Kypros – Carpe Diems mest populære reisemål!

Deilig ferie på Kypros på det lekre Athena Beach Hotel!

Carpe Diem-gjestene elsker Kypros. Det er det mange grunner til. Været er stabilt, de kan skilte med 340 soldager i året. Det er med andre ord store sjanser for godvær! Kypros og koselige Pafos om vinteren er noe helt annet enn i de travle og noe stressende sommermånedene – det liker vi godt. På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter man ønsker seg på ferie. Hotellet Athena Beach ligger perfekt til nær strand og har stort bassengområde.

Vi koser oss på hotellet og spiser mye lokal og velsmakende mat. Vi får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden. Det er jo ferie. Tid for å ta livet med ro, dager der det ikke er oppsatt program.

Som Middelhavets tredje største øy, har Kypros flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på.  På denne turen er både kultur, historie og naturopplevelser i fokus. Vi plukker granatepler og appelsiner hos Kostas, et av mange høydepunkt. Lokalt og sosialt! Det er ikke mange delte hovedsteder igjen, så Nikosia er helt spesiell i så måte. Vi tar turen og ser oss om. Byen har masse sjarm og atmosfære, i tillegg til den mer dramatiske delen av historien.

 

 

 

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • 7 netter på det lekre strandhotellet, Athena Beach (4*)
 • Bli kjent med Pafos, europeisk kulturhovedstad 2017
 • Vi plukker granatepler og appelsiner og presser egen juice på «landet»
 • Spennende Nikosia – den delte hovedstaden
 • Flott strand og bassengområde ved hotellet
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!
 • Halvpensjon på hotellet samt to middager på lokale restauranter
 • Vår sprudlende og kunnskapsrike reiseleder Liv Unni, og lokalguide Marios, sørger i tospann for en flott uke

 

Lokalguide Marios

Reiseleder Liv Unni har med seg en kjentmann på alle utfluktene - Marios er vår lokalguide når vi er på tur!

 • Kypros
 • Kypros_blomster
 • Omodos Kypros
 • Kypros appelsin
 • Kypros
 • Kypros
 • Grotte Ayia Napa Kypros
 • Kypros
 • Omodos Kypros
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros esel foto_Geoff_Burgess
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Kypros blomst
 • Kypros_Pafos_pelikan
 • Kypros blomst
 • Kypros vandring
 • Kypros vandring
 • Kypros vandring afrodite
 • Kypros blomster
 • Athena_beach_hotell_Kypros
 • Athena Beach Pafos Kypros
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
 • Kypros_Trodos_utsikt
 • Kypros_Akamas_Vandring_piknik
 • Athena Beach hotel Pafos Kypros
 • Athena Beach hotel Pafos Kypros
 • Athena Beach hotel Pafos Kypros
Dag 1

30. november – Avreise og ankomst

Vi har avreise med Lufthansa som går om morgenen. Første stopp er München der vi får flybytte. Siste strekning går til Larnaca der vi blir møtt av reiseleder etter bagasjeutlevering. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

(-/-/M)

Les mer om Athena Beach Hotel

Athena Beach hotel, Pafos
Dag 2

1. desember – Dag til egen disposisjon

Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

Reiseleder gir også forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok eller to. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på hotellet på kvelden.

(F/-/M)

Dag 3

2. desember – Bli kjent med Pafos - halvdagstur

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre. Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Vi tar ikke turen ut hit i dag, men dersom du er interessert i historie og vil se mer – er det verdt turen: Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Middagen blir på hotellet.

(F/-/M)

Dag 4

3. desember – Fridag, felles middag på kvelden

I dag kan vi slappe av litt på det flotte hotellområdet, det er også en egen spaavdeling her med ulike behandlinger som kan reserveres og betales separat. Rusle en tur til havnen eller i nærområdet eller ta frem en bok eller to. På kvelden spiser vi middag sammen, da utenfor hotellet.

(F/-/M)

Pafos by night - foto: Geoff Burgess
Dag 5

4. desember - Utflukt til Nikosia

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Byen er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai. Vi spiser felles lunsj underveis.

Laiki Yeitonia er et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

(F/L/M)

Buyuk Han, skysstasjonen, Nikosia
Dag 6

5. desember– En dag ute i friluft og med frukt

I dag skal vi ut på tur igjen. Vi kjører langs saltsjøen Akrotiri der vi benytter sjansen til å rusle litt rundt. Sjøen, som ligger sør for Limassol, er kjent for det enorme antallet trekkfugler som enten overvintrer eller tar en pust i bakken på vei mot sør eller nord igjen. Til og med flamingoer dukker opp her – men nok ikke nå i desember.

Deretter går turen til Kostas der det er fullt av appelsintrær og granatepletrær. I dag plukker vi vår egen frukt rett fra trærne og presser egen, velsmakende juice etterpå. En vitamininnsprøytning for både kropp og sjel!

Lunsjen tar vi underveis på en strandrestaurant i Kourion (om været tillater). Kourion er også på historisk grunn i høyeste grad og står på UNESCOs verdensarvliste. Her har man funnet spor fra bosettinger fra urgamle tider, men byen blomstret som bare det under romerne på senere tidspunkt.

(F/L/M)

Dag 7

6. desember – Fridag, middag på kvelden

Siste hele dagen brukes til akkurat det du har lyst til.
Om kvelden møtes vi til en hyggelig avskjedsmiddag utenfor hotellet og tenker tilbake på en flott uke på Afrodites øy!

(F/-/M)

Stekt halloumiost smaker nydelig
Dag 8

7. desember – Avreise Kypros og ankomst Norge

Det er fortsatt tid på dagen til å se det siste av Pafos og Kypros for denne gang. Vi får transfer ut til flyplassen der Lufthansa venter, avgang ettermiddag. Først til München for flybytte. Så beregnes vi å lande på Oslo Lufthavn sent om kvelden.

(F/-/-)

Bird walk på havnen i Pafos

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 12 950
Tillegg for sjøutsikt: kr 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca tur/retur med Lufthansa (da turen ble publisert i mai, var det ikke mulig å booke Norwegians direktefly for returen, derfor måtte vi velge annet selskap)
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatter og avgifter pr 3. mai 2019
7 netter på hotell. Frokost inkludert hver dag
7 middager, 2 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen på Larnaca

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter tilsendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser