Italia - Trevi - Umbria for deg under 45

Landsbyferie i Umbria, Italia

Getty Images 1097569918 Italia Trevi Umbria

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Vi har hatt Trevi på programmet i mange år, men det er første gang for deg under 45! Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter tilpasses årstiden vi er der. Det er ingen mangel på sjarmerende byer og landsbyer i nærheten. Assisi, Spello, Spoleto, Montefalco, Perugia og Rasiglia - for å nevne noen.

Antica della Roca, det gamle herskapshuset der historien finnes i alle hjørner og vegger har også et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende.

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med deilige, kortreiste råvarer
 • Hotell med sjel og historie
 • Sommertur der utfluktene er tilrettelagt tiden vi er her
 • Fin miks mellom utflukter og litt tid til å oppdage litt i eget tempo
 • De aller fleste måltider (med drikke til) er inkludert
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
pasta

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 19.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 14.990,-

  Reiseleder: Amanda Perri

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20

Program

6 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager inkludert

Trevi - nå for deg under 45

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg!

Hotel Antica Dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Dag 1

Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Lunsj og middag

Avreise Oslo Lufthavn grytidlig med Lufthansa til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt. Vi busser mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, men vi stopper for lunsj i Narni.

Vi tas vel i mot på hotellet, sjekker inn og kommer litt i orden før vi får en liten omvisning i byen av vertskapet vårt: en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater venter.

Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

Nå venter det første av mange, gode, hjemmelagde måltider. Kanskje vi til og med sitter ute i kveld?

pittoreske, smale smug i den gamle italienske byen Trevi, Umbria, Italia

Trevi

Dag 2

Matlagingskurs på hotellet

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost, om formiddagen, venter et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Resten av dagen er til egne sysler – reiseleder og vertskapet står selvsagt til disposisjon for forslag. Det er sommer, helt sikkert varmt og godt, og det er et lite basseng på hotellet.

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3

En dag på stranden

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig fiskelunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.

Felles middag på hotellet om kvelden.

hav- og fjellpanorama. Conero nasjonalpark. Kystlinje

Det er mange flotte strender i området rundt

Dag 4

Montefalco med vingårsbesøk og smaking

Frokost, lunsj og middag

Så er det på tide å lære litt mer områdets vin. Turen går da til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først rusler vi litt rundt i Montefalco, som er en veldig trivelig og koselig by. Herfra er det en behagelig rusletur til vingården.

Vi gjør oss så klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra vingården, før vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd.

Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

Montefalco

Velbekomme

Dag 5

Perugia

Frokost, lunsj og middag

På vei til storbyen!

Vi vender nesen mot byen Perugia, Umbrias hovedstad. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant og etter hvert vender vi nesen tilbake til Trevi.

Middag på hotellet.

Portal i Perugia, Umbrias hovedstad.

Steinportal i Perugia, Umbrias hovedstad

Dag 6

Vallo di Nera med lett rafting

Frokost, lunsj og middag

Frokost først, før vi skal ut på en splitter ny tur. Vallo di Nera er nok en vakker del av Umbria som byr på arkitektur i romansk stil og hus fra tidlig middelalder. Det er bratt til tider og brostein er det overalt. Men skikkelig koselig og etter hvert med flott utsikt utover dalen:) Vi skal jo ned til elven og ut på litt forfriskende rafting! Ikke forvent stryk ala Norge, men litt action blir det jo mens vi padler nedover elven.

Vi spiser lunsj i en lokal og tradisjonell restaurant som ligger i et gammelt kloster. Så dagen i dag er både kultur, stemning, vann og frisk luft. Det kan vi like!

Vel tilbake i Trevi er det felles middag, den siste for denne turen. Vi spiser både mye og godt her i Umbria.

Raftingflåte med glade deltakerne med gule hjelmer

Rafting er gøy! (illustrasjonsbilde)

Dag 7

Hjemreise

Frokost

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Lufthansa har avreise tidlig ettermiddag og det er flybytte og mellomlanding i Frankfurt. Ankomst Gardermoen er tidlig kveld.

En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gang. ARRIVEDERCI!

et bilde av veiskilt som staver ut Trevi

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Roma t/r
 • 6 netter på hotell
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke utenom det som er nevnt i program
 • Tips