Trevi

Landsbyferie i Umbria, Italia – for deg under 45

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria!

Det er lokalt, det er velsmakende og det er Italia! En av våre «all time» favoritturer er nå endelig øremerket deg under 45. Dette kaller vi det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk passione og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle.

Opplevelsene kommer som perler på en snor. Vi nevner vinsmaking i Montefalco-området, hvor du blant annet får stifte bekjentskap med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Den vakre middelalderbyen Spoleto står også på agendaen, sammen med Umbrias flotte hovedstad, Perugia. Her lages det godsaker vi skal teste, vi kan røpe at det handler om sjokolade…

Ut på tur skal vi også sammen med en av våre eminente lokalguider. Denne gangen opplever vi mer av det som er rundt Trevi der vi går i vakre, historiske omgivelser ved Pissignano. Det blir også sosial kokkelering på hotellet der tips og triks læres bort med et smil. All mat, og drikke til måltidene er jo inkludert. I Trevi blir alle sanser ivaretatt og vi lover – du går ikke sulten.

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Sosialt kokkekurs
 • Vandretur til slott
 • Vinsmaking på Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie
 • Perugia med sjokolade og mer
 • Spoleto, nok et trivelig bekjentskap
 • Vertskapet på hotellet ordner «alt» og viser stolt frem landsbyen sin og områdene rundt
 • Alle måltider fra lunsj dag en til lunsj siste dag samt drikke til måltidene er inkludert

 

 • Italia, Umbria, Trevi, vandring, castello pisignao
 • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
 • Perugia Umbria Italia
 • Perugia Umbria Italia

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

2. september - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn om morgenen med Norwegian til Roma, Fiumcino. Ankomst Roma er et par timer etter. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer. På veien stopper vi i trivelige Narni for en matbit.

Trevi: Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano». I kveld tar vi livet med ro, pakker ut og møtes til første middag av mange på hotellet. Neste dag skal vi se litt mer av Trevi sammen med vertskapet.

(-/L/M)

Trevi
Dag 2

3. september- Tur i Trevi, kokkekurs og tid på egen hånd

I dag skal formiddagen brukes «hjemme» i Trevi. Aller først frokost. Så tas vi ut på en liten bli-kjent-runde, sammen med en av våre verter. De viser oss rundt og forteller alt som er verdt å vite her i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Brått er det tid for å tenke litt på mat igjen, og den skal vi være med å lage selv.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.

(F/L/M)

Deilig mat i Italia...
Dag 3

4. september - Vingårdsbesøk med en liten rusletur i vakre omgivelser

I dag venter den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vi stopper først i koselige Montefalco som ligger noen få kilometer unna. Herfra rusler vi til selve vingården, en meget lett tur.

Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk…

Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

(F/L/M)

Foto: Kjetil Kvien Madsen
Dag 4

5. september - Perugia

På vei til storbyen!

Vi vender nesen mot byen Perugia, Umbrias hovedstad. Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Først passer vi på å besøke en av byens sjokoladefabrikker. Her har de både museum og smaksprøver, så det meste er ivaretatt.

Perugia selv er så absolutt en Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer man lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus. I dag blir det lunsj her, og tid på egen hånd om det skulle friste med litt shopping eller helt andre sysler du måtte ha lyst til.

Vel tilbake i Trevi, venter kveldens middag på oss.

(F/L/M)

Perugia
Dag 5

6. september - Vandring til Pissignano slott

I dag blir det en vandringstur i områdene rundt Trevi og det er en av våre eminente lokalguider, Roberto, som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Vi går ikke så mange kilometerne, men passer på å stikke innom hos verten vår for litt olivenoljesmaking. Byens stolthet er disse gylne dråpene, som har ekstra god kvalitet og smak grunnet det spesielle jordsmonnet.

Etter hvert kommer vi frem til slottet ved Pissignano, som rett og slett nærmest er bygget inn i fjellsiden. Ingen vandringshelter duger uten påfyll – det kommer straks. Vi skal spise lunsj på terrassen med en fortreffelig utsikt – dog med et lite værforbehold.

Etterpå returnerer vi til Trevi og hotellet. Middag på hotellet om kvelden denne siste kvelden med Carpe Diem-gjengen, vertskapet og kokken. Det er lett å bli godt vant på disse kanter.

(F/L/M)

Ut på tur i flotte omgivelser:)
Dag 6

7. september - Spoleto og hjemreise

Vi spiser frokost før vi sjekker ut og forlater Trevi. Men vi skal oppleve mer før vi gir oss. Nå venter Spoleto:

Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen. Lunsj spiser vi i Spoleto, før vi reiser videre om ettermiddagen.

Så blir det Roma og flyplassen. Norwegian flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang om kvelden og lander på Oslo Lufthavn like over midnatt. En kort ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/L/-)

Spoleto

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 780
Enkeltromstillegg: kr 1 390

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter 14. oktober 19
5 netter på 4* hotell inkl frokost
6 lunsjer, 5 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet er gyldig seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser