Sjarmerende Trujillo

Landsbyferie i Spania – Trujillo

Spania har et vell av vakre småbyer – Trujillo, Cáceres og Mérida byr alle på atmosfære til tusen!

¡Viva España! Dette har vi gledet oss til lenge. Det å finne et herlig, historisk hotell i en vakker, genuin og stemningsfull spansk by. Vi fant vi fant! Herved inviteres du til Trujillo og Hotel Palacio Santa Marta i regionen Extremadura. Litt i hjertet av Spania. Et område som er fullt av historie, flere verdensarvbyer og helt nydelig kortreist mat. Er du av dem som tenker at Spania er for turistifisert, da har du ikke vært på disse kanter. Vi gleder oss til å gi deg den ekte småbyfølelsen, der du straks føler deg som en vaskeekte lokal. Der det ikke er langt mellom herlige matopplevelser og der du ikke trenger reise langt for å oppleve enda mer! Som Cáceres, en av de vakreste byene på selveste Sølvruten – som krysser hele Spania på tvers. Mérida stiller i samme kategori, men er også hovedstad i regionen. I Mérida har romerne etterlatt seg flotte og meget godt bevarte rester av sin storhetstid.

Historie og kultur all ære, men mange av oss er mest opptatt av å spise og drikke godt. Det gjør vi med sikkerhet i denne delen av Spania. Vår reise er også tuftet på matopplevelser og råvarer fra området. Noe lager vi selv, det meste er det andre som varter oss opp med. Matlaging og hvilke råvarer som benyttes er ikke tilfeldig på disse kanter. I Trujillo har du også tid til å rusle rundt i eget tempo – kanskje ta en fottur eller dykke mer ned i historien? Sitte på en koselig plaza med en cortado er slett ikke dumt det heller. Vi spår at Trujillo fort kommer til å seile opp som en Carpe Diem-favoritt.

PS! Om du har vært med oss til Trevi i Italia og trivdes der, så vil du også trives her.

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 30.05.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 12 190,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Trivelige Trujillo omgitt av historie og rikdom
 • Landsbyene på disse kanter er lokale og med lite turister
 • Palacio Santa Marta, at tidligere palasser blir hotell er slett ikke dumt
 • Besøk i to flotte nærliggende byer: Cáceres og Mérida
 • Lær å lage mat med lokal chef og dine medreisende
 • Vinsmaking hører med på disse kanter, Extremadura har noen av landets største vinområder
 • Kom inn i det spanske dagliglivet, bli en del av det – siesta er lov
 • Historie, kultur, arkitektur i skjønn forening
 • En liten kuriositet for Game of Thrones-fans der ute: Trujillo, Cáceres og Barrueros Nasjonalpark var med i S7.
 • Godt selskap er alltid inkludert på tur med Carpe Diem

 

 • spania_catalonia
Trujillo og Palacio Santa Marta

Trujillo selv er ikke stor, her er omtrent 9000 innbyggere, inne i gamlebyen virker det som det er enda færre. Sjarm og atmosfære er det ingen mangel på, det er tross alt en av de best bevarte middelalderbyene i Spania. Plaza Mayor er hjertet av byen, men historien er evig til stede på veien gjennom de labyrintiske og smale gatene. Gater og smug som leder oppover mot vakre herskapshus og renessansepalass, med hager og gårdsplasser fulle av skyggefulle trær. Her er mange trivelige, små torg eller plazaer. Her er vakre, gamle kirker og klostere og alt innenfor de omtrent 900 meterne med bymur som holder sin hånd over den øvre delen av byen. Det aller meste her stammer fra 1500-tallet da byens store sønner kom tilbake fra «Amerika» med rikdom som de skjenket til sin fødeby.

Trujillo er historisk sett erobrernes by og bærer mange spor av det. Et stort antall av de spanske conquistadorene kom herfra. Wikipedia sier at det var hele 56 stykker av betydning, som satt spor i historien, vel og merke. Den mest kjente har fått sin statue på Plaza Mayor og sitter der høyt til hest. Det er Francisco Pizarro, en av dem som inntok Inkariket og «grunnla» det nye Peru. Pizarro, byens store sønn, nevnes alltid i samme åndedrag som Trujillo. Det er også et Trujillo i Peru, byen er landets tredje største. Selvfølgelig grunnlagt av Pizarro.

Palacio Santa Marta er et tidligere palass fra 1500-tallet omgjort til et komfortabelt hotell stappfullt av historie og atmosfære. Beliggenhet er der det skal være: midt i det historiske sentrum og ved hovedtorget, Plaza Mayor. Her ser eierne det som aller viktigst å beholde deler av det ekte og originale. Milevis unna det vanlige kjedehotellet. Hotellet symboliserer Trujillos historie og karakter. Bussen stopper ved Plaza Mayor cirka 200 meter fra hotellet.

Trujillo
Dag 1

30. mai - Avreise Oslo ankomst Madrid, så til Trujillo

Vi flyr fra Oslo om morgenen med Lufthansa med flybytte og mellomlanding i Frankfurt. Ankomst Madrid midt på dagen. Herfra busser vi til Trujillo, det tar omtrent tre timer.

Men før vi kommer frem, er det ting å se og oppdage på veien. Underveis stopper vi også for lunsj. I lille Oropesa blir det også et stopp. Her har mange vært innom – både romerne, vestgoterne, araberne og kristne. Slikt blir det en spennende blanding av. Oropesa har to borger i en, det er denne byen er kjent for. Den gamle delen er opprinnelige fra arabernes tid, den nyere fra 1500-tallet. I dag er bygget en nasjonal parador (hotell). Akkurat trappen på borgen er helt unik i Spania. En spennende kombinasjon av historiske dimensjoner, slikt snubler man over rett som det er i Spania.

Turen fortsetter så mot målet vårt, Trujillo. Vi sjekker inn på hotellet (tidligere palass) og finner oss vel til rette. Middagen er på hotellet i kveld.

Informasjon om hotellet Palacio Santa Marta

(-/L/M)

Dag 2

31. mai - Bli kjent med Trujillo

Etter frokost er det på tide å komme seg ut å bli kjent med byen. Nå får med med oss vår lokalguide som vet det meste om området og som vil gjøre oss 100 % kjent i byen vår. Noen sier til og med at den er den aller vakreste i hele Spania. I hvert fall er arkitekturen i seg selv både historisk og lekker, noe alle palassene sørger for.

Lunsj spiser vi på restaurant.

Det er nå engang sånn at det alltid er mest spennende og rusle rundt på egen hånd etter at man har fått litt oversikt. Plutselig dukker det opp noe flott og annerledes. Noe uventet og trivelig som du ikke visste fantes akkurat her. Ettermiddagen er til egen disposisjon – se hva som skjer.

Reiseleder vil organisere måltider der de ikke er inkludert, så også i kveld.

(F/L/-)

Sjarmerende Trujillo
Dag 3

1. juni - Trujillo - Mérida - vinsmaking - Trujillo

I dag går turen til hovedstaden i Extremadura, Mérida. En gang i tiden var byen også hovedstaden i den romerske provinsen, Lusitania. Dermed byr også dagens Mérida på et betydelig sus fra denne storhetstiden. Romernes ry som utrolige ingeniører og byggmestere kom helt til sin rett. Vi ser det godt her i Spanias mest imponerende levninger fra den gang da.

Vi besøker det romerske teatret og det arkeologiske museet. Teateret ble bygget omkring år 15 f. Kr og tok 6 000 tilskuere. Amfiteateret ble åpnet noen år senere og var vertskap for de voldsomme gladiator-kampene. Tilskuere: 14 000.

Det arkeologiske museet har en meget imponerende utstilling og samling fra tidsepoken. Selve museumsbygningen er også meget severdig, designet av den prisbelønte arkitekten Rafael Moneo fra Navarra.

Lunsjen spiser vi i Mérida, før vi skal videre på vinsmaking. Spanske viner er alle kjent med i større eller mindre grad. Vi tar turen til en lokal vingård der vi skal både smake og lære mer om deres viner. Og siden Extremadura er det nest største område i landet som dyrker vin, er det mye godt som kommer herfra.

Vel hjemme igjen, er kvelden til egen disposisjon.

(F/L og vinsmaking/-)

.Det Romerske Teatret i Merida
Dag 4

2. juni - Trujillo - Cáceres - Trujillo og matlagingskurs

Etter frokosten skal vi igjen ut på tur å se mer av området. Nå venter Cáceres, enda en av Spanias verdensarvbyer. Og igjen, en av byene som stadig figurerer på vakrest-listene. En drøy halvtime unna Trujillo.

Det historiske sentrum er det som får frem superlativene. Det aller meste er godt bevart og ligger trygt innenfor de solide bymurene. Det er samme oppskrift her, rikdommer og midler fra erobrerne sørget for staselige herskapshus og palass. Sørget for pynt og utsmykning og dekorasjoner som vi nyter av så mange år etter. Byens Plaza Mayor er etter manges mening, en av landets aller flotteste. Vi skal ut å bli bedre kjent med byen etter vi har laget litt mat og spist lunsj.

Vår misjon i dag er å først gå på det lokale markedet for å handle inn. For å lære et land å kjenne, er maten noe av det viktigste. I dag benytter vi sjansen til å lage mat, bli bedre kjent med hverandre og ikke minst den rike, spanske kulturarven. Vi har en chef som veileder oss, tanken er at alle deltar og bidrar. Råvarene vi bruker er det høy kvalitet på, på selvsagt spansk vis. Tiden vil vise om resultatet matcher forventningene, uansett er det sosialt og lærerikt å være med på slike workshoper. Husk at det er så sant som det er sagt – øvelse gjør mester.

Etter mat og kultur, går turen tilbake til Trujillo. Og reiseleder organiserer mer mat for den som ønsker.

(F/L/-)

Mat , vin og Spania hører sammen 😊
Dag 5

3. juni - Trujillo- dag til egen disposisjon

I dag har du dagen til egen disposisjon. Reiseleder vil hjelpe til med å organisere noe, ellers står du fritt. Kanskje vil du ut på fottur? Ikke langt fra Trujillo er det fine vandrestier og en av disse er på rundt 13 kilometer.

Om ettermiddagen møtes vi til felles middag på en lokal restaurant. Dette er siste kvelden på tur og vi håper at denne regionen har overrasket og gitt deg mange flotte reiseminner.

(F/-/M)

Trujillo
Dag 6

4. juni - Trujillo -Madrid - Oslo

Frokost før avreisen mot flyplassen i Madrid. Lufthansa har avgang om ettermiddagen. Etter mellomlanding og flybytte i München, lander vi på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 190
Enkeltromstillegg: kr 1 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Madrid t/r med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
5 netter på Palacio Santa Marta med frokost daglig
4 lunsjer
2 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Bagasjeservice til og fra hotellet (bussen stopper 200m fra hotellet).
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter utenom programmet
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene sendes på e-post ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Gyldig pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet uansett er gyldig 6 mnd etter utreise fra reisemålet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller se på nettsider som f.eks Folkehelseinstuttet: https://www.fhi.no/ for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser