Pafos by night - foto: Geoff Burgess

Kypros – solrik og snøfri januar

Deilig avbrekk i januar – to uker på flotte Kypros.

Kypros er så populært vår, vinter og høst at det virker som vi aldri får nok plasser. Det blir flere turer hvert år og det er spesielt mange som ser frem til å være her i ukesvis. Og her på Kypros i januar/februar er livet og tempoet noe helt annet enn i sommermånedene – det kan vi virkelig like! Med supert hotell, noen utflukter og masse tid til egne sysler, er det et deilig sted å tilbringe et par snøfrie uker med behagelig temperatur. Reiseleder Marios sørger aktiviteter og forslag til egne eller felles sysler.

Det er i januar/februar at de vakre mandel- og kirsebærtrærne springer ut i full blomst. På denne tiden har Kypros en gjennomsnittstemperatur på 14 grader, så dette klimaet frister mange! Det kan gjerne komme opp i gode 16 -17 grader på dagtid.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter du ønsker deg på ferie. To uker her i langsom takt og med mye dagslys er tingen!

 

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 19.01.2019
 • Tilgjengelighet Fullt
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 16 590,-
 • Kontakt oss

Høydepunkter

 • Overnatting på strandhotellet Athena Royal Beach (4*).
 • Vandring i vakre landskap
 • Troodosfjellene
 • Piknik ved Afrodites fødested
 • Utflukt til hovedstaden Nikosia – den delte byen har masse sjarm
 • Tid til egne sysler, du tar dagen i ditt eget tempo
 • Halvpensjon hver dag og to lunsjer inkludert
 • Reiseleder Marios med sin enorme lokalkunnskap og sprudlende humør
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Vi bor på et lekkert hotell med en fantastisk beliggenhet. Det er fire inkluderte utflukter med to lunsjer underveis. Det er halvpensjon på hele turen – frokost og middag i hotellets buffetrestaurant. Vi varierer også litt med måltidene og går ut i Pafos og spiser to middager på gode, lokale restauranter. Landskapet er vakkert og dette oppleves gjennom varierte utflukter du kan bli med på under oppholdet. Det er perfekt å være borte fra Norge om vinteren, det er garantert fritt for sludd, snø og hålkeføre på denne ferien!

 • fra Lysos mot Pafos_skogen blomster foto_Geoff_Burgess
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • marios reiseleder kypros pafos
 • Kypros
 • Omodos Kypros
 • Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Troodos kloster Kypros
 • Kypros blomst
 • Kypros blomst
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
 • Kypros
 • Kypros vandring afrodite
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Nikosia, Nord-Kypros, foto:Geoff Burgess
 • Nikosia, Nord-Kypros, foto:Geoff Burgess
Hotellet vårt Athena Royal Beach

Hotellet vårt, Athena Royal Beach Hotel, 4* har god standard og super beliggenhet ved sjøen. Det har en velstelt hage, et stort og flott bassengområde og oppvarmet innendørsbasseng i tillegg til egen spa-avdeling. Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, bordtennis, minigolf, boule, stretching, kokkedemonstrasjon, cocktaildemonstrasjon, danseundervisning, quiz og bingo. Aktivitetene er gratis for hotellets gjester. Her finnes noe for enhver. Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette ca 30 min.

Rommene er lyse og romslige med TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Du kan velge om man ønsker sjøutsikt eller landutsikt ved bestilling.

Les mer om Athena Royal Beach

Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya i etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Klima
Kypros kan skryte av nesten 340 soldager i løpet av året og behagelige temperaturer vår, høst og vinter. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke
Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet.Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Dag 1

19. januar - Avreise Norge og ankomst Kypros

Vi forlater Norge med Air Baltic om ettermiddagen. Etter mellomlanding og flybytte i Riga, beregner vi å lande på Larnaca flyplass om kvelden. Det blir transport til hotellet, så sjekker vi inn og tar kvelden.

(-/-/-)

 

Dag 2

20. januar - Dag til egen disposisjon

Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

Reiseleder gir også forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok eller to. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på hotellet på kvelden.

(F/-/M)

Dag 3

21. januar - Bli kjent med Pafos

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

(F/-/M)

Dag 4

22. januar - Dag til egen disposisjon

I dag kan vi slappe av litt på det flotte hotellområdet, det er også en egen spaavdeling her med ulike behandlinger som kan reserveres og betales separat. Rusle en tur til havnen eller i nærområdet eller ta frem en bok eller to. På kvelden spiser vi middag sammen.

(F/-/M)

Dag 5

23. januar - Dag til egen disposisjon

Vi møtes alle om kvelden til middag utenfor hotellet.

(F/-/M)

Dag 6

24. januar - Dag til egen disposisjon

(F/-/M)

Dag 7

25. januar - Den delte hovedstaden Nikosia

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Byen er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai. Vi spiser felles lunsj underveis.

Laiki Yeitonia er et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

(F/L/M)

Buyuk Han, skysstasjonen, Nikosia
Dag 7 og 8

26. - 27. januar - Egentid

(F/-/M)

Dag 9

28. januar - Troodosfjellene

De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Vi kommer til den mest kjente landsbyen, Platres, hvor vi skal begynne dagens innholdsrike vandring på fine fjellstier, langs elvebredden og ved et og annet forfriskende fossefall. Vandringen tar ca. 1 time og stigningen er på +/- 100 meter. Det produseres og dyrkes mye vin på Kypros og i dag skal vi møte på en av øyas mest kjente ønologer. En ønolog har inngående kunnskap om vindyrking og fremstilling. Rett og slett en ekspert!

Vi prøvesmaker vinene hans og får helt sikkert svar på noe vi ikke engang tenkte at vi lurte på om vin. Ferden fortsetter til landsbyen Omodhos, som ligger på en høyde. Her stikker vi innom en tradisjonell taverna der vi skal lære mer om lokal mat og om meze. Vel tilbake på hotellet møtes vi for en forfriskning i hotellets bar.

(F/L/M)

Sjarmerende Omodos
Dag 10

29. januar - Dag til egen disposisjon

(F/-/M)

Dag 11

30. januar - Vandring med piknik

Etter frokost skal vi ut å se mer på hva Kypros har å vise oss. På denne utflukten er det områdets natur og litt av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med. Vi begynner der hvor gudinnen for kjærlighet og skjønnhet steg i land på stranden. Så legger vi ut på en liten vandring på et par timer hvor vi ser områdets flora. Plantelivet på Kypros er faktisk ulikt det vi finner andre steder ved Middelhavet, øya ligger ganske isolert til. Etter vandringen blir det piknik med lokale spesialiteter med tilhørende drikke. Det er også mulighet for å bade underveis, så ta med badetøy.

(F/L/M)

Afroditestranden
Dag 12

31. januar - Dag til egen disposisjon

Vi møtes alle om kvelden til felles middag utenfor hotellet i kveld.

(F/-/M)

Dag 13

1. februar - Dag til egen disposisjon

Nyt dagen på solskinnsøya Kypros:)

(F/-/M)

Dag 14

2. februar - Dag til egen disposisjon

Siste hele dagen:)

F/-/M)

Dag 15

3. februar - Avreise Kypros og ankomst Norge

Vi forlater Kypros for denne gangen og setter kursen nordover. Air Baltic har avgang tidlig ettermiddag. Det blir mellomlanding og flybytte i Riga, før vi skal lande på Oslo Lufthavn sent om kvelden.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 16590
Tillegg for havutsikt: kr 1 940

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca t/r med Air Baltic
Flyskatt og avgifter pr 4. juni 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
15 netter på Athena Royal Beach (4*). Frokost inkludert
Middag hver dag (hvorav 2 på lokale restauranter)
2 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport ifølge programmet
Reiseleder fra Carpe Diem er svensktalende og møter gruppen på flyplassen i Larnaca etter bagasjeutleveringen. Reiseleder er med på hele turen frem til avreisen fra Larnaca flyplass igjen.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er inkl. i programmet
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2 500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kypros. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltakere. Skulle det bli for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 5. april 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser