Trevi

Landsbyferie i Umbria – Italia med opera

Opplev ekte italiensk feel good-stemning og opera i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Her venter det gode liv-utflukt til middelalderbyen Montefalco. Rett utenfor blir det vingårdsbesøk og møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Sosial kokkelering på hotellet og opera i stemningsfull atmosfære utendørs på Sferisterio di Macerate står også på programmet på denne turen. Og ikke nok med det, vi legger til et knippe varierte utflukter for å oppleve mest mulig av området. Assisi må besøkes, det må med.

Basseng finnes på hotellet og i landsbyen, så det er mulig å kjøle seg ned i sommervarmen. Så godt som all mat og drikke til måltidene er inkludert. Alt dette får du med deg i løpet noen få sommerdager – bli med!

 

 

 

 

 • Nesten all inclusive!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 03.08.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 13 990,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Opera (Tosca) i stemningsfulle omgivelser utendørs på Macerata
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk
 • Sosialt kokkekurs
 • Utflukt til Assisi hører med i Umbria
 • En dag ute ved kysten og Porto Recanati
 • God tid til å ta livet med ro underveis, nyte sommeren
 • De aller fleste måltider (unntatt en lunsj) er inkludert med drikke til

 

 

 • Opera Macerata, Marche, Italia
 • Italia, Umbria, Montefalco, vin
 • Basilica of St. Francis Assisi, Italia, Umbria
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, mat
 • Italia, Umbria, Montefalco
 • Basilica of St. Francis Assisi, Italia, Umbria
 • Italia_Umbria_Trevi_hotell_Anticadimoraallarocca
 • Conero nasjonalpark, Marche, Italia, strand
 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • Opera Macerata, Marche, Italia

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

3. august - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn med Norwegians direktefly om morgenen. Vi fortsetter med buss til hotellet i Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og det stoppes for lunsj underveis.

Vel fremme i Trevi får vi hjertelig velkomst av vertskapet og sjekker inn.

Etter dette tar Roberto eller Valentina oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenolje. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

Trevis store stolthet er uten tvil olivenoljen. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Det eldste oliventreet i Trevi, «Olivo di Sant Emiliano» er faktisk imponerende 1200 år gammelt!

Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

(-/L/M/

 

 

 

Vårt "hjem" i Trevi
Dag 2

4. august - Kokkekurs og "fridag" i Trevi

I dag nyter vi livet i Trevi, kanskje blir det basseng eller bare litt rusling rundt i nærområdet. På programmet er også et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Om kvelden er det mer mat – nå middag.

(F/L/M)

 

 

Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 3

5. august - En dag ved kysten!

Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten av naboregionen Marche, nemlig Porto Recanati. Stranden ligger cirka 1,5 time med buss fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj bestående av fisk,  før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.

Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/L/M)

Det er mange flotte strender i regionen Marche
Dag 4

6. august - Assisi og Spello

Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

Så går turen til blomsterbyen Spello – den kalles så og er veldig koselig. Vi spiser lunsj i Spello og får litt tid til å rusle rundt. Middagen tar vi på hotellet vårt i Trevi.

(F/L/M)

 

Spello er en trivelig, liten by
Dag 5

7. august - Vingårdsbesøk, Montefalco og opera om kvelden

I dag begynner vi med et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco, fem kilometer fra vingården, der du kan rusle litt rundt før vi kommer frem til vingården.

Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

I kveld spiser vi tidlig middag på hotellet for etterpå skal vi i operaen! Gjett om det er stemning i utendørsarenaen nå i august når det er operafestival på Macareta Sferisterio! Om du er operaelsker eller ikke, dette er kultur og atmosfære som huskes lenge. Forestillingen vi skal se og nyte denne sommerkvelden er Puccinis «Carmen».

(F/L/M)

 

Utendørsopera er stemningsfullt som bare det
Dag 6

8. august - Dag til egen disposisjon i Trevi

Dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der. Lunsj på egen hånd, eller reiseleder organiserer noe.

Felles middag på hotellet om kvelden, siste kvelden med hotellets hjemmelagde mat og reisefølget.

(F/-/M)

 

 

Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 7

9. august - Hjemreise

I dag blir det utsjekk og transfer til flyplassen i Roma. På veien dit tar vi en stopp i trivelige Spoleto. Umbria har ingen mangel på byer med stemning. Norwegian flyr oss så tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om kvelden og lander på Oslo Lufthavn like før midnatt.

En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Foto: Kjetil Kvien Madsen

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 990
Enkeltromstillegg: kr 1 560

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Roma – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 24. september 2019
6 netter på 4* hotell inkl frokost
5 lunsjer, 6 middager – (inkl. lokal vin)
(Vårt all inclusive-konsept betyr at all mat og drikke (vin) er inkludert under måltidene)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over (drikke fra baren og andre drikker enn vin og mineralvann under måltidene)
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet er gyldig 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser