Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria – Italia

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukter til middelalderbyen Assisi står på programmet, i tillegg til trøffeljakt og vingårdsbesøk. Her blir det et velsmakende møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Sosial kokkelering på hotellet står også på programmet en av dagene. En tur over til naboen Toscana blir det også. Her ligger Cortona. En by med utsikt, sjel og skjønnhet.

All mat, og drikke til maten, er inkludert fra og med lunsj ankomstdagen til og med frokosten avreisedagen.

 

 • Nesten All Inclusive!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 15.03.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 12 990,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Trøffeljakt med hunder som har nese for å finne disse dyrebare kulinariske fristelsene
 • Assisi, Frans av Assisis fødested
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk
 • Sosialt kokkekurs
 • Blomsterbyen Spello
 • Ikke mindre nydelige Cortona, en svipptur over til Toscana
 • Nesten All Inclusive

 

 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • Spello Umbria Italia

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

15. mars- Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med SAS via København. Ankomst Roma er midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, men vi stopper underveis for lunsj i byen Narni. Vi kommer frem til hotellet der vi blir vel tatt imot. Før middag gjør vi oss litt kjent i Trevi.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano». En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant.

(-/L/M)

 

Piazza Mazzini, Trevi - liten, men veldig hyggelig piazza
Dag 2

16. mars - Trevi med kokkekurs på hotellet

Etter frokost har vi litt tid på egen hånd før vi om formiddagen skal være med på et uformelt kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Resten av dagen kan du bruke som du vil. Det er nydelige turområder i olivenlundene rundt byen, og det er ren nytelse å sitte på en café med den lokale sagrantinovinen på Piazza Mazzini. Rykker det i shoppingfoten er det et kjøpesenter noen få kilometer fra Trevi, nede i Spoletodalen – og det er sågar et nyåpnet termalbad i nabolandsbyen for den som ønsker den type velvære. Noe for enhver smak, rett og slett. Det blir middag på hotellet.

(F/L/M)

Hva blir det til lunsj?
Dag 3

17. mars - Trøffeljakt

I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden så disse nesene er gode som gull. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi smaker også på trøfler på en lokal gård, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Det blir lunsjen i dag.

Vel tilbake i Trevi blir det felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Trøffeljakt med hund
Dag 4

18. mars- Assisi og Spello

Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi besøker også den lille, stemningsfulle kirken Porziuncola, Santa Maria Degli Angeli.

Lunsjen i dag inntas i Assisi, før vi etter hvert tar turen til den koselige, lille byen, Spello. Med tilnavnet blomsterbyen, er det ingen mangel på noe pent å se på her.

Etterpå er det tilbake til Trevi og hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

(F/L/M)

 

Assisi, Umbria
Dag 5

19. mars - Montefalco med vingårsbesøk og smaking

I dag skal vi til et besøk til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først blir det tid til å oppleve litt av Montefalco, som ligger omtrent fem kilometer fra vingården. Vi rusler mot vingården, en lett luftetur.

Vi gjør oss så klar for smaking av edle varer. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

Middag som vanlig på hotellet om kvelden.

(F/L/M)

 

 

Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 6

20. mars - Cortona - en liten touch av Toscana

Etter frokost setter vi kursen for Cortona i Toscana – en skikkelig perle av en by. Den ligger ikke langt fra Trevi, og er full av sjarm, sjel og lekker utsikt. Det er lett å forstå hvorfor mange kunstnere har funnet inspirasjon her. Bybarn teller Luca Signorelli og Pietro da Cortona, mens Fra` Angelico bodde her. Vi rusler rundt og får en guidet tur. Nå får vi får vite mer om både historie og byen selv. Lunsj spiser vi i Cortona på en lokal restaurant.

Siste kvelden med gjengen og middag på hotellet i kveld.

(F/L/M)

Dag 7

21. mars - Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Vi skal igjen via København. Flyet fra Roma har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn tidlig kveld. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Trevi

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 990
Enkeltromstillegg: kr 1 390

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma t/r med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
6 netter på hotell inkl frokost
6 lunsjer, 6 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet er gyldig i 6 mnd uansett. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på Carpe Diems reisebetingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser