Spania på lokalt vis - Trujillo

Spania på lokalt vis - Trujillo

Trujillo katedral, panoramautsikt over middelalderbyen, Extremadura, Spania

Spania har et vell av vakre småbyer – Trujillo, Cáceres og Mérida byr alle på atmosfære til tusen!

Viva España! Dette har vi gledet oss til lenge. Det å finne et herlig, historisk hotell i en vakker, genuin og stemningsfull spansk by. Vi fant vi fant! Herved inviteres du til Trujillo og Hotel Palacio Santa Marta i regionen Extremadura. Litt i hjertet av Spania. Et område som er fullt av historie, flere verdensarvbyer og helt nydelig kortreist mat. Er du av dem som tenker at Spania er for turistifisert, da har du ikke vært på disse kanter. Vi gleder oss til å gi deg den ekte småbyfølelsen, der du straks føler deg som en vaskeekte lokal. Der det ikke er langt mellom superbe matopplevelser og der du ikke trenger reise langt for å oppleve enda mer! Som Cáceres, en av de vakreste byene på selveste Sølvruten – som krysser hele Spania på tvers. Mérida stiller i samme kategori, men er også hovedstad i regionen. I Mérida har romerne etterlatt seg flotte og meget godt bevarte rester av sin storhetstid.

Historie og kultur all ære, men mange av oss er mest opptatt av å spise og drikke godt. Det gjør vi med sikkerhet i denne delen av Spania. Vår reise er også tuftet på matopplevelser og råvarer fra området. Noe lager vi selv, det meste er det andre som varter oss opp med. Matlaging og hvilke råvarer som benyttes er ikke tilfeldig på disse kanter. I Trujillo har du også tid til å rusle rundt i eget tempo – kanskje ta en fottur eller dykke mer ned i historien? Sitte på en koselig plaza med en cortado er slett ikke dumt det heller. Vi spår at Trujillo fort kommer til å seile opp som en Carpe Diem-favoritt.

PS! Om du har vært med oss til Trevi i Italia og trivdes der, så vil du også trives her!

Høydepunkter

 • Trivelige Trujillo omgitt av historie og rikdom
 • Landsbyene på disse kanter er lokale og med lite turister
 • Palacio Santa Marta, at tidligere palasser blir hotell er slett ikke dumt
 • Besøk i to flotte nærliggende byer: Cáceres og Mérida
 • Lær å lage mat med lokal chef og dine medreisende
Kongelige kloster Santa Maria de Guadalupe, provinsen Caceres, Spania
+31
+30

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 2 middager inkludert

Trujillo & Palacio Santa Marta

Trujillo selv er ikke stor, her er omtrent 9000 innbyggere, inne i gamlebyen virker det som det er enda færre. Sjarm og atmosfære er det ingen mangel på, det er tross alt en av de best bevarte middelalderbyene i Spania. Plaza Mayor er hjertet av byen, men historien er evig til stede på veien gjennom de labyrintiske og smale gatene. Gater og smug som leder oppover mot vakre herskapshus og renessansepalass, med hager og gårdsplasser fulle av skyggefulle trær. Her er mange trivelige, små torg eller plazaer. Her er vakre, gamle kirker og klostere og alt innenfor de omtrent 900 meterne med bymur som holder sin hånd over den øvre delen av byen. Det aller meste her stammer fra 1500-tallet da byens store sønner kom tilbake fra «Amerika» med rikdom som de skjenket til sin fødeby.

Trujillo er historisk sett erobrernes by og bærer mange spor av det. Et stort antall av de spanske conquistadorene kom herfra. Wikipedia sier at det var hele 56 stykker av betydning, som satt spor i historien, vel og merke. Den mest kjente har fått sin statue på Plaza Mayor og sitter der høyt til hest. Det er Francisco Pizarro, en av dem som ledet ekspedisjonen som inntok Inkariket og «grunnla» det nye Peru. Pizarro, byens store sønn, nevnes alltid i samme åndedrag som Trujillo. Det er også et Trujillo i Peru, byen er landets tredje største. Selvfølgelig grunnlagt av Pizarro.

Palacio Santa Marta er et tidligere palass fra 1500-tallet omgjort til et komfortabelt hotell stappfullt av historie og atmosfære. Beliggenhet er der det skal være: midt i det historiske sentrum og ved hovedtorget, Plaza Mayor. Her ser eierne det som aller viktigst å beholde deler av det ekte og originale. Milevis unna det vanlige kjedehotellet. Hotellet symboliserer Trujillos historie og karakter.

Merk at bussen ikke kan kjøre helt frem til hotellet, den stopper ved Plaza Mayor cirka 200 meter unna.

Spania landsbyferie trujillo trujillo 2cturismo de extremadura torg statue

Trujillo med Pizarro høyt til hest

Dag 1

Avreise Oslo ankomst Madrid, til Trujillo

Lunsj og middag

Vi flyr fra Oslo om morgenen med flybytte og mellomlanding. Ankomst Madrid midt på dagen. Herfra busser vi til Trujillo, det tar omtrent tre timer.

Men før vi kommer frem, er det ting å se og oppdage på veien. Underveis stopper vi også for lunsj. I lille Oropesa blir det også et stopp. Her har mange vært innom – både romerne, vestgoterne, araberne og kristne. Slikt blir det en spennende blanding av. Oropesa har to borger i en, det er denne byen er kjent for. Den gamle delen er opprinnelige fra arabernes tid, den nyere fra 1500-tallet. I dag er bygget en nasjonal parador (hotell). Akkurat trappen på borgen er helt unik i Spania. En spennende kombinasjon av historiske dimensjoner, slikt snubler man over rett som det er i Spania.

