Kypros – solrik og snøfri januar

Deilig avbrekk i januar – to uker på flotte Kypros.

Kypros er så populært vår, vinter og høst at det virker som vi aldri får nok plasser. Det blir flere turer hvert år og det er spesielt mange som ser frem til å være her i ukesvis. Og her på Kypros i januar er livet og tempoet noe helt annet enn i sommermånedene – det kan vi virkelig like! Med supert hotell, noen utflukter og masse tid til egne sysler, er det et deilig sted å tilbringe et par snøfrie uker med behagelig temperatur. Reiseleder Marios sørger aktiviteter og forslag til egne eller felles sysler.

Det er i så tidlig på året at de vakre mandel- og kirsebærtrærne vanligvis springer ut i full blomst. På denne tiden har Kypros en gjennomsnittstemperatur på 14 grader, så dette klimaet frister mange! Det kan gjerne komme opp i gode 16 -17 grader på dagtid.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter du ønsker deg på ferie. Mange dager her i langsom takt og med mye dagslys er tingen!

 

 

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 16.01.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 17 890,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Overnatting på strandhotellet Athena Royal Beach (4*).
 • Bli kjent med Pafos, europeisk kulturhovedstad 2017
 • Vi plukker granatepler og appelsiner og presser egen juice på «landet»
 • Utflukt til hovedstaden Nikosia – den delte byen har masse sjarm
 • Tid til egne sysler, du tar dagen i ditt eget tempo
 • Halvpensjon hver dag og to lunsjer inkludert
 • Reiseleder Marios med sin enorme lokalkunnskap og sprudlende humør
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!
 • Det er perfekt å være borte fra Norge om vinteren, det er garantert fritt for sludd, snø og hålkeføre på denne ferien!
 • fra Lysos mot Pafos_skogen blomster foto_Geoff_Burgess
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros
 • Kypros blomst
 • Kypros vandring afrodite
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Arkeologisk_område_mosaikk
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_blomster
 • Kypros_Pafos_pelikan
 • Kypros_Akamas_Vandring_piknik
Hotellet vårt Athena Royal Beach

Hotellet vårt, Athena Royal Beach Hotel, 4* har god standard og super beliggenhet ved sjøen. Det har en velstelt hage, et stort og flott bassengområde og oppvarmet innendørsbasseng i tillegg til egen spa-avdeling. Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, bordtennis, minigolf, boule, stretching, kokkedemonstrasjon, cocktaildemonstrasjon, danseundervisning, quiz og bingo. Aktivitetene er gratis for hotellets gjester. Her finnes noe for enhver. Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette ca 30 min.

Rommene er lyse og romslige med TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Du kan velge om man ønsker sjøutsikt eller landutsikt ved bestilling.

Les mer om Athena Royal Beach

Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya i etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Klima
Kypros kan skryte av nesten 340 soldager i løpet av året og behagelige temperaturer vår, høst og vinter. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke
Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet.Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Dag 1

16. januar - Avreise Norge og ankomst Kypros

Vi forlater Norge med Lufthansa grytidlig om morgenen. Etter mellomlanding og flybytte i München, beregner vi å lande på Larnaca flyplass om ettermiddagen. Det blir transport til hotellet, så sjekker vi inn og møtes til første middagen på hotellet.

(-/-/M)

 

Dag 2

17. januar - Bli kjent med Pafos

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Vi tar ikke turen i dag, men det er kjekt å vite for deg som vil en av dagene: Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

(F/-/M)

Dag 3

18. januar - Dag til egen disposisjon

Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

Reiseleder gir også forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok eller to. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på ute på lokal restaurant.

 

(F/-/M)

Dag 4

19. januar - Dag til egen disposisjon

I dag kan vi slappe av litt på det flotte hotellområdet, det er også en egen spaavdeling her med ulike behandlinger som kan reserveres og betales separat. Rusle en tur til havnen eller i nærområdet eller ta frem en bok eller to.

(F/-/M)

Dag 5

20. januar - Dag til egen disposisjon

(F/-/M)

Dag 6

21. januar - Den delte hovedstaden Nikosia

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Byen er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai. Vi spiser felles lunsj underveis.

Laiki Yeitonia er et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

(F/L/M)

Buyuk Han, skysstasjonen, Nikosia
Dag 7 og 8

22. - 23. januar - Egentid

(F/-/M)

Dag 9

24. januar - En dag ute på tur - med besøk i Limassol!

Vi kjører langs saltsjøen Akrotiri der vi benytter sjansen til å rusle litt rundt. Sjøen, som ligger sør for Limassol, er kjent for det enorme antallet trekkfugler som enten overvintrer eller tar en pust i bakken på vei mot sør eller nord igjen. Til og med flamingoer dukker opp her til tider. Deretter går turen til Kostas der det er fullt av appelsintrær og granatepletrær. I dag plukker vi vår egen frukt rett fra trærne og presser egen, velsmakende juice etterpå. En vitamininnsprøytning for både kropp og sjel!

Vi nevnte Limassol, i dag passer vi på å komme på besøk. Limassol er Kypros nest største by, og med beliggenhet i Akrotiriabukta har byen blitt den viktigste turistbyen på øya. Men bak Limassols fasade ligger den gamle bydelen med verksteder og markeder. Vi kan ta en vandretur i gamlebyen. Her kan vi se fortet som ifølge legenden var stedet som Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronning av England.

(F/-/M)

Mmmm appelsin
Dag 10

25. januar - Dag til egen disposisjon

(F/-/M)

Dag 11

26. januar - Dag til egen disposisjon

Vi møtes alle om kvelden til felles middag utenfor hotellet i kveld.

(F/-/M)

Dag 12

27. januar - Tradisjonelle Kypros med vinsmaking og landsbyliv

Denne turen tar oss til en liten landsby ikke så langt fra Pafos. Vi passerer en av mest kjente golfbanene, veldig populært også her. Landsbyen heter Letymvou (skrives på ulike måter) og har fokus på de nære, lokale ting i tillegg til historien. Navnet sies å stamme fra det greske ordet for grav, siden det ble funnet graver i nærheten som stammet helt tilbake til 800-tallet. En av kirkene i landsbyen skal være en av de aller eldste på Kypros og da snakker vi 1100-tallet. Antall innbyggere er omtrent 500.

Det er ingen tvil om at agroturisme og gode råvarer er i tiden. Her er det også kjent for utsøkte kvalititetsviner i tillegg til oliven og sitrus. Vinene blir vi nærmere kjent med på Makarounas, et lite såkalt boutique-vineri som høster mye ros. Vi besøker også et eldre, lite hus som er omgjort til museum. Her prøvesmaker vi stedets oliven og deilig halloumiost. Vi må også teste den kypriotiske kaffen mens vi er her. Det skal ikke mer til for et lite, men velsmakende måltid.

En kort kjøretur over Pafos Hills og så er vi i den koselige landsbyen Kathikas. Mye sjarm her blant steinhusene! I gamle dager var det skysstasjon og stedet der de omreisende med sine husdyr tok en hvil. Her spiser vi lunsj og på menyen står det noe lokalt og godt.

(F/L/M)

Mye god drikke og mat på Kypros
Dag 13 - 14

28. - 29. januar - Dager til egen disposisjon

Nyt dagen på solskinnsøya Kypros:) Vi møtes til middag ute på restaurant den siste kvelden i Pafos.

(F/-/M den 29/1)

Bird walk på havnen i Pafos
Dag 15

30. januar- Avreise Kypros og ankomst Norge

Vi forlater Kypros for denne gangen og setter kursen nordover. Lufthansa har avgang om ettermiddagen. Det blir mellomlanding og flybytte i München, før vi skal lande på Oslo Lufthavn sent om kvelden.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 17 890
Tillegg for havutsikt: kr 1 840

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca t/r med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
14 netter på Athena Royal Beach. Frokost inkludert
Middag hver dag (hvorav 2 på lokale restauranter)
2 lunsjer
Tips (til hotellpersonalet, sjåfører samt til serveringspersonalet når vi er ute og spiser de inkluderte middagene)
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport ifølge programmet
Reiseleder fra Carpe Diem er svensktalende og møter gruppen på flyplassen i Larnaca etter bagasjeutleveringen. Reiseleder er med på hele turen frem til avreisen fra Larnaca flyplass igjen.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer
Tips (utenom det som er presisert som inkludert)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2 500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kypros, vi anbefaler at passet er gyldig i minst seks mnd. etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller se på nettsiden til  www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser