Et fantastisk område å vandre i, Trevis olivenlunder :-)

Aktiv landsbyferie i Umbria, med piknikfestival – Italia

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. I Umbria setter man som italienere flest, stor pris det gode måltidet med de rene smakene og lokale råvarene. Med den vakre naturen som omringer Umbria, er det å være utendørs noe de fleste verdsetter. Når dette kombineres må det jo bli optimalt. Dette har de skjønt i Trevi og har lagt opp til en årlig piknikfestival. Hvert år i slutten av april arrangeres denne festivalen og vi skal være med! I tillegg blir det en vandring i form av vin- og ølsafari i Montefalco med lunsj og vinsmaking på vingård. Her blir det et velsmakende møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Aktivitet, frisk luft og ytterst herlig mat og drikke går hånd i hånd på denne turen. Kalorier inn og kalorier ut –  vandringene opprettholder balansen. Det er viktig, som kjent.

All mat, og drikke til maten, er inkludert fra lunsj ankomstdagen til frokost avreisedagen.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • Nesten All Inclusive!
 • Lett aktiv tur

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Piknikfestival i Trevi med liv og røre
 • Lær å lage pizza og det i imponerende omgivelser på slott
 • Vandring i vakre omgivelser
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk
 • Alle måltider fra lunsj dag en til frokost siste dag samt drikke til måltidene er inkludert

 

 • Trevi, Umbria, Italia
 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • Italia, Umbria, Montefalco, vin
 • Italia_Umbria_Trevi_vandretur_castello_pisignano
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, vin
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia_Umbria_mimosa_blomst_tre
 • Italia_Umbria_Trevi
 • Italia, Umbria, Montefalco
 • Italia, Umbria, Trevi, Antica Dimora alla Rocca
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, vintønner
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Trevi_Utsikt_fra_Umbria_Italia
 • Piknik Trevi Umbria Italia
 • Italia, Umbria, Trevi, Antica Dimora alla Rocca
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring, castello pisignao
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring
 • Italia_Trevi_Roberto_citywalk_foto_KjetilKvienMadsen
 • Italia, Umbria, Trevi
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, mat

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

20. april- Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med SAS via København til Roma, Fiumcino. Ankomst tidlig ettermiddag. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi stopper for lunsj underveis. Vi kommer frem til hotellet der vi blir tatt vel imot. Etter innsjekk er vi klare til å bli kjent med Trevi, en av de vakreste landsbyene i Umbria og Italia.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

(-/L/M)

 

Ut på tur med Carpe Diem :-)
Dag 2

21. april - Vandring og oppdagelser i Trevis omegn

I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider, Daniele, som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går cirka 6 kilometer men i rolig tempo.

Ingen vandringshelter duger uten mat og drikke, og i dag er det fokus på en av Italias mange stoltheter: pizza! Etter hvert kommer vi frem til slottet ved Campello som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Pizza=Italia og her i disse noget spesielle omgivelsene ligger stedet der vi skal lære mer om kunsten å lage en deilig pizza. Og hvem vil ikke lære det? Og hvem vil ikke smake etterpå? En rykende varm pizza er ikke å forakte.

Om kvelden er det bare å glede seg til nok en deilig middag på hotellet. Denne siste kvelden er det bare å sette seg tilbake, nyte maten og la praten gå. Skuldrene er forhåpentligvis senket for lenge siden, Trevi har som regel den virkningen på oss besøkende. Våre verter har tatt godt vare på oss underveis.

(F/L/M)

Carpe Diem-Wenche nyter utsikten mot Trevi
Dag 3

22. april - Piknikfestivalen i Trevi

April er den perfekte tiden for et besøk i Trevi. De årlige piknikdagene går nemlig av stabelen og vi skal selvfølgelig være med. Her reklameres det med unike øyeblikk omkranset av omgivelsenes naturlige skjønnhet – det handler om mennesker, naturen og ikke minst utsøkte smaker av både vått og tørt. Lunsjen i dag blir som seg hør og bør piknik. Mer carpe-diemsk blir det neppe. Etter å ha slentret rundt i feel-good-modus hele dagen, fortsetter vi i samme modus resten av dagen…

(F/L/M)

 

 

Et fantastisk område å vandre i, Trevis olivenlunder :-)
Dag 4

23. april - Assisi

Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsjen spiser vi her før turen går «hjem» til Trevi for middag etter hvert.

(F/L/M)

Assisi og Basilica of St. Francis
Dag 5

24. april - Vandring, vin- og ølsafari med vingårdsbesøk

Safari kan være så mangt. I dag blir det en noe spesiell variant som det bare er å glede seg til. I kombinasjon med vandring i vakre omgivelser, gjør vi oss klare for smaking av edle varer, denne gangen vin og øl. Alt foregår i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Frisk luft i fjeset og med naturen som kulisser, vandrer vi sakte men sikkert av gårde. Her er det ikke om å gjøre å komme først frem, men å nyte hvert sekund av turen. Vi besøker to vingårder (cantinas) og ett bryggeri (birrificio).

Vi vandrer mellom «slagene», det er omtrent 40 minutter mellom hvert rast og omgivelsene er upåklagelige.

Når det begynner så smått å murre litt i magen og tanken på lunsj kommer snikende, stopper vi på en av Montefalcos anerkjente vingårder. Vi får underveis servert en enkel, men velsmakende lunsj og smaker selvfølgelig på gårdenes viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. I tillegg til drikke, blir også typiske, italienske godbiter servert som velkomment snack der vi stopper. Det er vanskelig å unngå vann i munnen av lokale produkter.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Himmelsk god vin! Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 6

25. april - Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Det blir mellomlanding og flybytte i København. Vi beregner landing på Oslo Lufthavn tidlig kveld. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Det skal ikke stå på sjarmen på disse trakter :-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr  10 910
Enkeltromstillegg: kr 1 150

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma t/r med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 15. juni 2017
5 netter på 4* hotell inkl frokost
5 lunsjer, 5 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 16 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 28. august 2017 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser