Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria – Italia med festival

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Alle elsker Trevi! Dette er jo det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt, et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Her venter blant annet det gode liv-utflukter til middelalderbyen Assisi og sosial kokkelering på hotellet. I tillegg blir det vandring i vakre omgivelser og en ualminnelig og sosial ost- og vinsafari!

Som bonus får vi også med en skikkelig, lokal fest  – dette blir stas! I oktober er det «Festa Medioevo» ute i Trevis gater. Få eller ingen kan lage fest og moro som italienerne. Det blir litt av hvert, men god mat og lokale smaker er som alltid i fokus. Nå kommer alle som bor i småbyene rundt Trevi på besøk. Det grilles italienske salsiccie (pølser) ute på torget til musikalske rytmer og tromming.  Sunn selleri er også representert under disse festive dagene. Dette er visst en riktig supergrønnsak – både innen matlaging og medisin.  Besøket vårt er perfekt timet på flere måter. Høsten er en deilig tid å være her på, klimaet er behagelig, så alt ligger til rette for en opplevelsesrik tur med skikkelig variert innhold!

 

 

 • Nesten all inclusive
 • Nå med ny festival - gateteater, god stemning og lokal mat

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 15.10.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 13 830,-

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Assisi – kultur og historie hånd i hånd
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Vandreturer i Umbrias vakre natur
 • Trøffeljakt med hund, mon tro om vi finner disse dyre delikatessene?
 • Sosialt kokkekurs på hotellet
 • God vin- og lokale oster er en uslåelig kombinasjon, vi vandrer mellom to flotte vingårder utenfor Montefalco
 • Stemningsfull festival med gateteater og masse god mat
 • Vertskapet på hotellet ordner «alt» og viser stolt frem landsbyen sin og områdene rundt

 

 

 

 • Italia, Umbria, Montefalco, vin
 • Italia, Umbria, vingård, Scacciadiavoli, mat
 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • Spello Umbria Italia
 • Trevi_Utsikt_fra_Umbria_Italia
 • Italia, Umbria, Trevi, vandring, castello pisignao
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi
Hotell Antica Dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

15. oktober - Avreise Norge, ankomst Roma og Trevi

Avreise Oslo Lufthavn midt på dagen med KLM til Roma, Fiumcino. Først flybytte og mellomlanding i Amsterdam. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Ved ankomst, sjekker vi inn og møtes til det første av mange gode måltider i hotellets restaurant.

(-/-/M)

Trevi
Dag 2

16. oktober - Rusletur i Trevi og trøffeljakt

Trevi er en liten skatt av en landsby, nå skal vi se hvorfor.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

I dag er det på tide å dra på jakt – trøffeljakt. Verdens største trøffel ble forresten funnet hos naboen, Kroatia, på Istria. Ekte trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser på røttene til enkelte tresorter. For å finne trøflene, jordens gull med en kilopris på opptil 30 000 kr, trenger vi hjelp av trøffelhunder. De beste kan lukte en trøffel en halv meter under jorden. En trøffeljeger med en søkshund blir med oss på jakt. Vi smaker også på trøfler, de har mye smak og med den prisen skal det heldigvis ikke så mye til for å løfte et måltid. Lunsjen tar vi lokalt i dag, før vi drar tilbake til hotellet. Etter hvert venter middagen på oss.

(F/L/M)

Trøffeljakt med hund
Dag 3

17. oktober - Kokkekurs og tid til egne sysler

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Etterpå er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. I kveld er det bare å sette seg tilbake, nyte maten og la praten gå. Skuldrene er forhåpentligvis senket for lenge siden, Trevi har som regel den virkningen på oss besøkende. Våre verter tar godt vare på oss underveis.

(F/L/M)

Deilig mat i Italia...
Dag 4

18. oktober - Vin- og ostesafari, ja det går an det også:) Lokalt og godt

Safari kan være så mangt. I dag blir det en noe spesiell variant som det bare er å glede seg til. I kombinasjon med vandring i vakre omgivelser, gjør vi oss klare for smaking av edle varer, denne gangen vin og ost. Alt foregår i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Du får god anledning til å stifte bekjentskap med de edle dråpene i løpet av dagen. Vi skal besøke to vingårder (cantinas). Vi vandrer mellom gårdene der omgivelsene er upåklagelige. Nå i oktober pleier området å være dekket av et rødt teppe, og vinrankene har blitt forvandlet fra frodig grønt til skarpt rødt – vakkert rett og slett! Det er ikke lange avstander vi snakker om, så turen passer for alle.

Turen starter på den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

Om kvelden er det bare å glede seg til nok en deilig middag på hotellet.

(F/L/M)

Montefalco
Dag 5

19. oktober - Assisi, Spello, byvandring og Pinturicchio

I dag setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Lunsj i Assisi og middag på hotellet.

Underveis på tur skal vi også innom den flotte blomsterbyen Spello og derfra rusler vi en liten tur på en times tid. Pinturicchio var en populær og berømt maler  hvis fresker kan beundres i Spello. Han ble født her i Umbria på 1400-tallet (Perugia) og fikk først sin anerkjennelse lenge etter sin død. Vi går innom både kirken og kapellet på turen for å se på hans verk. Han er også utstilt i selveste New York, på The Metropolitan Museum of Art.

Når vi er tilbake igjen er det festivaltid og i kveld blir det gateteater rundt i Trevis stemningsfulle smug og gater. Mye folk og mye å se.

(F/L/M)

 

Assisi og Basilica of St. Francis
Dag 5

20. oktober - Vandring og festival i gatene

I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometer og vi går i rolig tempo et par timers tid. Målet er slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks. Lunsjen tar vi på en terrasse med fin utsikt.

Vel tilbake i Trevi kan vi se og sikkert lukte at det er festivaltid. Ikke en dagligdags opplevelse dette her – veldig artig å få med seg! Atmosfæren er på topp og det grilles velsmakende pølser i nærheten. Sellerimarked er det også, for denne grønnsaken har også en viktig rolle i denne oktoberfestivalen. Dog med litt annet innhold enn den som du kanskje tenker på i Tyskland.

(F/L/M)

Ut på tur i flotte omgivelser:)
Dag 6

21. oktober - Hjemreise: Trevi-Roma-Oslo Lufthavn

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. KLM flyr oss tilbake til Norge etter et herlig, lite opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen, og mellomlander i Amsterdam. Flybytte blir det, og vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen.

(F/-/-)

Foto: Kjetil Kvien Madsen

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 830
Enkeltromstillegg: kr 1 500

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med KLM
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 11. januar 2019
6 netter på 4* hotell inkl frokost
5 lunsjer, 6 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser