Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria – oliven og trøfler

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk passione og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle.

På denne novemberturen fokuseres det på smak og kos. Og det er virkelig noen herlige råvarer og retter som serveres her i Umbria. Vi stifter nært bekjentskap med områdets oliven og ikke minst maten på hotellet… I det idylliske Montefalco-området, får du blant annet smake å bli dus med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Det blir også sosial kokkelering på hotellet, trøffeljakt, lett vandretur med innlagt olivenplukking og spa-besøk. Ikke glem besøk i Perugia, regionens hovedstad. All mat fra lunsj dag 1 til frokost siste dag og drikke til måltidene er inkludert.

 

 • Nesten all-inclusive

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 17.11.2018
 • Tilgjengelighet Fullt
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 9 980,-
 • Kontakt oss

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Sjarmerende Perugia, storby med stil
 • Assisi, et must å besøke på disse kanter
 • Sosialt kokkekurs
 • Spennende trøffeljakt
 • Senk skuldrene på spa
 • Besøk på vingård der den utsøkte Sagrantinovinene lages
 • Lett vandring med innlagt stopp for olivenplukking

 

 • Montefalco

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

17. november - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn grytidlig med SAS til Roma, Fiumcino. Først mellomlanding og flybytte i København. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Det stoppes for lunsj i Narni.

Etter ankomst skal vi ut å se byen. Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

(-/L/M)

Trevi
Dag 2

18. november - Olivenmølle, vinsmaking og Montefalco

Høsten er tiden for plukking av oliven, en viktig periode for Trevis store stolthet – olivenoljen. Vi besøker en olivenmølle og lærer litt mer om dette, før vi skal videre til et litt annet tema – vin.

Den eldste vingården i Montefalco er Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Etterpå blir det tid til å oppleve litt av Montefalco, som ligger noen kilometer fra vingården.

Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Montefalco
Dag 2

19. november - Utflukt til Perugia og Assisi

På vei til storbyen!

Vi vender nesen mot byen Perugia, Umbrias hovedstad. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.

Så venter en kjent by – Assisi. Her skal vi også nyte en lunsj.

Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

Etter denne innholdsrike dagen, returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

Assisi, Basilica of St. Francis
Dag 4

20. november - Trøffeljakt og botanisk hage

I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi smaker også på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid.

Lunsjen tar vi ved kildene i Campello og etterpå nyter vi den botaniske hagen like ved.

 

(F/L/M)

 

 

Trøffeljakt med hund
Dag 5

21. november- Kokkekurs og fri om ettermiddagen

I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Om ikke skuldrene er nok senket fra før er det på tide når vi er tilbake på hotellet – da venter litt velvære. Og føler du for å strekke på deg å hilse på solen, er det yoga som gjelder. Bli med!

Om kvelden blir det siste middagen på hotellet for denne gang. Nå har vi spist og kost oss gjennom mange dager, og denne avskjedsmiddagen blir sikkert behørig satt pris på. Nå er det snart hjem til egne middagsplaner – kanskje mer inspirert etter dette besøket?

(F/L/M)

Deilig mat i Italia...
Dag 6

22. november - Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. SAS flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang tidlig ettermiddag og lander på Oslo Lufthavn om kvelden, etter flybytte og mellomlanding i København. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 9 980
Enkeltromstillegg: kr 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 2. mars 2018
5 netter på 4* hotell inkl frokost
5 lunsjer, 5 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt med ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 2. mars 2018 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser HER.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser