Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria, Italia i sommer

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

En favoritt uansett tid på året! Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere sagt et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukt til vakre Montefalco der vingården «vår» ligger like i nærheten. Her venter vingårdsbesøk og møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Sosial kokkelering på hotellet står også på programmet. Det er både artig, lærerikt og velsmakende. Siden det er sommer, skal vi også ta en dag ute ved kysten. Porto Recanati, i naboregionen Marche, har flotte strender. Vi tar også turen til Assisi, det hører med på disse kanter.

Basseng finnes på hotellet og i landsbyen, så det er mulig å kjøle seg ned i sommervarmen – i tillegg blir det en dag på stranden. Alle måltider fra middag dag 1 er inkludert, til frokost avreisedagen.

 

 • Nesten all inclusive

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 18.07.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 11 840,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk i Montefalco
 • Assisi
 • Sosialt kokkekurs
 • En dag ute ved strand og sjø ved kysten
 • God tid til å nyte Trevi og Umbria uten for mye program
 • Alle måltider fra middag dag en til frokost siste dag samt drikke til måltidene, er inkludert

 

 • Trevi, Umbria, Italia
 • Italia, Umbria, Montefalco, vin
 • Italia, Umbria, Montefalco, Trevi, sykkel, blomst
 • sirolo strand, Marche, Italia
 • Conero nasjonalpark, Marche, Italia, strand
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Saint Francis Assisi statue Italia Umbria

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er et historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på toppen av landsbyen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

18. juli - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Lufthansa til Roma, Fiumcino. Mellomlanding og flybytte i München.

Vi busser mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer.

Vi tas vel i mot på hotellet, sjekker inn og kommer litt i orden. Nå venter det første av mange, gode, hjemmelagde måltider. Kanskje vi til og med sitter ute i kveld?

(-/-/M)

 

Trevi
Dag 2

19. juli - Bli kjent i Trevi og kokkekurs

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater etter frokost.

Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

Om formiddagen venter et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Resten av dagen er til egne sysler – reiseleder og vertskapet står selvsagt til disposisjon for forslag.

Middag på hotellet.

(F/L/M)

Hva blir det til lunsj?
Dag 3

20. juli - En dag på stranden

Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden (solseng og parasoll er inkl.), bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig fiskelunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag.

Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/L/M)

 

 

Det er mange flotte strender i regionen Marche
Dag 4

21. juli- Vingårdsbesøk og Montefalco

Så er det på tide å lære litt mer områdets vin. Turen går da til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Først rusler vi litt rundt i Montefalco, som er en veldig trivelig og koselig by. Herfra er det en liten, behagelig rusletur til vingården.

Vi gjør oss der klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Etterpå returnerer vi fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 5

22. juli - Assisi

I dag setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med paven vår, som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria. Vi spiser lunsj her og det blir tid på egen hånd.

Vel tilbake i Trevi er dagen til egne sysler. Siste kvelden med kvalitetsmat fra Umbria og hotellet «vårt» er et faktum. Disse dagene har det vært mange, solide måltider:)

(F/L/M)

Assisi, Umbria
Dag 6

23. juli - Hjemreise og stopp i Spoleto

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Men på veien ut, stopper vi i Spoleto med tid på egen hånd.

Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.

Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Flyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn om kvelden etter mellomlanding i München.

En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gang. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Foto: Kjetil Kvien Madsen

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 840
Enkeltromstillegg: kr 1 090

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Roma t/r med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
5 netter på 4* hotell inkl frokost
4 lunsjer, 5 middager (inkl. lokal vin)
(Vårt all inclusive-konsept betyr at all mat og drikke (vin) er inkludert under måltidene)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over (drikke fra baren og andre drikker enn vin og mineralvann under måltidene)
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet er gyldig 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser