Kypros – sol, vandring, natur og lokal mat

Herlig ferie på Kypros på det lekre Athena Beach!

340 soldager i året sier statistikken – det liker vi! Kypros i oktober er noe helt annet enn i sommermånedene – det liker vi også.
Vi vandrer, spiser godt, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden, å ta livet med ro.

Som Middelhavets tredje største øy, har den flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på. I oktober er det fremdeles godt og varmt og vanntemperaturen holder over 20 grader. På denne høstturen er naturopplevelsene i fokus, turen til Troodosfjellene er et av mange høydepunkt. Det blir landsbyliv og lokale opplevelser, i tillegg til besøk i hovedstaden Nikosia. God blanding!

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter man ønsker seg på ferie. Hotellet vårt, Athena Beach Hotel, 4*, har god standard, super beliggenhet ved stranden, stort og flott bassengområde i tillegg til egen spa-avdeling.

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 17.10.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 830,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Kypros er et av våre mest populære reisemål!
 • 7 netter på det lekre strandhotellet Athena Beach (4*)
 • Vandring i vakre landskap ved Smigies med piknik
 • Den delte hovedstaden Nikosia
 • Troodosfjellene med både Omodhos og Kakopetria
 • Flotte strender
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!
 • Vår sprudlende og kunnskapsrike reiseleder Marios

 

 • Kypros_Pafos_pelikan
 • Athena Beach Pafos Kypros
 • Kypros
 • Kypros blomst
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Kypros fontene foto_Geoff_Burgess
 • Kypros esel foto_Geoff_Burgess
 • Kypros appelsin
 • Kypros esel Letymbou Village foto_Geoff_Burgess
 • Nicosia Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Nicosia Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Kypros vandring
 • Kypros vandring
 • Kypros vandring
 • Kypros blomster
 • Kypros vandring
 • Kypros vandring afrodite
 • Kypros_Pafos_Arkeologisk_omårde
 • Kypros_Akamas_Vandring
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros_blomster
 • Athena_beach_hotell_Kypros
 • Kypros_Akamas_Vandring_piknik
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
Dag 1

17. oktober– Avreise og ankomst

Vårt direktefly med Norwegian har avgang fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen og lander i Larnaca på Kypros om kvelden. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

(-/-/M)

Les mer om Hotel Athena Beach

Hotel Athena Beach
Dag 2

18. oktober – Dag til egen disposisjon

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

Reiseleder har sitt velkomstmøte og vil gi forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok eller to. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på hotellet på kvelden.

(F/-/M)

Bird walk på havnen i Pafos
Dag 3

19. oktober - Tradisjonelle Kypros med vinsmaking og landsbyliv

Denne turen tar oss til en liten landsby ikke så langt fra Pafos. Vi passerer en av mest kjente golfbanene, veldig populært også her. Landsbyen heter Letymvou (skrives på ulike måter) og har fokus på de nære, lokale ting i tillegg til historien. Navnet sies å stamme fra det greske ordet for grav, siden det ble funnet graver i nærheten som stammet helt tilbake til 800-tallet. En av kirkene i landsbyen skal være en av de aller eldste på Kypros og da snakker vi 1100-tallet. Antall innbyggere er omtrent 500.

Det er ingen tvil om at agroturisme og gode råvarer er i tiden. Her er det også kjent for utsøkte kvalititetsviner i tillegg til oliven og sitrus. Vinene blir vi nærmere kjent med på Makarounas, et lite såkalt boutique-vineri som høster mye ros. Vi besøker også et eldre, lite hus som er omgjort til museum. Her prøvesmaker vi stedets oliven og deilig halloumiost. Vi må også teste den kypriotiske kaffen mens vi er her. Det skal ikke mer til for et lite, men velsmakende måltid.

En kort kjøretur over Pafos Hills og så er vi i den koselige landsbyen Kathikas. Mye sjarm her blant steinhusene! I gamle dager var det skysstasjon og stedet der de omreisende med sine husdyr tok en hvil. Her spiser vi lunsj og på menyen står det noe lokalt og godt.

(F/L/M)

Dag 4

20. oktober - Lett vandring Smigies langs Adonis-trail på Akamashalvøya (med piknik)

Akamas-området er Sør-Kypros` siste og minst utbygde grenseland og har en spektakulær natur. Her finnes sandfulle bukter hvor skilpadder legger egg, klipper rett ned til et krystallklart vann og små hyggelige landsbyer. Både dyr og fugler trives godt her, mange trekkfugler har Akamas som stoppested på ruten videre sørover om høsten.

I løpet av turen får vi utsikt mot Polis Chrysochous-bukta, Latsi, Pachyammos og Pafos-skogen. På vestsiden har vi Lara Bay, Tzioni, Karavopetres. Noen gamle gruver, forlatte ovner og tegn på hva som har vært en gang er også en del av ruten. Mest av alt en dag i et vakkert landskap der vi koser oss underveis uten å stresse. Og vil du ikke gå, organiserer vi at du møter de andre der vi har piknik.

Akkurat hvilken rute vi følger og hvor langt vi går, kommer litt an på dere som er med. Turen kan gjøres lengre enn det som er oppgitt under.

I utgangspunktet vandrer vi cirka 4,5 kilometer – dette tar rundt 1,5 time. Høydeforskjell +100/-100 meter

(F/piknik/M)

Piknik-lunsj smaker fortreffelig :)
Dag 5

21. oktober - Dag til egen disposisjon

Om du ikke vil ta livet helt med ro finner reiseleder Marios på noe du kan være med på. Dagen brukes til akkurat det du har lyst til. På kvelden møtes vi til en hyggelig middag utenfor hotellet.

(F/-/M)

Hva med en spabehandling?
Dag 6

22. oktober – Troodosfjellene med Omodhos og landsbybesøk i Kakopetria

De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Troodosfjellene er Kypros`flotte turområde – og massevis av trivelige landsbyer viser seg. Landsbyen Omodhos ligger på en høyde, og har masse atmosfære. Vi tar turen til Platanistassa, underveis i dag besøker  vi en av de vakre, bysantinske kirkene. Det er mange av dem, men vi velger oss en – hvilken det blir avgjør vår guiden vår.

Kakopetria har en historie som tidligere helseresort. Gamlebyen er Unesco-vernet så her er det både historie og helse på liten plass. Vi fortsetter gjennom den vakre dalen Solea før vi ankommer Galata.

(F/L/M)

Sjarmerende Omodos
Dag 7

23. oktober - Nikosia

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Byen er fremdeles «delt».  Laiki Yeitonia er et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker. Vi kan også krysse over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia. Steder å besøke der er f.eks Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai.

Om kvelden møtes vi ute i Pafos til felles middag denne siste kvelden på Kypros.

(F/-/M)

Buyuk Han, skysstasjonen, Nikosia
Dag 8

24. oktober – Avreise Kypros og ankomst Norge

Vårt direktefly med Norwegian har avgang om kvelden. Det er fortsatt tid på dagen til å se det siste av Pafos og Kypros for denne gang. Vi får transfer ut til flyplassen og beregnes å lande på Oslo Lufthavn om natten.

(F/-/-)

Kypros

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 15 830
Tillegg for sjøutsikt: kr           970

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca tur/retur med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter på 4* hotell. Frokost inkludert hver dag
7 middager, 3 lunsjer (hvorav én piknik)
Alle utflukter og entreer iht. programmet
Tips (til hotellpersonalet, sjåfører samt til serveringspersonalet når vi er ute og spiser de inkluderte middagene)
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem. Svensktalende reiseleder møter på flyplassen på Larnaca og er med på hele reisen til avreisen fra Larnaca.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips (utenom det som er presisert som inkludert)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Gyldig pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Vi anbefaler at passet uansett er gyldig 6 mnd etter utreise fra reisemålet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser