

  Ettermiddagen er til egne sysler hjemme i Trevi og så blir det selvsagt middag.

  Dag 6

  Perugia, tur til storbyen og trivelige Rasiglia (Umbrias lille Venezia)

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost skal vi ut på tur til Umbrias hovedstad, Perugia. Byen er ikke bare vakker og stilig, den er også kjent for sin egne Perugina-sjokolade. Det søte liv er aldri feil, og hører påsken til. Her er også tradisjoner for påskeegg og andre godsaker som kan kjøpes med.

  Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant. Om ettermiddagen fortsetter vi til Rasiglia som kan beskrives som Umbrias Venezia. En liten landsby der vannet spiller birollen der det renner mellom de koselige husene.

  Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Dag 7

  Trevi med dagen til egen disposisjon

  Frokost, lunsj og middag

  I dag har du tid på egen hånd, reiseleder og vertskap bidrar gjerne til eventuelle aktiviteter.

  Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag. Forhåpentligvis har uken gitt deg litt lavere skuldre (dersom de var høye når du kom), masse latter, unike smaksopplevelser, mange fargerike minner både i hode og på minnekort – og nye venner. Carpe Diem!

  en rød tallerken med mat og et glass rødvin til siden

  Middag med vin

  Dag 8

  Hjemreise

  Frokost

  Tidlig frokost og transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn senere samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  Bue som velkommer deg til gamlebuen
 3. Program Fioritura 4. juni

  6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi på sitt aller beste - La Fioritura

  Umbria er en region som passer på å feire det meste, det arrangeres festivaler året rundt. Og det er da Carpe Diem er ekstra ivrige på å komme. Italienerne kan jo feire! Og det er mye å markere her i denne flotte regionen. I juni er det blomstringen og de spektakulære fargene som utspiller seg ved Castelluccio di Norcia og i Valnerinadalen. Under blomstringen er dette et magisk sted som imponerer stort. Så langt øyet kan se, utspiller det seg en fargeeksplosjon av knallrødt, rosa, fiolett, blått, gult, hvitt og grønt. Blomstene strekker seg mot solen og det er mengden som gjør det så unikt. Nydelige blomster så langt øyet kan se – kan det bli bedre?

  Spello er kjent som blomsterbyen i Umbria, og nå i juni tar de dette tilnavnet til et nytt nivå. Vi snakker om Infiorate di Spello, blomster og kunst som du nok aldri har sett maken til. Tusenvis av frivillige jobber med å veve «tepper» og andre fantastiske dekorasjoner av blomster. De dekker gatene, piazzaene og store deler av byen smykkes av detaljerte kunstverk av blomster.

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i København. Ankomst Roma om ettermiddagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Underveis blir det en liten piknik med prosecco, tiden vil vise om vi stopper eller om det blir om bord i bussen.

  En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

  pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

  Skikkelig trivelig i Trevi

  Dag 2

  Bli kjent med Trevi, kokkekurs og tid på egen hånd

  Frokost, lunsj og middag

  I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi. Først skal vi bli kjent.

  Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.

  Lager pasta

  Pasta

  Dag 3

  Blomsterbyen Spello og Infiorata, så Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  Spello er en liten perle av en skikkelig koselig by. Nå i juni er det ikke bare den vanlige blomsterprakten her som frister. Nå er det Infiorata og da har plutselig blomster blitt kunst på høyt nivå. For en detaljrikdom og for noen mønstre! Her gjør de ikke noe halvveis, dette er virkelig godteri for øynene.

  Så går turen til Assisi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.

  Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Dag 4

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  I dag er det vindruene og det deilige som kommer ut av dem som er tema. Vi busser til Montefalco, som troner som kongen på haugen 400 meter over den grønne vegetasjonen. Byen selv er godt over gjennomsnittet koselig, som det meste jo er på disse kanter. Ingen mangel er det heller på historie og vakre, ærverdige bygninger fra middelalderen.

  Mange vet at Umbria betyr Sagrantinovin, den lokale stoltheten. Fra Montefalco «by» rusler vi til vingården, som er den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli (cirka 7 kilometer langs grusvei). Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

  Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  syv flasker vin på et bord

  Vin herfra = kvalitet

  Dag 5

  Opplev blomstringen, vandring og lunskj

  Frokost, lunsj og middag

  I dag snører vi på oss gode sko og lader kameraet, for nå skal vi ut å se farger og blomsterprakt i lange baner. Castelluccio di Norcia er naturens fargepalett på sitt beste. Dette er også en del av nasjonalparken Parco Nazionale dei Monti, ligger på omtrent 1400 moh. Blomstringen utspiller seg fra tre ulike sletter og er ganske så storslått. Vi tilbringer store deler av dagen her ute, nyter utsikt, farger og blomster før vi koser oss med lunsj på en lokal restaurant.

  Etter denne overfloden av inntrykk og kulører, begir oss tilbake til Trevi. Felles middag om kvelden i hotellets restaurant.

  Total distanse vi går er mellom 10 – 12 kilometer.

  La Fiorita av Castelluccio di Norcia

  Castelluccio di Norcia

  Dag 6

  Lett vandring og besøk i Monte Pale (nyhet!)

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost skal vi ut på tur og som nevnt er vi glade for å finne nye, lokale godbiter rundt Trevi. Denne gangen skal vi gå litt for å så komme frem til fossen i Monte Pale. Nå skal ikke vi nordmenn vente oss noen diger foss, men det er et vakkert område både å vandre i og være ute i frisk luft og natur. Vi skal også besøke en gammel papirfabrikk som sist var i bruk under den andre verdenskrig. Grotter er det også her – Grotta dell` Abbadessa skal oppdages sammen med en av de lokale guidene.

  Lunsjen spiser vi også lokalt, vi kommer på besøk til madam Caterina som lager pasta og frittata til oss.

  Total distanse vi går er mellom 10 - 12 kilometer.

  Vel tilbake i Trevi blir det siste kvelden med middag på hotellet.

  ville valmuer som vokser ved siden av en grusvei

  Mange fine steder å vandre her

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma.

  SAS direktefly flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang tidlig ettermiddag og vi lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag. En herlig ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  Trevi Latin: Trevi er en gammel by og en kommune i Umbria, Italia, på den nedre flanken av Monte Serano, med utsikt over den brede sletta i Clitunno-elvesystemet. Det viktigste av de helårigevassdragene er Clitunno-elven, som ble feiret i antikken som Clitumnus. Det gudommelige vannet ble kjent for å ha mirakuløse egenskaper, og har blitt priset i prosa og vers av den yngre Plinius, Eiendomius, Claudian, Addison, Byron og Carducci.
 4. Program 18. juli

  5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Middag

  Avreise Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Lufthansa til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i München. Vi busser mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer.

  Vi tas vel i mot på hotellet, sjekker inn og kommer litt i orden. Nå venter det første av mange, gode, hjemmelagde måltider. Kanskje vi til og med sitter ute i kveld?

  pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

  Trevi

  Dag 2

  Bli kjent i Trevi og kokkekurs

  Frokost, lunsj og middag

  Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater etter frokost.

  Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Om formiddagen venter et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

  Resten av dagen er til egne sysler – reiseleder og vertskapet står selvsagt til disposisjon for forslag.

  Middag på hotellet.

  Dag 3

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig fiskelunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.
  Felles middag på hotellet om kvelden.

  hav- og fjellpanorama. Conero nasjonalpark. Kystlinje

  Det er mange flotte strender i området rundt

  Dag 4

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking

  Frokost, lunsj og middag

  Så er det på tide å lære litt mer områdets vin. Turen går da til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først rusler vi litt rundt i Montefalco, som er en veldig trivelig og koselig by. Herfra er det en behagelig rusletur til vingården.

  Vi gjør oss så klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra vingården, før vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

  Montefalco

  Velbekomme

  Dag 5

  Assisi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi spiser lunsj her og det blir tid på egen hånd.

  Vel tilbake i Trevi er dagen til egne sysler. Siste kvelden med kvalitetsmat fra Umbria og hotellet «vårt» er et faktum. Disse dagene har det vært mange, solide måltider:)

  Taktopper i gamlebyen

  Assisi, en av Umbrias stoltheter

  Dag 6

  Hjemreise og stopp i Spoleto

  Frokost

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Men på veien ut, stopper vi i Spoleto med tid på egen hånd.

  Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.

  Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn om kvelden etter mellomlanding i München.

  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gang. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi
 5. Program m/ opera 23. juli

  6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica Dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med SAS til Roma, Fiumcino. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi stopper for lunsj underveis i Narni.

  På hotellet får vi en hjertelig velkomst av vertskapet som viser oss Trevi etter en liten pust i bakken. Roberto eller Valentina tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

  Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

  Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

  Ost

  Dag 2

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking, opera om kvelden

  Frokost, lunsj og middag

  I dag venter et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør først et lite stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra dit vi skal. Så rusler vi derfra til vingården.

  Vi gjør oss klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i juli når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge! Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Rossinis "Barbereren i Sevilla".

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata, Italia.

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata.

  Dag 3

  Dag til egen disposisjon i Trevi

  Frokost og middag

  Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.

  Om kvelden møtes vi igjen til middag.

  Dag 4

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag. Felles middag på hotellet om kvelden.

  hav- og fjellpanorama. Conero nasjonalpark. Kystlinje

  Mange fine strender i området

  Dag 5

  Assisi og blomsterbyen Spello

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.

  Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.

  Blomster i Castelluccio of Norcia

  Spello

  Dag 6

  Kokkekurs og "fridag" i Trevi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag nyter vi livet i Trevi. På programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget.

  I kveld dekkes det på til avskjedsmiddag på hotellet. En hyggelig kveld ligger foran oss.

  en rød tallerken med mat og et glass rødvin til siden

  Middag med vin

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Frokost på hotellet før avreise til Roma og flyplassen.

  SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  Ciao Trevi

 6. Program m/ opera 3. august

  6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Trevi

  Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

  Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

  I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

  Hotel Antica dimora alla Rocca

  Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

  Dag 1

  Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

  Lunsj og middag

  Avreise Oslo Lufthavn med SAS` direktefly om morgenen. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og det stoppes for lunsj underveis.
  Vel fremme i Trevi får vi hjertelig velkomst av vertskapet og sjekker inn.

  Etter dette tar Roberto eller Valentina oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».
  Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

  Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

  Antica-Dimora-sign

  Dag 2

  Kokkekurs og "fridag" i Trevi

  Frokost, lunsj og middag

  I dag nyter vi livet i Trevi. På programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

  Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget.

  I kveld dekkes det på til avskjedsmiddag på hotellet. En hyggelig kveld ligger foran oss.

  Dag 3

  En dag på stranden

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten av naboregionen Marche, nemlig Porto Recanati. Stranden ligger cirka 1,5 time med buss fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj bestående av fisk, før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.
  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Italia Marche Sirolo

  Dag 4

  Assisi og blomsterbyen Spello

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

  Spello er kjent som blomsterbyen, og er rett og slett et koselig bekjentskap. Her spiser vi også lunsj.

  Etter lunsj returnerer vi til Trevi og hotellet.

  Dag 5

  Montefalco med vingårsbesøk og smaking, opera om kvelden

  Frokost, lunsj og middag

  I dag begynner vi med et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco, fem kilometer fra vingården, der du kan rusle litt rundt før vi kommer frem til vingården.

  Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

  I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i august når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge. Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Verdis "Aida".

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata, Italia.

  Utendørsarenaen Sferisterio di Macerata.

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon i Trevi

  Frokost og middag

  Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer.

  Om kvelden møtes vi til middag og det er siste kvelden med mimring og vi orker nok litt mer mat:)

  bilde av torget i løpet av dagen

  Torget

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Om morgenen blir det frokost, utsjekk og transfer til flyplassen i Roma.

  SAS flyr oss så tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn i henhold til det.
  En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

  et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

  På gjensyn, Trevi!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Roma t/r
 • Netter på Antica dimora alla Rocca i henhold til valgt avreisedato
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke utenom det som er nevnt i program
 • Tips