Turen fortsetter så mot målet vårt, Trujillo. Vi sjekker inn på hotellet (tidligere palass) og finner oss vel til rette. Middagen er på hotellet i kveld.

Informasjon om hotellet Palacio Santa Marta

(På turen i mai lander vi slik at vi ikke rekker lunsj. Det blir i stedet middag dag 2, slik at antall måltider inkludert er det samme som avtalt)

86309144

Trivelig torg og vakre bygninger

Dag 2

Bli kjent med Trujillo

Frokost og lunsj

Etter frokost er det på tide å komme seg ut å bli kjent med byen. Nå får med med oss vår lokalguide som vet det meste om området og som vil gjøre oss 100 % kjent i byen vår. Noen sier til og med at den er den aller vakreste i hele Spania. I hvert fall er arkitekturen i seg selv både historisk og lekker, noe alle palassene sørger for.

Lunsj spiser vi på restaurant.

Det er nå engang sånn at det alltid er mest spennende og rusle rundt på egen hånd etter at man har fått litt oversikt. Plutselig dukker det opp noe flott og annerledes. Noe uventet og trivelig som du ikke visste fantes akkurat her. Ettermiddagen er til egen disposisjon – se hva som skjer.

Reiseleder vil organisere måltider der de ikke er inkludert, så også i kveld.

Trujillo katedral, panoramautsikt over middelalderbyen, Extremadura, Spania

Panorama

Dag 3

Trujillo - Mérida - vinsmaking - Trujillo

Frokost og lunsj

I dag går turen til hovedstaden i Extremadura, Mérida. En gang i tiden var byen også hovedstaden i den romerske provinsen, Lusitania. Dermed byr også dagens Mérida på et betydelig sus fra denne storhetstiden. Romernes ry som utrolige ingeniører og byggmestere kom helt til sin rett. Vi ser det godt her i Spanias mest imponerende levninger fra den gang da.

Vi besøker det romerske teatret og det arkeologiske museet. Teateret ble bygget omkring år 15 f. Kr og tok 6 000 tilskuere. Amfiteateret ble åpnet noen år senere og var vertskap for de voldsomme gladiator-kampene. Tilskuere: 14 000.

Det arkeologiske museet har en meget imponerende utstilling og samling fra tidsepoken. Selve museumsbygningen er også meget severdig, designet av den prisbelønte arkitekten Rafael Moneo fra Navarra.

Lunsjen spiser vi i Mérida, før vi skal videre på vinsmaking. Spanske viner er alle kjent med i større eller mindre grad. Vi tar turen til en lokal vingård der vi skal både smake og lære mer om deres viner. Og siden Extremadura er det nest største område i landet som dyrker vin, er det mye godt som kommer herfra.

Vel hjemme igjen, er kvelden til egen disposisjon.

Merida Roman Theatre, Merida, Extremadura, Spania.

Det romerske teateret i Mèrida

Dag 4

Trujillo - Cáceres - Trujillo og matlagingskurs

Frokost og lunsj

Etter frokosten skal vi igjen ut på tur å se mer av området. Nå venter Cáceres, enda en av Spanias verdensarvbyer. Og igjen, en av byene som stadig figurerer på vakrest-listene. En drøy halvtime unna Trujillo.

Det historiske sentrum er det som får frem superlativene. Det aller meste er godt bevart og ligger trygt innenfor de solide bymurene. Det er samme oppskrift her, rikdommer og midler fra erobrerne sørget for staselige herskapshus og palass. Sørget for pynt og utsmykning og dekorasjoner som vi nyter av så mange år etter. Byens Plaza Mayor er etter manges mening, en av landets aller flotteste. Vi skal ut å bli bedre kjent med byen etter vi har laget litt mat og spist lunsj.

Vår misjon i dag er å først gå på det lokale markedet for å handle inn. For å lære et land å kjenne, er maten noe av det viktigste. I dag benytter vi sjansen til å lage mat, bli bedre kjent med hverandre og ikke minst den rike, spanske kulturarven. Vi har en chef som veileder oss, tanken er at alle deltar og bidrar. Råvarene vi bruker er det høy kvalitet på, på selvsagt spansk vis. Tiden vil vise om resultatet matcher forventningene, uansett er det sosialt og lærerikt å være med på slike workshoper. Husk at det er så sant som det er sagt – øvelse gjør mester.

Etter mat og kultur, går turen tilbake til Trujillo. Og reiseleder organiserer mer mat for den som ønsker.

Dag 5

Trujillo- dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag har du dagen til egen disposisjon. Reiseleder vil hjelpe til med å organisere noe, ellers står du fritt. Kanskje vil du ut på fottur? Ikke langt fra Trujillo er det fine vandrestier og en av disse er på rundt 13 kilometer.

Om ettermiddagen møtes vi til felles middag på en lokal restaurant. Dette er siste kvelden på tur og vi håper at denne regionen har overrasket og gitt deg mange flotte reiseminner.

Trujillo er en middelalderlandsby i provinsen Caceres, Spania

Trujillo

Dag 6

Trujillo - Madrid - Oslo

Frokost

Frokost før avreisen mot flyplassen i Madrid. Flyet har avgang om ettermiddagen. Etter mellomlanding og flybytte i lander vi på Oslo Lufthavn om kvelden.

86309140

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Madrid t/r
 • 5 netter på Palacio Santa Marta med frokost daglig
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Bagasjeservice til og fra buss og hotell (buss stopper 200 meter unna)
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips